![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
"Teoretycznie kiedyś gazety pisały, że tak pytanie czy ktokolwiek o tym wie bo nie ma żadnego oznakowania." Wydaje mi się,że jest oznakowane. Jadąc od dworca w kierunku przejazdu kolejowego stoi tablica informacyjna "Parking dla studentów WSB" lub coś podobnie brzmiącego tylko pytanie czy sami studenci są o tym fakcie poinformowani? Nawet jeśli tam jest ten znak to ilu ludzi kieruje się do WSB od tamtej strony? Znaki powinny być przy samym WSB. @gregov: IMHO trafileś w sedno. Ja tam swoje słyszałem ale nie napiszę nic publicznie, bo musiałbym mieć dowody a jedyne co mam to zasłyszane plotki "z magla". Coś jest jednak na rzeczy skoro SM widzę tam co weekend ale karają sporadycznie i na wyrywki. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Parking dla studentów WSB jest na terenie dawnego targowiska przy Defum - czynny jest tylko w sobotę i niedzielę. Studenci są poinformowani bo w WSB na każdym słupie wisi ogłoszenie z prośbą do studentów aby właśnie tam parkować.
Co do samego parkowania - z jednej strony ich trochę rozumiem - tam naprawdę jest ciasno. Ale z drugiej - jeżeli na przygotowanym parkingu nie ma miejsc kawałek dalej jest wielki parking przy Pogorii - naprawdę można się ten kawałek przejść. Vacu - życzę powodzenia ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
Vacu a ja dziekuje za pokazanie strony tych karnych k... !
Swietna sprawa, zakupiłam 100 szt. Zamierzam z nich czasem skorzystać...hehe juz czekam z niecierpliwością i chce zobaczyć miny niektórych.;p -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Vacu a ja dziekuje za pokazanie strony tych karnych k... ! Swietna sprawa, zakupiłam 100 szt. Zamierzam z nich czasem skorzystać...hehe juz czekam z niecierpliwością i chce zobaczyć miny niektórych.;p Dla ścisłości - ja tylko wspomniałem, link dał mgmisiek ![]() Taka akcja by się przydała http://www.youtube.com/watch?feature=playe...;v=yx5Hv0BMAMI#! , póki co jeszcze mi brakuje odwagi ale już niewiele ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: pon, 05 gru 11 Skąd: Reden Nr użytkownika: 4,868 Płeć: Kobieta ![]() |
To samo dzieje się gdy jest targ na Redenie. Samochody wjeżdżają na trawniki, rozjeżdżają. Nikt nie zauważy, że posadzą jakieś drzewka, krzaczki bo ważniejsze jest żeby mieli miejsce blisko wejścia. Na całej Kopernika zrobili miejsca parkingowe to te przy wjeździe najczęściej puste a tam im bliżej targu ledwo przejść się da. Wezwana straż miejska przyjedzie, pan z założonymi rękami się przejdzie, obejrzy i wracają. Dopiero po wezwaniu policji, panowie policjanci wystawili 3 mandaty, ale tym co stali na chodniku. Cała reszta na trawniku, przejściach i miejscach dla niepełnosprawnych jest jak widać mile traktowana.
Ten post edytował rozowa_wrozka śro, 21 gru 2011 - 09:07 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
paw74: ja w DG dostałem mandat od policji za stanie 2 kołami na klepisku za swoim blokiem więc wiem, że jest to ścigane tutaj. Natomiast skoro utrzymujemy SM to nie chcę nękać policji, bo ma masę innych zadań, SM w praktyce zajmuje się tylko złym parkowaniem, pytanie tylko czemu na wyrywki pomijając okolice WSB czy 3 Maja? Kiedyś pytałem SM o 3-go Maja. Podobnież większość aut parkujących na tejże ulicy ma zgody wydane przez nasz UM. Mówili mi, że kiedyś robili kontrole i na około 30 aut tylko 2 nie miało pozwoleń na parkowanie. |
|
|
![]()
|
|
paw74: ja w DG dostałem mandat od policji za stanie 2 kołami na klepisku za swoim blokiem więc wiem, że jest to ścigane tutaj. Natomiast skoro utrzymujemy SM to nie chcę nękać policji, bo ma masę innych zadań, SM w praktyce zajmuje się tylko złym parkowaniem, pytanie tylko czemu na wyrywki pomijając okolice WSB czy 3 Maja? Kiedyś pytałem SM o 3-go Maja. Podobnież większość aut parkujących na tejże ulicy ma zgody wydane przez nasz UM. Mówili mi, że kiedyś robili kontrole i na około 30 aut tylko 2 nie miało pozwoleń na parkowanie. Mnie to akurat nie dziwi, w tym wspaniałym kraju nie takie rzeczy da się "załatwić", takie pozwolenie to drobiazg. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
No kurna pięknie. Miasto wydaje zezwolenia na parkowanie na miejskim deptaku. To po ch... było cokolwiek robić z tą ulicą.
