![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Ha, ha, ha, już wiadomo czemu autobus "spóźnił" się o tydzień.
![]() Po prostu trwały gorączkowe prace jak pod pozorem nocnej komunikacji otworzyć kolejne dupowozy dla związkowców z PKP Sosnowiec. Zwrócicie uwagę, że nie starczyło pieniędzy aby w weekend zawieźć mieszkańców do Gołonoga. ![]() Za to wystarczyło publicznej kasiory na CODZIENNIE kursy z Zagórza do Zagórza przez Zagórze dla leniwych kolesi z PKMu. ![]() w tym 7 minut oczekiwania pod sosnowieckim magistratem Co to za miejsce przesiadkowe jest ? Centrum Sosnowca jest pod dworcem PKP na Patelni, a nie na jakimś zadupiu pod urzędem miasta. W sumie czy jest to połączenie przesiadkowe czy bezpośrednie nie ma aż takiego znaczenia. Chyba sobie kpisz.Wsiadając o 3.05 pod UM w Sosnowcu, wystarczy wysiąść nie o 3.25 w centrum DG ale 3.24 na Aleji Róż i szybko przeskoczyć na tamtejszy przystanek tramwajowy Zaś w odwrotną stronę, jakby ktoś chciał wydostać się w nocy z Gołonoga do Katowic to bez problemu łapię T21 o 1.14 z centrum Gołonoga i przesiada się na N902 o 1.30 w centrum No jak ja mam czytać w internecie jakieś survivalowe poradniki to ja dziękuje za taką komunikację. ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 22 Dołączył: śro, 15 wrz 10 Nr użytkownika: 4,099 Płeć: Mężczyzna ![]() |
[/quote]
No jak ja mam czytać w internecie jakieś survivalowe poradniki to ja dziękuje za taką komunikację. ![]() [/quote] rozumiem, że bardziej odpowiada Ci sytuacja jak przez ostatnie 7 lat, gdy do Dąbrowy nie dało się noca dojechać z Katowic? tyle bowiem mija od likwidacji jednego kursu linii N12, coś koło 1.00 z dworca w Katowicach. teraz dostajemy 3 busy, fakt że przesiadkowe, fakt że tylko weekendy, ale miejcie umiar. to krok w dobrą stronę |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT No jak ja mam czytać w internecie jakieś survivalowe poradniki to ja dziękuje za taką komunikację. ![]() rozumiem, że bardziej odpowiada Ci sytuacja jak przez ostatnie 7 lat, gdy do Dąbrowy nie dało się noca dojechać z Katowic? tyle bowiem mija od likwidacji jednego kursu linii N12, coś koło 1.00 z dworca w Katowicach. teraz dostajemy 3 busy, fakt że przesiadkowe, fakt że tylko weekendy, ale miejcie umiar. to krok w dobrą stronę taaa 2 bilety trzeba kupić by przejechać z K-ce do SC, potem przesiąść się i wysiąść w centrum Dg i albo autem do domu albo autobusem (zaraz zaraz jakim autobusem jak nic o tej porze niema, ba nawet na gołonóg nic nie jedzie?!). KICHA! Ten post edytował xMarcinx śro, 06 paź 2010 - 18:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
taaa 2 bilety trzeba kupić by przejechać z K-ce do SC, potem przesiąść się i wysiąść w centrum Dg i albo autem do domu albo autobusem (zaraz zaraz jakim autobusem jak nic o tej porze niema, ba nawet na gołonóg nic nie jedzie?!). KICHA! Marcin - jeżeli podróż trwa do godziny a masz bilet najdroższy (i tak musisz taki mieć aby dojechać z Katowic) to nie trzeba kasować na nowo, po przesiadce jedzie się na "stary" bilet. Chyba, że w nocy to nie działa. Mnie tam to akurat lotto, bo akurat może ze dwa razy w życiu korzystałem z nocnego busa. Lepszy własny samochód lub taxi jeśli są procenty ![]() [OT]Poppolityk: Mam wrażenie, że z nocnej komunikacji zrobiłeś sobie cel życiowy ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
vacu
tylko się połap by wszystko się zmieściło w godzinę, gdzie wysiąść gdzie przejść etc.. nawet szukajka kzkgop nie potrafi tego skomunikować, a co dopiero ktoś z % albo przemęczony praca / nauką. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 22 Dołączył: śro, 15 wrz 10 Nr użytkownika: 4,099 Płeć: Mężczyzna ![]() |
KICHA![/quote] Marcin - jeżeli podróż trwa do godziny a masz bilet najdroższy (i tak musisz taki mieć aby dojechać z Katowic) to nie trzeba kasować na nowo, po przesiadce jedzie się na "stary" bilet. Chyba, że w nocy to nie działa. Mnie tam to akurat lotto, bo akurat może ze dwa razy w życiu korzystałem z nocnego busa. Lepszy własny samochód lub taxi jeśli są procenty ![]() owszem, nie trzeba kasować 2 biletow. kasujesz w Katowicach jeden za 4zł i jedziesz na nim do DG [OT]Poppolityk: Mam wrażenie, że z nocnej komunikacji zrobiłeś sobie cel życiowy ![]() ![]() [/quote] po prostu jak się w coś zaangażuje to ciągnę to do końca ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
rozumiem, że bardziej odpowiada Ci sytuacja jak przez ostatnie 7 lat, gdy do Dąbrowy nie dało się noca dojechać z Katowic? Osobiście to jest mi wszystko jedno. Przestałem już nawet korzystać z dziennej komunikacji bo mi kursy powycinali. ![]() Po prostu szlag mnie trafia jak władze wydaja forsę z moich podatków na coś kompletnie bez sensu. teraz dostajemy 3 busy, fakt że przesiadkowe, fakt że tylko weekendy, ale miejcie umiar. to krok w dobrą stronę Nie miej złudzeń. To raczej jest krok w bok. Unik znaczy się. ![]() Te autobusy są celowo tak nieatrakcyjne aby udowodnić brak zapotrzebowania na nocną komunikację. Kto ma rację dowiemy się po wyborach. ![]() Ten post edytował bzenek śro, 06 paź 2010 - 19:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
vacu tylko się połap by wszystko się zmieściło w godzinę, gdzie wysiąść gdzie przejść etc.. nawet szukajka kzkgop nie potrafi tego skomunikować, a co dopiero ktoś z % albo przemęczony praca / nauką. Ktoś wcześniej napisał, że podróż łącznie z przesiadką potrwa ok. 45 minut. Na podstawie tego odpowiedziałem, osobiście nie korzystam z komunikacji miejskiej. Jak jestem "zmęczony" to ostatnia rzecz, o której marzę to podróż autobusem. A na liniach dziennych, które ew. brałbym pod uwagę wciąż jeżdżą trupowozy śmierdzące olejem więc też korzystam w sytuacjach naprawdę awaryjnych tylko. |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
bzenek urzad miasta w sosnowcu jest w samym centeum Sosnowca, został tam nawet zrobiony dworzec autobusowy za pieniadze z UE w ramach wymiany taboru kilka lat temu. ot jest na koncu Malachowskiego. Tam zatrzymuje sie i ma postoj wiele linii. Trzeba sie tylko zorientowa
|
|
|
![]()
|
|
bzenek urzad miasta w sosnowcu jest w samym centeum Sosnowca, został tam nawet zrobiony dworzec autobusowy za pieniadze z UE w ramach wymiany taboru kilka lat temu. ot jest na koncu Malachowskiego. Tam zatrzymuje sie i ma postoj wiele linii. Trzeba sie tylko zorientowa Na papierze może i jest to w centrum ale tak naprawdę są to już opłotki. Zwłaszcza po ciemku i po północy. Równie dobrze można zrobić u nas pętlę gdzieś za WSB i tłumaczyć, że to centrum. Jak się chce robić poważną linię nocną to ma się toto zatrzymywać pod dworcem PKP. Tam jest centralne centrum Sosnowca. To właśnie tam idzie każdy kto ma ochotę z Sosnowca wyjechać. |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ale skoro bedzie tam przesiadka z Katowic , więc nie bedzie trzeba nigdzie chodzic i niczego szukac
![]() |
|
|
![]()
|
|
Polecam artykuł w tym temacie na Wojewódzkim Portalu Komunikacyjnym
http://www.wpk.katowice.pl/index.php?itemid=1749 http://www.tram-silesia.pl/forum/viewtopic.php?t=2504 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 516 Dołączył: sob, 02 gru 06 Skąd: D.G. Mydlice Nr użytkownika: 352 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To jest właśnie pokaz typowej politykierskiej mitręgi która nam fundują nam nasi n BEZradni sytuacja prosta jak budowa cepa trzeba było tylko przedłużyć linie do centrum naszego miasto to oczywiście zrobił nam PP slalom gigant z oddzielnym połączeniem i tu nasuwa się pytanie dlaczego poniżej kilka możliwości kolejność nieprzypadkowa:
1 Nasz wielmożnie nam panujący pomyślał ja wam udowodnię że nie zrobiłem połączenia z Katowicami ponieważ nie było nikomu potrzebne ale ja jestem dobrym gospodarzem i wsłuchuje się w głos ludu a więc na próbę rzucę wam te połączenie , ale tylko po to żeby udowodnić że niema na zapotrzebowania no i tu zastosujemy taki trik że zamiast po prostu przedłużyć linie to puścimy druga z Sosnowca no i czas dojazdu wydłuży się dwukrotnie to część z was na pewno zniechęci. 2 Wersja typowo kolesiowską zamiast przedłużyć linie po prostu to zrobimy swoją no bo można przecież zatrudnić kolegę kolegi i pod pozorem wielkiej łaski okazanej mieszkańcom jaką ma być wieczorne skomunikowanie ( w innych miastach nie było z tym problemu ) D.G. z Katowicami zrobić jakiś mały interesik, to że pomysł jest karkołomny to mało kogo interesuje. 3 Pokaz urzędniczej głupoty, bez wyraźnej przyczyny powodu tego jest w naszym kraju można zaznać bez umiaru. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 49 Dołączył: wto, 17 paź 06 Nr użytkownika: 235 ![]() |
... 1 Nasz wielmożnie nam panujący pomyślał ja wam udowodnię że nie zrobiłem połączenia z Katowicami ponieważ nie było nikomu potrzebne ale ja jestem dobrym gospodarzem i wsłuchuje się w głos ludu a więc na próbę rzucę wam te połączenie , ale tylko po to żeby udowodnić że niema na zapotrzebowania no i tu zastosujemy taki trik że zamiast po prostu przedłużyć linie to puścimy druga z Sosnowca no i czas dojazdu wydłuży się dwukrotnie to część z was na pewno zniechęci. 2 Wersja typowo kolesiowską zamiast przedłużyć linie po prostu to zrobimy swoją no bo można przecież zatrudnić kolegę kolegi i pod pozorem wielkiej łaski okazanej mieszkańcom jaką ma być wieczorne skomunikowanie ( w innych miastach nie było z tym problemu ) D.G. z Katowicami zrobić jakiś mały interesik, to że pomysł jest karkołomny to mało kogo interesuje. 3 Pokaz urzędniczej głupoty, bez wyraźnej przyczyny powodu tego jest w naszym kraju można zaznać bez umiaru. intrygujące hipotezy, nadają się do komisji śledczych ![]() lepiej jednak najpierw sprawdzić jak w praktyce będzie działać nocna komunikacja niż od razu wieszać na niej psy ![]() |
|
|
![]()
|
|
nasuwa się pytanie dlaczego poniżej kilka możliwości kolejność nieprzypadkowa: Za dużo myślisz ![]() To po prostu jest efekt zakulisowych związków między prezydentami miast a PKM Sosnowiec. W Zagłębiu komunikacja służy przede wszystkim PKMowi. Pasażerowie są na dalszym planie. ![]() |
|
|
![]()
|
|
KZK GOP zdecydowało się na linię przesiadkową
Dziś ruszy nocna komunikacja do Dąbrowy Górniczej. Z przesiadką Dodane 2010-10-08 14.03 , komentarzy 4 Miały ruszyć 1 października ale dopiero dziś pojadą pierwsze autobusy. Będzie ich mniej i do tego z przesiadką. Dziś ruszy nocna komunikacja do Dąbrowy ... Autor: dudu21 | Archiwum MM Po długich rozmowach urzędnikom z Sosnowca i Dąbrowy udało się dojść do porozumienia. Dlatego już dziś w nocy pojadą pierwsze autobusy łączące stolicę województwa z dębowym miastem. - Od 8 października, czyli od dziś będzie działać nocna komunikacja również na terenie Dąbrowy Górniczej. Zdecydowaliśmy, że będzie to komunikacja łączona, tzn. z Katowic pod Urząd Miasta w Sosnowcu jechać będzie linia 908N. Tam czekać będzie 902 N, które zawiezie pasażerów do centrum Dąbrowy Górniczej - mówi MM Silesii Anna Koteras, rzecznik KZK GOP. Początkowo prezydent Podraza obiecywał pięć kursów ostatecznie będą trzy: po 1, 2 i 3 w nocy. Ponadto miało być bezpośrednio, ale będzie z przesiadką. Na szczęście pomyślana została tak, że do póki nie przyjedzie autobus z Katowic, ten z Dąbrowy nie wyruszy. Przejazd odbywać się będzie na jednym bilecie. - Autobus ten przejeżdża na swojej trasie przez trzy gminy, musimy więc kupić bilet za 4 złote. Ten ważny jest przez godzinę, więc bez problemu za tą kwotę przejedziemy całą trasę - dodaje Koteras. Dąbrowscy urzędnicy obiecali, że będą monitorować ruch na nocnej linii. Gdy pomysł się sprawdzi i zajdzie potrzeba uruchomią kolejne połączenia. Obecnie nocne autobusy dz Katowic do Dąbrowy kursować będą z piątku na sobotę i soboty na niedzielę. Rozkład dostępny jest na stronie KZK GOP. http://www.mmsilesia.pl/11980/2010/10/8/dz...a?category=news |
|
|
![]()
|
|
ten autobus ma tak kosmiczną trasę, ze wymiękam..
http://rozklady.kzkgop.pl/index.php?co=roz...p;id_trasy=4527 z dg przez czeladz do zagórza.. potem znowu czeladz bedzin zagórze i jesteśmy na dworcu PKP w Sce ![]() Jesteście pewni że to jedzie w sumie godzine? ktoś może rozpisać jakby niby miał wyglądać powrót z DG Centrum do K-ce? Ten post edytował xMarcinx sob, 09 paź 2010 - 12:11 |
|
|
![]()
|
|
- Autobus ten przejeżdża na swojej trasie przez trzy gminy, musimy więc kupić bilet za 4 złote. Ten ważny jest przez godzinę, więc bez problemu za tą kwotę przejedziemy całą trasę - dodaje Anna Koteras, rzecznik KZK GOP.. Trzy gminy z Sosnowca do DG ? ![]() Oj chyba sama pani rzecznik nie jest w stanie zrozumieć rozkładu 902 N. Ciekawe jak wielki będzie artykuł na ten temat w najbliższym Przeglądzie Dąbrowskim ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Ale trasa jest krótka. Jak się wejdzie w rozkład to po prawej jest błąd jak widać... Autobus tyle nie jedzie. Wejdźcie w dany kurs i wyświetli Wam się to:
CYTAT Dąbrowa Górnicza Centrum
Dąbrowa Górnicza Górnicza Zagórze Expo Silesia Zagórze Piękna Zagórze Centrum Zagórze Mec Zagórze Osiedle Środula Osiedle Sielec Osiedle Zamkowa Sielec Szkolna Sielec Wawel Kościół Sielec Wawel Sosnowiec Urząd Miasta -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 130 Dołączył: pon, 29 wrz 08 Skąd: DĄBROWA GÓRNICZA CiTY / MYDLiCE Nr użytkownika: 1,493 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no dobra, ktoś sie pochwali wrażeniami ?
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:32 |