IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

14 Stron V  « < 9 10 11 12 13 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Kina w DG, Kino "Kadr" i "Helios"
lilith_88
post pon, 23 mar 2009 - 00:48
Post #201

UZYTKOWNIK
**

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 2,293
GG: 8646382 status gadu-gadu

zamiast sie cieszyc ze mamy kino pod nosem jak to na Polakow przystalo sie tu narzeka...
moze lepiej by bylo dla niektorych gdyby byl dalej ars a heliosa nie bylo co ??

ja sie ciesze z tego co jest... moze male sale... ale jak dla mnie to akurat na korzysc... ostatnio bylam w heliosie w katosach... i raz ze luzniej wcale nie jest to dwa mielismy miejsca w przedostatnim rzedzie i musielismy siedziec z glowami wyciagnietymi w gore bo ekran byl na takiej wysokosci ze zeby widziec napisy to musielismy sie wychylac zza glow ludzi siedzacych przed nami... wiec dla mnie wielki plus dla heliosa w dg za to ze moge wygodnie usiasc i obejrzec a nie jakies wygibasy robic celb (15).gif

musimy sie nauczyc cieszyc z rzeczy malych... bo inaczej nawet te wielkie nas nie zadowola...
Go to the top of the page

+Quote Post
Peterek
post pon, 23 mar 2009 - 01:26
Post #202

Sun of a beach

Nr użytkownika: 883
GG: 6460675 status gadu-gadu

A ja mogę napisać, że Twój komentarz prezentuje postawę typowego zaściankowego Polaka, który cieszy się z byle jakiego ochłapu ^^

Nie miałem jeszcze (nie)przyjemności oglądania filmu w naszym Heliosie w salach innych niż ta 3d, ale jeśli te wszystkie zarzuty nie są wyssane z palca to po prostu aż szkoda komentować. Nic porządnie zrobić nie potrafią. Albo nie chcą, bo po co wydawać pieniądze skoro spragniony postępu lud i tak to kupi?

--------------------
"Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"

+Quote Post
lilith_88
post pon, 23 mar 2009 - 09:34
Post #203

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 2,293
GG: 8646382 status gadu-gadu

ja bylam w 3 salach w dg i nic mi sie takiego nie przytrafilo tongue.gif ani tez nie uwazam ze jest ciasno...
poza tym moj komentarz nie prezentuje postawy typowego polaka... wrecz przeciwnie...
typowy polak narzeka i zawsze mu zle...

+Quote Post
:)
post pon, 23 mar 2009 - 19:35
Post #204

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

CYTAT(lilith_88 @ pon, 23 mar 2009 - 00:48) *
ostatnio bylam w heliosie w katosach... i raz ze luzniej wcale nie jest to dwa mielismy miejsca w przedostatnim rzedzie i musielismy siedziec z glowami wyciagnietymi w gore bo ekran byl na takiej wysokosci ze zeby widziec napisy to musielismy sie wychylac zza glow ludzi siedzacych przed nami... wiec dla mnie wielki plus dla heliosa w dg za to ze moge wygodnie usiasc i obejrzec a nie jakies wygibasy robic

W DG w salach 2 i 4, w ostatnich dwoch rzedach tez trzeba miec lekko do gory, ale to nie przeszkadza. Za to kilka rzedow blizej to juz tragedia. Do tego nieciekawie oglada sie dialogi, w ktorych uciete sa glowy, od szyi albo od ust w gore tongue.gif Ani nie wyodnie, ani sie nie obejrzy calego filmu, bo przyciety.

Nie odwazylem sie nigdy na sale 1 i 5. Jakie macie z nich wrazenia?

--------------------

+Quote Post
sowa
post pon, 23 mar 2009 - 21:36
Post #205

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,352

CYTAT
@sowa musisz nosisz jakąś plakietkę w pracy co by Cię rozpoznać laugh.gif ,albo może i nie bo co poniektórzy bardziej krewscy forumowicze mogliby się czepiać.. ;P

kwintosz, ja podziękuję, obawiam się publicznego linczu tongue.gif

napiszę jeszcze tylko że podoba mi się postawa szera i tryskającej na forum optymizmem lilith_88 smile2.gif dzięki ludziki smile2.gif
reszty nie skomentuję jakoś specjalnie... bo ja z zaścianka jestem chyba i po prostu, najzwyczajniej w świecie się cieszę z tego, co jest blink.gif

+Quote Post
vegetass
post pon, 23 mar 2009 - 22:14
Post #206

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,252
GG: 5501156 status gadu-gadu
Tlen: brak status tlen

Czy wie ktoś z Was, czy będzie w naszym heliosie wyświetlany film "Gran Torino" od 27marca? Pewnie będę zmuszony znów pojechać do Sosnowca lub Katowic, tak jak było w przypadku zapaśnika i frost/nixon ;/

+Quote Post
sowa
post pon, 23 mar 2009 - 22:23
Post #207

UZYTKOWNIK

instrukcja obsługi:
krok 1: klik: http://www.heliosnet.pl/27,Dabrowa-Gornicza/StronaGlowna/
krok 2: klik na napis "ZAPOWIEDZI"
krok 3: czytaj i szukaj

krok 4: nie ma tego co Cię interesuje? ohmy.gif więc musisz klikać dalej
krok 5: klik w "zmień kino" i klik w "Katowice Helios" lub "Sosnowiec Helios"
krok 6: powtarzamy krok 2 i 3 tongue.gif

Szukajcie a znajdziecie ;> kiedy wybierasz Heliosa z konkretnego miasta w zapowiedziach widzisz zapowiedzi dla konkretnego miasta. wydaje się logiczne? czyż nie?
W najlepszym wypadku wystarczą 3 kliknięcia i przynajmniej nie ma na forum niepotrzebnych postów bo każdy sprawdza sobie film jaki go interesuje...

(ughhh blink.gif )

+Quote Post
szer
post pon, 23 mar 2009 - 22:51
Post #208

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

CYTAT(sowa @ pon, 23 mar 2009 - 21:36) *
dzięki ludziki smile2.gif

Szczerze nie ma za co dziękować smile2.gif. Mnie aż tak nie przeszkadza to co zostało wymienione powyżej smile2.gif.
Kino jak kino, mogło być gorzej, mogło być lepiej. Ale zdecydowanie dąbrowskiego Heliosa wolę, aniżeli Sosnowiec czy Katowice. Bo najzwyczajniej w świecie jest mi bliżej i bardziej się opłaca (a z buta mogę się przejść, a nie jechać autobusami).
Jest co jest więc cieszmy się smile2.gif. Nie zmienimy historii - kino się nie powiększy z dnia na dzień ;p

--------------------
33001,04

+Quote Post
vegetass
post pon, 23 mar 2009 - 23:13
Post #209

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,252
GG: 5501156 status gadu-gadu
Tlen: brak status tlen

sowa, ten zartujesz? jaka ty madra jestes. przed napisaniem posta sprawdzilem zapowiedzi na stronce, ale chcialem sie upewnic, gdyz np. w przypadku takiego ''slumdoga'' nie pisalo nic w zapowiedziach. kolejny przyklad? hmmm niech pomysle... - "zloty srodek"? a np. plakaty filmu "Knowing" wisza w kinie, ale na stornie w zapowiedziach nic nie pisze... :? sorry?

Ten post edytował vegetass pon, 23 mar 2009 - 23:26

+Quote Post
szer
post pon, 23 mar 2009 - 23:15
Post #210

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Jakby nie patrzeć sowa to kobieta smile2.gif

--------------------
33001,04

+Quote Post
sowa
post pon, 23 mar 2009 - 23:20
Post #211

UZYTKOWNIK

dzięki szer biggrin.gif jakby nie patrzeć od urodzenia biggrin.gif

tiaaa.. dokładnie vegetass... żartowałam, to taki żarcik sytuacyjny był... w ogóle nie zwracajcie uwagi na tego posta, fajnie będzie jak każdy będzie pytał o każdy film i najlepiej jeszcze o godziny seansów huh.gif
(jak dla mnie eot, choćbym miała sobie palce połamać to nie wypowiem się już na temat repertuaru... mellow.gif "sorry?" )

Ten post edytował sowa pon, 23 mar 2009 - 23:21

+Quote Post
savalas
post wto, 24 mar 2009 - 00:16
Post #212

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 612

CYTAT(sowa @ czw, 19 mar 2009 - 23:22) *
@ savalas i inni zainteresowani maratonami
Polecam: http://enemef.pl/intro.php smile2.gif można głosować na pojedyncze filmy lub gotowe już zestawy filmów jakie chciałoby się zobaczyć w swoim, tzn naszym kinie. Savalas- o azjatyckim kinie się nie wypowiem zbyt wiele huh.gif ale może coś tam dla siebie znajdziesz smile2.gif

Btw. pewni bardzo fajni pracownicy dąbrowskiego Heliosa rolleyes.gif bardzo by się ucieszyli gdyby mogli popracować w czasie Nocnego Maratonu Muzycznego. Co byście powiedzieli na Koncert U2 w 3D? ;> myślę że to kusząca propozycja wink.gif można głosować na wyżej podanej stronie www, wśród zestawów gotowych: maraton muzyczny na 2 stronie, rockowy na 3 wink.gif
Pozdrawiam
Dabrowiak_1906- w takim razie do zobaczenia wink.gif

no jakieś szczątkowe zbiory azjatyckie widzę że są na tej stronie, ale jakie mam szanse w zderzeniu z maratonem tanecznym ? myśle że żadne. matko boska kto ogląda filmy taneczne w nocnych maratonach ?? hahaha

+Quote Post
Despero
post wto, 24 mar 2009 - 09:27
Post #213

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,236

vegetass,

w zapowiedziach na stronce Heliosa znajdują się premiery filmów, a Slumdog nie jest wyświetlany w Dąbrowie premierowo i dlatego nie znalazł się w zapowiedziach. Pewnie "Sowa" go załatwiła, bo miała dużo zapytań o ten film na forum smile.gif

+Quote Post
Ch. Norris
post wto, 24 mar 2009 - 12:27
Post #214

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,106

Także uważam, że dąbrowski Helios nie jest taki zły, a bywałem, zanim go wybudowali, w Sosnowcu i Katowicach. Jedyne, co boli, to wyższa cena niż w kinach sosnowieckich. Niby 1 zł to nie dużo, ale na tym przykładzie widać, jak dobrze działa konkurencja. Tam mają dwa multipleksy, które muszą ze soba konkurować. U nas Kadr dla heliosa nie stanowi konkurencji. I dlatego jest drożej. Gdyby Sosnowiec był dalej o kilka kilometrów niż jest, cena biletu do Heliosa w Dąbrowie pewnie byłaby jeszcze wyższa.

+Quote Post
eve
post wto, 24 mar 2009 - 18:20
Post #215

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 381

Mam nadzieje, że to nie będzie zdarzało się nagminnie, że film najpierw poleci w Sosnowcu, a potem dopiero my go dostaniemy sad.gif Było tak ze Slumdogiem i tak samo chyba będzie z Zapaśnikiem. Na pierwszy pojechałam do Sosnowca i na ten pewnie też pojadę, bo tam już leci, a u nas nie sad.gif

+Quote Post
Despero
post śro, 25 mar 2009 - 11:38
Post #216

UZYTKOWNIK

eve,
znowu wpadasz w pesymizm, a nic nie piszesz o filmach, których nie dostaje Sosnowiec, a są grane premierowo w dąbrowskim Heliosie. Prosty przykład The International. smile.gif

+Quote Post
eve
post śro, 25 mar 2009 - 17:22
Post #217

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 381

CYTAT(Despero @ śro, 25 mar 2009 - 09:38) *
eve,
znowu wpadasz w pesymizm, a nic nie piszesz o filmach, których nie dostaje Sosnowiec, a są grane premierowo w dąbrowskim Heliosie. Prosty przykład The International. smile.gif

Jaki znowu pesymizm wink.gif Jak tam nie wiem czego nie dostaje Sosnowiec, ale wiem, że tego co ja chcę obejrzeć nie dostaje akurat Dąbrowa. Myślałam, że jak będę miała kino pod nosem to będę chodzić do niego, a tu klops - i tak trzeba jeździć wink.gif

+Quote Post
Despero
post śro, 25 mar 2009 - 21:10
Post #218

UZYTKOWNIK

eve,
jeszcze pół roku temu musiałaś prawie na wszystkie filmy jeździć do Sosnowca lub Katowic, teraz część z nich możesz zobaczyć w dąbrowskim Heliosie, a zwłaszcza filmy w cyfrowej technologii 3D! Tego w Sosnowcu póki co nie znajdziesz. Większość mieszkańców cieszy się z tego ale widocznie nie wszyscy... smile.gif

+Quote Post
Leszek
post czw, 26 mar 2009 - 14:12
Post #219

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

CYTAT(Despero @ śro, 25 mar 2009 - 21:10) *
zwłaszcza filmy w cyfrowej technologii 3D! Tego w Sosnowcu póki co nie znajdziesz.

Już niedługo będzie.
A ja też się cieszę, że mamy kino smile2.gif

--------------------

+Quote Post
picaro
post czw, 26 mar 2009 - 16:58
Post #220

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 75

Ja też się cieszę, że mamy kinoplex chociaż tam jeszcze nie byłem i pewnie szybko nie będę wink.gif Ale fakt faktem, że dzięki temu w dąbrowie tworzy się jakaś widownia "kinowa", a to ma przekład na frekwencję w Kadrze na + smile.gif no i na nowe imprezy, a więc już na miesiąc kwiecień zapowiem Przegląd Filmów Woody'ego Allena w dniach 24-26.04.09. A w maju WEEKEND Z CYFROWYM PLANETE DOC REVIEW w ramach 6. Festiwal Filmowy PLANETE DOC REVIEW. Festiwal ten to prezentacja najwybitniejszych filmów dokumentalnych ostatnich dwóch lat, laureatów nagród na najważniejszych festiwalach na świecie oraz polskich premier. Głównym partnerem projektu jest kanał dokumentalny PLANETE.
I co ciekawe filmy będą grane w kilkunastu kinach w całej Polsce jednocześnie bezpośrednio przez łącze internetowe.

W międzyczasie ruszamy także z Akademią i Warsztatami Filmowymi dla szkół podstawowych i ponadpodstawowych, które będą trwały przez 3 miesiące (kwiecień-czerwiec 09). A więc jak ktoś ma chęć a chodzi do takiej szkoły lub jest nauczycielem to niech dzwoni: Dz.marketingu PKZ 032/262-20-63 lub piszę promocja@palac.art.pl Oczywiście zajęcia są organizowane dla grup.

zapraszamy smile.gif

REPERTUAR BIEŻĄCY

+Quote Post

14 Stron V  « < 9 10 11 12 13 > » 
Reply to this topicStart new topic
5 Użytkowników czyta ten temat (5 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:13
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza