![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 50 Dołączył: pon, 11 lip 11 Nr użytkownika: 4,707 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A mnie ciekawi czy zostaną wyciągnięte jakieś konsekwencje wobec Tauronu, który totalnie olewa kwestie nie działającego oświetlenia w mieście. W końcu chyba sami powinni to monitorować, a nie polegać na akcji społecznej?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 805 Dołączył: pią, 08 sty 10 Nr użytkownika: 3,645 Płeć: Mężczyzna GG: 3867643 ![]() |
A mnie ciekawi czy zostaną wyciągnięte jakieś konsekwencje wobec Tauronu, który totalnie olewa kwestie nie działającego oświetlenia w mieście. W końcu chyba sami powinni to monitorować, a nie polegać na akcji społecznej? Przy czym akcja społeczna też od paru miesięcy jest wielce poważana i lampy często gęsto nie świecą miesiącami... ![]() -------------------- www.czerwonesamochody.com
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja zgłosiłem nie świecące od wielu lat lampy oświetlające schody za aqparkiem nemo dostałem odpowiedz że stare słupy betonowe będą wymienione we wrześniu br.http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/16188 cieszy mnie wizualnie poprawi się estetyka tego miejsca w Parku W związku z licznymi wnioskami mieszkańców naszego miasta zwiększa się środki finansowe w budżecie miasta na dobudowę oświetlenia ulicznego na terenie gminy Dąbrowa kwota 340.124,54 jest to projekt zmian nad którą będą głosowali radni na posiedzeniu w dniu 26 marca Poprawki do budżetu miasta Druk nr 61.BiP Uchwały Rady Miejskiej.
Ten post edytował Grzegorz-dg nie, 23 mar 2014 - 13:35 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 805 Dołączył: pią, 08 sty 10 Nr użytkownika: 3,645 Płeć: Mężczyzna GG: 3867643 ![]() |
CYTAT Zapadlisko pomiędzy dwiema studniami teletechnicznymi nie będącymi własnością gminy Dąbrowa Górnicza. Sprawa przekazana do Administratora dróg na terenie miasta celem wyegzekwowania naprawy. Wystosowano pismo do zarządcy studni teletechnicznych z poleceniem usunięcia zagrożenia. Właściciele sieci teletechnicznych na terenie miasta do których wystosowano pisma nie utożsamiają się z przedmiotową studzienką teletechniczną, w związku z powyższym do czasu ustalenia właściciela lub usunięcia nierówności alert zostanie przeniesiony do nie zostanie naprawiony. ![]() O dziwo, nie mam zastrzeżeń do odpowiedzi i nie wydaje mi się ona spławieniem ale nie podejrzewałem, że chaos własnościowy w DG ma aż taki zakres... -------------------- www.czerwonesamochody.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Jeżeli nikt się nie przyznaje do tych studzienek - widzę proste rozwiązanie - zejść z nożycami do cięcia kabli, pociąć wszystko, co dostępne i czekać, kto przyjedzie naprawiać. A jeżeli nikt - zalać betonem.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
najgorzej, gdy alerty trafiają do Jednostki Realizującej Projekt
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Chodnik został uszkodzony podczas prac remontowych wykonywanych przez Tauron - dot. zasilania słupa energetycznego na pasażu. Sprawa była prowadzona przez MZUM i wielokrotnie zgłaszana, dla przymuszenia Zakładu Energetycznego do dokonania poprawek. Sprawa zostanie zgłoszona ponownie, Właściwie to trzeba się cieszyć. W sumie mogli zabić a tylko zniszczyli chodnik... -------------------- www.czerwonesamochody.com
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Fontanna na placu wolności już uruchomiona,ciekawę czy działa oświetlenie było zgłoszenie do srewisu NT że nie świeci .To tak samo jak z zadaszeniami kiosków Ruchu w centrum ,też nie można się firmy Ruch S.A doprosić o naprawę.
|
|
|
![]()
|
|
Nie ma to jak otrzymać 22 kwietnia informację o losach alertu z 19 listopada dotyczącego zarośniętego chodnika.
![]() -------------------- www.czerwonesamochody.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Odchwaścili czy zima załatwiła sprawę?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Odchwaścili czy zima załatwiła sprawę? Lepiej - uznali, że jeszcze da się przejść. ![]() -------------------- www.czerwonesamochody.com
|
|
|
![]()
|
|
A gdzie to?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
-------------------- www.czerwonesamochody.com
|
|
|
![]()
|
|
Też to zauważyłem że niektóre alerty mają status sprawa w rozpatrywaniu i długi czas bez komentarzy żadnych np z oświetleniem ulicznym .
|
|
|
![]()
|
|
http://naprawmyto.pl/17782
CYTAT PWiK nie stwierdziło zapadliska wokół zasuwy. Już nawet zdjęcia do zgłoszeń nie chronią przed spławieniem. ![]() -------------------- www.czerwonesamochody.com
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ale wtopa
![]() ps. o jakiej zasuwie jest mowa? CYTAT Przyjęto do rozpoznania .PWiK nie stwierdziło zapadliska wokół zasuwy.
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 50 Dołączył: pon, 11 lip 11 Nr użytkownika: 4,707 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może zwykła ludzka pomyłka?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 11 Dołączył: wto, 08 paź 13 Nr użytkownika: 5,278 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przepraszam za pomyłkę oczywiście, oznaczenie alertu http://dabrowagornicza.naprawmyto.pl/17782 jako naprawiony jest błędne. Nie jest to "spławianie" tylko po prostu błąd ludzki. Alert został powtórnie przywrócony jako "w trakcie naprawiania" i przekazany do Wydziału Komunikacji i Drogownictwa. Proszę o wyrozumiałość, ponieważ przy ilości ponad 2000 zgłoszonych alertów nie sposób uniknąć pomyłki. Za pomyłkę jeszcze raz przepraszam.
W razie chęci lub potrzeby bezpośredniego kontaktu podaję dane: tel. 32 295 96 94 e-mail: dujdak@dabrowa-gornicza.pl, czkreferat@dabrowa-gornicza.pl Z poważaniem Administrator serwisu NaprawmyTo.pl w Dąbrowie Górniczej - Daniel Ujdak - Centrum Zarządzania Kryzysowego Ten post edytował naprawmytoDG pią, 08 sie 2014 - 15:31 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
p. Danielu - może warto przemyśleć, żeby to zgłaszający zamykał zgłoszenie albo potwierdzał rozwiązanie?
ps. miło widzieć reakcję w dobrym stylu ![]() -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ostatnio zauwazylem chodzac po Golonogu ze duzo drzew tak zarosła ze pod chodnikiem nie da sie normlanie przejść - dot. początku ul. Wybickiego (jabłoń przy "barakach") oraz drzewa w okol. przystanku Gołonóg dw. PKP (chodnik na ciągu przystanek w strone Centrum - stacja PKP Gołonóg) wiem ze nie mam 170 cm wzrostu tylko troche wiecej ale bez przesady!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:32 |