![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Nie wiem kto z ramienia PKZ udzielał Pani Milenie Nikiel informacji
do artykułu "Kino bez popcornu i tylko jeden widz" (08.10.2008). Zauważyłem w artykule kilka niezgodności z informacjami jakie przekazywano mieszkańcom DG w dotychczasowych relacjach. Otóż czytamy u Pani Nikiel, że remont kina Kadr kosztował 132 000 zł, a nie jak niejednokrotnie podawano 300 000 zł. 168 000 zł różnicy to nie bagatela! Czy nowe nagłośnienie zamontowano w kinie Kadr, czy też jak czytamy u Pani Nikiel w Sali Teatralnej? To wyjaśniałoby przypadki awarii nagłośnienia w Kadrze i przenoszenie projekcji do dużej sali. Czytamy również, że "Pałac remontuje właśnie salę teatralną" - to wypowiedź Pana Dyrektora Ortycha, która dziwi najbardziej, ponieważ sala teatralna została całkowicie odremontowana kilka lat temu, czego trudno tam bywając nie zauważyć! Każdy widzi od lat nowy parkiet, nowe fotele, wentylację, odświeżone ściany i pewnie jeszcze kilka innych rzeczy, których nie wymieniłem. Kinu Kadr życzę ciekawego repertuaru oraz spotkań z twórcami "na żywo" jak to drzewiej bywało w DKF. Życzę również, aby mniej o kinie w mediach mówiono, a więcej i skuteczniej czyniono! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: śro, 07 mar 07 Nr użytkownika: 537 ![]() |
Witam, tak się składa, że orientuję się troszkę w tej sytuacji. Otóż wyjaśniam: projekt modernizacji kina Kadr w PKZ kosztował 136 tys zł a nie 300 tys. Nowe nagłośnienie zamontowane jest w sali teatralnej PKZ, ale nie prawdą, że jest przeniesione z kina! Kino jak i jego nagłośnienie ma się dobrze, a sala teatralna to inny projekt. Zostało tam również zamontowane lepsze nagłośnienie. Teraz obie sale mogą służyć mieszkańcom DG, a Z-ca Dyrektora, p. Orpych - nie Ortych [sic!] za remont sali miał zapewne na myśli montowanie nowego nagłośnienia.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 112 Dołączył: śro, 25 cze 08 Skąd: DG- Broadway Nr użytkownika: 1,352 Płeć: Kobieta ![]() |
już odpowiadam
![]() ![]() W dąbrowskim Heliosie jak na razie w 3D mamy film przygodowy "Podróż do wnętrza ziemi" a od 28 listopada wchodzi bajka "Piorun" |
|
|
![]()
|
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 160 Dołączył: wto, 11 mar 08 Skąd: z Dupy Nr użytkownika: 1,151 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no wlasnie szkoda ze tej Blizny 3D nie bedzie w DG :/ Ale mamy nadzieje ze kolezanka z Heliosa powie osobie odpowiedzialnej za Helios w DG, ze mieszkancy sie o niego prosza... ! hehehe pozdrO
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 160 Dołączył: śro, 26 gru 07 Nr użytkownika: 993 Płeć: Mężczyzna GG: 4723472 ![]() |
W Dąbrowie w Heliosie, nie ma Kaskady, kompletna głupota, po to czekałem na kino, żeby chodzić, a tu się dowiaduję, że nie ma Kaskady... Masakra.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak ktoś się jeszcze nie zdecydował co robić w weekend to zapraszam jutro na NAJGORSZE FILMY ŚWIATA , bilety po 10 zł, START O 16.00 - ZAKOŃCZENIE OKOŁO 22.00. Bileciki schodzą całkiem dobrze, więc polecam zakupić wcześniej.
A już 5 grudnia zapraszamy na pokaz filmów nagrodzonych na GRAND OFF 2008(gala odbędzie się 28 i 29 listopada w Warszawie). Więcej info TUTAJ . Bilety po 8 zł. START o 17.30 - ZAKOŃCZENIE OKOŁO 22.00. Zapraszam także na filmy repertuarowe: AKTUALNY REPERTUAR Bilety dla wszystkich po 12 zł |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kurcze, bardzo chciałem iść na ten maraton. Byłaby to moja pierwsza wizyta w tym kinie, ale tak sie to nieszczęśliwie złożyło z terminem ligi
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 421 Dołączył: pią, 23 lis 07 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 893 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak ktoś się jeszcze nie zdecydował co robić w weekend to zapraszam jutro na NAJGORSZE FILMY ŚWIATA , bilety po 10 zł, START O 16.00 - ZAKOŃCZENIE OKOŁO 22.00. Bileciki schodzą całkiem dobrze, więc polecam zakupić wcześniej. A już 5 grudnia zapraszamy na pokaz filmów nagrodzonych na GRAND OFF 2008(gala odbędzie się 28 i 29 listopada w Warszawie). Więcej info TUTAJ . Bilety po 8 zł. START o 17.30 - ZAKOŃCZENIE OKOŁO 22.00. Zapraszam także na filmy repertuarowe: AKTUALNY REPERTUAR Bilety dla wszystkich po 12 zł Kurde, też bym poszedł na te najgorsze filmy. Mecz czy PKZ? Hmm |
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
Zibar ma rację... Ja sam i około piątka moich znajomych nie idziemy na Najgorsze Filmy Świata bo szykuje się genialny mecz na hali...
-------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
quote name='ario' post='37788' date='pią, 21 lis 2008 - 17:52']Kurde, też bym poszedł na te najgorsze filmy. Mecz czy PKZ? Hmm[/quote]
![]() ![]() ![]() Ten post edytował Zibar pią, 21 lis 2008 - 17:55 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 421 Dołączył: pią, 23 lis 07 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 893 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Okej, mecz
![]() ![]() Tylko poproszę o relację z Pałacu ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 282 Dołączył: pon, 28 sty 08 Skąd: 42-530 Nr użytkownika: 1,063 Płeć: Mężczyzna GG: 4757707 ![]() |
Musze sie zgodzic, termin pokazu niefortunny ... moze bedzie kiedys powtorka ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No spróbujemy zrobić powtórkę, może na wiosnę
![]() |
|
|
![]()
|
|
To już mogę potwierdzić, że część dalsza nastąpi w kwietniu. Oczywiście inny zestaw filmów. A tak w ogóle to super zabawa
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub Kibica nr 29 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 242 Dołączył: pią, 30 lis 07 Skąd: Łęknice Nr użytkownika: 920 Płeć: Mężczyzna GG: 7281781 ![]() |
Może Sowa albo Picaro będziecie wiedzieć czy w którymś z dąbrowskich kin ( nie wiedziałem że tak kiedyś powiem
![]() |
|
|
![]()
|
|
Będzie w Kadrze
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Picaro! Jaka jest szansa a raczej pewność, że jutro wejdę (tzn. że się odbędzie) seans "Senność" o tej 19-ej czy 19:30, jeśli pójdę sam? Bo mnie krew zaleje, jeżeli czwarty raz pójdę do Kadru, będę chciał kupić bilet a się okaże, że "przykro mi, ale jest pan sam, a film puszczamy dla min. 2 osób!"?
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Gdybym wiedział, że "Senność" będzie w DG nie jechałbym do Katowic!Film dobrze się ogląda, aktorzy z pierwszej półki, reżyser Magda Piekorz urodzona w Sosnowcu.Polecam film tym wszystkim, którzy mają już dość amerykańskiej strzelanki pod chrupanie kukurydzy.
Picaro! Jaka jest szansa a raczej pewność, że jutro wejdę (tzn. że się odbędzie) seans "Senność" o tej 19-ej czy 19:30, jeśli pójdę sam? Bo mnie krew zaleje, jeżeli czwarty raz pójdę do Kadru, będę chciał kupić bilet a się okaże, że "przykro mi, ale jest pan sam, a film puszczamy dla min. 2 osób!"? Szansę stwórz sobie sam, zapraszając do kina miłą Koleżankę.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Gwarancji nie dam ci żadnej
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hehe, dzięki!
![]() ![]() Arbas! A może z Kolegą? :> A jak Koleżanka/Kolega/Laska/Chłopak/Babcia/Siostra.itd/ nie mogą/nie chcą to co? Ja chcę iść obejrzeć film a nie prosić się, żeby ktoś poszedł ze mną, jak akurat nie lubi/nie chce/nie może oglądać takiego filmu itp/itd! A film dziś jest grany (dla mnie, bo jutro robota) ostatni dzień! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:13 |