IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

10 Stron V  < 1 2 3 4 5 > »   
Closed TopicStart new topic
> Transfery sezon 2010/2011, Oficjalne transfery, spekulacje transferowe itp.
Ocena 5 V
Franek8
post wto, 25 maj 2010 - 17:51
Post #41

Legitymacja #07

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 950
GG: 5994649 status gadu-gadu

w miejsce Eweliny ja na przykład widzę Anitę Kwiatkowską ze Stali mielec

myślę, że godnie mogłaby zastępować Siekę, a może nawet i lepiej wink.gif

Ten post edytował Franek8 wto, 25 maj 2010 - 17:52

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
szer
post wto, 25 maj 2010 - 23:07
Post #42

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Joanna Frąckowiak wraca do Polski więc można by się nią zainteresować ;D
Akurat potrzebujemy przyjmującej smile2.gif

--------------------
33001,04

+Quote Post
torbit
post śro, 26 maj 2010 - 07:17
Post #43

EC'09
**

Nr użytkownika: 3,495

W miejsce Sieczki Anita Kwiatkowska albo Ela Skowrońska z Muszyny. Zatrzymać Gajgał a pozbyć się Lis i na środek Studzienna z BKS-u (ale ona ma chyba jeszcze wazny kontrakt). Na ataku widziałbym Katarzyne Zaroślińska z Łodzi. A za Strasz Agate Sawicka. Taki koncert życzeń.

Ten post edytował torbit śro, 26 maj 2010 - 08:10

--------------------
MKS ON TOUR! >>> 20140km

+Quote Post
Kamil_
post śro, 26 maj 2010 - 10:04
Post #44

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

Krysia musi zostać! smile2.gif

+Quote Post
tomekl80
post śro, 26 maj 2010 - 16:56
Post #45

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,573

CYTAT(Kamil_ @ śro, 26 maj 2010 - 10:04) *

Sawicka jest o wiele lepsza! Nie kierujmy się sentymentami. To, że jest wychowanką do niczego nie upoważnia.

+Quote Post
Kamil_
post śro, 26 maj 2010 - 17:58
Post #46

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

CYTAT(tomekl80 @ śro, 26 maj 2010 - 15:56) *

Sawicka jest o wiele lepsza! Nie kierujmy się sentymentami. To, że jest wychowanką do niczego nie upoważnia.

Utożsamianie się z miastem w którym się gra i więź z nim jest dla mnie najważniejsza. A w ostatecznym rozrachunku może to w przyszłości zaprocentować.

Nie pamiętam na spotkaniu przed którym sezonem zapytałem zawodniczek jak im się podoba miasto. Spuściły tylko głowy i coś odburknęły, że jeszcze nie widziały. (a było to już po paru tygodniach treningów) To ja dziękuję za takie najemniczki i rozumiem skąd czasem wola walki taka a nie inna.

Ten post edytował Kamil_ śro, 26 maj 2010 - 18:02

+Quote Post
bonus11
post śro, 26 maj 2010 - 19:16
Post #47

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,059

W informacjach sportowych na TVP3 był materiał na temat MKS-u i podali ze sztab szkoleniowy nie zostanie zmieniony:(

+Quote Post
Padziu
post śro, 26 maj 2010 - 21:31
Post #48

KK25

Nr użytkownika: 917
GG: 5456583 status gadu-gadu

TUTAJ jest dostępny materiał o którym mowa w powyższym poście smile2.gif

+Quote Post
tomekl80
post śro, 26 maj 2010 - 21:38
Post #49

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,573

CYTAT(bonus11 @ śro, 26 maj 2010 - 19:16) *
W informacjach sportowych na TVP3 był materiał na temat MKS-u i podali ze sztab szkoleniowy nie zostanie zmieniony:(

No to kaplica sad.gif. Czyli jednak kolesiostwo wygrywa sad.gif.

+Quote Post
SokratesDG
post śro, 26 maj 2010 - 21:52
Post #50

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,188

CYTAT(tomekl80 @ śro, 26 maj 2010 - 16:56) *

A w czym to niby Sawicka jest lepsza? Ja jakoś tej lepszości nie dostrzegłem, ale pewnie mam za słaby wzrok. Poza tym - pożyjemy zobaczymy już niedługo Montreux.

--------------------

+Quote Post
torbit
post czw, 27 maj 2010 - 00:24
Post #51

EC'09
**

Nr użytkownika: 3,495

Sawickej kończy sie w BB kontrakt i jest szansa na pozyskanie wartościowej zawodniczki. Nie wiem jak tam kontarkt Krysi ale ten sezon był wyraznie słabszy w wykonaniu Strasz. Nachalne pchanie sie na siatke i ciągłe poklepywanie po tyłku kolezanek z druzyny to troche za mało i mnie osobiście jej gra nie specjalnie sie podoba. Jeśli będziemy patrzec kategiorami, że ktos jest z DG i musi grac w MKS to nigdy nie doczekamy sie druzyny z prawdziwego zdarzenia. Ja wiem, że wielu z nas lubi Krysię ale ja bym widział na jej pozycji wspomnianą Sawicką. Zreszta i tak my sobie gdybamy co bedzie i co by było a zarząd klubu dokonana miejmy nadzieje słusznych transferów.

Ten post edytował torbit czw, 27 maj 2010 - 00:32

--------------------
MKS ON TOUR! >>> 20140km

+Quote Post
Migel
post czw, 27 maj 2010 - 10:26
Post #52

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 3,779

CYTAT
Wielkie zmiany w Banku BPS Muszyniance Fakro. Klub opuszcza aż osiem zawodniczek, w tym byłe mistrzynie Europy - Joanna Mirek i Izabela Bełcik.

W pięciotysięcznym miasteczku zostają tylko Mariola Zenik, Aleksandra Jagieło, Agnieszka Bednarek-Kasza i Agnieszka Śrutowska. Reszta zawodniczek już szuka klubów, choć o swojej przyszłości dowiedziały się kilka dni temu. - W tak dobrym klubie takiej rewolucji jeszcze nie widziałem - mówi osoba związana z Muszynianką.

Ostatni sezon w klubie został spisany na straty. Drużyna w europejskich pucharach wypełniła tylko minimum, czyli wyszła z grupy, a po dwóch latach oddała tytuł Aluprofowi Bielsko-Biała. W Pucharze Polski nie dała rady Budowlanym Łódź i w Lidze Mistrzów zagra tylko dzięki dzikiej karcie. W tej sytuacji w klubie zdecydowano się na rewolucję. - Zmian będzie sporo - zapowiadał trener Bogdan Serwiński.

źródło sport.pl

BRAĆ BRAĆ BRAĆ BRAAAAAAĆ!!!

CYTAT
Muszyniankę na pewno zasili pięć zawodniczek z Polski. Wicemistrzynie Polski szukają też siatkarki, która mogłaby rywalizować z Joanną Kaczor na pozycji atakującej.

Jedną z możliwości jest zatrudnienie Anny Podolec, która kilka sezonów temu była czołową polską siatkarkę, ale od półtora roku zmaga się z kontuzją barku. Do gry ma być gotowa we wrześniu. Skład ma uzupełnić środkowa z polskiej ligi.

Podpowiedź: wymagania dla środkowej to imię Katarzyna i nazwisko zaczynające się na "Gajga".

+Quote Post
AngeloMike
post czw, 27 maj 2010 - 10:53
Post #53

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 3,516

A jak przedstawia się sytuacja w żeńskiej siatkówce? Możemy spodziewać się jakichś zaskakujących transferów?

- W żeńskiej siatkówce bardzo duży ruch jest oczywiście w Muszyniance ponieważ zrezygnowano z ośmiu zawodniczek i zostały tylko cztery zawodniczki: Jagieło, Zenik, Bednarek-Kasza i szczerze powiedziawszy nie pamiętam, która jeszcze. W każdym razie z ośmiu zrezygnowano i teraz te osiem siatkarek, bardzo dobrych zresztą, znalazło się na rynku i wiadomo, że dla nich trzeba będzie znaleźć klub. Nie ukrywam, że na cztery z nich mamy już zamówienie z Turcji, a co do pozostałych to będę jeszcze jeździł na indywidualne rozmowy po Polsce, po domach i tam już z nimi ustalał tematy przyszłego sezonu. Mamy teraz na testach dwie Amerykanki. Trenujemy w Łodzi, ale nie pod kątem Organiki lecz innych zespołów, więc myślę, że będą to ciekawe dziewczyny na naszym rynku. Nie jakieś gwiazdy, ale bardzo dobre uzupełnienie. Muszyna się wzmacnia ? to wszyscy wiemy. Te słuchy, które były, są prawdziwe, czyli Gajgał, Kaczor, Kasprzak, Kaczorowska, Sadurek, Stam. To są nazwiska, które kibicom siatkówki są doskonale znane. Próbują jeszcze uzupełnić jedną środkową i jedną atakującą, z tym że, nie ukrywam, że namawiam ich, żeby z atakującą poczekali, ponieważ w trakcie rehabilitacji jest Ania Podolec. Ta rehabilitacja przebiega bardzo dobrze, w związku z tym mamy nadzieję, że od września zacznie normalne treningi, a ponieważ sezon zacznie się dopiero w grudniu, to być może zdąży już przed sezonem być gotowa. Przynajmniej jako druga atakująca w jednym z polskich zespołów. Tutaj mam na myśli Muszynę, bo nie ukrywam, że tam właśnie chciałbym ją umieścić.

Ten post edytował AngeloMike czw, 27 maj 2010 - 10:53

+Quote Post
SokratesDG
post czw, 27 maj 2010 - 11:26
Post #54

UZYTKOWNIK

Czyli ta zapowiadana niespodzianka, to pewnie transfer Podolec do Dąbrowy. A co do Sawickiej, to właśnie oglądałem cztery finałowe mecze z Muszyną i zabieram się do piątego i im dłużej patrzę to mam jeszcze większe wątpliwości czy to jest taka wartościowa zawodniczka. Jak patrzę na Zenik to widzę, że też dużo gra pod siatką i jej asekuracja w tym miejscu dała Muszynie parę punktów, więc nie widzę nic złego w tym, że podobnie gra Krysia. Pomijając całą moją sympatię dla Krysi, jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości, to ma ona szansę je rozwiać już niedługo w Montreux. Ja wiem, że będzie najlepszą polską libero i kto wie czy na swoim koncie nie będzie miała większych sukcesów niż Zenik, jeśli tylko wykorzysta swoją szansę.
Byłbym ostrożny z tym braniem z Muszyny. Witczak może i czasem ma atak, ale przyjmująca z niej żadna. Skowrońska jak jej się uda to jest punkt, ale też bez rewelacji. Myślę, że Serwiński pozbywa się tych zawodniczek, które w zeszłym sezonie sprawiały wrażenie wartościowych, ale w rzeczywistości okazały się niewypałem. Z uporem maniaka będę twierdził, że mieliśmy w tym sezonie bardzo dobry skład i jeśli już to należy uzupełnić miejsca po odchodzących, ale zrobić to mądrze i nie napalać się na to, że jakaś zawodniczka grała w Muszynie, bo co Muszyna była warta w tym sezonie wszyscy widzieliśmy. Budowa drużyny nie polega na corocznej wymianie 3/4 składu i na łapaniu zawodniczek które odchodzą z pozornie lepszych drużyn, bo tam poniżej można znaleźć perełki w dodatku bardziej może rozwojowe, a może nawet trafi się jakiś nieoszlifowany diamencik, któremu trzeba dać szansę?
W kwestii uzupełnienia - sprowadzenie do Dąbrowy Rybaczewski czy Sieradzan jest raczej kiepskim pomysłem.

--------------------

+Quote Post
AngeloMike
post czw, 27 maj 2010 - 11:36
Post #55

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 3,516

CYTAT(SokratesDG @ czw, 27 maj 2010 - 12:26) *
Czyli ta zapowiadana niespodzianka, to pewnie transfer Podolec do Dąbrowy.

Próbują jeszcze uzupełnić jedną środkową i jedną atakującą, z tym że, nie ukrywam, że namawiam ich, żeby z atakującą poczekali, ponieważ w trakcie rehabilitacji jest Ania Podolec. Ta rehabilitacja przebiega bardzo dobrze, w związku z tym mamy nadzieję, że od września zacznie normalne treningi, a ponieważ sezon zacznie się dopiero w grudniu, to być może zdąży już przed sezonem być gotowa. Przynajmniej jako druga atakująca w jednym z polskich zespołów. Tutaj mam na myśli Muszynę, bo nie ukrywam, że tam właśnie chciałbym ją umieścić.

+Quote Post
SokratesDG
post czw, 27 maj 2010 - 11:58
Post #56

UZYTKOWNIK

Co nie oznacza, że bardziej optymalnym rozwiązaniem dla Podolec jest Dąbrowa. Chcenie to jeszcze nie wszystko. Jeśli chce wrócić do siatkówki lepszym rozwiązaniem będzie Dąbrowa w której będzie miała okazję pograć bez nadmiernego obciążania. Muszynę czeka LM i tam będzie musiała grać intensywnie co może się odbić niekorzystnie na jej zdrowiu. To jest jeszcze młoda zawodniczka i jeśli chce jeszcze pograć w siatkówkę, to takie rozwiązanie jest dla niej lepsze, choć nie wiem czy dla nas, ale dla niej raczej tak.

--------------------

+Quote Post
Migel
post czw, 27 maj 2010 - 13:28
Post #57

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 3,779

CYTAT(SokratesDG @ czw, 27 maj 2010 - 11:26) *
Jak patrzę na Zenik to widzę, że też dużo gra pod siatką i jej asekuracja w tym miejscu dała Muszynie parę punktów, więc nie widzę nic złego w tym, że podobnie gra Krysia. Pomijając całą moją sympatię dla Krysi, jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości, to ma ona szansę je rozwiać już niedługo w Montreux. Ja wiem, że będzie najlepszą polską libero i kto wie czy na swoim koncie nie będzie miała większych sukcesów niż Zenik, jeśli tylko wykorzysta swoją szansę.

3 x Tak!

CYTAT
Byłbym ostrożny z tym braniem z Muszyny. Witczak może i czasem ma atak, ale przyjmująca z niej żadna. Skowrońska jak jej się uda to jest punkt, ale też bez rewelacji. Myślę, że Serwiński pozbywa się tych zawodniczek, które w zeszłym sezonie sprawiały wrażenie wartościowych, ale w rzeczywistości okazały się niewypałem. Z uporem maniaka będę twierdził, że mieliśmy w tym sezonie bardzo dobry skład i jeśli już to należy uzupełnić miejsca po odchodzących, ale zrobić to mądrze i nie napalać się na to, że jakaś zawodniczka grała w Muszynie, bo co Muszyna była warta w tym sezonie wszyscy widzieliśmy.

Tez zgadzam się z tym, by z chłodną głową popatrzeć na wszystkie możliwe ruchy transferowe, ale aż żal nie byłoby skorzystać z okazji, jaką jest rozpad tegorocznej Muszyny. Skoro teraz świętujące Bielsko opiera się na wziętych z śp. Winiar Kalisz zawodniczkach, dlaczego nie doszukiwać się analogii i pójść tym tropem? Kurka, tylko i tak nie znajdziemy w Muszynie tej, która zastąpi Sieczkę, bo kupno 33-latkę Mirek można określić różnie, ale na pewno nie inwestycją w przyszłość. Ze środkowych (w razie odejścia Gajgał) Pykosz i Pycia - przyznaję się bez bicia, nie pamiętam ich gry, może kto miły wyda osąd w ich sprawie. Bełcik... jeśli chcemy trzymać do końca zycia Haładynównę na ławce, tak, owszem. Atakujące... już mamy, nawet niezłe. Po co tworzyć niepotrzebne byty.

Skorzystać by się chciało, ale... te 2 zawodniczki, które bym w DG widział, zostają tongue.gif

+Quote Post
szer
post czw, 27 maj 2010 - 14:02
Post #58

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Haładyn ma kontrakt podpisany na trzy lata. Przeszła tutaj by się uczyć od Śliwy i w razie jej zakończenia kariery przejąć stery rozegrania. Więc Bełcik nie przyjdzie ;p. Nawet bym nie chciał, bo ona wystawia, a nie rozgrywa

--------------------
33001,04

+Quote Post
mirog13
post czw, 27 maj 2010 - 15:23
Post #59

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 3,533

Krysia Strasz i Gosia Lis powinny zostać w klubie bo lepszych zawodniczek nie znajdziemy na ich miejsce.
Krysia się ciągle rozwija , jest młoda i perspektywiczna i warto w nią inwestować , a co do Gosi Lis to wg mnie najbardziej niedoceniana środkowa w Polsce , a grać naprawdę potrafi dobrze, tyle , że trenejro nie daje jej za dużo pograć i to mnie bardzo dziwi.
Co do Rybaczewski i Sieradzan to lepszych kandydatek nie widzę , a w Miluzie sie marnują - za słaby tam poziom na ich umiejętności.

+Quote Post
Master
post czw, 27 maj 2010 - 16:59
Post #60

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

napewno kasa nie slabsza.. ciezko widze aby ot tak przyjechały do DG

+Quote Post

10 Stron V  < 1 2 3 4 5 > » 
Closed TopicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:43
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza