![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 12 Dołączył: czw, 10 lut 05 Skąd: DG centrum - północ Nr użytkownika: 121 ![]() |
Na stronie www.kp.pl moŻna znaleŚc aktualne rankingi sprzedaŻy piwek w Pl.Wynika z niego, Że pijemy najczĘŚciej tyskacze.W zwiĄzku z tym chciaŁem zapytac Was, drodzy forumowicze, ktÓre z piw: Tyskie czy Żywiec cenicie sobie wyŻej.Ja wole osobiŚcie tyskacze.Jest taĹsze od Żywca, jak dla mnie ma lepszy smak ( wiĘcej goryczki), Kompania Piwowarska robi za***iste imprezki ( Tyskie biesiady piwne).nie ma to jak siĘupodliĆ tyszczakami;-)
PzdrG |
|
|
![]()
|
|
![]() GreenPointHooligan ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 148 Dołączył: pon, 27 gru 04 Skąd: Dabrowa gornicza-Podlesie Nr użytkownika: 119 ![]() |
kompania piwowarska rulez!!!generalnie tyskie rzadzi w calym kraju-trafione kampanie reklamowe,wspomniana biesiada piwna(w tym roku damy ognia grzesiu :twisted: ) zywiec moze sie poszczycis tylko tym, ze sprzedaje duzo piwek za granica.nic wiecej.
chociaz ostatnio posmakowalo mi inne piwko-a mianowicie ZUBR( oczywiscie z KP)tym piwkiem mozna sie naprawde upodlic.polecam zestaw: 5 zubrow+ziarenko"fantazji"=konkret melanz po czyms takim mozna swobodnie chodzic,jest sie wesolym i rozluznionym.nalezy dodac ze zubr ma 6,2% alko (o 0,7% wiecej niz przecietne piwka) co dobrze o nim swiadczy.a przy okazji nie jest slodkie.no i te reklamy-po prostu mistrzostwo swiata PIJE ZUBERKA,OCZYSZCZA MI SIE NERKA!!! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 11 Dołączył: czw, 10 lut 05 Nr użytkownika: 122 ![]() |
Tyskie bije Żywca na gŁowe, w ogÓle to siki jakieŚ sĄ. ChociaŻ kiedyŚ Żywiec mi smakowaŁ to teraz juz chyba nawet wole warke od niego. Nie wiem kto jest odpowiedzialny za spapranie smaku tej marki ale jesli wszyscy w tej firmie sĄ utalentowani jak kolesie od reklamy(afryce gratulujemy...) to nie ma sie czemu dziwic.
Żuberek RzĄdzi :!: ps. przywrÓciĆ budki z piwem |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
A pamietam jak kiedys tyskie dopiero szerzej pojawialo sie w sklepach w DG a w Polsce bylo wogole nieznane.
![]() I wiekszosc browarow w Polsce bardzo sie unowoczesnila dzieki zagranicznym koncernom i przez to zmienily sie smaki. Podobno nasze browary najnowoczesniejsze w Europie :wink: |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 500 Dołączył: czw, 04 wrz 03 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 19 ![]() |
KiedyŚ byŁem smakoszem piwa Tyskiego, ale od wakacji uwaŻam, Że zeszŁo na psy :!:
Najlepszym polskim piwem jest obecnie Lech, chociaŻ ten Żuberek teŻ jest caŁkiem caŁkiem ... ![]() A jeŚli chodzi o zagraniczne to Carlsberg i Heineken rulezzzzzzz :!: :!: :!: ZwŁaszcza, Że cenowo duŻo nie odbiegajĄ od polskich produktÓw ... -------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
W tym kraju możesz ukraść, nigdy dostać Odwrócony do góry nogami raj Ten kraj, ten kraj, ten kraj ... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 78 Dołączył: nie, 05 paź 03 Nr użytkownika: 26 ![]() |
Z dwojga zŁego wybieram Lecha 8) . Tak jak napisaŁ Misiek Tyskie zeszŁo na psy, Śmierdzi i przestaŁo mi smakowaĆ. Żywiec jest do ogarniĘcia, tak jak Żubr, HarnaŚ i Warka
|
|
|
![]()
|
|
Rafi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 25 sie 03 Skąd: DG City Nr użytkownika: 15 ![]() |
Z polskich piwek to ostatnio najczesciej pociagam Debowe, zas z zagranicznych zdecydowanie najbardziej odpowiada mi Carlsberg. Niestety trzeba stwierdzic, ze oryginalny dunski, nawet w plastykowej butelce, jest lepszy od tego rozlewanego w Polsce (wrazenia subiektywne). Nie zmiania to jednak faktu, ze ten rozlewany w Okocimiu takze smakowo wymiata konkretnie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 162 Dołączył: wto, 19 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza (CENTER) Nr użytkownika: 9 ![]() |
PijĘrÓzne piwa, w sumie jakie dadzĄ...
![]() Ale jak popijam sobie LECHA to jestem w niebie ![]() na razie nie ma dla mnie lepszego piwa w tym przedziale cenowym. Tyskiego pijam coraz mniej (jak zauwaŻyŁ towarzysz Adzime zaczeŁo poŚmierdywaĆ nieco. Lech na razie u mnie nr. 1 czy to premium, pils, czy mocny -------------------- Naprzód do walki o wysokie urodzaje, o rozkwit rolnictwa ! Do walki o szczęście i dobrobyt narodu !
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hmmmm . Ja tam niewidze nic zŁego w Tyskim. Degustuje rÓzne piwa , ale tak jak wiekszosc w 1 kolejnoŚci z Kompani Piwowarskiej Warka Strong, Tyskie, DĘbowe, Lecha rzadziej. Ale Okocimia , Zywca lub Harnasia tez zdarza sie czasami skonsumowaĆ.
Czasami w ramach eksperymentu zdarza mi sie zakupic jakiŚ taĹszy specyfik, ale tu juz rÓznice smaku czuĆ znacznĄ. A taka marka EB juz jej nie ma ?? Kiedys byŁa najpopularniejsza (lata 90-te) Heineken i Carlsberg za bardzo mnie nie krĘcĄ. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 500 Dołączył: czw, 04 wrz 03 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 19 ![]() |
Klocek zapomniaŁeŚ dodaĆ Że jesteŚ teŻ "krÓlem nalewek" ...
![]() -------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
W tym kraju możesz ukraść, nigdy dostać Odwrócony do góry nogami raj Ten kraj, ten kraj, ten kraj ... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 58 Dołączył: pon, 22 wrz 03 Skąd: Sosnowiec Nr użytkownika: 22 ![]() |
szarisza
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tyskie wali niestety, chociaz caŁkiem niedawno byŁem w browarze w Tychach - tam w browarnianym pubie lali naprawde dobre, ale niestety tylko tam. PrzerzuciŁem siĘwiĘc instynktownie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
QUOTE(Misiek) A jeŚli chodzi o zagraniczne to Carlsberg i Heineken rulezzzzzzz :!: :!: :!:
ZwŁaszcza, Że cenowo duŻo nie odbiegajĄ od polskich produktÓw ... Po ostatnich wydarzeniach (kto ma wiedzieĆ, ten wie o co chodzi) zrezygnowaŁem caŁkowicie z picia Carlsberga (przynajmniej przez dŁuŻszy czas). 8) -------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 36 Dołączył: śro, 20 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 10 ![]() |
Leszek, Tyskacz zagraniczne to Carlsberg. Żywiec tez sie trafia bo starszy popija to i Warke wiec jak jest w lodÓwce to czemu nie :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 414 Dołączył: pią, 18 cze 04 Skąd: Miner's Oak Forest City Nr użytkownika: 102 Płeć: Mężczyzna ![]() |
DŁugie lata Lecha zapodawaŁem, ale po aferach z udziaŁem pana Kulczyka powiedziaŁem sobie, Że nie bĘdĘmu kieszeni nabijaŁ... ChociaŻ ostatnio bĘdĄc w Wielkopolsce waliŁem tyskie Gronie (stwierdzam poprawĘjakoŚci!). Ale generalnie aktualnie najlepiej mi wchodzi Heineken w buteleczkach 0,6 (taki zimniutki, mniam, mniam). A wiĘc jednak dla mnie Żywiec gÓrom... :) :) :)
|
|
|
![]()
|
|
QUOTE(Dami7) (...)
A wiĘc jednak dla mnie Żywiec gÓrom... :) :) :) [size=18]ort ![]() ![]() ![]() -------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 414 Dołączył: pią, 18 cze 04 Skąd: Miner's Oak Forest City Nr użytkownika: 102 Płeć: Mężczyzna ![]() |
[quote=Misiek][quote=Dami7]
(...) A wiĘc jednak dla mnie Żywiec gÓrom... :) :) :)[/quote] [size=18]ort He, he - prowokacja!!! ZresztĄ byŁa taka reklama "Żywca" na bilboardach... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: nie, 13 mar 05 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 131 ![]() |
![]() I wszystko jasne ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
-------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 12:16 |