IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

5 Stron V  < 1 2 3 4 5 >  
Reply to this topicStart new topic
> Tour de Pologne ponownie w DG w 2011!
szer
post pon, 01 sie 2011 - 20:18
Post #41

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Mnie jedynie kibole Zagłębia Sosnowiec nie pasowali. Wszystko muszą upolitycznić?

--------------------
33001,04
Go to the top of the page

+Quote Post
yaku
post pon, 01 sie 2011 - 20:58
Post #42

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 4,717

CYTAT
Ogladam na Niemieckim eurosporcie i widze poprostu masakre. Pstrokate blokowiska, szare slumsy i pelno reklam. A biedni niemieccy komentatorzy nie chcąc ubliżać, milcza jak na cmentarzu gdy helikopter pokazuje miasto z lotu ptaka.

Czy na prawde do holery jasnej Czeslaw Lang musi wybierac najbrzydsze Polskie miasta do Tour de Pologne ? no i czemu ciagle jeden a ten sam kurs ? Smierdzi mi to jakimis towarzyskimi ukladzikami a nie zdrowym rozsadkiem. Pieknych starowek i gorskich tras na prawde nam nie brakuje...Od Torunia az po Lublin, od Bieszczad az po stopy Sniezki...

no ale widocznie Dabrowa Gornicza jest widocznie bardziej ciekawa..

To jest post z Gazeta.pl - masakra po prostu....folksdojcz jakiś siedzi w Niemczech i tęskni za "zielonymi dolinami , górskimi trasami".

Wracaj lepiej góralu do Tatr i ponaprawiaj Polskę sam skoro uważasz, że żle

--------------------

Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja!

+Quote Post
eve
post pon, 01 sie 2011 - 21:21
Post #43

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 381

Ale nam dópę obrobili biggrin.gif Nie wiem jak to wyglądało w tv, bo się na 'premię górską' wybrałam, ale może jutro zerknę na powtórkę.

+Quote Post
Arbas
post pon, 01 sie 2011 - 22:00
Post #44

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

"Tak wygląda miasteczko" skomentował szczerze reporter na zakończenie transmisji z Dąbrowy Górniczej. Nie wiem ile my podatnicy zapłaciliśmy temu sprawozdawcy za wszystkie wypowiedzianesłowa, ale całość imprezy podobno kosztowała nas 500 000 zł.PÓŁ MILIONA, gdyby komuś nie chciało się policzyć zer. Warto?"

Ten post edytował kwintosz pon, 01 sie 2011 - 22:55
Powód Edycji: składnia

+Quote Post
ArtGii
post pon, 01 sie 2011 - 22:13
Post #45

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,002

CYTAT(Arbas @ pon, 01 sie 2011 - 22:00) *
"Tak wygląda miasteczko" skomentował szczerze reporter na zakończenie transmisji z Dąbrowy Górniczej. Nie wiem ile my podatnicy zapłaciliśmy temu sprawozdawcy za wszystkie wypowiedzianesłowa, ale całość imprezy podobno kosztowała nas 500 000 zł.PÓŁ MILIONA, gdyby komuś nie chciało się policzyć zer. Warto?"Tak wygląda miasteczko" skomentował szczerze reporter na zakończenie transmisji z Dąbrowy Górniczej. Nie wiem ile my podatnicy zapłaciliśmy temu sprawozdawcy za wszystkie wypowiedzianesłowa, ale całość imprezy podobno kosztowała nas 500 000 zł.PÓŁ MILIONA, gdyby komuś nie chciało się policzyć zer. Warto?

"Tak wygląda miasteczko etapowe" - chodziło mu o te wszystkie balony, namioty, ciężarówki, itp. na mecie tego etapu wink.gif

+Quote Post
Karolyfer
post pon, 01 sie 2011 - 22:15
Post #46

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 944
GG: 5855609 status gadu-gadu
Tlen: zskywalker@o2.pl status tlen

Ta wypowiedź o "miasteczku" padła w TVP czy na Eurosporcie polskim?
Bo jak w TVP, to mnie już tam nic nie zdziwi, oglądanie ich transmisji z dźwiękiem to kabaret, ludzie którzy komentują już któryś raz z rzędu TdP opowiadają głupoty typu np. że kolarze na górskich etapach osiągaja 70 km/h na zjazdach, gdzie takie prędkości były dzisiaj osiągniete po płaskim. Redakcja sportowa TVP to banda debili, przynajmniej w kwestii kolarstwa.

+Quote Post
GoliATK
post pon, 01 sie 2011 - 22:19
Post #47

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 3,114

CYTAT(ArtGii @ pon, 01 sie 2011 - 22:13) *
CYTAT(Arbas @ pon, 01 sie 2011 - 22:00) *
"Tak wygląda miasteczko" skomentował szczerze reporter na zakończenie transmisji z Dąbrowy Górniczej. Nie wiem ile my podatnicy zapłaciliśmy temu sprawozdawcy za wszystkie wypowiedzianesłowa, ale całość imprezy podobno kosztowała nas 500 000 zł.PÓŁ MILIONA, gdyby komuś nie chciało się policzyć zer. Warto?"Tak wygląda miasteczko" skomentował szczerze reporter na zakończenie transmisji z Dąbrowy Górniczej. Nie wiem ile my podatnicy zapłaciliśmy temu sprawozdawcy za wszystkie wypowiedzianesłowa, ale całość imprezy podobno kosztowała nas 500 000 zł.PÓŁ MILIONA, gdyby komuś nie chciało się policzyć zer. Warto?

"Tak wygląda miasteczko etapowe" - chodziło mu o te wszystkie balony, namioty, ciężarówki, itp. na mecie tego etapu wink.gif

Każdy widzi i słyszy to co chce biggrin.gif

Kilka fotek z Ząbkowic

TdP 2011

+Quote Post
KJS
post pon, 01 sie 2011 - 22:28
Post #48

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,493

CYTAT(daniel.112 @ pon, 01 sie 2011 - 20:14) *
CYTAT(xMarcinx @ pon, 01 sie 2011 - 18:41) *
Tak, najlepiej się prezentowały w mydlice i dziurawe drogi, gdzie kraksa była wink.gif
Niemniej, jest ok, dużo przysłonili to i dramatu nie ma.

to poczytaj tutaj
http://forum.gazeta.pl/forum/w,761,1275485...a_zywo.html?v=2

o, jaka zjebka na dg wink.gif nie chce mi sie szukac argumentow przeciw. Moze faktycznie reszcie kraju DG sie nie podoba. Ale jest na to rada. Mam to w dupie. Wazne ze mnie sie tu dobrze mieszka

+Quote Post
Kamil_
post pon, 01 sie 2011 - 22:39
Post #49

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

Jutro będzie do bani etap... 8 rundek po Katowicach to już moim zdaniem przesada...

+Quote Post
GoliATK
post pon, 01 sie 2011 - 22:39
Post #50

UZYTKOWNIK
*

CYTAT(KJS @ pon, 01 sie 2011 - 22:28) *
Tak, najlepiej się prezentowały w mydlice i dziurawe drogi, gdzie kraksa była wink.gif

to poczytaj tutaj

o, jaka zjebka na dg wink.gif nie chce mi sie szukac argumentow przeciw. Moze faktycznie reszcie kraju DG sie nie podoba. Ale jest na to rada. Mam to w dupie. Wazne ze mnie sie tu dobrze mieszka

Bo po prostu zazdrość przez nich przemawia i żąl du..e ściska tongue.gif że u nas jednak się coś dzieje. Że mamy piękne 4 jeziora dużo lasów a i p.Podraza ciśnie na rekreacje, żeby nasza DG nie kojarzyła się już tylko z HK i kominami.

+Quote Post
ArtGii
post pon, 01 sie 2011 - 22:54
Post #51

UZYTKOWNIK

CYTAT(GoliATK @ pon, 01 sie 2011 - 22:39) *
(...) żeby nasza DG nie kojarzyła się już tylko z HK i kominami.

Najlepszy był Tomasz Jaroński, który zobaczył Elektrownię Łagisza i powiedział: "a tam Huta Katowice w tle" biggrin.gif

+Quote Post
gregol
post pon, 01 sie 2011 - 22:59
Post #52

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,349
GG: 1309044 status gadu-gadu

Jedynie co mnie dość mocno wizerunkowo podłamało. To koniec wyścigu. Wiadomo, że całego miasta na tour nie wyremontują, ale dać na chociaż pomalowanie fasady tego bloku przed PZU lub zasłonić go czymkolwiek można by. Przecież wiadomo było, że zawodnik, który zwycięży właśnie tam się zatrzyma i w kamerach będzie widać pobazgrany starym graffiti blok.. taki drobiazg a jednak.

A tak poza tym to trzymam kciuki za to aby w DG w przyszłym roku znów tour zawitał smile2.gif bo naprawdę dobra i na wysokim poziomie impreza.
A nadzieja jest, bo patrząc na trasy i mapę wyścigu, nie da się nie mieć wrażenia, że wygrywa to ile kto da kasy aby wyścig zawitał do niego a nie walory kraju. Ale przypuszczam coś za coś. Za darmo takiej klasy wyścigu zrobić się nie da.

A co do krytyki to nie rozumiem jednego. Po co zamykać przejazdy przez skrzyżowania na taki czas przed przejazdem kolarzy. Przecież policja ma radia i wiedzą ile km przed nimi jest grupa... może ktoś wie?

+Quote Post
luket
post pon, 01 sie 2011 - 23:08
Post #53

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 508

No to jeszcze kilka fotek ode mnie:
Zdjęcia

Ten post edytował luket pon, 01 sie 2011 - 23:14

+Quote Post
kwintosz
post pon, 01 sie 2011 - 23:10
Post #54

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

O ile zielone dzielnice wypadły ok.. to Mydlice z dziurawą i łataną Legionów Polskich to tragedia..
Okolice Huty Bankowej nie lepsze. Centrum za dużo nie było widać, ale rozpierd.. kamienice na Sobieskiego a i owszem. wink.gif Dobrze że tego żółtego gówna z centrum nie uchwycili, no ale za to pisankowa superjednostka wpadła w kadr cha (40).gif

Ogólnie w zeszłym roku byłem na trasie, w tym postanowiłem pooglądać w domu by sprawdzić jak wygląda DG w TV i przeżyłem wielkie rozczarowanie. No i co z tego że w HD rolleyes.gif

Dodatkowy pech - pkz w remoncie, bazylika w remoncie, a jedno ujęcie Pogorii to trochę mało.

Wiem że Dąbrowa to architektoniczny koszmar, urbanistyczny misz masz, ale nie udało się pokazać choćby schludności czy normalności w sensie: czystości miasta, nie mówiąc już o naszych atutach. ohmy.gif

Ok, nie można tu pominąć dupiatej realizacji.
Oj musi się TVP sporo uczyć od kolegów z Włoch, Francji czy Hiszpanii przy pokazywaniu wielkich imprez kolarskich.
Poziom komentarza na TVP żenujący. Panowie nie wiedzą nawet czy to już Będzin czy Dąbrowa, nie znają kolejności premii.. jednym słowem śmiech na sali.

Momentami przykro się patrzyło na to wszystko..
Swoją drogą był moment na Gołonogu chyba, że myślałem że jeden z peletonu wywali orła na studzience, zachwiało nim jak po niezłej libacji..

P.S. Jaroński z Hutą Katowice to faktycznie pojechał..

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
GoliATK
post pon, 01 sie 2011 - 23:55
Post #55

UZYTKOWNIK
*

No to dzwon niezły

o kraksie

Ten post edytował GoliATK pon, 01 sie 2011 - 23:55

+Quote Post
rouse
post wto, 02 sie 2011 - 01:50
Post #56

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 241

CYTAT(KJS @ pon, 01 sie 2011 - 20:28) *

to poczytaj tutaj

Nawet gdy inni się zmieniają, my pozostajemy tacy sami. ... do końca oddani

Musimy pamiętać - jeśli się otwieramy na świat ? inni mają prawo nas oceniać i choć komentarze na portalu gazeta.pl bywają złośliwe to wnioski należy wyciągnąć na przyszłość

CYTAT
---------------------------
Tour de Pologne=czyli antypromocja PolskiIP: *.dip.t-dialin.net
Gość: Polak 01.08.11, 19:10 Odpowiedz
Ogladam na Niemieckim eurosporcie i widze poprostu masakre. Pstrokate blokowiska, szare slumsy i pelno reklam. A biedni niemieccy komentatorzy nie chcąc ubliżać, milcza jak na cmentarzu gdy helikopter pokazuje miasto z lotu ptaka.

Czy na prawde do holery jasnej Czeslaw Lang musi wybierac najbrzydsze Polskie miasta do Tour de Pologne ? no i czemu ciagle jeden a ten sam kurs ? Smierdzi mi to jakimis towarzyskimi ukladzikami a nie zdrowym rozsadkiem. Pieknych starowek i gorskich tras na prawde nam nie brakuje...Od Torunia az po Lublin, od Bieszczad az po stopy Sniezki...

no ale widocznie Dabrowa Gornicza jest widocznie bardziej ciekawa..
e: Tour de Pologne=czyli antypromocja PolskiIP: *.internetia.net.pl
Gość: mk 01.08.11, 19:30 Odpowiedz
no tak, Dąbrowa jest brzydka. Ale zapłacili Langowi i dlatego meta jest właśnie tam. Szkoda, ze zamiast tych rund pomiędzy blokami kolarze nie pojeździli bardziej po Jurze, przecież trasa z Częstochowy do nawet tej brzydkiej Dąbrowy mogłaby byc bardzo atrakcyjna dla widza - zamki, skały, nawet Pustynia Błędowska jest w tych potrzebujących promocji rejonach. No, ale kasa decyduje. Inna sprawa, ze skoro Dąbrowa wygląda jak wygląda to mogłaby sie nie pchać do telewizji.
? Re: Tour de Pologne. Kittel znów najszybszyIP: *.telpol.net.pl
Gość: majka12345 01.08.11, 21:03 Odpowiedz
Gdzie Wy macie oczy? Dąbrowa brzydka? Chyba Ci co tak twierdzą nigdy nie byłi w innych okolicznych miastach typu Katowice, Sosnowiec, Będzin, Chorzów, Zabrze.... Tam to jest dopiero brzydko. Stare, rozsypujące się kamienice, sam beton i zero zieleni. A w Dąbrowie zieleni, jezior i fajnych miejsc jest mnóstwo. Blokowiska? No chyba lepsze bloki, niż wspomniane kamienice.
? Re: Tour de Pologne. Kittel znów najszybszyIP: *.internetia.net.pl
Gość: hej 01.08.11, 21:09 Odpowiedz
okolica okolicą, samo miasto w TV wyglądało koszmarnie. Ale trudno.

Ten post edytował rouse wto, 02 sie 2011 - 02:06

+Quote Post
Mały77
post wto, 02 sie 2011 - 06:25
Post #57

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,566

Powiem tak - nie wiem jak było w TVP bo tego szmiru nie oglądam ale na Eurosporcie komentarz był na poziomie (no może poza wpadką Jarońskiego z Hutą Katowice wink.gif ). Było trochę o pojezierzu dąbrowskim, o zielonej Dąbrowie, ścieżkach rowerowych itp.
Z drugiej strony w tamtym roku chyba bardziej jechali po otoczeniu tzn. więcej ujęć z helikoptera.
Co do opinii z tych komentarzy, do tego na takim portalu wink.gif bym nie brał "do siebie", Mnie się bardzo podobało i nawet jakbyśmy zapłacili za to 1 mln zł to warto (zakup takiego czasu antenowego na reklamę zdecydowanie kosztowałby więcej).

+Quote Post
ArtGii
post wto, 02 sie 2011 - 09:12
Post #58

UZYTKOWNIK

Eurosport - transmisja (ufff, wolno się przesyłało) rolleyes.gif

TdP2011 cz.1
TdP2011 cz.2
TdP2011 cz.3
TdP2011 cz.4
TdP2011 cz.5

+Quote Post
dżoplin
post wto, 02 sie 2011 - 09:52
Post #59

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,102

co do relacji w TVP Sport to rzeczywiście panowie komentujący trochę spalili. Kolarze koło Nemo, a oni debatują i komentują, że jesteśmy w Będzinie. W ogóle więcej słów padło o zamku w Będzinie niż o Dąbrowie.

Co do samych obrazków w TVP, zgodzić się nie mogę. Mi się bardzo podobała Dąbrowa z lotu ptaka.

+Quote Post
Slyzaba
post wto, 02 sie 2011 - 10:18
Post #60

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,199

Kilka spostrzeżeń ode mnie - najpierw stałem z rodziną kilkanaście metrów za metą a potem obejrzeliśmy po północy godzinną relację w TVP Sport:

- dziury na Legionów Polskich rzeczywiście rzucały się mocno w oczy smile2.gif
- szkoda, że mimo pięknego widoku NEMO w góry ani razu nie pojawił się dodatkowy komentarz. Ujęcie katedry i okolicznych uliczek z helikoptera też wypadło wg mnie bardzo dobrze.
- identycznie jak w zeszłym roku zgadzam się z tymi, którzy twierdzą, że Dąbrowa z góry wygląda dobrze smile2.gif
- ciężko wymagać, żeby te budynki przy mecie, gdzie zatrzymywali się kolarze, były wcześniej pomalowane (choć wyglądałoby to lepiej)
- peleton, jak co roku, zrobił na mnie olbrzymie wrażenie: szybkość i szum przejeżdżających kolarzy pozostają w pamięci
- organizacja zrobiła na mnie b. dobre wrażenie (małe potknięcie - o jedną pętlę za wcześnie za metą pojawiło się ok. 30 osób z ekip kolarskich z napojami etc. i stanął tam również samochód terenowy. Dobrze, że nie było tam kraksy...)
- dzięki ArtGii za linki - relacja na eurosporcie rzeczywiście była lepsza - więcej informacji o Dąbrowie (ze 'sławną' Hutą Katowice) i widoków z helikoptera

Summa summarum - kilka razy do roku można bez zająknięcia pominąć kwestię ograniczonej komunikacji dla profesjonalnie przygotowanej imprezy w naszym mieście smile2.gif.

ps. wrażenia dla mojego syna - bezcenne smile2.gif

ps.2 szkoda, że Policja/Straż Miejska nie rozgoniła tych, którzy nawet nie zasługują na miano pseudokibiców (15-20 osób ze średnią wieku 13-15 lat?), z których połowa miała podbite lewe lub prawe oko i spore braki w uzębieniu... Pomysł może był i nie najgorszy żeby zaśpiewać Zagłębie Sosnowiec ale permanentne przeszkadzanie w transmisji było już przesadą. W TVP Sport na szczęście ledwo było słychać tych oszołomów. Jak by mało było tego ciągłego zakłócania imprezy to jakiś ODWAŻNY w kominiarce machał szalikiem Zagłębia... (na szczęście w nocnym materiale, w samej końcówce, widoczny był tylko szalik i to przez kilka sekund

Ten post edytował Slyzaba wto, 02 sie 2011 - 10:34

--------------------
pozdrawiam,
Sylwester Dominik

Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach.
Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa

+Quote Post

5 Stron V  < 1 2 3 4 5 >
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 11:07
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza