![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To ja w nadziei, że Ty Kamaz zacytujesz po 10 latach zadam historyczne pytanie
![]() Jak myślicie co można jeszcze spieprzyć w tym mieście? -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Długo by można wyliczać
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
samo miasto mamy ok, dosc duzo sie dzieje itp. jedyne czego mi wstyd to dworca pkp
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
Bo My Polacy tak mamy. Lubimy kupować w Biedronce i nie potrafimy zauważać pozytywów.
Narzekać naszą cechą. Jakby jednego takiego przewieźć z roku 1989 teraz, toby mu ludzie tydzień szczęki szukali. Ja mam krytyczne spojrzenie, ale różnica z minionymi latami jest kolosalna. Ja żyję w innej Dąbrowie może? P.S W Dąbrowie mieszkam od 1978 roku. Wcześniej mieszkałem i urodziłem się w Sosnowcu. Cała moja rodzina przynajmniej od początku XX wieku pochodzi z Sosnowca, Dąbrowy i Sławkowa. Byłem świadkiem wyburzeń całych pierzei kamienic na Sienkiewicza w Sosnowcu i Kołłątaja w Będzinie. Smutno się robiło. Ten post edytował sandwich sob, 26 paź 2013 - 20:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przez ponad 30 lat to siłą rzeczy się zmienia nawet w krajach trzeciego świata
![]() Będę bronił swojego krytycznego podejścia ponieważ szereg zmian jest nieudolnych albo została przeprowadzona w sposób nazwijmy to kontrowersyjny finansowo. To właśnie nazywam spieprzeniem. Wolałbym, żeby Polacy nauczyli się, że jak płacą podatki to mają prawo wymagać i żądać jakości, przejrzystości i rozliczenia kantów. Nie mylmy tych oczekiwań z narodowym malkontenctwem. Oczywiście jakaś grupowa terapia dla pesymistów pewnie by się też przydała nam wszystkim, przynajmniej czasami.... PS. A w Biedronce pozytywnie, zmiany na plus przez ostatnie lata ![]() Śmiać mi się chce tylko z tych płatności telefonem, że taka nowość - od lat prawie cała Afryka tak płaci ![]() Ten post edytował Bathurst sob, 26 paź 2013 - 21:00 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
samo miasto mamy ok, dosc duzo sie dzieje itp. jedyne czego mi wstyd to dworca pkp wstyd stacji i pstrokatych bloków, resztę idzie przeboleć.. albo naprawić na naprawmyto ![]() A mnie jest wstyd dzadostwa, prowizorki, braku szacunku dla cudzej (i wspólnej) własności, wstyd mi tego, że każdy myśli tylko o tym ile da się ukraść lub półlegalnie wyciągnąć dla siebie. Odkąd miałem okazję trochę pojeździć po świecie widzę jakim jesteśmy zaściankiem, bliżej nam do krajów arabskich niż europejskich. Mentalnie, nie wszystkim ale dużej grupie. Tam (na tzw. zachodzie) potrafią utrzymać porządek, tam nie jest wszystko nowe, wręcz przeciwnie, często widać, że remont był dawno temu ale mimo to nic nie jest oberwane, obsrane wlepkami, pomaziane farbą. Do tego widać planowanie lata naprzód, nie wszystko się da zrobić w rok ale rok za rokiem całość nabiera sensu jeżeli od początku zostało dobrze zaplanowane i władze tego planu się trzymają. Są miejsca gdzie i tak jest (syf) ale... są to zwykle skupiska emigrantów z bliższego i dalszego wschodu... U nas problem polega na tym - i nie tylko władze są winne - że ile pieniędzy by nie włożyć to zostanie to zniweczone przez chołotę. Do tego partactwo i cięcie kosztów aby się nachapać jak najwięcej (przykład nie z DG ale takich momentów jest pełno: http://tukato.pl/art/ulica-3go-maja-poraza...tyczne-zdjecia/). Inwestycje inwestycjami ale dopóki Polacy nie zaczną szanować tego co mają i planować na lata naprzód to zawsze tu będzie syf. Jest taki suchar nt. inwestycji w PL. Św. Piotr chce postawić nową bramę do raju. Ogłosił przetag zgłosili się trzej wykonawcy: Turek, Niemiec i Polak. Św. Piotr [ŚWP]: Co tam panie Turek, za ile pan to zrobisz? Turek [T]: 20 tysięcy [ŚWP]: Ooo, a co tak drogo? [T]: No będzie 10 tys. materiał no i 10 robocizna, to nie drogo. [ŚWP]: - No dobrze, a pan panie Niemiec, ile za tę robotę? Niemiec [N]: - 40 tysięcy jak nic [ŚWP]: - Oj a czemu tyle? [N]: - 20 tysięcy za porządny niemiecki materiał i 20 za porządną niemiecką robotę. [ŚWP]: - No to OK, no a pan panie Polak? Polak odciągnął Piotra na bok i cicho mówi: [P] - To będzie 120 tysięcy [ŚWP]: Łomatkoicórko, dlaczego aż tyle?? [P]: - 50 tysięcy dla ciebie, 50 dla mnie a za 20 tysięcy Turek zrobi robotę. Jakże to prawdziwe... Ten post edytował vacu nie, 27 paź 2013 - 13:24 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Ja mam krytyczne spojrzenie, ale różnica z minionymi latami jest kolosalna. Ja żyję w innej Dąbrowie może? Wszystko idzie w dobrą stronę. Obok inwestycji miejskich pojawiają się interesy prywatne. Może coś drgnęło. Oby jeszcze tylko Komoniewski przekonał Podrazę do budowy tych Stref Aktywności Rodzinnej. To jest absolutny hit na skalę regionu. Aż dziw bierze, że przed Będzinem nikt tego nie wymyślił ![]() . Odkąd miałem okazję trochę pojeździć po świecie widzę jakim jesteśmy zaściankiem, bliżej nam do krajów arabskich niż europejskich. Mentalnie, nie wszystkim ale dużej grupie. Tam (na tzw. zachodzie) potrafią utrzymać porządek, tam nie jest wszystko nowe, wręcz przeciwnie, często widać, że remont był dawno temu ale mimo to nic nie jest oberwane, obsrane wlepkami, pomaziane farbą... Bo widzisz vacu, zachód jest na zachodzie, a my som tutaj. I już. Co więcej tłumaczyć ? Czego się wstydzić ? Po co narzekać ? Tak jest i już ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 178 Dołączył: śro, 03 wrz 08 Nr użytkownika: 1,439 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jeżeli ktoś jeszcze nie widział materiału o budowie Centrum Formy:
https://www.youtube.com/watch?v=hoq2Z8Rqnfw...OT2v67nRk0vPc8A |
|
|
![]()
|
|
Czy ktoś wie co się dzieje koło Inter Marche w Gołonogu?
-------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Czy ktoś wie co się dzieje koło Inter Marche w Gołonogu? Ale gdzie dokładnie? Na terenie przylegającym do Intermarche od lewej strony miał kilka lat temu powstać Bricomarche. Może jednak ruszyli albo jakiś inny projekt? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Na terenie pomiędzy stacją benzynową a Inter Marche, tak bardziej w stronę pomnika. Spychacze wyrównały teren a z nadkładu ziemi powstała całkiem spora góra - jak za dawnych lat swoją drogą
![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Albo brico albo co innego...zobaczymy
Ten post edytował Sebastian22 śro, 20 lis 2013 - 11:29 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Protokół z dodatkowego posiedzenia Komisji Promocji i Rozwoju Miasta w dniu 10 czerwca 2013 w godzinach od 9.00 do 10 a zwołane było na wniosek zastępcy prezydenta miasta odpowiedzialnego w mieście za inwestycje miejskie Pana Henryka Zagułę i w całości były omawiane inwestycje jakie prowadzi miasto.Zapraszam do lektury to nam przybliży temat inwestycji często tu poruszany.www.bip.dabrowa-gornicza.pl.Protokół w formacie *.doc
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Czy ktoś wie co się dzieje koło Inter Marche w Gołonogu? Chyba będzie można dalej prowadzić duskusje w innym wątku, gdzie wypowiedział się nddg ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Na gazeta.pl jest galeria z wnętrz Centrum Formy na krótko przed otwarciem (piszą, że początek stycznia).
![]() http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnowiec...178564.html?i=0 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 497 Dołączył: pon, 01 paź 07 Skąd: reden Nr użytkownika: 818 Płeć: Mężczyzna ![]() |
dzis w CHP mowili ze "polowa stycznia" bo trwaja odbiory...
szkoda tylko ze np squash cholernie drogi, drozszy niz w S-wcu, Kato (chyba 50z do 16ej, 60cos po 16ej, w poronwaniu np do tego z granicznej, 30/50zl)... ale podobno to "wstępny cennik"...i "moze być taniej przy karnecie na dluzszy okres"... Ten post edytował menago nie, 29 gru 2013 - 14:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Wyższa cena nie dziwi - mała konkurencja w najbliższej okolicy, więc biorąc pod uwagę, że nie każdemu będzie się chciało jechać do Katowic czy Sosnowca (i poświęcać te dodatkowe 30-45 minut na dojazd), można te parę złotych więcej żądać.
Podobnie z tego, co pamiętam było z Origami - ktoś tu chyba pisał, że na starcie przynajmniej ceny były wyższe niż w katowickich suszarniach... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
dzis w CHP mowili ze "polowa stycznia" bo trwaja odbiory... szkoda tylko ze np squash cholernie drogi, drozszy niz w S-wcu, Kato (chyba 50z do 16ej, 60cos po 16ej, w poronwaniu np do tego z granicznej, 30/50zl)... ale podobno to "wstępny cennik"...i "moze być taniej przy karnecie na dluzszy okres"... A to dziwne bo np. ceny za siłownię i fitness niższe niż u konkurencji ... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 497 Dołączył: pon, 01 paź 07 Skąd: reden Nr użytkownika: 818 Płeć: Mężczyzna ![]() |
moze wlasnie dlatego ze maja konkurencje?
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:32 |