![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 130 Dołączył: pon, 29 wrz 08 Skąd: DĄBROWA GÓRNICZA CiTY / MYDLiCE Nr użytkownika: 1,493 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Odświeżam bo poprzedni temat zamknięty.
Istambul poszedł za ciosem i otworzył kebab w samym centrum w budkach od strony parku. Nie jest to samo co na kościuszki - jest wesoły turek który cię ciągle zagaduje ![]() ale sam kebab - niesamowity - inny smak. Mocno intensywny niesamowity sos i mięso. To miła odmiana po tym, gdy istambul na kościuszki przestał smakować :] |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kebab-taxi naprzeciwko Resursy zaraz po otwarciu był topowy. Byłem tam kilka tygodni temu... duuuże rozczarowanie. Kebab mały, składniki niesmaczne, sos zalatujący najtańszym z możliwych rozwiązań.
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Koneserzy kebabów jak widzę
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Gdzie tam ;-)
Chyba głównym kryterium jest czas. Na kebaba czekasz 3-5minut. W restauracji zanim złożysz zamówienie mija 10 ![]() -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Gdzie tam ;-) Chyba głównym kryterium jest czas. Na kebaba czekasz 3-5minut. W restauracji zanim złożysz zamówienie mija 10 ![]() Optymista ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Widać macie złą aparycję
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Nawet w moim awatarze widać, że fizys mam łagodną i budzącą zaufanie
![]() I czasem nawet ogolony jestem, a kły szczerzę tylko w wyjątkowych sytuacjach ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
Widać macie złą aparycję ![]() bo widać lepszy smaczny i niezdrowy szybki kebab, niż mrożonki z dąbrowskich restauracji ja tam dalej jestem oddany Balhanowi na Wybickiego. Ekipa się zmieniła ale kebab wciąż na poziomie. Chyba posypują mięcho kokainą bo idzie się uzależnić |
|
|
![]()
|
|
Widać macie złą aparycję ![]() bo widać lepszy smaczny i niezdrowy szybki kebab, niż mrożonki z dąbrowskich restauracji Wręcz przeciwnie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 42 Dołączył: czw, 22 gru 11 Skąd: DG - Centrum Nr użytkownika: 4,882 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Widać macie złą aparycję ![]() bo widać lepszy smaczny i niezdrowy szybki kebab, niż mrożonki z dąbrowskich restauracji ja tam dalej jestem oddany Balhanowi na Wybickiego. Ekipa się zmieniła ale kebab wciąż na poziomie. Chyba posypują mięcho kokainą bo idzie się uzależnić Kiedyś ze znajomym lekarzem zastanawialiśmy się czy rzeczywiście do kebaba nie wrzucają czegoś uzależniającego, albo któraś z przypraw nie ma takich właściwości (gałka muszkatołowa?) ![]() Rzeczywiście Istambul na Kościuszki ostatnimi czasy mocno nierówny jeżeli chodzi o smak, do tego stopnia, że aż zacząłem się zastanawiać, czy nie sprzedali tego punktu komuś innemu. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 130 Dołączył: pon, 29 wrz 08 Skąd: DĄBROWA GÓRNICZA CiTY / MYDLiCE Nr użytkownika: 1,493 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ktoś był w shisha kebab w centrum? co to? kebab tam odgrywa najmniej ważną czy najważniejszą rolę?
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
po rzucie oka na menu, wydaje mi się ten lokal kleopatro/sphinxo podobny. Jakoś nie przekonuje mnie by iść. No i chyba piwka nie mają. A jak tu popić ostry sos nie piwkiem ? Zresztą cała frajda z kebaba jak się go żre w -20 i sos cieknie po łokciach, a nie tam stoliczki sriczki knajpeczki.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
uph... czy Wy sie nie boicie jeść tego świństwa?
To jest niesamowite ilu jest miłośników fast-food- a raczej fast-death ![]() ![]() ![]() -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 6 Dołączył: czw, 03 mar 11 Nr użytkownika: 4,497 Płeć: Kobieta ![]() |
Cytat "Kiedyś ze znajomym lekarzem zastanawialiśmy się czy rzeczywiście do kebaba nie wrzucają czegoś uzależniającego, albo któraś z przypraw nie ma takich właściwości (gałka muszkatołowa?) "
To tylko popularny glutaminian sodu uzależnia jest też np. w chipsach ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 42 Dołączył: czw, 22 gru 11 Skąd: DG - Centrum Nr użytkownika: 4,882 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Cytat "Kiedyś ze znajomym lekarzem zastanawialiśmy się czy rzeczywiście do kebaba nie wrzucają czegoś uzależniającego, albo któraś z przypraw nie ma takich właściwości (gałka muszkatołowa?) " To tylko popularny glutaminian sodu uzależnia jest też np. w chipsach ![]() A bo ja wiem czy to glutaminian ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
uph... czy Wy sie nie boicie jeść tego świństwa? To jest niesamowite ilu jest miłośników fast-food- a raczej fast-death ![]() ![]() ![]() wolę pożyć 50 lat a smacznie, niż 70 i sobie odmawiać wszystkiego. Powietrze szkodzi, kebab szkodzi, marchewka z genami królika sadzona przy trasie też szkodzi. Wystarczy tylko nie popadać w skrajności. A kebaba od czasu do czasu sobie nie odmówie, nawet jakby się okazało, że jest robiony z kotów, szczurów i pająków. |
|
|
![]()
|
|
Szczury ponoć całkiem smaczne są
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
ktoś był w shisha kebab w centrum? co to? kebab tam odgrywa najmniej ważną czy najważniejszą rolę? ![]() Ja byłem. Jakoś w tygodniu, za barem smutna pani z panem, ludzi poza nami jeszcze jedna para przyszła. Kebab dla mnie nie smakował, choć koledzy nie mieli zastrzeżeń, więc może kwestia gustów smakowych. Wystrój całkiem ok, a piwko chyba można wypić z tego co pamiętam |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Cytat "Kiedyś ze znajomym lekarzem zastanawialiśmy się czy rzeczywiście do kebaba nie wrzucają czegoś uzależniającego, albo któraś z przypraw nie ma takich właściwości (gałka muszkatołowa?) " To tylko popularny glutaminian sodu uzależnia jest też np. w chipsach ![]() Nie potwierdzam. Akurat jestem bardzo podatny na wszelkie uzależnienia, w tym "kulinarne" a kebabów nie lubię, mimo, że jadłem w różnych miejscach. Podobnie glutaminian i inne chemiczne cuda. Niektórzy naukowcy twierdzą, że gdyby rozmrozić dziś człowieka sprzed 50 lat i dać mu cokolwiek do jedzenia to by padł trupem po kilku dniach, podobno nasze organizmy już są w jakimś stopniu obecne na wszędzie obecną chemię. Poza tym w RMF podawali kiedyś wyniki badań ludności GB, z których wynikało np. że w organizmach ludzi, którzy nigdy nie brali antybiotyków lub brali sporadycznie znajdują się ich takie ilości jakby codziennie łykali tabletki garściami. Do czego zmierzam - żywność teraz jest tak zasyfiała, że kebab, choćby codziennie, chyba nikomu nie zaszkodzi. Przy takich dyskusjach zawsze mi się to przypomina ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:31 |