W ogóle parkowanie pod "drzwiami" wydaje mi się baaaaaaaardzo wiejskim zwyczajem i kojarzy mi się z kawałem o Wąchocku. Dlaczego tam autobusy są szersze niż dłuższe, bo wszyscy sąsiedzi koło kierowcy. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Najgorsze są barany parkujące na 3-go Maja na wysokości fontanny tuż przy schodach. Czasem naprawdę nie da się przejść...
Głosowałem na Podraze, teraz zagłosuję na kogoś kto obieca zamknąć całkowicie ruch na 3-go Maja i zrobi coś z dworcem a nie będzie mówił, że się nie da. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Głosowałem na Podraze, teraz zagłosuję na kogoś kto obieca zamknąć całkowicie ruch na 3-go Maja i zrobi coś z dworcem a nie będzie mówił, że się nie da. Obiecać to każdy może - i w tym właśnie jest problem ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Głosowałem na Podraze, teraz zagłosuję na kogoś kto obieca zamknąć całkowicie ruch na 3-go Maja i zrobi coś z dworcem a nie będzie mówił, że się nie da. Obiecać to każdy może - i w tym właśnie jest problem ![]() Dokładnie, natomiast jedyny sposób jest taki, że wyborcy zaczną egzekwować swoje prawa. Sam jeszcze nie mam zbyt wielu pomysłów w jaki sposób ale to jedyna metoda. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak - powiedzmy na przykładzie Podrazy - każdy będzie narzekał i utyskiwał na Podrazę a potem pójdzie i zagłosuje na niego dając sobie prawo do krytyki - tylko co z tej krytyki wynika? Wielkie nic. A za cztery lata to samo. Może coś na kształt strajku "włoskiego"? Można zacząć korzystać z wszystkich przysługujących nam praw powodujących konieczność ruszenia d... przez "władze", choćby do przekładania papieru z prawa na lewo, byle tylko dać odczuć, że nie jesteśmy stadem durnych owieczek oddających co cztery lata głos na tego kogo trzeba. Można też zrobić rewolucję tylko co to da w kraju, w którym każdy następny będzie taki sam? Była jedna rewolucja niedawno i co - dalej bagno, każdy - nieważne czy jest z po, pis, sld czy jeszcze kto inny - patrzy najdalej na czubek swojego portfela. Taka mentalność ludzi w tym kraju i tego się nie zmieni, można się tylko zastanowić jak coś osiągnąć mimo tego. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
Myślę, że świetnie bedzie jak każdy zacznie od siebie. Od najprostszych spraw typu: sprzątanie po swoim psie, nieparkowanie w miejscach niedozwolonych, świadome pójście na wybory
CYTAT Dokładnie, natomiast jedyny sposób jest taki, że wyborcy zaczną egzekwować swoje prawa. I tu popieram musimy właśnie zacząć egzekwować swoje prawa.... tyle że w natłoku spraw codziennych wykruszają się nawet Ci najaktywniejsi i zostaje garstka a z tymi to już właściwie można się nie liczyć. Władza doskonale o tym wie i świadomie przeciąga sprawy w nieskończoność. Polak raptowny jest ale niestety słomiany ogień u nas i szybko opuszczamy ręce a walczyć trzeba do końca...całą grupą bo tylko w jedności siła. takim już przykładem którym was zamęczam jest sprawa z zamknięcie skrzyżowania na Staszicu . na początku było to ok. 500 osób . w tej chwili mało kto chce nawet podpis tej sprawie złożyć a co dopiero ruszyć się na sesję Rady Miasta -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
Dostałem odpowiedź na moje mailowo-fotograficzne zgłoszenie, nie ma tam nic szczególnie poufnego (w zasadzie standardowa "prasowa" odpowiedź) więc myślę, że nic złego się nie stanie jak wkleję:
CYTAT W związku z pismem odebranym drogą elektroniczną w dniu 17.12.2011r. informuję Pana, że Straż Miejska podejmuje czynności wobec kierowców, którzy naruszają przepisy kodeksu ruchu drogowego na wymienionych przez Pana ulicach. Jednocześnie nadmieniam, iż teren w rejonie Wyższej Szkoły Biznesu jest objęty stałą kontrolą, gdzie strażnicy podczas pełnienia służby kontrolują przyległe ulice i podejmują czynności wobec kierowców, którzy popełniają wykroczenia. Co do kwestii poruszanej przez Pana, że Strażnicy Miejscy wybiórczo podejmują czynności wobec kierowców, którzy parkują nieprawidłowo informuję, że jeżeli nie ma kierowców w pojazdach sporządzana jest dokumentacja fotograficzna lub pozostawione jest zawiadomienie o wykroczeniu i w tutejszej jednostce Straży Miejskiej prowadzone są dalsze czynności wobec osób, które nie przestrzegają przepisów kodeksu ruchu drogowego lub przepisów porządkowych. Czasami jest niemożliwe natychmiastowe podjęcie czynności z uwagi, iż jeżeli jest zagrożenie życia i zdrowia w innej części miasta patrol zmotoryzowany kierowany jest natychmiast na zdarzenie. W przypadku ponowienia się opisywanej wyżej sytuacji proszę o bezpośredni kontakt z dyżurnym Straż Miejskiej pod numer tel: bezpłatny 986 lub 32 264 91 28 celem skierowania funkcjonariuszy na interwencję i podjęcia czynności. Z poważaniem Komendant Straży Miejskiej W Dąbrowie Górniczej Radosław Romanek W zasadzie nic odkrywczego, SM podejmuje działania itd. Że jakieś działania są podejmowane to ja nie neguję i nie negowałem ale dalej uważam, że na wyrywki i niekonsekwentnie. Pan Komendant się z tym nie zgadza ale ja widzę co tydzień te same auta po trawnikach. I ponieważ nie są to tylko wypasione BMW i Merole ale także stare golfy, "czinkłaczento" i astry, to nie sądzę, że ich właściciele lekką ręką płacą co tydzień bilet parkingowy wysokości 2 x 100 zł, tym bardziej, że niemało płacą za szkołę. Więc albo mandaty są ale ze ściągalnością kiepsko albo mandatów nie ma, trzeciej opcji - że płacą i płaczą ale stają dalej - daję 1% szans. Tak czy siak brak konsekwencji jaką zauważyłem osobiście u SM w np. Katowicach, Wrocławiu, Tarnowie i innych miastach. Taki przykład z Wrocka - pracowałem tam jakiś czas i było miejsce, gdzie obok budowy ludzie parkowali po trawnikach. Na czas budowy SM przymykała oko, bo w zasadzie budowa zablokowała miejsca parkingowe, OK. Ale gdy tylko zakończyła się budowa pojawiły się w okolicy ogłoszenia, że od dnia X SM będzie zakładać blokady w tym rejonie. Dnia X oczywiście po staremu pełno jednak o 9:00 chyba z kilkadziesiąt aut stało zablokowanych. Na drugi dzień aut było już połowę mniej - i znów blokady. Na trzeci dzień nie stał tam już nikt i później też tylko sporadycznie pojedyncze auta widziałem. Szybka konsekwentna akcja przyniosła efekt, tego brakuje. Co ciekawe - ci ludzie przecież nie rzucili pracy, dali radę parkować gdzie indziej, może nie 50 a 100m od pracy ale się dało. Pozostaje więc zgłaszać i wymagać co zamierzam robić i do czego zachęcam wszystkich, nie tylko jeśli chodzi o te okolice ale i inne. Ten post edytował vacu czw, 29 gru 2011 - 19:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 42 Dołączył: czw, 22 gru 11 Skąd: DG - Centrum Nr użytkownika: 4,882 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wiem, że wyżej już pisaliście, ale plaga studentów WSB, szczególnie w weekendy jest niesamowita. Regularnie parkują pod garażem mojej żony. Straż miejska niewiele daje, od czasu do czasu przyjedzie i tyle... a studenci jak stawali, tak stoją.
Cieszę się, że WSB wpadło na pomysł parkingu, ale dla z natury leniwego człowieka, parking koło DEFUM jest zbyt daleko. A skoro o WSB mowa, to mogli by im jeszcze jakąś palarnię zorganizować, bo co z tego, że przed WSB jest oficjalny zakaz palenia, skoro pety i tak latają, smród się unosi, a zwrócenie uwagi jest jak walenie grochem o ścianę. |
|
|
![]()
|
|
A skoro o WSB mowa, to mogli by im jeszcze jakąś palarnię zorganizować, bo co z tego, że przed WSB jest oficjalny zakaz palenia, skoro pety i tak latają, smród się unosi, a zwrócenie uwagi jest jak walenie grochem o ścianę. Też na to zwróciłem uwagę. Polecam także obejrzeć chodnik przed WSB - aż się lepi od poprzyklejanych gum mimo, że w pobliżu można znaleźć śmietnik. Szkoda, że minęły czasy kiedy studiować szli raczej tylko inteligentni ludzie :/ WSB może powinno wprowadzić do grafiku obowiązkowe zaliczenie z zasad kultury i dobrego wychowania ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 42 Dołączył: czw, 22 gru 11 Skąd: DG - Centrum Nr użytkownika: 4,882 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Polecam także obejrzeć chodnik przed WSB - aż się lepi od poprzyklejanych gum mimo, że w pobliżu można znaleźć śmietnik. Szkoda, że minęły czasy kiedy studiować szli raczej tylko inteligentni ludzie :/ WSB może powinno wprowadzić do grafiku obowiązkowe zaliczenie z zasad kultury i dobrego wychowania ![]() Nawet boję się tam spoglądać ![]() Chociaż na usprawiedliwienie WSB powiem, że często przechodząc lub przejeżdżając obok, widzę, że są panowie, którzy starają się uprzątnąć to, co zostawiają studenci. No ale może rzeczywiście w ramach (nie wiem jak teraz, ale kiedyś obowiązkowych na studiach) zasad BHP mogliby być uprzejmie poinformowani, jak się kulturalnie zachowywać w okolicy uczelni... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:31 |