![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
bez przesady z tym przedziałem wiekowym ...
zależy co kto uważa za klub na poziomie, czy masówka, czy bardziej specyficzne klimaty -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
CYTAT bez przesady z tym przedziałem wiekowym ... Srednia wieku jest bardzo ważna...nie interesują mnie małolaty ani Panie 40+. każdy chce się bawić w swoim przedziale wiekowym a nie o dwie dekady młodszym lub starszym. Każdy wiek ma swoje wymagania, zachowania dot. muzyki, wystroju , cen itd... jakby się nie spierać...nie ma żadnego dobrego klubu, ani masówki, ani specyficznych:( Zastanawia mnie tylko dlaczego tak się dzieje? Od czasu do czasu na przestrzeni ostatnich lat coś sie tam otwiera...początki są ambitne...a potem wszystko upada na pysk -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 130 Dołączył: pon, 29 wrz 08 Skąd: DĄBROWA GÓRNICZA CiTY / MYDLiCE Nr użytkownika: 1,493 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Po raz kolejny rozbijemy się tym tematem o ścianie, bo logiki w tym co się dzieje w tym mieście to panie nie ma...
Każdy z nas marzy o tym aby jego miasto żyło wieczorem, aby było dużo ludzi i jakiś klub. To wszystko się wydaje naturalne bo nasze miasto jest duże i ma ludzi spragnionych nocnych wrażeń i kulturalnej zabawy do białego rana. Jak wspomniano kilka postów wyżej - kluby już mieliśmy, zawsze kończy się tak samo. Klub jest, na początku trochę ludzi przyjdzie, później tez ludzie przychodzą a mimo to klub się zamyka. Tych dużych graczy to reprezentował Mandaryn, Mega, Trocadero kiedyś dawniej, później Nemo - wszystkie skończyły tak samo. Czemu? Szczerze powiem bez Cienia ironii - nie wiem. Miasto chcieli oświetlone i pełne ludzi. No mamy ![]() ![]() Jeszcze na koniec słówko ode mnie - Chcieliśmy mieć centrum handlowe. No to mamy ![]() ![]() PS - myślę, że kompromisem może być to, że jak w DG będą stawiali zajebisty hotel, to niech w nim postawią klub z weekendowymi imprezami. Wiele hoteli tak robi, żeby znaleźć zarobek. I to by chyba było najlepsze dla miasta rozwiązanie, bo duży gracz stawiając hotel liczy sie z tym, że koszty się mu będą zwracać w laaaatach, a tendencja mieszkańców wskazuje na taki trend do zarobku. |
|
|
![]()
|
|
http://primus.flog.pl/ ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 53 Dołączył: pon, 26 sty 09 Nr użytkownika: 3,156 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie da się ukryć 50% to niestety, ale nie kluby itd. Tylko TRANSPORT!!! Chętnie bym wpadł do jakiegoś pubu spotkać się ze znajomymi przy piwku, ale ? Czym się dostanę z powrotem?? (Strzemieszyce) A kończenie o 22 to sorki większość znajomych po pracy dostępna jest dopiero 19-21, wole grilla na działce. Jak chcemy mieć ludzi wieczorami to trzeba niestety zainwestować nie w nowe knajpy, bo te same powstaną jak będą chętni tylko w komunikację i to nie centrum ? Mydlice czy centrum - Kasprzaka tylko Będzin Sosnowiec Czeladź Sławków itd. Ok, jeśli już mam transport ? jestem w centrum, co mam do wyboru?? Wielkie nic ? Poza tym cena piwa też w pobliskich pubach nie jest konkurencyjna. Ok idźmy dalej. Mamy miejsce na imprezy i ... ile razy można w roku coś tam zobaczyć ?? Przykład ??
Sosnowiec Video 20-08-2011 19:30 Sosnowiec (Śląskie) - Park Sielecki, ul. 3 Maja RSS pokaż szczegóły DJ Puoteck 20-08-2011 20:00 Sosnowiec (Śląskie) - Park Sielecki, ul. 3 Maja RSS pokaż szczegóły Ania Wyszkoni 20-08-2011 20:45 Sosnowiec (Śląskie) - Park Sielecki, ul. 3 Maja RSS pokaż szczegóły V Festiwal Muzyki Reggae Yellow Umbrella, PAJUJO, Sounds Good, Jah Killers Sound System 27-08-2011 Sosnowiec (Śląskie) - Miejski Dom Kultury Kazimierz - MDK, ul. Główna 19 RSS pokaż szczegóły World Fusion Music Festival - Africa - Dzień 1 TICKETPRO 02-09-2011 17:00 Sosnowiec (Śląskie) - Tereny Rekreacyjne RSS kup bilet pokaż szczegóły World Fusion Music Festival - Africa - Karnet TICKETPRO 02-09-2011 17:00 Sosnowiec (Śląskie) - Tereny Rekreacyjne RSS kup bilet pokaż szczegóły World Fusion Music Festival Muariolanza 03-09-2011 19:00 Sosnowiec (Śląskie) RSS pokaż szczegóły World Fusion Music Festival - Africa - Dzień 2 TICKETPRO 03-09-2011 15:00 Sosnowiec (Śląskie) - Tereny Rekreacyjne RSS kup bilet pokaż szczegóły Bulbulators 16-09-2011 19:00 Sosnowiec (Śląskie) - Siwy Dym, ul.Ujejskiego RSS pokaż szczegóły Vladimirska 25-09-2011 20:00 Sosnowiec (Śląskie) RSS A teraz Dąbrowa Old Wave 27-08-2011 Dąbrowa Górnicza (Śląskie) RSS Będzin Mech w Parapecie Bum Bum!!! Mech 09-08-2011 20:00 Będzin (Śląskie) - Galeria Muzyczna PARAPET BUM BUM, ul. Czeladzka 7 (obok stacji Lotos) RSS pokaż szczegóły PUNK BUM PARTY PopSuty, Skunx, Psy Wojny 26-08-2011 20:00 Będzin (Śląskie) - Galeria Muzyczna PARAPET BUM BUM, ul. Czeladzka 7 (obok stacji Lotos) RSS pokaż szczegóły IX Festiwal Muzyki Celtyckiej ZAMEK 2011 JRM 28-08-2011 19:00 Będzin (Śląskie) RSS pokaż szczegóły Zamek Festival Beltaine 28-08-2011 Będzin (Śląskie) RSS pokaż szczegóły Terry Man w Parapecie Bum Bum Terry Man 28-08-2011 20:00 Będzin (Śląskie) - Galeria Muzyczna PARAPET BUM BUM, ul. Czeladzka 7 (obok stacji Lotos) RSS pokaż szczegóły Bernard Maseli Bernard Maseli 15-10-2011 20:00 Będzin (Śląskie) - Galeria Muzyczna PARAPET BUM BUM, ul. Czeladzka 7 (obok stacji Lotos) RSS I wy chcecie tłumy wieczorami ?? A co mają te "Tłumy" oglądać banki na 3 maja ?? Przecież to jest żałosne. Mamy miejsce sporo ludzi i do dupy ludzi którzy się zajmują organizacją imprez i promocją miasta. To jest moje zdanie. Wy nie musicie się z nim zgodzić Ten post edytował Marti pon, 08 sie 2011 - 21:28 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 130 Dołączył: pon, 29 wrz 08 Skąd: DĄBROWA GÓRNICZA CiTY / MYDLiCE Nr użytkownika: 1,493 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no dobra, ale to dochodzimy do tego samego
![]() Komunikacjat to złoty strzał... w kolano. Jak dobrze ująłeś - jest z tym lipa. Też bym poszedł na ząbkowice, ujejsce czy strzemieszyce się pobawić - ale nie mam jak wrócić. A spójrzmy w drugą stronę. Jest potencjał w tych dzielnicach, ale ekipy nie przyjadą, bo jak potem wrócą? ![]() Autobus nam dali ! z katowic ! w nocy ! no fajnie, ale nawet czeladź ma busa od nich do kato, a my musimy czekać na przystanku w s-c żeby wsiąść w nasz bus i przy okazji można dostać w pierdol : ) bo czemu nie, w końcu co mi tu na przystanku stoisz, co? ;p bus jedzie do centrum ! wspaniale, z przyjemnością sobie zrobię spacer na gołonóg czy inną dzielnicę o 3 w nocy, albo wysupłam kilka dyszek na taxi : ) Jak coś robić to porządnie, albo wcale, bo z tymi busami nocnymi to jest śmiech ![]() bardzo mi się podoba ten temat bo fajnie w nim wychodzą na wierzch absurdy ![]() edit: ale żeby nie było że marudzę, ten naród ma jeszcze szansę ![]() ![]() Ten post edytował KJS pon, 08 sie 2011 - 22:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
Aha - państwo ze strzemieszyc, ząbkowic czy ujejsca - bawcie się w swojej remizie na swojej wsi, bo nocny autobus do Was nie jeździ i chyba nigdy nie pojedzie. Ale my już do tego przywykliśmy, albo do 22, albo do 4 rano. Bo w końcu jak się bawić to już chyba do końca - pewnie z takiego wychodzą założenia z tą komunikacją ![]() Tak przy okazji http://rozklady.kzkgop.pl/index.php?co=roz...mp;nr_linii=903 ten dojazd do Strzemieszyc to chyba odwożenie pracowników, bo innego sensu tu nie widzę. Co do wątku klubów no to tak, Yaku, masz rację. Niestety nie ma żadnego. Ten post edytował Prosty pon, 08 sie 2011 - 22:26 -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
Tak przy okazji http://rozklady.kzkgop.pl/index.php?co=roz...mp;nr_linii=903 ten dojazd do Strzemieszyc to chyba odwożenie pracowników, bo innego sensu tu nie widzę. Autobus widmo. Jeździ jak chce i tak jak mówisz - jest dla pracowników. Nie raz mnie radośnie olał jak czekałem na przystanku, a jak już wsiadłem, to gang kierowców chciał mnie zjeść, że przeszkodziłem im w rozmowie : D |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Każdy z nas marzy o tym aby jego miasto żyło wieczorem, aby było dużo ludzi i jakiś klub. To wszystko się wydaje naturalne bo nasze miasto jest duże i ma ludzi spragnionych nocnych wrażeń i kulturalnej zabawy do białego rana. I tu jest błąd w tym rozumowaniu. DG wcale nie jest duża, a już na pewno nie ma mieszkańców spragnionych "kulturalnej zabawy do białego rana". Dąbrowa to ciągle robociarskie osiedle na peryferiach. A może z upływem czasu bardziej już emeryckie ? Macie rację - nocna komunikacja to rzecz niezbędna przy planowaniu sobotnich wieczorów. Ale w obecnym stanie miasta posłuży ona raczej do transferu na katowickie imprezy. Ten post edytował bzenek nie, 14 sie 2011 - 13:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
brakuje mi dąbrowskiej rozgłośni radiowej. Siewierz ma swoją telewizję http://www.itvsiewierz.pl/
a Dąbrowa nie ma swojego radia - choćby internetowego. Może ktoś założy? Ten post edytował Bathurst pią, 19 lip 2013 - 23:06 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 11:11 |