![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: śro, 18 lut 09 Nr użytkownika: 3,205 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Już wkrótce kolejny ENEMEF, czyli Nocny Maraton Filmowy w Heliosie w Dąbrowie Górniczej!
w sobotę, 21 lutego w kinie Helios w Dąbrowie Górniczej od godz. 23:30 do około 6:30 rano bilety w cenie 25 zł za całą noc ! ENEMEF: Oscary i Złote Globy to pozycja absolutnie obowiązkowa dla wszystkich kinomanów - cztery genialne, obsypywane nagrodami na całym świecie filmy, w tym dwa przedpremierowo! "Slumdog. Milioner z ulicy" i "Walc z Bashirem" to jedne z najgłośniejszych filmów ostatnich miesięcy, pokazywane na festiwalach, docenione przez krytyków i publiczność. Dopełnieniem tych dwóch najbardziej oczekiwanych filmów pierwszej połowy 2009 roku są dwa inne, obsypane kilkudziesięcioma nagrodami obrazy - "Juno" i "Babel". Ten post edytował :) śro, 18 lut 2009 - 19:33
Powód Edycji: Mod. Przeniesiony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
Hmm... za przereklamowany Babel mogłoby być jedna coś lepszego... nie mniej jednak dobrze żeby było coraz więcej takich (tzn. ambitniejszych) enemefów.
-------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No to ja też zapraszam na troszkę starsze kino
![]() KLASYKA KINA - Przegląd Filmów 05.03 GABINET DR. CALIGARI reż. Robert Wiene (muzyka na żywo Dariusz Szweda + prelekcja) 12.03 METROPOLIS reż. Fritz Lang (prelekcja) 19.03 BŁĘKITNY ANIOŁ reż. Josef von Sternberg (prelekcja) 26.03 CZTERYSTA BATÓW reż. François Truffaut (prelekcja) CZWARTKI - GODZINA 19.00 BILET: 10 zł * * bilet upoważnia do wstępu na jeden seans filmowy wraz z prelekcją PRELEKCJA PRZED KAŻDYM SEANSEM: dr Agnieszka Nieracka - Zakład Filmoznawstwa i Wiedzy o mediach Uniwersytetu Śląskiego ![]() REZERWACJA I ZAKUP BILETÓW W KASIE PKZ 032/260-04-17 WIĘCEJ INFORMACJI NA www.palac.art.pl |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 112 Dołączył: śro, 25 cze 08 Skąd: DG- Broadway Nr użytkownika: 1,352 Płeć: Kobieta ![]() |
ENEMEF czyli Nocny Maraton Filmowy w Heliosie w Dąbrowie Górniczej!: Noc Taneczna ![]() 6 marca w kinie HELIOS w Dąbrowie Górniczej, start 23:30, zakończenie około 7 rano W repertuarze: * „Kochaj i tańcz” - premierowo! * “Step up 2” * “Step up: Taniec zmysłów” * „Just dance - Tylko taniec” ENEMEF: Noc Taneczna to cztery przebojowe filmy, które łączy jedno - porywający taniec! W tym premierowo najgorętszy tytuł początku 2009 roku i zarazem pierwsza polska historia taneczna - "Kochaj i tańcz"! Na ekranie zobaczymy uroczą Izę Miko, która uczy się tańca i życia od Mateusza Damięckiego. Oprócz polskiej produkcji z takimi gwiazdami jak Kasia Figura, Krzysztof Globisz i Katarzyna Herman, na tym ENEMEFie będzie można obejrzeć trzy wielkie amerykańskie hity - obie części "Step Up" i "Just dance - Tylko taniec!". Każdy fan tańca i muzyki znajdzie tu coś dla siebie. Zatańcz z nami na tym ENEMEFie! Ceny biletów: * 25 zł: cena normalna- za całą noc ![]() * 23 zł: cena ulgowa: z biletem z poprzedniego ENEMEFu można kupić dowolną liczbę zniżkowych biletów! Przedsprzedaż biletów już trwa! Zapraszamy! ![]() Ten post edytował sowa pią, 27 lut 2009 - 10:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
@sowa
Mozesz sie dowiedziec, co jest przyczyna "przycietego obrazu" w salach 2 i 4? Bylem w kazdej z tych sal po kilka razy i zawsze to samo. Obraz nie miesci sie na ekranie, przyciety bardzo z kazdej strony. Czesto podczas dialogow nie widac glow od szyi w gore. Trudno uwierzyc, ze nikt z obslugi tego nie zauwazyl. Ide zawsze z nadzieja, ze cos sie zmienilo, a tu dalej to samo. Zastanawiem sie czy nie zryzgnowac i jezdzic gdzie indziej. Czy te projektory nie nadaja sie do tak malych sal? Pomijam to, ze ekrany zawieszone tak wysoko, ze jesli nie ma miejsc na 2 ostatnie rzedy, to rezygnuje. Do tych dwoch najmniejszych salek to sie juz wogole boje zajrzec i sie nie wypowiadam. Pytalem o to przy kasie, ale obsluga zdziwiona. Trzeba napisac "donos" do centrali Heliosa? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: pon, 09 cze 08 Nr użytkownika: 1,332 Płeć: Mężczyzna GG: 5166160 Tlen: yetiwest ![]() |
do
![]() Nie wiem czy zauważyłeś ale ekrany w Heliosie w DG są ekranami panoramicznymi. Druga sprawa to wielkość sal. Projektory są ustawione najlepiej jak się dało. Myślę że głównym czynnikiem wpływającym na obraz ma odległość projektora od ekranu pomimo tego że ekrany są tak wysoko obraz rozkłada się na ekranie tak jak każdy widzi... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 112 Dołączył: śro, 25 cze 08 Skąd: DG- Broadway Nr użytkownika: 1,352 Płeć: Kobieta ![]() |
właśnie
![]() Mam nadzieję Uśmieszku że jednak nie uciekniesz od dąbrowskiego Heliosa. A jeśli są jakieś zastrzeżenia to pamiętaj że między obsługą kina a "donosem" do centrali Heliosa jest jeszcze nasze dąbrowskie kierownictwo z którym też możesz jako klient porozmawiać (i polecam tą formę dialogu gdyż ja tu na forum jestem prywatnie a druga sprawa że nie koniecznie muszę znać odpowiedzi na pytania o takie techniczne problemy ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: pon, 09 cze 08 Nr użytkownika: 1,332 Płeć: Mężczyzna GG: 5166160 Tlen: yetiwest ![]() |
do
![]() Co do poinformowania centralę heliosa o tym fakcie ja tam nie widzę problemu tylko jest jedno ALE a mianowicie myślisz ze centrala nie wie jak wygląda kino w DG ? Bo ja uważam, że wszyscy zdają sobie z tego sprawę. Ja myślę że Sowa dobrze napisała jak będziesz w heliosie podejdź do biura i porozmawiaj z kierownictwem - może otrzymasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania. Znając życie jak ktoś napisze "donos" lub będzie rozmawiał z kierownictwem to i tak po tyłku dostanie operator bo pewnie źle coś ustawił lub obsługa.... itp A operator jak i obsługa robi co tylko może żeby było jak najlepiej. Jednak pewne rzeczy przez zwykłych pracowników są nie do przeskoczenia.... Ten post edytował Pavvel pon, 02 mar 2009 - 17:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
Sowa
Nie wiesz może, czy nasz Helios będzie puszczał the International? (wg. filmwebu premiera w Polsce 27 marca). Pytam bo film jakoś szczególnie promowany nie jest, a i mało popularny więc to, czy będzie u nas nie jest takie do końca oczywiste ![]() Z góry dzięki za odpowiedź ![]() -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Po tym, co przeczytałem do tej pory, w dalszym ciągu będę trzymał się multiplexu w Załężu. Niestety, nie będę ryzykował kilkudziesięciu złotych, żeby pisać potem żale na forum albo do "centrali". A na wiosnę jest w co inwestować.
Ten post edytował olo śro, 04 mar 2009 - 10:18 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 46 Dołączył: czw, 17 maj 07 Nr użytkownika: 688 ![]() |
witam
pytanie do sowa i picaro czy w dg będzie mozna zobaczyć "Baader - Meinhof"?? pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@ spinacz i Peterek
parę postów wyżej wspominałam że na forum jestem prywatnie ![]() ![]() Zapraszam na http://www.heliosnet.pl/27,Dabrowa-Gornicza/StronaGlowna/ można dzwonić: kasa: 032 262 32 18, biuro kina: 032 262 32 19. Pozdrawiam sowa Ten post edytował sowa czw, 05 mar 2009 - 14:34 |
|
|
![]()
|
|
Przepraszam
![]() ![]() ![]() -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam,
ja też w zasadzie na forum to jestem prywatnie, ale chętnie odpowiem. W poniedziałek skontaktuje się z dystrybutorem i dam znać czy będziemy grać Baader - Meinhof, ale bardzo prawdopodobne ![]() pozdrawiam i zapraszam do kina i nie tylko. A jak ktoś lubi teatr współczesny i przypadkiem miał czas 14 marca o godzinie 17 to zapraszam do Piwnicy Teatralnej na TOKSYNY - wrażenia gwarantowane. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 14 Dołączył: śro, 21 sty 09 Nr użytkownika: 3,138 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy w naszym Dąbrowskim Heliosie będę mógł zobaczyć "Slumdog - milioner z ulicy" ?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 293 Dołączył: pią, 08 kwi 05 Nr użytkownika: 139 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie umiesz czytać co jest napisane wyżej? Co to informacja? Idź się najlepiej zapytaj pani, która siedzi pod dębem w Pogorii.
CYTAT Zapraszam na http://www.heliosnet.pl/27,Dabrowa-Gornicza/StronaGlowna/
można dzwonić: kasa: 032 262 32 18, biuro kina: 032 262 32 19. Pozdrawiam sowa Ten post edytował mydliczek nie, 08 mar 2009 - 23:02 |
|
|
![]()
|
|
a tu akurat odpowiem, na złość mydliczkowi, w którego wypowiedzi wyczuwam lekka ironię i jakieś 'ale' w moją stronę
![]() Dabrowiak_1906- niestety, my nie dostaniemy "slumdoga..." mieliśmy przedpremierowo w jeden weekend, mieliśmy na maratonie i teraz nie dostaniemy kopii ![]() Ale Helios Sosnowiec i Katowice- owszem, mają w obecnym repertuarze ten film. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 293 Dołączył: pią, 08 kwi 05 Nr użytkownika: 139 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dzięki
![]() ![]() No ale cóż. Pozdrawiam sowa ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
do ![]() Nie wiem czy zauważyłeś ale ekrany w Heliosie w DG są ekranami panoramicznymi. Druga sprawa to wielkość sal. Projektory są ustawione najlepiej jak się dało. Myślę że głównym czynnikiem wpływającym na obraz ma odległość projektora od ekranu pomimo tego że ekrany są tak wysoko obraz rozkłada się na ekranie tak jak każdy widzi... do ![]() Co do poinformowania centralę heliosa o tym fakcie ja tam nie widzę problemu tylko jest jedno ALE a mianowicie myślisz ze centrala nie wie jak wygląda kino w DG ? Bo ja uważam, że wszyscy zdają sobie z tego sprawę. Ja myślę że Sowa dobrze napisała jak będziesz w heliosie podejdź do biura i porozmawiaj z kierownictwem - może otrzymasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania. Znając życie jak ktoś napisze "donos" lub będzie rozmawiał z kierownictwem to i tak po tyłku dostanie operator bo pewnie źle coś ustawił lub obsługa.... itp A operator jak i obsługa robi co tylko może żeby było jak najlepiej. Jednak pewne rzeczy przez zwykłych pracowników są nie do przeskoczenia.... Nie rozumiem za bardzo o Ci chodzilo z tymi ekranami panoramicznymi. Od kilkudziesieciu lat w kinach nie uzywa sie formatu 1,33:1 (czyli 4/3). Kazdy powyzej 1,78:1 (16/9) uwaza sie powszechnie za "panoramiczny". I chyba kazdy widzi, ze w kinach uzywa sie innych formatow, najczesciej np. 2.35:1, 2,40:1 , 1,85:1 i innych. Cecha wspolna tych formatow jest to, ze zmienia sie tylko szerokosc, a w dabrowskim Heliosie mamy ewenement, bo przycina sie tez wysokosc. Moze niektorym to nie przeszkadza, ale mnie bardzo drazni okaleczanie filmow (np w tv). W kinach rzadko spotykane. Z obcinaniem dolu i gory nigdzie sie nie spotkalem i jest to nieakcetowalne. W tv nigdy nie uzywam Pan&Scan i zawsze wybieram Letterbox. To tak jakby kupic cenny obraz i przyciac go, bo nam sie nie miesci. Nie chcialbym zeby kogokolwiek karano, a tylko zeby ktos ustawil projektory. Jesli nie moze tego zrobic obsluga, to powinna to zglosic i niech ktos przyjedzie. Z wysokosci mocowania ekranow wynika, ze projekt kina byl skopany. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
odpowiedź dla spinacza, trochę mało konkretna ale na chwilę obecną nic więcej nie mogę napisać: wspomniany film raczej zagramy, jednak terminu dokładnie nie znam, bo z tego co udało mi się ustalić, będzie tylko kilka kopi na Polskę, albo nawet i mniej. Tak więc powinno się udać do końca kwietnia.
pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:10 |