IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

8 Stron V  « < 5 6 7 8 >  
Reply to this topicStart new topic
> NaprawmyTo.pl, Nowa strona gdzie można zgłaszać różnego radzaju awarie na terenie mia
naprawmytoDG
post pon, 11 sie 2014 - 08:25
Post #121

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 5,278

CYTAT(Slyzaba @ sob, 09 sie 2014 - 01:30) *
p. Danielu - może warto przemyśleć, żeby to zgłaszający zamykał zgłoszenie albo potwierdzał rozwiązanie? ps. miło widzieć reakcję w dobrym stylu smile2.gif
W odpowiedzi na post, chciałem poinformować, że portal (od strony technicznej) nie przewiduje zamykania alertu przez zgłaszającego - oprócz zgłoszenia alertu poprzez przycisk "Zgłoś naprawienie". Niestety zgłoszenie w ten sposób nie daje wiedzy opiekunom, kto zgłosił to naprawienie (także kwestia techniczna, widoczna jest ilość osób które oznaczyły alert ale bez loginów, a zdarzają się bardzo często błędne oznaczenia przez użytkowników, poprzez ten przycisk). Kolejną kwestią jest to, że wiele alertów dotyczy zadań realizowanych przez podwykonawców (firmy wykonujące prace na zlecenie Urzędu) i z tego powodu konieczna jest weryfikacja przez obsługujących portal (kwestie rozliczenia prac).

Z uwagi na powyższe, rozwiązaniem problemu może być dodanie komentarza pod alertem przez użytkownika np. takiej treści: "Sprawdzone, można zamknąć alert jako naprawiony". Będzie to informacja dla opiekunów, że alert został w rzeczywistości już naprawiony, a ponadto będzie widoczny login osoby, która dokonała zgłoszenia naprawienia.
Takie rozwiązanie wydaje się najprostsze, a zarazem skuteczne. Proszę o opinie forumowiczów.

Z poważaniem
Administrator serwisu NaprawmyTo.pl w Dąbrowie Górniczej - Daniel Ujdak - Centrum Zarządzania Kryzysowego

CYTAT(Sebastian22 @ nie, 10 sie 2014 - 01:34) *
ostatnio zauwazylem chodzac po Golonogu ze duzo drzew tak zarosła ze pod chodnikiem nie da sie normlanie przejść - dot. początku ul. Wybickiego (jabłoń przy "barakach") oraz drzewa w okol. przystanku Gołonóg dw. PKP (chodnik na ciągu przystanek w strone Centrum - stacja PKP Gołonóg) wiem ze nie mam 170 cm wzrostu tylko troche wiecej ale bez przesady!

Szanowny 'Sebastian22' proszę o zgłoszenie stosownych alertów w tej sprawie na stronie portalu http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl.

Z poważaniem
Administrator serwisu NaprawmyTo.pl w Dąbrowie Górniczej - Daniel Ujdak - Centrum Zarządzania Kryzysowego

Ten post edytował naprawmytoDG pon, 11 sie 2014 - 08:40
Go to the top of the page

+Quote Post
kolek
post wto, 19 sie 2014 - 11:15
Post #122

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,294

Sam widzę na swoim profilu parę alertów które są dawno naprawione, nacisnąłem zgłoszenie, że został naprawiony i dalej nic. Może rzeczywiście dobrym pomysłem byłoby pisanie dodatkowego komentarza.

Druga sprawa jaką chciałem poruszyć dotyczy alertu: http://naprawmyto.pl/23062
Od prawie dwóch miesięcy wisi jako "sprawa w rozpoznaniu". Gdzie i u kogo mogę się dowiedzieć czy coś się ruszy w tej sprawie? Bo czekanie przez dwa miesiące jest lekko irytujące.

Pozdrawiam

+Quote Post
Grzegorz-dg
post wto, 19 sie 2014 - 18:25
Post #123

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 5,028

Ja też zauważyłem parę alertów ,które są naprawione a alert ,jest w dziale w trakcie naprawiania, może jest to kwestia odbioru tych prac przez osoby z UM że czasowo trwa to dłużej. Co do czasu oczekiwania na rozpatrzenie różnie to bywa w zależności od trudności danej sprawy ,ale są alerty z długim czasem rozpatrywania to fakt.Cieszyć może aktywność mieszkańców że widzą tyle spraw do naprawy w swoim otoczeniu ,mieście ,warto zawsze pisać do pana Daniela jak są jakieś wątpliwości z danymi sprawami.

+Quote Post
naprawmytoDG
post czw, 21 sie 2014 - 09:55
Post #124

UZYTKOWNIK

CYTAT(kolek @ wto, 19 sie 2014 - 11:15) *
Sam widzę na swoim profilu parę alertów które są dawno naprawione, nacisnąłem zgłoszenie, że został naprawiony i dalej nic. Może rzeczywiście dobrym pomysłem byłoby pisanie dodatkowego komentarza.

Druga sprawa jaką chciałem poruszyć dotyczy alertu: http://naprawmyto.pl/23062
Od prawie dwóch miesięcy wisi jako "sprawa w rozpoznaniu". Gdzie i u kogo mogę się dowiedzieć czy coś się ruszy w tej sprawie? Bo czekanie przez dwa miesiące jest lekko irytujące.

Pozdrawiam

Witam Forumowiczów.
Aktualnie trwa tzw. sezon urlopowy i część opiekunów przebywa na urlopach (w tym i ja, do końca sierpnia). Oczywiście są zastępstwa opiekunów, ale raczej zastępujący odpowiedzialni są za sprawy, które wpływają na bieżąco, w trakcie nieobecności głównego opiekuna z danego wydziału/instytucji. Natomiast alerty w tzw. toku, z racji m.in. znajomości już sprawy przez głównego opiekuna będą realizowane przez niego.

Chciałem poinformować, że przy każdym zamieszczanym komunikacie znajduje się imię i nazwisko osoby obsługującej dany alert oraz wydział/instytucja, i jeśli istnieje potrzeba zasięgnięcia dodatkowych informacji, zawsze można napisać e-mail do tej osoby/instytucji. E-mail zaczyna się od pierwszej litery imienia + nazwisko i kolejno [at-małpka] dabrowa-gornicza.pl - jeśli dot. to osób z wydziałów UM. Przy każdym alercie, pod zaznaczonymi kategoriami jest wykaz e-maili i powinniście znaleźć ten właściwy, zgodnie z informacją z komunikatu o osobie obsługującej alert.

W przypadku alertu http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/23062 obsługującym jest Krzysztof Serafiński - Wydział Komunikacji i Drogownictwa - zgodnie z informacją z komunikatu, a e-mail kontaktowy widoczny w wykazie e-maili w tym alercie to: kserafinski@dabrowa-gornicza.pl.

Proszę również o dodawanie stosownych komentarzy pod alertami, wówczas wszystkie informacje będą widoczne na portalu.

Oczywiście, w razie chęci lub potrzeby proszę kontaktować się bezpośrednio ze mną (do końca sierpnia przebywam na urlopie, więc na ewentualne e-maile odpowiem po powrocie do pracy):
tel. 32 295 96 94
e-mail: dujdak@dabrowa-gornicza.pl,
czkreferat@dabrowa-gornicza.pl

Z poważaniem i pozdrowieniami dla Forumowiczów i użytkowników portalu NaprawmyTo.pl

+Quote Post
xMarcinx
post sob, 30 sie 2014 - 13:05
Post #125

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

Dawno nie zaglądałem na naprawmyto, zaglądam dziś i jest kilka kwiatków (dosłownie):

http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/24546

widziałem już na blokowiskach różne ciekawe instalacje ogrodnicze, ale to przebiło wszystko biggrin.gif

Inna rzecz, że podobnie jak inni mam wrażenie, że jak zgłoszenie trafi do jednostki realizującej projekt to jest to dla tego zgłoszenia koniec,i tak:

http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/23844 miesiąc wisi i nic. Nie wiem co za problem skontaktować się z KZKGOP i puścić niskopodłogowy, to jedyny autobus w okolicy i pewnie przez jeszcze trochę będzie. Rozumiem troskę o zawieszenie autobusu, niemniej na dobrą sprawę wystarczy doprowadzić łącznik na kilińskiego ( http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/24425 ) do ładu i cała trasa to gładki asfalt.

Zresztą kilińskiego to też ciekawy przypadek, jak był tam wysypany żwir objazdu nie było. Teraz jak są gołe płyty z wystającymi prętami zbrojeniowymi, a na poboczach błoto to objazd jest. Nie wiem co za problem usunąć płyty, położyć asfalt i zrobić chodnik by już komunikacje w kierunku centrum przebiegała sprawnie. Tyle dobrze, że od strony dworca w Gołonogu przyspieszyli jest cień nadziei, że gimbusy do szkoły będą jeździć, gorzej, bo czerwone pewnie jeszcze nie prędko.

Dużo też zgłoszeń z zarośniętymi chodnikami, gruzem, porzuconymi samochodami które już od kliku miesięcy wiszą i nic. O tych nieszczęsnych latarniach nie wspominam, bo Tauron to jednak Tauron, choć może warto byłoby zainteresować tym Pana Warwasa chyba, że to celowe zagranie z jego strony co by zaszkodzić aktualnym włodarzom miasta przed wyborami wink.gif.

+Quote Post
Grzegorz-dg
post sob, 27 wrz 2014 - 11:31
Post #126

UZYTKOWNIK

W Sosnowcu powstała podobna platforma o nazwie Naprawiamy Sosnowiec ,także kolejne miasto po naszym dołącza do programu zmian otoczenia w przestrzeni publicznej .

+Quote Post
vacu
post wto, 30 wrz 2014 - 10:16
Post #127

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

Tak sobie dziś wszedłem pooglądać statusy alertów i wygląda na to, że po początkowej euforii przyszła pora na szarą rzeczywistość. Wiele alertów wisi od miesięcy "w rozpoznaniu" i tak sobie wiszą, w zasadzie złego słowa nie można powiedzieć bo przecież status jest "w trakcie naprawy" ale czy np. zapadającą się studzienkę trzeba rozpoznawać od marca? Albo zniszczoną nawierzchnię od maja? Czy weryfikacja znaku musi trwać dwa miesiące? Albo sprawdzenie co z lawetami reklamowymi w centrum, które ciągnie się od początku czerwca?
To tylko kilka przykładów bo klikałem na chybił trafił. Kliknąłem też na "naprawione", wiele z nich ma status "naprawione" a w odpowiedzi jest info, że naprawa zależy od poosiadanych środków finansowych w kolejnym roku budżetowym więc tak naprawdę naprawione nie są...

Ja sobie zdaję sprawę, że tych zgłoszeń jest bardzo dużo ale chyba należało mieć świadomość, że tak będzie jeśli się dobrze zna miasto wink.gif

+Quote Post
kolek
post wto, 14 paź 2014 - 19:01
Post #128

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,294

Głupi przykład na alei róż:

dotyczy alertu http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/25182

Od połowy września (miesiąc temu) zauważyłem, że instalacja jednej latarni jest na wierzchu (gołe kable, wieko zabezpieczające wisi swobodnie obok). Alert zgłosiłem dopiero 29 września, bo wtedy dopiero szedłem obok tej latarni pieszo. Mamy 14 października i nikt nawet nie raczył tego zabezpieczyć. Tauron chyba zacznie się przejmować takimi rzeczami jak dojdzie do jakiejś tragedii. Wystarczy aby jakieś dziecko dotknęło kabla lub człowiek o niego zahaczy.

Większość alertów które dotyczą taurona są przeważnie przez nich olewane.

+Quote Post
:)
post pon, 15 gru 2014 - 15:34
Post #129

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

Dalej leżą zgłoszenia z początku działania serwisu - "w rozpoznaniu" smile2.gif Miał się ktoś tym zajmować, niech przejrzy stare zgłoszenia i napisze, że np. brak środków.

W naszym mieście jest niestety bardzo duży problem. Nie ma kto się zajmować infrastrukturą na co dzień. Nikt nie sprawdza jej stanu, nie naprawia, nie uzupełnia. Jak coś się zepsuje to już koniec. Nikt nie pomyśli, że trzeba ją utrzymywać. Raz na wiele lat robi się akcje, kupuje się np. coś z małej architektury np. kosze na śmieci, barierki, tabliczki. Za każdym razem doraźnie, bez jakiegoś planu i wizji, za każdym razem inny wzór. Nic do niczego nie pasuje.
To jest wina samej góry. Nie ma pomysłu, nadzoru, planów. W przetargach powinno się kupować więcej na zapas, wymianę uszkodzonych, albo wybierać firmy które same zajmą się utrzymaniem i będą dbać na bieżąco.

--------------------

+Quote Post
vacu
post pon, 15 gru 2014 - 18:29
Post #130

Smokin' nigga

CYTAT(:) @ pon, 15 gru 2014 - 16:34) *
Dalej leżą zgłoszenia z początku działania serwisu - "w rozpoznaniu" smile2.gif Miał się ktoś tym zajmować, niech przejrzy stare zgłoszenia i napisze, że np. brak środków.

W naszym mieście jest niestety bardzo duży problem. Nie ma kto się zajmować infrastrukturą na co dzień. Nikt nie sprawdza jej stanu, nie naprawia, nie uzupełnia. Jak coś się zepsuje to już koniec. Nikt nie pomyśli, że trzeba ją utrzymywać. Raz na wiele lat robi się akcje, kupuje się np. coś z małej architektury np. kosze na śmieci, barierki, tabliczki. Za każdym razem doraźnie, bez jakiegoś planu i wizji, za każdym razem inny wzór. Nic do niczego nie pasuje.
To jest wina samej góry. Nie ma pomysłu, nadzoru, planów. W przetargach powinno się kupować więcej na zapas, wymianę uszkodzonych, albo wybierać firmy które same zajmą się utrzymaniem i będą dbać na bieżąco.

Piękna sprawa dla twórców serwisu, serwis sobie będzie nieużywany, faktury będą spływać a niewiele tam się dzieje. Ja rozumiem że może urzędnicy mają pilniejsze sprawy niż te alerty ale po co w takim razie płacić roczną opłatę za serwis, który nie spełnia swojej roli. Z tym serwisem to jak z tą całą infrastrukturą, o której napisałeś. Na początku z pompą, na hurra, a z czasem każdy o tym zapomina, i my pewnie zapomnimy a faktury będą płynąć... Taniej by było zakupić jeden numer z pocztą głosową, takie "łubu dubu...", ludzie by wywalili co im leży na sercu, pożalili się a i tak nic by z tego nie wyszło.

[Edytka]
Hehe, teraz mi przyszło do głowy, że może sezon urlopowy przed świętami i to dlatego tongue.gif I tak od urlopu do urlopu, jak to w urzędzie ;)

Ten post edytował vacu pon, 15 gru 2014 - 18:32

+Quote Post
xMarcinx
post pon, 15 gru 2014 - 20:18
Post #131

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

Urlopy? Wczesniej to wymowka byly remonty kanalizacji. Aktualnie wszystkie zgloszenia ktore trafily do jednostki od projektu, zostaly zbiorczo zamkniete. A problemy gdzie byly tam sa, ja rozumiem statystyki na koniec roku trzeba poprawic. Kpiny z mieszkancow, z ich pensji fajnie sobie zyc, alejuz cos dla nich zrobic z tym juz gorzej. Miasto nie potrafi ani zadbac o oznakowanie drog, ani jako takie chodniki, podjazdy i drogi. Nie wspominajac o tych felernych latarniach. Dla mnie to nie miasto a jakas osada.

+Quote Post
Grzegorz-dg
post pon, 15 gru 2014 - 21:47
Post #132

UZYTKOWNIK

Co do infrastruktury ja też zauważyłem że jest w mieście nie dobrze za mało nadzoru ,dbałości oto ze strony urzędu miasta nie ma kto kompleksowo tego dopilnować. Z oświetleniem w mieście też jest problem znajdą się lampy które nie świecą na głównych drogach w centrum. A takie rzeczy z zakresu małej infrastruktury mają wpływ na obraz miasta i jego dbałości o przestrzeń publiczną.

+Quote Post
vacu
post pon, 15 gru 2014 - 22:38
Post #133

Smokin' nigga

CYTAT(xMarcinx @ pon, 15 gru 2014 - 21:18) *
Miasto nie potrafi ani zadbac o oznakowanie drog, ani jako takie chodniki, podjazdy i drogi. Nie wspominajac o tych felernych latarniach. Dla mnie to nie miasto a jakas osada.

Ja się tak zastanawiam że może 16 letnie np. kadencje by pomogły? Bo to dotyczy nie tylko DG tylko każdego miejsca w Polsce, zwróć uwagę, jeśli chodzi o "inwestycje" to nie jest źle - po przed wyborami trzeba wstęgę przeciąć, musi być czym się pochwalić na ulotkach (inna rzecz jak to będzie wyglądać jak zakręcą unijny kurek), leży natomiast totalnie na łopatkach szara codzienność czyli jak napisałeś - chodniki zamieść, barierki czy pasy odmalować, wiatę przystanku wyczyścić, latarnię naprawić, dziurę załatać... A to podstawa, połaziłem po miasteczkach w zachodnich Niemczech, tam miasto sprawia bardzo dobre wrażenie nie dlatego, że ma aquapark, 15 orlików czy nowiutki amfiteatr, ale właśnie dlatego, że jest czysto, wszystko jest zadbane po prostu, jak się przyjrzeć to nie są złocone poręcze na piekielnie drogim bruku, zwykłe materiały ale zadbane. A pojedziesz do Wałbrzycha i tam każda barierka jest z oczojebnej stali nierdzewnej a za nią sypiąca się melina przy obstrupiałej jezdni...

