![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Dabrowiak_1906- niestety, my nie dostaniemy "slumdoga..." mieliśmy przedpremierowo w jeden weekend, mieliśmy na maratonie i teraz nie dostaniemy kopii ![]() Ale Helios Sosnowiec i Katowice- owszem, mają w obecnym repertuarze ten film. A to moim skromnym zdaniem żenada ze strony osoby odpowiedzialnej za repertuar. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
przydałby się jakiś maratonik kina azjatyckiego w DG, jakiś ab-normal beauty, infernal afiers, ichi the killer, tetsuo, czy nawet komediowy my wife is a gangster czy sex is zero, chętnie bym poszedł.
to obcinanie filmów też przyczaiłem, jak dla mnie to żenada, brać od ludzi 18 zł i odwalanie takiej parodii. Zniechęca mnie to do wydawania kasy na kino, bo kliku klik i oglądam na 42 calach dobrze zrobioną kopie zapasową w domu. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kino azjatyckie to dobry pomysł, tylko w Polsce troszkę trudno o dystrybutora, który by się jakoś specjalnie interesował takim kinem. Zresztą jak się nie mylę to żaden z podanych tytułów nie miał w Polsce oficjalnej premiery kinowej. Ale oczywiście pomyślimy o kinie azjatyckim i jakimiś przeglądzie. A tym czasem pozostaje mi zaprosić na Jagodową Miłość bardzo fajnego reżysera Kar Wai Wong.
Leszek co do osoby odpowiedzialnej za repertuar w Heliosie to chyba nie jest tak jak np. u nas, czyli w Kadrze, że siadam, czytam, oglądam i kombinuje co by fajnego tu wychaczyć, później dzwonie, wysyłam maile i targuje się o cenę ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
w katowicach infernal leciał w ratio czy jak sie ono tam nazywa. Ab-normal jest w dystrybucji dvd napewno, a tetsuo to perełki, które napewno byłyby ciężkie do zdobycia.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Infernal faktycznie jest w dystrybucji u Gutka. Ab-normal tak jak wspomniałeś na DVD, ale dvd to nie to samo i jak puszczać film w kinie to z 35mm.
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 6 Dołączył: śro, 11 mar 09 Skąd: DG-centrum Nr użytkownika: 3,236 Płeć: Mężczyzna ![]() |
picaro
co do repertuaru to Centrum Filmowe Helios posiada 25 kin w większości wielosalowych, poszczególne kina mają ograniczony wpływ na repertuar jaki otrzymują ze swojego działu dystrybucji. Ten post edytował Despero sob, 14 mar 2009 - 02:13 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: pią, 22 gru 06 Nr użytkownika: 381 Płeć: Kobieta ![]() |
Wiecie co mnie najbardziej negatywnie zaskoczyło? To, że w czasie seansów było słychać dźwięk z innej sali albo co jeszcze śmieszniejsze - z kibla.
![]() To pierwsze zdarzyło się narazie raz na małej sali - oglądam sobie spokojnie film, a tu z sali po lewej słychać jakieś ryki, kwiki i nie wiadomo co jeszcze. Wnioskuję, że to musiał być Madagaskar. Natomiast dźwięki z damskiego kibla słychać już było dwa razy na najmniejszej sali ( czy zawsze jak ją odwiedzałam ). W WC zawsze leci radio, a że jest on za ścianą tej sali to niestety to słychać. Pierwszy raz zdarzyło się to na Underworld - przed ok 20 min równocześnie z filmem mogłam sobie posłuchać muzyki. Potem albo wyłączyli radio albo przyciszyli, bo już nie było słychać. Na następnym filmie który oglądałam na tej sali było to samo - co prawda też nie przez cały film, ale jednak. Naprawdę - takie akcje potrafią popsuć całą przyjemność z filmu i coraz skuteczniej obrzydzają mi to kino. W sosnowieckim czy katowickim Heliosie jeszcze z czymś takim się nie spotkałam. Niestety to nasze kino nie jest zbyt profesjonalne ![]() Ten post edytował eve sob, 14 mar 2009 - 15:53 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 6 Dołączył: śro, 11 mar 09 Skąd: DG-centrum Nr użytkownika: 3,236 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dziwię ci się eve,
że potrafisz siedzieć na sali kinowej i przez 20 minut równocześnie oglądać film i słuchać muzyki dobiegającej z holu, czy też toalet kina. Albo ci to nie przeszkadzało, albo tylko ty to słyszałaś, bo ja bym nie wytrzymał i zaraz kazał obsłudze przyciszyć muzykę w holu, tym bardziej że obsługa stoi przy wejściach na salę. Naucz się reagować na takie sytuacje, wymagaj dobrego poziomu obsługi, przecież płacisz za bilet. Niech to nie będzie tak, że potrafisz tylko po powrocie do domu wylewać żale, narzekać na forum i obrzydzać innym dąbrowskie kino... Pozdro |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: pią, 22 gru 06 Nr użytkownika: 381 Płeć: Kobieta ![]() |
Dziwię ci się eve, że potrafisz siedzieć na sali kinowej i przez 20 minut równocześnie oglądać film i słuchać muzyki dobiegającej z holu, czy też toalet kina. Albo ci to nie przeszkadzało, albo tylko ty to słyszałaś, bo ja bym nie wytrzymał i zaraz kazał obsłudze przyciszyć muzykę w holu, tym bardziej że obsługa stoi przy wejściach na salę. Naucz się reagować na takie sytuacje, wymagaj dobrego poziomu obsługi, przecież płacisz za bilet. Niech to nie będzie tak, że potrafisz tylko po powrocie do domu wylewać żale, narzekać na forum i obrzydzać innym dąbrowskie kino... Pozdro No widzisz - potrafię ( choć nieźle się przy tym wkurzyłam ), bo nie po to idę do kina na fajny film, żeby stracić jego cześć i kłócić się z obsługą ( w końcu filmu mi nie przewiną ). Kilka osób obok mnie też to słyszało, ale nikt nie wyszedł - pewnie z tego samego powodu co ja. Nikomu też nie chcę obrzydzać tego kina. Poprostu mówię jak było, żebyście nie byli zaskoczeni jeśli Wam też się taka niemiła niespodzianka przytrafi. I co do tego narzekania i wylewania żali - chyba forum nie jest tylko od tego, żeby się dzielić pozytywnymi newsami? ![]() Ten post edytował eve pon, 16 mar 2009 - 21:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 112 Dołączył: śro, 25 cze 08 Skąd: DG- Broadway Nr użytkownika: 1,352 Płeć: Kobieta ![]() |
I jeszcze raz do Dabrowiak_1906- niespodzianka, czyli lepiej późno niż wcale
![]() ![]() Pozdrawiam i do zobaczenia (może są jeszcze jakieś jednostki które nie widziały tego filmu w innym kinie/na kompie ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 14 Dołączył: śro, 21 sty 09 Nr użytkownika: 3,138 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Super, nawet nie wiesz jak się ciesze
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
CYTAT picaro co do repertuaru to Centrum Filmowe Helios posiada 25 kin w większości wielosalowych, poszczególne kina mają ograniczony wpływ na repertuar jaki otrzymują ze swojego działu dystrybucji. czyli się nie mylę ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 112 Dołączył: śro, 25 cze 08 Skąd: DG- Broadway Nr użytkownika: 1,352 Płeć: Kobieta ![]() |
@ savalas i inni zainteresowani maratonami
Polecam: http://enemef.pl/intro.php ![]() ![]() ![]() Btw. pewni bardzo fajni pracownicy dąbrowskiego Heliosa ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Dabrowiak_1906- w takim razie do zobaczenia ![]() Ten post edytował sowa pią, 20 mar 2009 - 01:24 |
|
|
![]()
|
|
Oglądałem ten koncercik na festiwalu w Koszalinie i jak ktoś lubi U2, a jeszcze nie widział to pozycja obowiązkowa. Wrażenia bardzo fajne
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Eve!
Przez ostatnie kilka lat byłem już nie dziesiątki, a chyba setki razy na róznych filmach, ze 2 razy na maratonach i na meczu w kinach na Śląsku i w Zagłębiu (chyba wszystkie zjeździłem) i dobiegające dźwięki z filmu z sali obok były ZAWSZE, gdy akurat w sali, w której ja oglądałem film była "cisza", ale nie przejmował bym się tym, gdyż te dźwięki nie zagłuszały normalnego oglądania filmu. Także pod tym względem Helios w DG jest jak każdy inny. Natomiast dźwięku radia z hallu czy kibla nie słyszałem ani razu ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 58 Dołączył: wto, 13 lis 07 Nr użytkownika: 880 Płeć: Kobieta ![]() |
Ostatnio byliśmy na PREMIERZE Slumdog.Milioner z ulicy
sala premierowa była pełna i zaskoczyła mnie swoim małym metrażem :/ raczej już nie pójdziemy więcej do takiej sali ![]() NIE POLECAM!!!! nie było słychać żadnych dźwięków ale siedziało się ciasno i blisko :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Ciekaw jestem ile jeszcze czasu będą pojawiać się posty w stylu:
-ale te sale małe, -ale ekran wysoko, -obraz źle wyświetlany, -słychać wode, radio, rozmowy, odgłosy z sali obok. Od pierwszych dni już było wiadome że projekt kina był skopany i chyba musimy z tym żyć. Jedyne co pozostaje, to pisać swoje uwagi do operatora kina.. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
no ja tez się zastanawiam jak długo jeszcze...
A uwagi nie tyle do operatora co ewentualnie do architekta... bo operator wam sali nie powiększy, ani ekranu nie obniży ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
To trochę wina Maylandu, że tak mało miejsca dla kina zrobili :/.
Na wstępie mogli zaprojektować więcej miejsca na sale. No ale jest jak jest i trzeba z tym żyć ;p. Mnie to aż tak nie przeszkadza żeby nie iść. Więc jak się nadarza okazja to idę do Heliosa. -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Architekt/projektant swoją drogą. Ale to przecież operator kina wie ile miejsca musi mieć sala kinowa by wszystko grało. To operator decyduje w jakim miejscu rozpocząć swoją działalność. Nie mamy wiedzy czy Helios dawał jakieś wymagania Maylandowi przed budową CH, czy Mayland oferował przestrzeń a Helios ją przyjmował, bądź nie i urządzał już na własne potrzeby wedle uznania.
Tak więc jeśli idę do Heliosa i tam mi coś nie pasuje, to piszę skargę nie do Maylandu, projektanta - którego i tak nie znamy, tylko właśnie do Heliosa. I do tego będę zachęcał. O ile pracownikom to może być nie w smak, o tyle użytkownikom kina może to wyjść na dobre. Co prawda sal już chyba się nie da zmienić, ale może umiejscowienie ekranów, sprzętu.. czy coś w tym stylu.. Mi osobiście mała sala nie przeszkadza, o ile będzie odpowiednio wykonana.. @sowa musisz nosisz jakąś plakietkę w pracy co by Cię rozpoznać ![]() Ten post edytował kwintosz pon, 23 mar 2009 - 00:43 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:13 |