![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: sob, 11 lut 12 Nr użytkownika: 4,936 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Media donoszą o łapówkarskiej aferze z udziałem prezesa Huty Bankowej Krzysztofa S. (PO) któremu postawiono zarzut płatnej protekcji za który grozi do 8 lat więzienia - przyjął łapówkę w wysokości 400.000 zł.
S. jest mocno powiązany z innymi działaczami Platformy również sosnowieckiej Piętom, Szaleńcem, Żurkiem. W takim oto uczciwym środowisku obracają się nasi lokalni działacze PO. O S. od dawna krążyły plotki że - delikatnie mówiąc - nie należy do najuczciwszych - czego teraz mamy potwierdzenie. Ciekawe czy w aferze pojawią się kolejne nazwiska prominentnych działaczy PO. Warto wspomnieć że niedawno żona S. otrzymała intratne stanowisko w UM Chorzów, który także wymieniany jest jako zaangażowany w sprawę. Warto dodać że również Szaleniec otrzymała stanowisko w wyniku nie jasnych układów. Więcej szczegółów w Gazecie Wyborczej: http://katowice.gazeta.pl...cywal_cuda.html oraz na stronie Śląskiej Policji: Zatrzymani za płatną protekcję Ten post edytował kwintosz wto, 14 lut 2012 - 17:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a co z tym ?? to juz prawi rok temu
http://zaglebie.info/dabrowa-gornicza,poli...achowicza,15130 oraz jak zakonczyła sie sprawa związana z nielegalnym zasiadaniem w kilku radach nadzorczych ?? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 173 Dołączył: nie, 10 sie 08 Skąd: Strzemieszyce Wielkie Nr użytkownika: 1,404 Płeć: Mężczyzna ![]() |
oraz jak zakonczyła sie sprawa związana z nielegalnym zasiadaniem w kilku radach nadzorczych ?? Co TY, a kto bym miał się tym zajść, jego koledzy, którzy usadzili go w tych radach ? Aż dziw, że teraz się ktoś zabrał za członka PO, jak widać musiał już wszelki granice przekroczyć (jak wiadomo tam u nich dużo potrafią "swoim" wybaczyć). |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 13 Dołączył: pon, 06 gru 10 Nr użytkownika: 4,303 Płeć: Mężczyzna ![]() |
czy to ten sam który startował w ostatnich wyborach na prezydenta miasta i wydał darmową gazetkę opisującą w złym świetle obecnego prezydenta?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Ten sam.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Prezydentem na szczęście nie został, wszedł natomiast w skład Rady Miasta. Czy w niej pozostanie?
Zarzuty stawiane mu są nie pierwszy raz, doświadczenie chłopak ma (i zapewne dobrych prawników). Strona w przebudowie - ostatnia modyfikacja 5 stycznia, plany jakieś widać ma. -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Szaleniec.. czyli jednak jakoś się odnalazł nasz dzielny senator na rynku pracy
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
CYTAT Aż dziw, że teraz się ktoś zabrał za członka PO, jak widać musiał już wszelki granice przekroczyć (jak wiadomo tam u nich dużo potrafią "swoim" wybaczyć). Jest nadzieja , że tym razem jednak mu się nie uda -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Szkoda tylko, że wszystko po cichu się dzieje, a media milczą.
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
strona w przebudowie ale kanał YT aktywny - polecam spot wyborczy Krzysztofa S.: "...mówię dość koteriom, partyjnym układom i kolesiostwu..." -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Jest nadzieja , że tym razem jednak mu się nie uda Eee... nic z tego nie będzie. Prokuratura już nie raz aresztowała w świetle kamer, a potem guzik z tego było. Pamiętacie jak wieźli skutego kajdankami Wąsacza z DG do prokuratury w Gdyni ? Po żeby go tam uwolnić bo... nie było podstaw do zatrzymania. ![]() Ciekawe co tez napisze w swoim blogu taki np. Jaszczura, który aż się chciał posikać żeby jakiś stołek u Stachowicza dostać. ![]() Co teraz będzie z "odnową moralną Dąbrowy" i "walka z czerwoną pajęczyną" ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
Ciekawe co tez napisze w swoim blogu taki np. Jaszczura, który aż się chciał posikać żeby jakiś stołek u Stachowicza dostać. ![]() Co teraz będzie z "odnową moralną Dąbrowy" i "walka z czerwoną pajęczyną" ? ![]() Grzegorz walczy na swoim blogu ze "skrajną lewicą " ![]() sosnowiec.info z P. Agnieszką też sprawy nie zauważyło no i Tomasz Pasek zawsze dobrze poinformowany milczy ciekawe |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 42 Dołączył: czw, 22 gru 11 Skąd: DG - Centrum Nr użytkownika: 4,882 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Media donoszą o łapówkarskiej aferze z udziałem prezesa Huty Bankowej Krzysztofa S. (PO) któremu postawiono zarzut płatnej protekcji za który grozi do 8 lat więzienia - przyjął łapówkę w wysokości 400.000 zł. S. jest mocno powiązany z innymi działaczami Platformy również sosnowieckiej Piętom, Szaleńcem, Żurkiem. W takim oto uczciwym środowisku obracają się nasi lokalni działacze PO. O S. od dawna krążyły plotki że - delikatnie mówiąc - nie należy do najuczciwszych - czego teraz mamy potwierdzenie. Ciekawe czy w aferze pojawią się kolejne nazwiska prominentnych działaczy PO. Warto wspomnieć że niedawno żona S. otrzymała intratne stanowisko w UM Chorzów, który także wymieniany jest jako zaangażowany w sprawę. Warto dodać że również Szaleniec otrzymała stanowisko w wyniku nie jasnych układów. Więcej szczegółów w Gazecie Wyborczej: http://katowice.gazeta.pl...cywal_cuda.html oraz na stronie Śląskiej Policji: Zatrzymani za płatną protekcję Nie żebym bronił Krzyśka, bo szczerze, o sprawie dowiedziałem się dzięki forum, ale... czy nie dziwi Was, że użytkownik piszący tekst ma całego jednego posta na forum? ![]() Od zatrzymania i postawienia zarzutów do skazania jest dłuuuuga droga, nawet bardzo długa, parę lat, a jak ktoś ma dobrą papugę (bez obrazy za kolokwializmy, koledzy adwokaci) to można wiele ugrać, np. okazuje się nagle, że przyjęte w walizeczce pieniądze są zapłatą za usługi lub jakiś kontrakt (vide sprawa mecenas Marczuk-Pazury), że komuś się coś przywidziało z tym powoływaniem się na wpływy w jakiejś instytucji, a to jakiś świadek może zmienić zeznania... Przy okazji tutaj poprawny link - bo ten z pierwszego postu nie działa: http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063...cywal_cuda.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
Nie, wcale nie bronisz Krzyśka, ale... czy nie dziwi Ciebie, że masz przecież całe piętnaście postów na forum.
![]() ![]() Oj, walka polityczna trwa! pozdr... -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
To, że wpis rozpoczynający wątek jest elementem walki politycznej to oczywiste - ale zwracam Ci uwagę, że ten temat pojawił się wcześniej w innym wątku. A ciąg dalszy to też niestety prawda, nieraz daje się udowodnić, że białe było w rzeczywistości zielone - zwłaszcza w tego typu przypadkach.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 42 Dołączył: czw, 22 gru 11 Skąd: DG - Centrum Nr użytkownika: 4,882 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie, wcale nie bronisz Krzyśka, ale... czy nie dziwi Ciebie, że masz przecież całe piętnaście postów na forum. ![]() ![]() Oj, walka polityczna trwa! pozdr... No, niemniej nie zarejestrowałem się tutaj po to, aby pisać takie rzeczy ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
No, niemniej nie zarejestrowałem się tutaj po to, aby pisać takie rzeczy ![]() ![]() skoro go Błażeju znasz, jaka jest Twoja opinia o Stachowiczu, czy On mógłby popełnić taki czyn? |
|
|
![]()
|
|
No, niemniej nie zarejestrowałem się tutaj po to, aby pisać takie rzeczy ![]() ![]() skoro go Błażeju znasz, jaka jest Twoja opinia o Stachowiczu, czy On mógłby popełnić taki czyn? Szczerze to ostatni raz gdy go osobiście widziałem i rozmawiałem z nim to było kilka dobrych lat temu. Pamiętam go jako osobę ambitną, miał dużo pomysłów, wiem że potrafił zarazić swoje otoczenie tymi pomysłami i potrafił też pomagać ludziom ze swojego otoczenia. Pamiętajmy, że nieprzypadkowo postępowanie karne jest tak ukształtowane, żeby uznawać za niewinną osobie, której zarzucane są określone czyny, do czasu prawomocnego orzeczenia o jej winie. Myślę też, że doskonale zdajesz sobie sprawę, że pisanie w internecie pod własnym imieniem i nazwiskiem wymaga wielkiej odpowiedzialności i rozwagi, nie proś mnie więc nawet o oceny ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No, niemniej nie zarejestrowałem się tutaj po to, aby pisać takie rzeczy ![]() ![]() skoro go Błażeju znasz, jaka jest Twoja opinia o Stachowiczu, czy On mógłby popełnić taki czyn? Szczerze to ostatni raz gdy go osobiście widziałem i rozmawiałem z nim to było kilka dobrych lat temu. Pamiętam go jako osobę ambitną, miał dużo pomysłów, wiem że potrafił zarazić swoje otoczenie tymi pomysłami i potrafił też pomagać ludziom ze swojego otoczenia. Zdolności oratorskich Stachowiczowi na pewno nie można odmówić. Ma niezwykły dar do zjednywania sobie ludzi ![]() Ty Błażeju za to zarejestrowałeś się, żeby prowadzić kampanie reklamową ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: piątek, 10 października 2025 - 22:25 |