+Quote Post
bzenek
post wto, 30 gru 2014 - 13:14
Post #134

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

Swego czasu dużo było tu skarg na stan oświetlenia ulicznego w okolicy skrzyżowania Wybickiego i Zagłębia Dąbrowskiego.

No i na koniec roku wydarzyło niemożliwe - wymienili tam kilkanaście popsutych betonowych latarni na nowe. smile.gif

+Quote Post
:)
post wto, 30 gru 2014 - 13:32
Post #135

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

^^^
a lampy jakie?

--------------------

+Quote Post
Leszek
post wto, 30 gru 2014 - 20:52
Post #136

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

Sodówki. Kilka nie świeci (nie wiem czy z nowych czy starych).

--------------------

+Quote Post
vacu
post śro, 28 sty 2015 - 19:45
Post #137

Smokin' nigga

Chciano mnie tu zlinczowac jak na poczatku watpilem w sens tej stronki naprawmyto.pl a jednak stronka działa jak przewidziałem. Taki przyklad:

http://naprawmyto.pl/26179

No to chronologicznie:

8 listopada 2014 - Zauwazylem niebagatelna usterke jaka jest przekrzywione lustro w zaznaczonym miejscu, ze wzgledu na parking przy drodze bardzo utrudnialo to wyjazd w 3 Maja. Spodziewalem sie odpowiedzi w stylu "panie X, budzet w tym roku nie przewiduje napraw luster, rozpatrzymy w przyszlym roku" ale jednak dodalem.

14 listopada 2014 - Ktos poprawil lustro, nie jest idealnie prosto ale prawie i co wazniejsze - spelnia swoja funkcje. Dodalem komentarz z informacja i zaznaczylem jako "naprawione".

28 stycznia 2015 - po 3 miesiacach budzi sie wydzial komunikacji informujac... ze sprawa w rozpoznaniu, a nastepnie, ze lustro zostalo ustawione... smile2.gif

Kolejny sukces, sprawa rozwiazana smile2.gif A ja w listopadzie zauwazylem, ze byly tam prowadzone jakies prace i za MOPT wjezdzaly duze auta, prawdopodobnie ktorys aby wjechac potrzebowal przekrzywic lustro, po zrobieniu roboty ekipa zapewne poprawila je. Gdyby nie to trzeba by czekac trzy miesiace...

+Quote Post
signaal
post czw, 26 mar 2015 - 19:08
Post #138

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,645
GG: 3867643 status gadu-gadu

Kilka wieści z Naprawmyto.pl
- dostałem informację o tym, że nie zostanie naprawionych kilku spraw zgłoszonych w... październiku 2013. Powodem najczęściej jest brak środków w budżecie na... 2014 rok. huh.gif
- postępująca spławologia obywatela. Perełki: "Gmina nie jest Zarządcą infrastruktury technicznej." http://naprawmyto.pl/29053 czy taka http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/19498 Do "teren prywatny", "teren PKP" czy "teren Lasów Państwowych" to już się przyzwyczaiłem.

--------------------
www.czerwonesamochody.com

+Quote Post
naprawmytoDG
post pią, 12 cze 2015 - 08:30
Post #139

UZYTKOWNIK

Informuję, że w związku z przebudową serwisu internetowego NaprawmyTo.pl, w najbliższym czasie mogą wystąpić przerwy w działaniu m.in. podstrony Dąbrowa Górnicza - www.dabrowagornicza.naprawmyto.pl.

Obecnie prowadzane są prace informatyczne mające na celu uruchomienie nowej wersji portalu. Utrudnienia mogą potrwać około tygodnia.

Za wszelkie niedogodności przepraszamy i prosimy użytkowników o wyrozumiałość.

Ten post edytował naprawmytoDG pią, 12 cze 2015 - 08:31

+Quote Post
marcin.p
post sob, 13 cze 2015 - 14:38
Post #140

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 446
GG: 11390668 status gadu-gadu

A dotychczas przerw nie było? Bo mnie się wydaje, że naprawmy.to już od dłuższego czasu ma przerwę! Ja tam przestałem używać, wolę zgłaszać bezpośrednio do UM lub przez facebookowy profil miasta.

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post

8 Stron V  « < 5 6 7 8 >
Reply to this topicStart new topic
4 Użytkowników czyta ten temat (4 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:32
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza