IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

25 Stron V  « < 12 13 14 15 16 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Przegląd Dąbrowski
Zibar
post pon, 17 gru 2007 - 11:04
Post #261

Sportowa Dąbrowa

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 267

a to z sesji rady miasta odnośnie PD zamieszczone na stronie UPR

CYTAT
Zamieścimy jeszcze interpelacje Radnego G.Jaszczura, które wywołały z niewiadomych powodów burzę z piorunami skierowanymi w niego zarówno z ław Prezydentów, jak i siedzenia Radnego Zb.Wróblewskiego (aczkolwiek Radny T.Pasek (PO) łatwo wytłumaczył to zbyt dużą ilością zawartej w nich prawdy):

„Szanowny Panie Prezydencie!

Proszę o odpowiedź na piśmie na podstawie jakiego przepisu, uchwały, czy rozporządzenia ukazuje się „Przegląd Dąbrowski”.

Odpowiedź Pana Prezydenta H.Zaguły na moje zapytanie, że na podstawie tego, że tak robił poprzednik na stanowisku Prezydenta Miasta jest dla mnie niewystarczająca.

Zwłaszcza w kontekście tego, że finansowany jest z pieniędzy mieszkańców naszego Miasta, a stronniczość i wybiórczość podejmowanych tematów jest zadziwiająca. Rzuca się w oczy czytającego brak obiektywizmu oraz pomijanie ważnych problemów występujących w mieście, jednakże nie tak pozytywnie odbieranych przez mieszkańców.

Część tzw. dziennikarzy bardziej nadaje się do Gazety Wyborczej.

Kampania wyborcza się już skończyła, a stronniczość pisma kuła w oczy obiektywnych czytelników.

Proszę o podanie jaki jest koszt wydawania tego periodyku. Koszt osób zatrudnianych przy pisaniu tzw. artykułów i inne koszty uboczne.

A ponadto z jakich środków budżetowych miasta pismo jest finansowane?

Ponadto chciałem zaznaczyć, że dziwię się, że to pismo ukazuje się, ponieważ wiem o walce jaką opcja Pana Prezydenta (mam na myśli SLD) stoczyła w poprzedniej kadencji przeciwko ukazywaniu się Przeglądu Dąbrowskiego, podnosząc zresztą wszelakie zarzuty wobec niego.

Podjęto przecież uchwałę Rady Miasta zabraniającą Prezydentowi wydawanie tego pisma. Czy w takim razie Pan Prezydent z premedytacją łamie prawo?

Także interesuje mnie na podstawie jakiej umowy Przegląd jest rozprowadzany, np. przez spółdzielnie mieszkaniowe, np. SM Lokator i przez kogo, i czy związane są z tym dodatkowe koszty?

Kto zapłaci za ewentualne koszty poniesione przy jego wydawaniu, jeżeli np. Wojewoda zakwestionuje legalność wydawania Przeglądu Dąbrowskiego?

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<
Go to the top of the page

+Quote Post
Arbas
post pon, 17 gru 2007 - 21:32
Post #262

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 307

W poprzedniej kadencji Przegląd Dąbrowski był dla SLD "BE!"
Obecna kadencja - Przegląd Dąbrowski tez dla SLD "CACY!"
Czy ktoś zauważył jakąkolwiek zmianę na lepsze?

+Quote Post
Karolyfer
post pon, 17 gru 2007 - 22:18
Post #263

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 944
GG: 5855609 status gadu-gadu
Tlen: zskywalker@o2.pl status tlen

No to są po prostu żarty, mieszkam na Piłsudskiego, dzisiaj jest 17 grudnia i dopiero teraz łaskawie przynieśli PD pod drzwi.

+Quote Post
:)
post wto, 18 gru 2007 - 10:10
Post #264

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

powinienes sie cieszyc wink.gif Ja dostalem tylko raz - ponad rok temu przed wyborami

--------------------

+Quote Post
kwintosz
post wto, 18 gru 2007 - 10:56
Post #265

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

CYTAT(:) @ wto, 18 gru 2007 - 10:10) *
powinienes sie cieszyc ;) Ja dostalem tylko raz - ponad rok temu przed wyborami

Mówiłem Ci co zrób. W PD są podane numery telefonów pod którymi można zgłaszać zastrzeżenia co do kolportażu gazetki. smile.gif

Zresztą, jak już macie problemy z tym, to o tyle dobrze że jest wersja elektroniczna na necie.. ;)

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
Dave
post wto, 18 gru 2007 - 16:42
Post #266

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 432

CYTAT(Karolyfer @ pon, 17 gru 2007 - 22:18) *
No to są po prostu żarty, mieszkam na Piłsudskiego, dzisiaj jest 17 grudnia i dopiero teraz łaskawie przynieśli PD pod drzwi.

Nie wiem, czego się czepiasz?! Przecież PD zawsze ukazywał się w połowie miesiąca, na który "obowiązywał" i ja też dostałego go na klatkę dopiero parę dni temu! Konkretnie chyba w czwartek albo piątek!

+Quote Post
post pon, 21 sty 2008 - 12:01
Post #267

PD styczen snf (51).gif http://www.dabrowa-gornicza.pl/pub/files/P...tyczen_2008.pdf

--------------------

+Quote Post
szer
post pon, 21 sty 2008 - 12:06
Post #268

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Miałem go już wczoraj, albo i przedwczoraj i sobie o nim zapomniałem ^^...

W sumie nic ciekawego, ale jeden tekst przyprawił mnie o uśmiech na twarzy... Akurat ten o wośp ;p
"Sporo emocji wzbudziły też licytacje. Najgorętszą z nich była "walka" o wiosło, którym mieszana była parzybroda, toczona pomiędzy prezydentami Dąbrowy Górniczej i Sosnowca, Zbigniewem Podrazą a Kazimierzem Górskim"... Hmmm sądze, że każdy kto tam był nie potwierdzi tego ;p... Oboje ze 2 razy zalicytowali, a potem dogadali się, że dają razem po 250zł i gitara ^^... Dla mnie jedna z nudniejszych akcji, ale wg PD najciekawsza ;p

--------------------
33001,04

+Quote Post
Józef Kuraś
post wto, 22 sty 2008 - 20:38
Post #269

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 387

Czolem!

Co to za zima! Przemokly mi buty. Akurat rzucili gazetke z ciekawymi, hm, artukulami. Mnie zainteresowal szczegolnie artykul o 50-leciu Palacu. Dlatego szczegolnie, ze na zdjeciu byl general. Wiadomo, ze oficer, oficera wyczuje. A szczegolnie gdy jest sie to wojsko z orlem i korona a nie z sowiecka ochrona, jak ten zdrajca, szpion swoiecki, gnida, pusbrat jeden Zawadzki, general job twoju mac!
Szkoda, ze autor tego artykulu nie napisal, co to za krwa sowiecka jest w mundurze tego generala! Szkoda, bo w czerwonej, jak barszcz ukrainski, Dabrowie tluszczy moze wydawac sie, ze ten Zawadzki to mial na sumieniu tylko Palac, a ludzi juz nie, psia jego mac!
W imieniu Polakow, dla ktorych Swiety Orzel Bialy jest godlem a nie sierp i mlot wiecem owiniete, zadam w nastepnym numerze wyjasnienia, ze Zawadzki, ten byly funkcjonariusz NKWD zbudowal Palac i ma na sumieniu setki pomordowanych Polakow walczacych o wolnosc z sowietami i ich pacholkami!
Sprawdze! A jak nie bedzie to wyjasnione, to dwadziescia piec na gola bedzie murowane. Nie bedzie sie w wolnej Polsce przemilczalo sie prawdy o komuchach!
Informuje, ze po przeczytaniu gazetki, wlozylem ja w buty, by mi bylo cieplej. Znakomicie sie sprawdzila. Przyszlosc przed nia. Niedlugo bedzie wiosna koty bure!

--------------------
CZOŁEM!
Kuraś

+Quote Post
Bartek
post nie, 02 mar 2008 - 15:07
Post #270

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

Wczoraj pod drzwi dostałem nowy numer wink.gif

+Quote Post
post nie, 02 mar 2008 - 15:13
Post #271

jest tez snf (51).gif http://dabrowa-gornicza.pl/pub/files/PDF/PD_luty_2008.pdf ale uszkodzony i sie nie otwiera.

Dalej mieszkancy dzieleni na lepszych i gorszych, i czesc dostaje, reszta nie

--------------------

+Quote Post
kwintosz
post nie, 02 mar 2008 - 15:48
Post #272

UZYTKOWNIK

CYTAT(:) @ nie, 02 mar 2008 - 15:13) *
jest tez snf (51).gif http://dabrowa-gornicza.pl/pub/files/PDF/PD_luty_2008.pdf ale uszkodzony i sie nie otwiera.

Dalej mieszkancy dzieleni na lepszych i gorszych, i czesc dostaje, reszta nie

Fakt pdf nie działa. A Ty ":-)" przestań marudzić i zadzwoń pod numer który Ci kiedyś dawałem, w którym zgłasza się uwagi nt. kolportażu pisma i zobaczysz czy będzie jakaś zmiana.. smile2.gif
Jak będziesz tylko tak marudził to nic nie ugrasz..

Ten post edytował kwintosz nie, 02 mar 2008 - 15:48

--------------------

+Quote Post
post nie, 02 mar 2008 - 15:57
Post #273

i myslisz ze mi przyniosa??? Przeciez jasne jest ze kaza sobie odebrac w UM albo w PKZ.
To jest skandal, powinno byc, ze albo wszystkim przynosza, albo wszyscy odbieraja sobie sami. Wszsyscy placimy takie same podatki, a jedni finansuja drugim to czasopismo, ktorego nie widza i jego kolportaz

--------------------

+Quote Post
kwintosz
post nie, 02 mar 2008 - 16:02
Post #274

UZYTKOWNIK

CYTAT(:) @ nie, 02 mar 2008 - 15:57) *
i myslisz ze mi przyniosa??? Przeciez jasne jest ze kaza sobie odebrac w UM albo w PKZ.
To jest skandal, powinno byc, ze albo wszystkim przynosza, albo wszyscy odbieraja sobie sami. Wszsyscy placimy takie same podatki, a jedni finansuja drugim to czasopismo, ktorego nie widza i jego kolportaz

Jeszcze nie dzwoniłeś a wiesz już co Ci powiedzą.. super.. to jakieś jasnowidztwo albo proroctwo.. smile2.gif
Do póki nie zadzwonisz, to się po prostu tak nie spinaj tak i nie krzycz na forum. bo to i tak nic nie da.. smile2.gif
P.S. na Alejach u mnie w bloku też jeszcze nie ma..

--------------------

+Quote Post
post nie, 02 mar 2008 - 16:06
Post #275

A dlaczego mam dzwonic i sie prosic? Wiedza gdzie roznosza a gdzie nie. Bartek tez dzwonil zeby mu przyniesli? Przed wyborami jakos jednorazowo mogli wszystkim

--------------------

+Quote Post
kwintosz
post nie, 02 mar 2008 - 16:15
Post #276

UZYTKOWNIK

No tak, to lepiej siedzieć i biadolić na forum.. smile2.gif No proszę Cię.. ego Ci nie pozwala czy jak?.. Poza tym miej na uwadze fakt, że osiedla to jednak inna sytuacja niż domy jednorodzinne.. tam jest po prostu łatwiej i szybciej roznieść.
Poza tym, ludzie są czasami sobie sami winni. Wiesz, sam mam rzadko ochotę na spacery takimi dzielnicami, w których znajdują się domy jednorodzinne. Jak idąc chodnikiem pół metra od Ciebie na siatkę niezbyt wysoką skacze piesek, który na dwóch łapach jest jak 3/4 mnie i raczej nie bardzo chce się bawić.. to ani miało ani bezpiecznie nie jest. Dlatego też podziwiam listonoszy którzy muszą po takich domach chodzić i roznosić pocztę..
Nie żebym tu kogoś usprawiedliwiał.. ale i tak jest wersja elektroniczna najczęściej, więc nie róbmy takiego hallo.. jak ktoś chce przeczytać tą lekturę, to to zrobi bez konieczności podrzucenia pod same drzwi.
A jak Ci tak źle, to na prawdę spróbuj zadzwonić i zobaczysz co Ci powiedzą smile2.gif to nie boli..

Ten post edytował kwintosz nie, 02 mar 2008 - 16:18

--------------------

+Quote Post
Józef Kuraś
post nie, 02 mar 2008 - 17:01
Post #277

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 387

Czolem!

w calej rozciaglosci popieram towarzysza smile2.gif. Dobrze mowi, albo wszystkim gowno, albo wszystkim po rowno! W koncu mamy w naszym miescie wladze ludowa. Mamy, czy nie? Nie tylko ja, Kuras, ale i rowniez smile2.gif chce Przegladu Dabrowskiego. Macie racje smile2.gif, ze chcecie. Zapowiadaja mrozy! Przeglad bedzie, jak znalazl!
Acha, i jeszcze ten uszkodzony pdf! To mi juz jakims sabotazem smierdzi. Prezydent Podraza powinien powierzyc ktoremus z pelnomocnikow misje utworzenia komisji specjalnej w celu stwierdzenia kto spier... pdfa, kto za tym sabotazysta stoi i komu ten sabotaz sluzy!

--------------------
CZOŁEM!
Kuraś

+Quote Post
post nie, 02 mar 2008 - 17:20
Post #278

Mnie tam wogole nie obchodzi gdzie latwiej. A co tu maja psy, przeciez ludzie maja skrzynki na zewnatrz. Predzej mozna sie spotkac w klatce bloku z psem bez kaganaca, a tam jestes za ogrodzeniem.
Skoro im sie nie chce albo szukaja oszczednosci, to niech wyznacza punkty gdzie mozna odbierac i zainteresowani beda odbierali. I nikomu nie zanosic pod drzwi. Nie bedzie problemu ze komus zasmiecaja itp. Wtedy naprawde zaoszczedza, do tego o wiele mniejszy naklad.

--------------------

+Quote Post
filip13
post nie, 02 mar 2008 - 18:00
Post #279

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 717
GG: 1385735 status gadu-gadu
Tlen: filipparulski1 status tlen

a ja dostałem pod drzwi jak zwykle tongue.gif na pierwszej stronie jest artykuł pt. "Modernizacja na finiszu" o przystankach autobusowych wink.gif

--------------------

nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!!

+Quote Post
Bartek
post nie, 02 mar 2008 - 18:48
Post #280

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

Ja nigdzie nie dzwoniłem, od zawsze mi przynoszą wink.gif

+Quote Post

25 Stron V  « < 12 13 14 15 16 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 03:14
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza