IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Euro 2012 - czy coś się bedzie działo??
puszka
post czw, 24 maj 2012 - 19:38
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 333

Czy w naszym miescie coś się bedzie działo w związku z tą wielką imprezą??

Jakieś telebimy czy strefy kibica.

Chodzi mi oczywiście o imprezy pod chmurką a nie w pubach.

Pozdrawiam

Puszka
Go to the top of the page

+Quote Post
Kamil_
post czw, 24 maj 2012 - 23:46
Post #2

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

Na szczęście nic nie jest planowane. I dobrze. Pieniądze można dużo lepiej wydać. W Będzinie będzie za to licencjonowana przez UEFA Strefa Kibica.

+Quote Post
Mały77
post pią, 25 maj 2012 - 07:16
Post #3

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,566

A ja uważam, że szkoda ... W centrum mamy fajny telebim - do oglądania meczu by wystarczyło. Więc koszty nie byłyby wysokie. A wspólne oglądanie jest zdecydowanie przyjemniejsze ...

+Quote Post
Kamil_
post pią, 25 maj 2012 - 07:20
Post #4

UZYTKOWNIK

CYTAT(Mały77 @ pią, 25 maj 2012 - 07:16) *
A ja uważam, że szkoda ... W centrum mamy fajny telebim - do oglądania meczu by wystarczyło. Więc koszty nie byłyby wysokie. A wspólne oglądanie jest zdecydowanie przyjemniejsze ...

To zawsze możesz w Będzinie pooglądać Eugena Polanskiego, Boenischa i Perquisa wink.gif

+Quote Post
savalas
post pią, 25 maj 2012 - 12:42
Post #5

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 612

no szkoda, liczyłem zwłaszcza na transmisje w kinie. Ale cóż jakie miasto takie atrakcje. O dniach miasta nie wspomne, jakby nie Dawid, to bym tam za dopłatą nie chciał iść

+Quote Post
Mały77
post pią, 25 maj 2012 - 12:43
Post #6

UZYTKOWNIK

CYTAT(Kamil_ @ pią, 25 maj 2012 - 07:20) *

To zawsze możesz w Będzinie pooglądać Eugena Polanskiego, Boenischa i Perquisa wink.gif

A Ty co - następny Janek Tomaszewski?
Już nam uciekli Podolski i Klose ...

+Quote Post
Kamil_
post pią, 25 maj 2012 - 12:59
Post #7

UZYTKOWNIK

CYTAT(Mały77 @ pią, 25 maj 2012 - 12:43) *

Nie, nie słucham Tomaszewskiego. To jest oszołom, który atakował zawzięcie PZPN, a jak Listkiewicz mu dał posadkę w PZPNie jako szef Komisji Etyki to zamilkł.

Mam swój rozum i wiedzę, by samemu wyciągać wnioski. Dlatego szkoda, że od razu musisz mnie z kimś łączyć i utożsamiać.

A po Klose i Podolskim nie płakałem. To Niemcy nauczyli grać ich w piłkę, dali dach nad głową. Jeśli chodzi o Polanskiego, Boenischa, Perquisa. Polska nie dała im nic, poza obecną szansą na promocje, gdy ich reprezentacje 1 wyboru wypięły się na nich. Polanski dalej uważa się za Niemca (co można zobaczyć na filmikach na YT).

+Quote Post
Master
post pią, 25 maj 2012 - 13:01
Post #8

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

CYTAT(Mały77 @ pią, 25 maj 2012 - 12:43) *

równiez jestem takiego zdaniajak Kamil, to nie jest reprezentacja Polski tylko jakas zbieranina niechcianych gdzie indziej a próbujących zarobic i sie wybic obcokrajowców, ktorzy mało maja wspolnego z Polską. A cóz z tego ze uciekli Nam Klose i Podolski, cóz Nam po 2 kolejnych Niemcach ?? Moze sobie wynajmiemy stado murzynów, i czy beda nas cieszyc ich zwyciestwa ? bo mnie nie

+Quote Post
vacu
post pią, 25 maj 2012 - 20:01
Post #9

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(Master @ pią, 25 maj 2012 - 12:01) *
równiez jestem takiego zdaniajak Kamil, to nie jest reprezentacja Polski tylko jakas zbieranina niechcianych gdzie indziej a próbujących zarobic i sie wybic obcokrajowców, ktorzy mało maja wspolnego z Polską. A cóz z tego ze uciekli Nam Klose i Podolski, cóz Nam po 2 kolejnych Niemcach ?? Moze sobie wynajmiemy stado murzynów, i czy beda nas cieszyc ich zwyciestwa ? bo mnie nie

Tylko w takiej strefie nie tylko naszą reprezentację chyba można obejrzeć ale i inne ciekawsze mecze. Szkoda tym bardziej, że u nas w sumie koszty nie byłyby duże, bo ekran jakiś tam jest, resztę typu ogródki itp. pewnie w dużej części organizują sponsorzy. Ale i w Będzinie nie byłoby nic gdyby nie zaangażowanie mieszkańca, który m.in. zbierał podpisy. Można narzekać na "naszą" drużynę ale jednak była okazja na jakąś tam imprezę w mieście, nigdy ich za wiele, skoro drogi mam dziurawe tak czy siak to chociaż pobawić się miło wink.gif...

+Quote Post
Master
post sob, 26 maj 2012 - 00:26
Post #10

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

Zeby zrobic taka "strefe" to nie mozna uzyc swojego telebimu, ale sowicie zapłacic UEFIe i zorganizowac wszystko wedlug ich projektu

+Quote Post
Mały77
post sob, 26 maj 2012 - 06:56
Post #11

UZYTKOWNIK

CYTAT(Master @ pią, 25 maj 2012 - 13:01) *

Jestem ciekawy czy nie cieszyły Cię bramki Olisadebe jak grał dla nas z orzełkiem na piersi ...
Może też nie do końca się zgadzam z wyborami selekcjonera, bo uważam, że można znaleźć Polaków z takimi samymi umiejętnościami jak np. Polanski, ale to on jest selekcjonerem i jego sprawa kto gra w reprezentacji - jeżeli grają to znaczy, że mogą i już.
Patrząc tak na sprawę wszyscy młodzi polacy - dzieci polskich piłkarzy grających na zachodzie - nie powinni grać w naszej reprezentacji - przecież od urodzenia wychowywani byli w innym kraju, mają obce imiona, nieobecne w naszych USC - np. taki Martin Kobylański.
I na koniec wrzucę coś takiego - warto obejrzeć i posłuchać: http://sport.onet.pl/5136596,eurokontakt-detal.html

+Quote Post
vacu
post sob, 26 maj 2012 - 10:31
Post #12

Smokin' nigga

CYTAT(Master @ pią, 25 maj 2012 - 23:26) *
Zeby zrobic taka "strefe" to nie mozna uzyc swojego telebimu, ale sowicie zapłacic UEFIe i zorganizowac wszystko wedlug ich projektu

Aż się zorientuję jak to jest w Będzinie, bo akurat znam człowieka, który tam mocno się w to zaangażował, zbierał podpisy, spotykał się z władzami, ciekawe, bo ostatecznych ustaleń nie znam ale z tego co mówił wcześniej to władze Będzina też nie były specjalnie chętne do wydawania większej gotówki.

A nawet jakby na to poszła gruba kasa to ja i tak nie łudzę się, że jeśli nie na to to pójdzie na coś potrzebnego więc wolę trochę rozrywki niż nic smile2.gif

+Quote Post
Kamil_
post sob, 26 maj 2012 - 12:44
Post #13

UZYTKOWNIK

Ale czy Wy uważacie, że jest aż takie zainteresowanie oglądaniem meczów pod chmurką, żeby tworzyć strefy kibica w każdym mieście?

Przecież jak ktoś chce, to pójdzie sobie do knajpy i praktycznie niczym się to nie różni od oglądania meczu w strefie kibica NIE BĘDĄCEJ W MIEŚCIE - GOSPODARZU EURO.

+Quote Post
vacu
post sob, 26 maj 2012 - 13:57
Post #14

Smokin' nigga

CYTAT(Kamil_ @ sob, 26 maj 2012 - 12:44) *
Ale czy Wy uważacie, że jest aż takie zainteresowanie oglądaniem meczów pod chmurką, żeby tworzyć strefy kibica w każdym mieście?

Przecież jak ktoś chce, to pójdzie sobie do knajpy i praktycznie niczym się to nie różni od oglądania meczu w strefie kibica NIE BĘDĄCEJ W MIEŚCIE - GOSPODARZU EURO.

No pewnie, można też w domu z Harnasiem i czipsami zasiąść przed LCD. W ogóle po co trybuny na stadionach, tyle milionów a przecież tam guzik widać, nie ma statystyk, komentatora, porażka wink.gif

Polecam obejrzeć ten film z finału pucharu Niemiec. W sumie też mogli iść do pubu albo w domku z czipsami i piwkiem w łapce... Tyle kasy na wynajęcie amfiteatru i organizację imprezy psu w cztery litery... wink.gif

Ten post edytował vacu sob, 26 maj 2012 - 13:58

+Quote Post
Kamil_
post sob, 26 maj 2012 - 14:59
Post #15

UZYTKOWNIK

CYTAT(vacu @ sob, 26 maj 2012 - 13:57) *
CYTAT(Kamil_ @ sob, 26 maj 2012 - 12:44) *

No pewnie, można też w domu z Harnasiem i czipsami zasiąść przed LCD. W ogóle po co trybuny na stadionach, tyle milionów a przecież tam guzik widać, nie ma statystyk, komentatora, porażka wink.gif

Polecam obejrzeć ten film z finału pucharu Niemiec. W sumie też mogli iść do pubu albo w domku z czipsami i piwkiem w łapce... Tyle kasy na wynajęcie amfiteatru i organizację imprezy psu w cztery litery... wink.gif

Porażką to są te pogrubione słowa. Jestem jedną z ostatnich osób na tym forum, którym możesz zarzucić, iż widzą przewagę oglądania meczu samemu w domu nad oglądaniem na stadionie.

Powiedz mi tylko czym się różni ATMOSFERA w strefie kibica w mieście kompletnie nie związanym z Euro od atmosfery w barze pełnym kibiców? Moim zdaniem niczym. Szkoda publicznych pieniędzy na to.

A argument, że lepiej wydać je na to, bo i tak zostać muszą wydane na coś jest śmieszny. Lepiej za te pieniądze załatać parę dziur w drogach albo ufundować dzieciom stypendia.

+Quote Post
vacu
post sob, 26 maj 2012 - 15:11
Post #16

Smokin' nigga

CYTAT(Kamil_ @ sob, 26 maj 2012 - 14:59) *
Porażką to są te pogrubione słowa. Jestem jedną z ostatnich osób na tym forum, którym możesz zarzucić, iż widzą przewagę oglądania meczu samemu w domu nad oglądaniem na stadionie.

A skąd mam wiedzieć? Opieram się tylko na tym co piszesz, a piszesz, że lepiej w barze niż w strefie - no to poszedłem jeszcze dalej wink.gif Obejrzyj fim, który wrzuciłem to zrozumiesz co mam na myśli.

CYTAT(Kamil_ @ sob, 26 maj 2012 - 14:59) *
Powiedz mi tylko czym się różni ATMOSFERA w strefie kibica w mieście kompletnie nie związanym z Euro od atmosfery w barze pełnym kibiców? Moim zdaniem niczym. Szkoda publicznych pieniędzy na to.

A argument, że lepiej wydać je na to, bo i tak zostać muszą wydane na coś jest śmieszny. Lepiej za te pieniądze załatać parę dziur w drogach albo ufundować dzieciom stypendia.

Pewnie, że byłoby lepiej, zgadzam się, tylko jakoś nie wierzę w to łatanie dziur i stypendia...

Ten post edytował vacu sob, 26 maj 2012 - 15:12

+Quote Post
Mały77
post sob, 26 maj 2012 - 16:57
Post #17

UZYTKOWNIK

Pamiętam, że chyba kiedyś na telebimie przed kulturą leciały mecze piłkarzy ręcznych ... więc czy jest potrzebna "pieczątka" UEFA aby puścić publicznie mecz? Chyba nie ...

+Quote Post
Guest_pan spekulant_*
post sob, 26 maj 2012 - 17:25
Post #18

Guests

Szybkie wyjaśnienie.
Sygnał telewizyjny Euro 2012 jest własnością UEFA. By zgodnie z prawem transmitować mecz należy wykupić od UEFA licencję na publiczną transmisje i spełnić wszystkie warunki np. wielkość ekranu, odległość ekranu od najbliższych reklam, oznakowanie lokalu itd.

Są dwa podstawowe typy licencji:
*non-profit - jeśli transmisja nie przynosi zysku licencjobiorcy
*komercyjna - transmisja, która przynosi zysk licencjobiorcy

Jeśli transmitujesz mecz np. w pubie i nie posiadasz takowej licencji to działasz na szkodę UEFA i co oczywiste łamiesz prawo. O taką licencje można było się ubiegać do 18 maja 2012.

Źródła: http://www.uefa.com/uefaeuro/abouteuro/bus...ning/index.html

Ten post edytował pan spekulant sob, 26 maj 2012 - 17:27

+Quote Post
vacu
post sob, 26 maj 2012 - 17:49
Post #19

Smokin' nigga

CYTAT(Mały77 @ sob, 26 maj 2012 - 16:57) *
Pamiętam, że chyba kiedyś na telebimie przed kulturą leciały mecze piłkarzy ręcznych ... więc czy jest potrzebna "pieczątka" UEFA aby puścić publicznie mecz? Chyba nie ...

To ja też wiem, że jest i są ściśle określone reguły. Nawet sponsorzy muszą być ci sami, nie możesz np. postawić namiotu piwa X jeżeli oficjalnym sponsorem jest marka Y. Ale czy w przypadku imprezy niekomercyjnej są jakieś opłaty licencyjne to nie wiem.

+Quote Post
Guest_pan spekulant_*
post sob, 26 maj 2012 - 18:02
Post #20

Guests

Licencja na niekomercyjną publiczną transmisje jest bezpłatna.
Nie zmienia to faktu, że do 18 maja trzeba było o taką licencję wystąpić.

Dla zainteresowanych, wszystkie szczegóły są w linku, który wrzuciłem wyżej.

+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:57
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza