![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: nie, 21 mar 10 Skąd: Reden Nr użytkownika: 3,779 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pomysł mnie męczy od paru tygodni i w końcu odważam się go ogłosić wszem i wobec na forum kibiców MKS:
Szukam chętnych do prowadzenia nieoficjalnego, kibicowskiego bloga (głównie) o drużynie (Enion Energia/Tauron*) MKS Dąbrowa Górnicza oraz w nieco mniejszym stopniu o reszcie siatkarskiego światka. Już jakiś czas temu miałem już dość przyjemnie wyglądającą stroniczkę na serwerze wordpress.com (dużo możliwości w edycji wyglądu bloga, ładne szablony, łatwa obsługa i wiele innych zalet) i nosiłem się z zamiarem samodzielnego prowadzenia strony, jednak uznałem, że samemu to nie przyjemność, kiedy ma się wokół wiele różnych punktów widzenia na temat drużyny MKS i siatkówki w ogóle, które niewątpliwie są warte tego, by ujrzały światło dzienne na regularnie prowadzonej stronie. Poza tym, razem łatwiej, raźniej i weselej promować klub w blogowej sferze! Wypełniamy w ten sposób ważną dla nas niszę blogów sportowych o siatkówce, których w porównaniu z innymi rodzajami blogów jest zaskakująco mało i nie sa to w więkśzości dobre i w choć małym stopniu profesjonalne strony. A taką w zamierzeniu ma być blog o roboczej nazwie "Trzy do zera' ![]() Tak, mamy bardzo dobrze prowadzoną stronę klubu i stronę z filmikami, ale dla mnie to wciąż za mało. Dajmy kibicom wyszaleć się na własnej, nieoficjalnej (konspiracyjnej? ![]() ![]() ![]() Wszystkie pytania, zastrzeżenia i sugestie w tym temacie. W miarę możliwości odpowiem na każde pytanie dotyczące - lub i nie - tematu ![]() HEJ OPPA! * skreślić wedle uznania |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 130 Dołączył: wto, 20 kwi 10 Skąd: Tarnowskie Góry Nr użytkownika: 3,827 Płeć: Kobieta ![]() |
Ciekawie rozwiązaną sprawą ma Gwardia Wrocław - prowadząc swoją stronę na Facebooku. Ludzie, którzy to zaczęli to kibice, bo części związani z dziennikarstwem, ale to nie ważne - ruszyli machinę w ruch i poszło dalej. MKS też ma stronę i grupę na FB, możeby rozwinąć ją tak samo jak rozwija się ta z Gwardii? I wtedy nie byłoby potrzeby prowadzenia bloga? FB staje się coraz sławniejszy
![]() -------------------- MKS Dąbrowa Górnicza! ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: nie, 21 mar 10 Skąd: Reden Nr użytkownika: 3,779 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No tak, ale porównaj sobie możliwości strony na FB a takiego bloga. Niby i tu i tu można umieszczać fotki i poważniejsze teksty (choć na FB - z tego, co widziałem u Gwardzistek - ogranicza się to raczej do komunikatów, informacji i zdjęć, publicystyki tam nie ma), ale o ile lepiej to wygląda na blogu niż na takiej podstronie Facebooka. Wiesz, rzeczywiście jest to możliwe, by nieco zmodernizować naszą dąbrowską grupę na Facebooku nadać jej mniej więcej taki rozmach jak ten gwardzistek, tylko 1) musielibyśmy poinformować o tym admina strony, negocjować zakres obowiązków i 2) czekać na werdykt pchania się na gotowe. A z blogiem zaczynamy od nowa, mamy przejrzysty interfejs, który służy umieszczaniu notek lepiej niż FB...
Ale to jest dobra koncepcja i prostsza niż osobna strona. Poza tym, jak przyuważyłeś, łatwiej o promocję i zainteresowanie odbiorcy w necie. Można tak zrobić, tylko albo pytamy admina o zgodę na ingerowanie i prowadzenie własnych fanaberii, albo robimy jeszcze inną grupę i stwarzamy problem dla już istniejącej. Nie ukrywam, że niekoniecznie chciałbym się ograniczać do rzeczy poważnych jak komunikaty transferowe i informacje z klubu. Chciałem zawsze pisać (i czasem piszę) o siatce (w DG też) na większym luzie, z jajem, nie do końca na poważnie. Skoro piłka nożna ma swoje Piłkarskie Jaja, to czemu i tego nie może mieć siatka? ![]() ![]() Pomyślimy. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: sob, 22 maj 10 Nr użytkownika: 3,888 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A my zachęcamy do współpracy w naszym serwisie - jesteśmy w stanie umożliwić kibicom pisanie swoich własnych przemyśleń, dokładnie tak jak na blogu. Jedyny wymóg to poprawna polszczyzna
![]() Ten post edytował mksdabrowa.tv pon, 31 maj 2010 - 21:31 |
|
|
![]()
|
|
A my zachęcamy do współpracy w naszym serwisie - jesteśmy w stanie umożliwić kibicom pisanie swoich własnych przemyśleń, dokładnie tak jak na blogu. Jedyny wymóg to poprawna polszczyzna ![]() Odpowiem tak: żeby nie okazało się, że zakładam temat zaangażowania dla ogółu, żebym później tylko ja na tym skorzystał: zachęcam wszystkich kibiców dobrej woli o zainteresowanie się współpracą z mksdabrowatv.pl, jak i wspomożenie pracujących przy stronie facebookowej MKS. Każda para piszących rąk i myślących głów przyda się, z czym musi zgodzić się uż. mksdabrowa.tv ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:30 |