IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

14 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Kina w DG, Kino "Kadr" i "Helios"
Arbas
post wto, 14 paź 2008 - 14:58
Post #121

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 307

Nie wiem kto z ramienia PKZ udzielał Pani Milenie Nikiel informacji
do artykułu "Kino bez popcornu i tylko jeden widz" (08.10.2008).
Zauważyłem w artykule kilka niezgodności z informacjami jakie przekazywano
mieszkańcom DG w dotychczasowych relacjach.
Otóż czytamy u Pani Nikiel, że remont kina Kadr kosztował 132 000 zł,
a nie jak niejednokrotnie podawano 300 000 zł. 168 000 zł różnicy to nie bagatela!
Czy nowe nagłośnienie zamontowano w kinie Kadr, czy też jak czytamy u Pani Nikiel w Sali Teatralnej?
To wyjaśniałoby przypadki awarii nagłośnienia w Kadrze i przenoszenie projekcji do dużej sali.
Czytamy również, że "Pałac remontuje właśnie salę teatralną" - to wypowiedź Pana Dyrektora Ortycha,
która dziwi najbardziej, ponieważ sala teatralna została całkowicie odremontowana
kilka lat temu, czego trudno tam bywając nie zauważyć! Każdy widzi od lat nowy parkiet, nowe fotele,
wentylację, odświeżone ściany i pewnie jeszcze kilka innych rzeczy, których nie wymieniłem.
Kinu Kadr życzę ciekawego repertuaru oraz spotkań z twórcami "na żywo" jak to drzewiej bywało w DKF.
Życzę również, aby mniej o kinie w mediach mówiono, a więcej i skuteczniej czyniono!

Go to the top of the page

+Quote Post
Lanzarote
post wto, 04 lis 2008 - 20:56
Post #122

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 537

Witam, tak się składa, że orientuję się troszkę w tej sytuacji. Otóż wyjaśniam: projekt modernizacji kina Kadr w PKZ kosztował 136 tys zł a nie 300 tys. Nowe nagłośnienie zamontowane jest w sali teatralnej PKZ, ale nie prawdą, że jest przeniesione z kina! Kino jak i jego nagłośnienie ma się dobrze, a sala teatralna to inny projekt. Zostało tam również zamontowane lepsze nagłośnienie. Teraz obie sale mogą służyć mieszkańcom DG, a Z-ca Dyrektora, p. Orpych - nie Ortych [sic!] za remont sali miał zapewne na myśli montowanie nowego nagłośnienia.

+Quote Post
sowa
post śro, 19 lis 2008 - 14:44
Post #123

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,352

już odpowiadam smile2.gif wg informacji które posiada szary pracownik Heliosa "Blizna 3D" jest tylko w Katowicach. i nawet na ulotce-repertuarze jest napisane nad i pod reklamą tego filmu, takim mniejszym druczkiem "tylko w kinie w Katowicach" wink.gif
W dąbrowskim Heliosie jak na razie w 3D mamy film przygodowy "Podróż do wnętrza ziemi"
a od 28 listopada wchodzi bajka "Piorun"

+Quote Post
michal_dg
post śro, 19 lis 2008 - 16:06
Post #124

Użytkownik

Nr użytkownika: 1,151

no wlasnie szkoda ze tej Blizny 3D nie bedzie w DG :/ Ale mamy nadzieje ze kolezanka z Heliosa powie osobie odpowiedzialnej za Helios w DG, ze mieszkancy sie o niego prosza... ! hehehe pozdrO

+Quote Post
Pantas
post śro, 19 lis 2008 - 18:34
Post #125

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 993
GG: 4723472 status gadu-gadu

W Dąbrowie w Heliosie, nie ma Kaskady, kompletna głupota, po to czekałem na kino, żeby chodzić, a tu się dowiaduję, że nie ma Kaskady... Masakra.

