![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A może pooglądacie sobie zdjęcia z marszu gdzie 20 tysięcy ludzi idzie spokojnie? Idą rodziny, kombatanci, profesorowie, niepełnosprawni? Czy tego już nie widzicie bo nie ma w mainstreamowych mediach?
Ja wiem, że patriotyzm to dla was wstyd ale nie każdy jest taki. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
A może pooglądacie sobie zdjęcia z marszu gdzie 20 tysięcy ludzi idzie spokojnie? Idą rodziny, kombatanci, profesorowie, niepełnosprawni? Czy tego już nie widzicie bo nie ma w mainstreamowych mediach? Ja wiem, że patriotyzm to dla was wstyd ale nie każdy jest taki. Sorry, ale nie wytrzymałem. Wstyd to dla mnie byłoby pokazać się w jednym szeregu z tymi, którzy szli w tym marszu. Patriotyzm to duma z historii państwa, gdzie "prawdziwych Polaków i katolików" była mniejszość. Państwa które tworzyli Żydzi, Rusini, Ormianie, Niemcy, Tatarzy, Litwini i Ukraińcy i również Polacy. Organizatorzy tego marszu to dla mnie czyści faszyści i ludzie o odchyłach nazistowskich( naziści=nation=narodowcy). Ludzie o bardzo wielkich kompleksach i słabym kręgosłupie moralnym. Na komentarze nie będę odpowiadał, bo to moje zdanie i odczucia i guzik mnie obchodzą wynurzenia zspod znaku Falangi i ONR. Ja spędziłem święto miło w Dąbrowie i nie musiałem się bać, że mi w patriotycznym uniesieniu ktoś da w mordę i ukradnie aparat. |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Ja wiem, że patriotyzm to dla was wstyd ale nie każdy jest taki. Wstyd to jest mi za to co zostało pokazane w stolicy - z patriotyzmem nic wspólnego to nie miało. Nieistotne dla mnie czy miasto niszczy narodowiec czy lewak - obaj są siebie warci. Jedni i drudzy pokazali, że nie o żadną ideologię chodzi, nie o żaden patriotyzm a tylko o to, żeby dać komuś w mordę, wybić szybę czy spalić samochód. Pewnie byli też ludzie chcący świętować, pewnie byli w większości niestety zostali stłamszeni przez hołotę w dresach. Do narodowców mam o tyle większe pretensje, że na stadionach częściej można spotkać te same symbole co na marszach ONR niż tęczowe flagi - a teraz wszyscy zwalają winę za zamieszki na kiboli i Niemców właśnie. Ten post edytował vacu sob, 12 lis 2011 - 14:26 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A może pooglądacie sobie zdjęcia z marszu gdzie 20 tysięcy ludzi idzie spokojnie? Idą rodziny, kombatanci, profesorowie, niepełnosprawni? Czy tego już nie widzicie bo nie ma w mainstreamowych mediach?Ja wiem, że patriotyzm to dla was wstyd ale nie każdy jest taki. Sorry, ale nie wytrzymałem. Wstyd to dla mnie byłoby pokazać się w jednym szeregu z tymi, którzy szli w tym marszu.Patriotyzm to duma z historii państwa, gdzie "prawdziwych Polaków i katolików" była mniejszość.Państwa które tworzyli Żydzi, Rusini, Ormianie, Niemcy, Tatarzy, Litwini i Ukraińcy i również Polacy.Organizatorzy tego marszu to dla mnie czyści faszyści i ludzie o odchyłach nazistowskich( naziści=nation=narodowcy). Ludzie o bardzo wielkich kompleksach i słabym kręgosłupie moralnym.Na komentarze nie będę odpowiadał, bo to moje zdanie i odczucia i guzik mnie obchodzą wynurzenia zspod znaku Falangi i ONR.Ja spędziłem święto miło w Dąbrowie i nie musiałem się bać, że mi w patriotycznym uniesieniu ktoś da w mordę i ukradnie aparat.![]() Ja wiem, że patriotyzm to dla was wstyd ale nie każdy jest taki. Wstyd to jest mi za to co zostało pokazane w stolicy - z patriotyzmem nic wspólnego to nie miało. Nieistotne dla mnie czy miasto niszczy narodowiec czy lewak - obaj są siebie warci. Jedni i drudzy pokazali, że nie o żadną ideologię chodzi, nie o żaden patriotyzm a tylko o to, żeby dać komuś w mordę, wybić szybę czy spalić samochód. Pewnie byli też ludzie chcący świętować, pewnie byli w większości niestety zostali stłamszeni przez hołotę w dresach. Do narodowców mam o tyle większe pretensje, że na stadionach częściej można spotkać te same symbole co na marszach ONR niż tęczowe flagi - a teraz wszyscy zwalają winę za zamieszki na kiboli i Niemców właśnie.Ten post edytował Kamil_ sob, 12 lis 2011 - 14:40 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
Jakie to szczęście, że nie chodziłem do gimnazjum.
"Naprawdę macie takie klapki na oczach, że poza dymem, który był, nie widzicie tego, że miał miejsce jeszcze NORMALNY, SPOKOJNY MARSZ?" Nie chodzi o zadymę. Ta była z dwóch stron. Chodzi o ideologię i zawłaszczanie patriotyzmu. Monopol na to kto Polakiem, a kto nie. Ja ze względu na pochodzenie pewnie Polakiem nie jestem w oczach "patriotów". Ten post edytował sandwich sob, 12 lis 2011 - 15:05 |
|
|
![]()
|
|
Policja próbuje powstrzymać J.K.M i innych, zwykłych ludzi. Łamią prawo, gdyż Marsz był legalny.
http://www.youtube.com/watch?v=lx9IF4BnSRE Czoło MN. Faktycznie. Sami bandyci... ![]() https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphoto...762727591_n.jpg ![]() https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphoto...822028773_n.jpg ![]() A to kolorowa niepodległa: ![]() ![]() EDYCJA w odpowiedzi na post Sandwicha: Tylko, że to ludzie skupieni wokół koalicji 11 listopada odmawiali narodowcom prawa do świętowania niepodległości poprzez MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI. Więc kto tu zawłaszcza sobie prawo do dyktowania jak ma wyglądać patriotyzm? A tak wyglądał MN JAKIEGO NIE ZOBACZYCIE W TV: http://www.youtube.com/watch?v=Zrg3XMX8GYU...player_embedded http://www.youtube.com/watch?v=ObCRGcH_NHg...player_embedded http://www.youtube.com/watch?v=uiqc5YhsF6Q...player_embedded A tutaj "BOHATERSKA'' POLICJA: http://www.youtube.com/watch?v=5l217mtvA98 http://www.youtube.com/watch?v=BHTrAcSHdsU A tutaj ANTIFA KATUJĄCA ZWYKLEGO PRZECHODNIA Z FLAGĄ: http://www.mmwarszawa.pl/blog/entry/279910...+listopada.html Ten post edytował Kamil_ sob, 12 lis 2011 - 15:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Też dziś wróciłem i dopiero jak właczyłem TV okazało się, ze uczestniczyłem w jakiejś burdzie. A było wesoło radosnie.
Na początku tylko miało miejsce takie wydarzenie: http://www.youtube.com/watch?v=l-PeRCrIuWM...player_embedded potem było w cały czas spokojnie. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Szkoda, że media już o tym nie powiedzą. idź im coś podpal za karę. pozamykałbym to bydło w kamieniołomach. tyle w temacie. No właśnie. Z tobą jak zawsze można podyskutować na argumenty ![]() Kolejne linki: Wywiad z jednym z rekonstruktorów: http://www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/rek...e_niemiec_16826 Marsz w okolicach pomnika Romana Dmowskiego: http://www.youtube.com/watch?v=d1qQjnsL1qw&feature=feedu Ten post edytował Kamil_ sob, 12 lis 2011 - 16:59 |
|
|
![]()
|
|
pozamykałbym to bydło w kamieniołomach. Ja się dziwię jednemu - przecież uczestniczymy w kilku misjach wojskowych, można pojechać, postrzelać, poobijać mordę "kolorowym" i jeszcze za to płacą a i order można dostać zostając wzorowym patriotą. Dlaczego więc to bydło tłukące się na ulicach Warszawy nie pojedzie na misję wyładować złe emocje? Ja bym ich tam wysłał i niech palą samochody talibom skoro takie to kozaki... @Kamil_: Ja pisząc o "stłamszeniu" miałem na myśli przekaz w TV. Ale to chyba nic dziwnego, że media pokazują to co niezwykłe? A po obejrzeniu tego wszystkiego mam jeszcze jedną refleksję - po każdej manifestacji rachunek za straty powinien być wystawiany organizatorom. Organizator np. meczu ma obowiązek zapewnić odpowiednią do ilości uczestników liczbę służb ochrony, dlaczego w tym przypadku jest inaczej? |
|
|
![]()
|
|
pozamykałbym to bydło w kamieniołomach. Ja się dziwię jednemu - przecież uczestniczymy w kilku misjach wojskowych, można pojechać, postrzelać, poobijać mordę "kolorowym" i jeszcze za to płacą a i order można dostać zostając wzorowym patriotą. Dlaczego więc to bydło tłukące się na ulicach Warszawy nie pojedzie na misję wyładować złe emocje? Ja bym ich tam wysłał i niech palą samochody talibom skoro takie to kozaki... @Kamil_: Ja pisząc o "stłamszeniu" miałem na myśli przekaz w TV. Ale to chyba nic dziwnego, że media pokazują to co niezwykłe? A po obejrzeniu tego wszystkiego mam jeszcze jedną refleksję - po każdej manifestacji rachunek za straty powinien być wystawiany organizatorom. Organizator np. meczu ma obowiązek zapewnić odpowiednią do ilości uczestników liczbę służb ochrony, dlaczego w tym przypadku jest inaczej? 1. Wielu chłopaków o ciężkich charakterach jest na misjach. Nie myślisz chyba, że na misje jeżdżą osoby, które wcześniej latały po tęczowych paradach. W ogóle cały argument taki troszkę niepoważny. Zamieszki były złe ale czasu się nie cofnie. 2. Media kłamią, a że mi się to cholernie nie podoba to uważam, że mam prawo o tym pisać. Wiem, że wy macie to generalnie gdzieś co pokazuje się w mediach i w większości przyjmujecie to za prawdę ale może chociaż część osób zobaczy te materiały, opowie znajomym i więcej osób pomyśli SAMODZIELNIE. 3.Porównanie meczu do marszu jest niepoważne. Mecz jest imprezą zamkniętą, biletowaną. Marsz taką imprezą nie jest. Mógł przyjść każdy. Osoby niszczące miasto to niekoniecznie musieli być uczestnicy marszu (nie mówię, że tak nie było). Mecze organizowane są na podstawie ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych natomiast marsze na podstawie ustawy Prawo o Zgromadzeniach. To ustawodawca postawił różne wymogi. Ten post edytował Kamil_ sob, 12 lis 2011 - 17:21 |
|
|
![]()
|
|
2. Media kłamią, a że mi się to cholernie nie podoba to uważam, że mam prawo o tym pisać. Wiem, że wy macie to generalnie gdzieś co pokazuje się w mediach i w większości przyjmujecie to za prawdę ale może chociaż część osób zobaczy te materiały, opowie znajomym i więcej osób pomyśli SAMODZIELNIE. Nie kłamią. Pokazują wycinek prawdy a to różnica. Poza tym błędnie zakładasz. Ja nie widziałem ani minuty nagrania (nie oglądam TV, to co widziałem to tylko na YT) ze spokojnym marszem a mimo to wcześniej założyłem, że ci co chcieli świętować stanowili większość. Mimo, że daleki jestem od kibicowania nacjonalistom. Tylko ja się nie dziwię mediom, że szukają sensacji, taki jest ich cel. 3.Porównanie meczu do marszu jest niepoważne. Mecz jest imprezą zamkniętą, biletowaną. Marsz taką imprezą nie jest. Mógł przyjść każdy. Osoby niszczące miasto to niekoniecznie musieli być uczestnicy marszu (nie mówię, że tak nie było). Mecze organizowane są na podstawie ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych natomiast marsze na podstawie ustawy Prawo o Zgromadzeniach. To ustawodawca postawił różne wymogi. Nie zgadzam się. Zakładam, że manifestacje organizują poważni i odpowiedzialni ludzie. Tacy, którzy zdają sobie sprawę, że czasem lepiej jest z pomysłu zrezygnować jeżeli nie da się zapewnić spokoju. Niestety teraz to wygląda trochę tak: "O, zróbmy manifastację! Ale będą burdy... No to co, po to jest policja...", zero odpowiedzialności. A to, że tak postanowił ustawodawca to nie znaczy, że tak jest dobrze i muszę się z tym zgadzać. Najlepszy przykład to to, że nie było mechanizmu prawnego pozwalającego uniemożliwić blokadę marszu niepodległości. |
|
|
![]()
|
|
2. Media kłamią, a że mi się to cholernie nie podoba to uważam, że mam prawo o tym pisać. Wiem, że wy macie to generalnie gdzieś co pokazuje się w mediach i w większości przyjmujecie to za prawdę ale może chociaż część osób zobaczy te materiały, opowie znajomym i więcej osób pomyśli SAMODZIELNIE. Nie kłamią. Pokazują wycinek prawdy a to różnica. Poza tym błędnie zakładasz. Ja nie widziałem ani minuty nagrania (nie oglądam TV, to co widziałem to tylko na YT) ze spokojnym marszem a mimo to wcześniej założyłem, że ci co chcieli świętować stanowili większość. Mimo, że daleki jestem od kibicowania nacjonalistom. Tylko ja się nie dziwię mediom, że szukają sensacji, taki jest ich cel. Celowe wprowadzanie w błąd to jest kłamstwo. Media nie wspominając o tym, że Marsz Niepodległosci przyciągnął całe rodziny, osoby w różnym wieki i rożnego wyznania (tak, tak, byli nie tylko katolicy!), że miał także pokojowy przemarsz a wiedząc o tym, zatajają część informacji wprowadzając tym samym w błąd. Kłamią! Idąc do pracy zaczepia Cię Pani z Wywiadu Środowiskowego z MOPSu. Pyta czy sąsiad X jest dobrym sąsiadem, rodzicem itd. Ty oczywiście odpowiadasz, że tak, chodzi przecież do pracy, dzieci są zawsze czyste. Zapominasz jednak wspomnieć, że zawsze tłucze żonę jak się wkurzy. Okłamałeś Panią z MOPSu czy nie? No przecież tylko nie wspomniałeś o części rzeczy, pokazałeś tylko wycinek prawdy. Celem mediów, które określają się mianem informacyjnych nie jest szukanie sensacji tylko rzetelne, obiektywne informowanie! Niestety w Polsce takich mediów nie uświadczysz, ale wiem, że jesteś człowiekiem światowym więc pewnie spotkałeś się z takimi. Nie zgadzam się. Zakładam, że manifestacje organizują poważni i odpowiedzialni ludzie. Tacy, którzy zdają sobie sprawę, że czasem lepiej jest z pomysłu zrezygnować jeżeli nie da się zapewnić spokoju. Niestety teraz to wygląda trochę tak: "O, zróbmy manifastację! Ale będą burdy... No to co, po to jest policja...", zero odpowiedzialności. A to, że tak postanowił ustawodawca to nie znaczy, że tak jest dobrze i muszę się z tym zgadzać. Najlepszy przykład to to, że nie było mechanizmu prawnego pozwalającego uniemożliwić blokadę marszu niepodległości. Twoje założenie jest prawdziwe. Manifestację zorganizowali ludzie poważni i odpowiedzialni. Widzisz... W tym rzecz, że zadaniem panów Policjantów jest zabezpieczanie takich imprez. Od czegoś chyba oni są? A że prawo jest takie a nie inne, to organizator był zwolniony z takiego obowiązku działając w oparciu o obowiązującą ustawę Prawo o zgromadzeniach. Nie rozumiem w jaki sposób on miał zapewnić bezpieczeństwo. Nie ma takich kompetencji i możliwości przecież. Gdyby ustawa była inna pewnie by się do niej dostosował. Wtedy moglibyśmy gdybać. Nie pisz mi proszę, że mógł wynająć ochronę. Przeczytaj ustawę o ochronie osób i mienia i będziesz wiedział, że w tym momencie nie miałoby to sensu ![]() POLICJA w akcji. Oglądajcie uważnie zwłaszcza od 1:58: http://www.youtube.com/watch?v=KVaob5AYht8&feature Ten post edytował Kamil_ sob, 12 lis 2011 - 18:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Celem mediów, które określają się mianem informacyjnych nie jest szukanie sensacji tylko rzetelne, obiektywne informowanie! Niestety w Polsce takich mediów nie uświadczysz, ale wiem, że jesteś człowiekiem światowym więc pewnie spotkałeś się z takimi. Może i są takie media, które rzetelnie przedstawiają WSZYTKIE fakty ale ja takich nie widziałem. Niestety. Czy to TVN czy Gazeta Polska - zawsze masz tylko jeden punkt widzenia. Można się oburzać ale dziennikarze to też ludzie, mają jakieś poglądy, trudno aby chciało im się działać tym poglądom wbrew. Podobnie właściciele stacji/gazet itp. Ja po prostu nie wymagam zbyt wiele a ponieważ mam swój rozum oceny dokonuję sam. Twoje założenie jest prawdziwe. Manifestację zorganizowali ludzie poważni i odpowiedzialni. Widzisz... W tym rzecz, że zadaniem panów Policjantów jest zabezpieczanie takich imprez. Od czegoś chyba oni są? A że prawo jest takie a nie inne, to organizator był zwolniony z takiego obowiązku działając w oparciu o obowiązującą ustawę Prawo o zgromadzeniach. Nie rozumiem w jaki sposób on miał zapewnić bezpieczeństwo. Nie ma takich kompetencji i możliwości przecież. Gdyby ustawa była inna pewnie by się do niej dostosował. Wtedy moglibyśmy gdybać. Nie pisz mi proszę, że mógł wynająć ochronę. Przeczytaj ustawę o ochronie osób i mienia i będziesz wiedział, że w tym momencie nie miałoby to sensu ![]() Źle mnie zrozumiałeś, dziś nie mam pretensji do organizatorów. Może nie do końca, ale na pewno nie wymagam od nich dziś ochrony itd. uważam, że w przyszłości być może należałoby zmienić prawo w tym kierunku. Jednak mimo wszystko gdybym to ja chciał zorganizować taki marsz, byłbym patriotą i jedynym moim celem byłoby uczczenie święta niepodległości to - wiedząć co może się zdarzyć (a każdy wiedział, trąbiło się o tym od jakiegoś czasu) może dogadałbym się z jakąś mniej radykalną organizacją niż ONR czy MW aby to ona firmowała marsz a później po prostu wziął w nim udział, bez zbędnej symboliki, tylko orzeł i biało-czerwone flagi (zastrzegam, że nie wiem czy we "właściwym" marszu pojawiła się inna symbolika, piszę na wszelki wypadek w związku ze zdjęciami na wcześniej wspomnianym portalu). Aby nie zaogniać sytuacji, przecież nie chodzi o manifest polityczny tylko o patriotyzm prawda? W myśl zasady, że jeśli mam do czynienia z idiotą to nie będę się zniżał do jego poziomu. Tego bym oczekiwał mniej więcej od ROZSĄDNYCH organizatorów. |
|
|
![]()
|
|
Marsz w okolicach pomnika Romana Dmowskiego: http://www.youtube.com/watch?v=d1qQjnsL1qw&feature=feedu jak krzyczeli? "policyjna prowokacja?" a co było tą prowokacją? wytłumacz mi proszę... |
|
|
![]()
|
|
Służby porządkowe organizator zapewnił (ba przez 15 minut dzielnie bronili wóz TVN24, na oczach beztrosko obserwujących zajście policjantów) . Jednak to są służby porządkowe, a nie armia. Zresztą jakby zmienić tak prawo, że organizator zapewnia całkowitą ochronę marszu, to zaraz przeciwna strona ów ochronę nazwała by prowokacją faszystowskich bojówek... i kolejny konflikt gotowy. Jedyny sposób by takich scen nie było, to nie dopuszczać do kontrmanifestacji. Nie wiedzę problemu by były dwie uroczystości po dwóch przeciwnych stronach Warszawy. Co innego, że jedna ze stron za jedyny sens swojego istnienia stawia zakłócanie uroczystości tej drugiej.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
Po której stronie jestem i co uważam o skrajnej prawicy już wiadomo.
Ale dla mnie jest ważniejsza rzecz. Polskie prawo daje możliwość, niewyrażenia zgody na manifestacje. Ba, każda manifestacja musi mieć określoną trasę.. To jakim cudem można pozwolić na przecinające się manifestacje jawnie mówiące, że będą doprowadzać do konfrontacji??? Bo te sygnały były jasne i z lewej i z prawej/kibicowskiej strony. Jak dla mnie to po czymś takim, prezydent Warszawy powinna podać się do dymisji, a już na pewno urzędnik za to bezpośrednio odpowiedzialny. Ale cóż.. w tym wypadku.. PO |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:03 |