![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 10 Dołączył: czw, 29 sty 09 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 3,167 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Cytat ze strony pogoriaresidence.pl/?page_id=359
CYTAT Stworzyliśmy klimat jakich brakuję w tej części Śląska. Następny co nie wie gdzie się wybudował!!! ![]() Poprawnie to: Stworzyliśmy klimat jakich brakuję w tej części województwa Śląskiego, albo Stworzyliśmy klimat jakich brakuję w tej części Zagłębia Ten post edytował endriug100 sob, 05 sty 2013 - 01:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Resident Evil Seba...hehe czyżbyś też był maniakiem horrorów jak ja? Niekoniecznie, ale lubie dobre kino ogólnie ![]() ![]() zeby nie było offtopu, to z mojej strony troche gratuluje odwagi inwestorowi, nie wiem czy to troche nie chybiona inwestycja, czas pokaze. Ten post edytował Sebastian22 sob, 05 sty 2013 - 14:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Nowemu centrum szkoleniowemu nadano nazwę POGORIA RESIDENCE - http://www.pogoriaresidence.pl/. Jak dla mnie za dużo 'Pogorii w Pogorii'... Przyjmowane są już weselne zapisy na 2013 rok. Ale mnie to wkur... "Pogoria resdence", "Caroline House", mieszkamy na zadupiu gdzie obcokrajowiec trafi co najwyżej jak go nawigacja błędnie pokieruje ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Buractwo buractwem ale przykład idzie z góry i z dołu - ot mamy Manhattan, Broadway.. niedługo pewnie na piekło zacznie sie mówić floryda lub california, a park Hallera przemianuje się na central park. Żeby nie było też mnie denerwuje.. słowo pogoria imo w DG jes zbyt wyeksploatowane, na dobrą sprawę rzadko kiedy wiadomo o co komuś chodzi.. co zresztą MediaMarkt kiedyś świetnie podchwycił i spuentował kampanią mówiącą ze na pogorie chodzi się popływać
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Buractwo buractwem ale przykład idzie z góry i z dołu - ot mamy Manhattan, Broadway To akurat przykłady nietrafione - pojęć ''żółte bloki" i "Manhattan" zaczęto używać na początku lat osiemdziesiątych, i była to raczej inicjatywa oddolna; Brodway "powstał" chyba na zasadzie lekkiej, lokalnej zazdrości ![]() Co do "POGORIA RESIDENCE", to proponuję: Zagłębiowski Ośrodek Szkoleniowo-Konferencyjno-Pobytowy "Na Zającu" (powyższe jest sarkazmem i retoryką) |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
"Zajęcza nora" - najszybsze noclegi?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tymczasem foto z 18.01.2013 - prace przy Fabryce Formy (nigdy nie jestem pewien, czy to dobra nazwa ;-)) w Parku Hallera trwają:
![]() ![]() Ten post edytował Slyzaba sob, 19 sty 2013 - 18:17 -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
oo to uporali sie juz z pozostalosciami po kopalni....no i dobrze, choc obsuw inwestycji spory.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Buractwo buractwem ale przykład idzie z góry i z dołu - ot mamy Manhattan, Broadway.. Na terenie Polski całkiem sporo jest nazw nawiązujących do dalekich krain i miast - często egzotycznych. To całkiem stara tradycja - wystarczy spojrzeć na przedwojenne mapy. W Sosnowcu mamy Abisynię, za miedzą w Rybniku jest Meksyk.... -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Buractwo buractwem ale przykład idzie z góry i z dołu - ot mamy Manhattan, Broadway.. Na terenie Polski całkiem sporo jest nazw nawiązujących do dalekich krain i miast - często egzotycznych. To całkiem stara tradycja - wystarczy spojrzeć na przedwojenne mapy. W Sosnowcu mamy Abisynię, za miedzą w Rybniku jest Meksyk.... Nie tyle chodzi o nazwy geograficzne co o zangielszczanie, taka kopalnia "Paryż" mi nie przeszkadza ale "Paris" już by przeszkadzała. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Powinniśmy brać przykład z Czechów i od nich uczyć się jak dba się o język ojczysty. Nie wiem czy to tutaj pasuje CYTAT Gazela Biznesu dla SIMPLE Sp. z o.o. - już ósma z rzędu! dodano: 28 grudnia 2012, 14:25 Gazela Biznesu 2012 Miło nam poinformować o przyznaniu naszej firmie tytułu Gazeli Biznesu 2012. Tytułem tym wyróżniane są przedsiębiorstwa, które w okresie 3 poprzedzających lat utrzymały wzrost sprzedaży i rentowność. Jesteśmy szczególnie dumni z tegorocznego wyróżnienia, przyznanego naszej firmie już po raz ósmy z rzędu. Warto podkreślić, że pod względem liczby tytułów Gazeli Biznesu SIMPLE Sp. z o.o. jest liderem nie tylko wśród firm IT, ale wśród wszystkich podmiotów ujętych w rankingu. W tym miejscu dziękujemy naszym klientom za udaną dotychczasową współpracę. Tegoroczna, trzynasta edycja rankingu okazała się pechowa dla wielu poprzednich uczestników. Ze względu na ogólnoeuropejski kryzys finansowy wiele podmiotów nie utrzymało tytułu Gazeli Biznesu, nie wyłączając firm sektora informatycznego. Gazela Biznesu to jedno z najlepiej rozpoznawalnych w Polsce wyróżnień gospodarczych. Tegoroczny ranking został opracowany przez wywiadownię gospodarczą COFACE. Patronem medialnym konkursu jest Puls Biznesu. Gazela Biznesu w Gminie Fair Play ![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Powinniśmy brać przykład z Czechów i od nich uczyć się jak dba się o język ojczysty. Nie wiem czy to tutaj pasuje CYTAT Gazela Biznesu dla SIMPLE Sp. z o.o. - już ósma z rzędu! dodano: 28 grudnia 2012, 14:25 Gazela Biznesu 2012 Miło nam poinformować o przyznaniu naszej firmie tytułu Gazeli Biznesu 2012. Tytułem tym wyróżniane są przedsiębiorstwa, które w okresie 3 poprzedzających lat utrzymały wzrost sprzedaży i rentowność. Jesteśmy szczególnie dumni z tegorocznego wyróżnienia, przyznanego naszej firmie już po raz ósmy z rzędu. Warto podkreślić, że pod względem liczby tytułów Gazeli Biznesu SIMPLE Sp. z o.o. jest liderem nie tylko wśród firm IT, ale wśród wszystkich podmiotów ujętych w rankingu. W tym miejscu dziękujemy naszym klientom za udaną dotychczasową współpracę. Tegoroczna, trzynasta edycja rankingu okazała się pechowa dla wielu poprzednich uczestników. Ze względu na ogólnoeuropejski kryzys finansowy wiele podmiotów nie utrzymało tytułu Gazeli Biznesu, nie wyłączając firm sektora informatycznego. Gazela Biznesu to jedno z najlepiej rozpoznawalnych w Polsce wyróżnień gospodarczych. Tegoroczny ranking został opracowany przez wywiadownię gospodarczą COFACE. Patronem medialnym konkursu jest Puls Biznesu. Gazela Biznesu w Gminie Fair Play ![]() To może nie pasuje w dziale inwestycje - ale to , że Simple buduje nową siedzibę już tak - budynek powstaje w Gołonogu przy stacji Bliska (to chyba był dawny Lemir) - na przeciwko Intermarche po drugiej stronie Piłsudskiego. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dodam, że w POGORIA RESIDENCE otwarto restaurację... GREEN PARK...
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Chyba to nie zostało jeszcze nigdzie napisane: trwa remont hal w Damelu.
zaraz obok budynek ten niebieski biurowiec - na sprzedaż. Więc może jakiś remont się szykuje? -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
Trzeba przyznać, że DAMEL od kilku lat systematycznie odnawia swoje budynki. Wczoraj widziałem, że wymieniają świetliki na (chyba) szklane w tej hali, równoległej do ulicy.
-------------------- pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
spotkanie dot. inwestycji czy akt rozpaczy?
CYTAT Chińska wizyta w Dąbrowie GórniczejRedakcja: E_FudaliDodany: 6.02.2013W miniony piątek delegacja chińskich przedsiębiorców z miasta Taiyuan w prowincji Shanxi spotkała się z Prezydentem Dąbrowy Górniczej, Zbigniewem Podrazą, panem Bartłomiejem Leszczyńskim z Katowickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej oraz przedstawicielami firm z naszego miasta. Celem tej wizyty było nawiązanie biznesowych relacji z przedsiębiorstwami działającymi w obszarze wydobycia, obróbki i sprzedaży węgla, a także produkcji maszyn górniczych, jak również promocja firm z tych branż na rynku chińskim. Głową delegacji był pan Shen Yanjie z China Coal Transaction Center, przedsiębiorstwa które obsługuje i koordynuje wszystkie transakcje kupna i sprzedaży węgla w Chinach. Przedstawiciele firm z Taiyuan po raz pierwszy mieli okazje odwiedzić nasz region i w tym celu wybrali właśnie Dąbrowę Górniczą. Nasze miasto jest jedynym w Polsce, które odwiedzili podczas swojej podróży. Taiyuan jest największym miastem oraz ośrodkiem administracyjnym prowincji Shanxi w północnej części Chin. Metropolia o ponad 3 milionowej populacji, jak i cały region są silnie związane z przemysłem ciężkim oraz górnictwem. Stąd też, jest to jak najbardziej odpowiednie miejsce do szukania partnerów biznesowych w tych branżach. http://www.dabrowa-gornicza.pl/aktualnosc-..._gorniczej.htmlCytat ze strony pogoriaresidence.pl/?page_id=359 poprawili - chociaż bez Zagłębia ale nie kłuje w oczyCYTAT Stworzyliśmy klimat jakich brakuję w tej części Śląska. Następny co nie wie gdzie się wybudował!!! :angry:Poprawnie to: Stworzyliśmy klimat jakich brakuję w tej części województwa Śląskiego, albo Stworzyliśmy klimat jakich brakuję w tej części ZagłębiaCYTAT Stworzyliśmy klimat jakich brakuje w tej części województwa .
-------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
Ktoś wie co się buduje w na Kasprzaka na przeciwko Pętli Podstacja?
-------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
A nie miały tam powstać mieszkania socjalnie?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zapomniałem o tej inwestycji całkowicie.
Właściwie to mogłoby pasować - nic innego w okolicy się tam nie buduje -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 02:25 |