+Quote Post
picaro
post pią, 21 lis 2008 - 16:19
Post #126

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 75

Jak ktoś się jeszcze nie zdecydował co robić w weekend to zapraszam jutro na NAJGORSZE FILMY ŚWIATA , bilety po 10 zł, START O 16.00 - ZAKOŃCZENIE OKOŁO 22.00. Bileciki schodzą całkiem dobrze, więc polecam zakupić wcześniej.
A już 5 grudnia zapraszamy na pokaz filmów nagrodzonych na GRAND OFF 2008(gala odbędzie się 28 i 29 listopada w Warszawie). Więcej info TUTAJ . Bilety po 8 zł. START o 17.30 - ZAKOŃCZENIE OKOŁO 22.00.
Zapraszam także na filmy repertuarowe: AKTUALNY REPERTUAR Bilety dla wszystkich po 12 zł

+Quote Post
Zibar
post pią, 21 lis 2008 - 17:48
Post #127

Sportowa Dąbrowa

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 267

Kurcze, bardzo chciałem iść na ten maraton. Byłaby to moja pierwsza wizyta w tym kinie, ale tak sie to nieszczęśliwie złożyło z terminem ligi sad.gif , szkoda, że wybraliscie ten week-end, bo pewnie frekwencjaq byłaby większa, (z tego co słysze w rozmowach z róznymi ludzmi)bo na mecz z Muszynianką wybiera się rekordowa ilośc osób.

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post
ario
post pią, 21 lis 2008 - 17:52
Post #128

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 893

CYTAT(picaro @ pią, 21 lis 2008 - 16:19) *
Jak ktoś się jeszcze nie zdecydował co robić w weekend to zapraszam jutro na NAJGORSZE FILMY ŚWIATA , bilety po 10 zł, START O 16.00 - ZAKOŃCZENIE OKOŁO 22.00. Bileciki schodzą całkiem dobrze, więc polecam zakupić wcześniej.
A już 5 grudnia zapraszamy na pokaz filmów nagrodzonych na GRAND OFF 2008(gala odbędzie się 28 i 29 listopada w Warszawie). Więcej info TUTAJ . Bilety po 8 zł. START o 17.30 - ZAKOŃCZENIE OKOŁO 22.00.
Zapraszam także na filmy repertuarowe: AKTUALNY REPERTUAR Bilety dla wszystkich po 12 zł

Kurde, też bym poszedł na te najgorsze filmy. Mecz czy PKZ? Hmm

+Quote Post
Peterek
post pią, 21 lis 2008 - 17:53
Post #129

Sun of a beach

Nr użytkownika: 883
GG: 6460675 status gadu-gadu

Zibar ma rację... Ja sam i około piątka moich znajomych nie idziemy na Najgorsze Filmy Świata bo szykuje się genialny mecz na hali...

--------------------
"Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"

+Quote Post
Zibar
post pią, 21 lis 2008 - 17:54
Post #130

Sportowa Dąbrowa

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 267

quote name='ario' post='37788' date='pią, 21 lis 2008 - 17:52']Kurde, też bym poszedł na te najgorsze filmy. Mecz czy PKZ? Hmm[/quote]snf (50).gif snf (14).gif

laugh.gif[

Ten post edytował Zibar pią, 21 lis 2008 - 17:55

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post
ario
post pią, 21 lis 2008 - 18:58
Post #131

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 893

Okej, mecz biggrin.gif biggrin.gif

Tylko poproszę o relację z Pałacu tongue.gif

+Quote Post
sarsolot
post sob, 22 lis 2008 - 03:21
Post #132

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,063
GG: 4757707 status gadu-gadu

Musze sie zgodzic, termin pokazu niefortunny ... moze bedzie kiedys powtorka ?

+Quote Post
picaro
post sob, 22 lis 2008 - 14:33
Post #133

UZYTKOWNIK

No spróbujemy zrobić powtórkę, może na wiosnę wink.gif Wszystko zależy od pana Jacka, który to prowadzi. Pozdrawiam

+Quote Post
picaro
post nie, 23 lis 2008 - 12:35
Post #134

UZYTKOWNIK

To już mogę potwierdzić, że część dalsza nastąpi w kwietniu. Oczywiście inny zestaw filmów. A tak w ogóle to super zabawa laugh.gif

+Quote Post
Rysiu_dg
post nie, 23 lis 2008 - 13:37
Post #135

Klub Kibica nr 29

Nr użytkownika: 920
GG: 7281781 status gadu-gadu

Może Sowa albo Picaro będziecie wiedzieć czy w którymś z dąbrowskich kin ( nie wiedziałem że tak kiedyś powiem biggrin.gif ) będzie wyświetlany film "33 sceny z życia" ? Bo jest w multipleksach w Katowicach i Sosnowcu a u nas nie. Chyba że w Kadrze będzie?

+Quote Post
picaro
post nie, 23 lis 2008 - 18:44
Post #136

UZYTKOWNIK

Będzie w Kadrze smile.gif W tym tygodniu powinna pojawić się informacja na stronie z dokładnym terminem, ale prawdopodobnie zagramy wciągu najbliższych dwóch tygodni. U nas w Heliosie z tego co wiem nie będzie i dlatego my gramy smile.gif

+Quote Post
Dave
post pon, 24 lis 2008 - 19:18
Post #137

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 432

Picaro! Jaka jest szansa a raczej pewność, że jutro wejdę (tzn. że się odbędzie) seans "Senność" o tej 19-ej czy 19:30, jeśli pójdę sam? Bo mnie krew zaleje, jeżeli czwarty raz pójdę do Kadru, będę chciał kupić bilet a się okaże, że "przykro mi, ale jest pan sam, a film puszczamy dla min. 2 osób!"? angry2.gif

+Quote Post
Arbas
post pon, 24 lis 2008 - 20:05
Post #138

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

Gdybym wiedział, że "Senność" będzie w DG nie jechałbym do Katowic!Film dobrze się ogląda, aktorzy z pierwszej półki, reżyser Magda Piekorz urodzona w Sosnowcu.Polecam film tym wszystkim, którzy mają już dość amerykańskiej strzelanki pod chrupanie kukurydzy.
CYTAT(Dave @ pon, 24 lis 2008 - 17:18) *
Picaro! Jaka jest szansa a raczej pewność, że jutro wejdę (tzn. że się odbędzie) seans "Senność" o tej 19-ej czy 19:30, jeśli pójdę sam? Bo mnie krew zaleje, jeżeli czwarty raz pójdę do Kadru, będę chciał kupić bilet a się okaże, że "przykro mi, ale jest pan sam, a film puszczamy dla min. 2 osób!"? angry2.gif
Szansę stwórz sobie sam, zapraszając do kina miłą Koleżankę.

+Quote Post
picaro
post pon, 24 lis 2008 - 20:10
Post #139

UZYTKOWNIK

Gwarancji nie dam ci żadnej sad.gif Niestety tak jest wymóg dystrybutorów, że seans nie może się odbyć dla mniej niż dwóch osób (czyt. dwóch zakupionych biletów). Ale patrząc na ostatnie wyniki to np. wczoraj na 17.00 było 18 osób a na 19:30 - 4 osoby. Tak więc szansa jest. Ale najlepiej jest iść z drugą osobą. Przykro mi że masz takiego pecha, ale to naprawdę nie jest nasz wymysł. A samych dystrybutorów doskonale rozumiem, bo cóż każdorazowe granie filmu niszczy kopię (czyt. kopia się zużywa) a stworzenie nowej kopi to koszt kilku tysięcy (w granicach od 5 do 9 tyś.). I tak w Polsce przykładowo każda kopia jest grana około 300 razy lub więcej podczas gdy na zachodzie norma jest 3 razy mniejsza. Bo gwarancja dobrej jakość jest tylko na jakieś 100 grań.A jak będziesz miał dalej tak potwornego pecha to ramach rekompensaty może dam ci jakieś zaproszenie na najbliższy przegląd smile.gif

+Quote Post
Dave
post wto, 25 lis 2008 - 13:08
Post #140

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 432

Hehe, dzięki! smile2.gif Chyba zaryzykuję i zajrzę dziś - może na 17-ą się już uda, to większa szansa będzie smile2.gif

Arbas! A może z Kolegą? :>

A jak Koleżanka/Kolega/Laska/Chłopak/Babcia/Siostra.itd/ nie mogą/nie chcą to co?

Ja chcę iść obejrzeć film a nie prosić się, żeby ktoś poszedł ze mną, jak akurat nie lubi/nie chce/nie może oglądać takiego filmu itp/itd! A film dziś jest grany (dla mnie, bo jutro robota) ostatni dzień!

+Quote Post

14 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:28
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza