![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 94 Dołączył: wto, 14 wrz 04 Nr użytkownika: 109 Płeć: Mężczyzna Skype: misteradzio2 ![]() |
Witam,
gazety lamie sie zasadniczo na prg Quark Xpress. Niektorzy lamia rowniez w InDesign. Czasem w PageMaker. Mozna zaciagnac trialowe wersje, 30-dniowe. Np. http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1233&t=32 http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=315&t=32 Albo opensourceowy Scribus, to juz jest maszyna a la QX http://www.scribus.net/modules.php?op=modl...&file=index OpenOffice zapisuje pliki jako pdf. Czyta duzo przeroznych formatow. Pelne freeware do DTP: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1393&t=32 Adobe Acrobat kosztuje tyle co QX. Tyle ze QP robi to co AA, a AA nie robi tego co moze QX. Odpowiedz nie wiem czy satysfakcjonujaca. Jesli nie to polecam pogooglac, albo wejsc na liste dyskusyjna DPT. -------------------- POZDROWIENIA!
Andrzej Bęben _______________ MOTTO OBECNEJ WŁADZY: "Możemy z ufnością patrzeć w przyszłość, idziemy bowiem słuszną drogą, posiadamy pewnych przyjaciół i wiernych sojuszników, przewodzi nam nieśmiertelna idea socjalizmu..." |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
dzieki - bedzie czas spewnoscia lookne - a tym czasem zapraszam ludzi by sie zglaszali bysmy stworzyli cos a'la mini gazetke - troche przeklejonych najwazniejszych newsow- jakies komentarze forumowe do tego (ale ladnie sformatowane), moze tez kilka wlasnych prostych art -nic hard corowego - taki luzik na poczatek.
nie ma rzeczy nie mozliwych - wystarczy chciec - kazdy sie moze nauczyc - kwestia czasu i checi. mam nadz ze znajda sie jeszcze inni chetni do takiego projektu. pozdro -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
Witam!
Śmieszy mnie trochę AB swoimi wypowiedziami na forum po tym co robił w UM i PD. Sorry gościu daj sobie spokój .... zajmij się swoim czyli pisankiem w gazecie( dorywczo) / miesięczniku i nie udawaj strasznego luzaka, czasami nawet wyroczni w sprawach dziennikarskich. A tak a propos to mam wrażenie, że jak czytam @piwosz to jakbym znał skądś tą retorykę .... może nie jesteś aż tak sprytny pozdro Mod: Każdy ma prawo wyrażać swoje poglądy na forum... ![]() Ten post edytował pulsatilla1214 nie, 25 mar 2007 - 23:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 94 Dołączył: wto, 14 wrz 04 Nr użytkownika: 109 Płeć: Mężczyzna Skype: misteradzio2 ![]() |
Witam! Śmieszy mnie trochę AB swoimi wypowiedziami na forum po tym co robił w UM i PD. Sorry gościu daj sobie spokój .... zajmij się swoim czyli pisankiem w gazecie( dorywczo) / miesięczniku i nie udawaj strasznego luzaka, czasami nawet wyroczni w sprawach dziennikarskich. A tak a propos to mam wrażenie, że jak czytam @piwosz to jakbym znał skądś tą retorykę .... może nie jesteś aż tak sprytny pozdro Mod: Każdy ma prawo wyrażać swoje poglądy na forum... ![]() Dobrze mowisz chloptysiu! Straszny luzak i medrzec jestes. Teraz juz wiem, dlaczego twoje pisanki, gosciu, sa takie wieszczace. Nie zapomnij, gosciu, o samochodzikach. -------------------- POZDROWIENIA!
Andrzej Bęben _______________ MOTTO OBECNEJ WŁADZY: "Możemy z ufnością patrzeć w przyszłość, idziemy bowiem słuszną drogą, posiadamy pewnych przyjaciół i wiernych sojuszników, przewodzi nam nieśmiertelna idea socjalizmu..." |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jest już kwietniowy numer. Na pierwszej stronie info na cała stronę o CH Pogoria
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
gdzie on jest? jest moze na jakiejs stronce bo nie moge sie doszukac :/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Na stronie UM nie znalazłem także, może po świętach się pojawi..
Ten post edytował kwintosz czw, 05 kwi 2007 - 19:56 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja miałem z dostawą pod drzwi ;-)
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
jeżeli ktoś nie dostał a bardzo chce to w PKZ na portierni leży pełno egzemplarzy
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
ja juz pisalem o tym ze w calej historii istnienia PD dotarl do mnie tylko jeden numer - przed samymi wyborami.
Kolportaz tego pisemka jest skandaliczny!!! to nie jest prywatne pisemko kilku osob i nie wydaja go za swoje pieniadze. Wiec jesli decyduja sie dostarczac pod drzwi to powinien go dostac kazdy. Ciekawe kto decyduje gdzie go roznosza. Moze Pan Andrzej cos o tym wie jak bylo dotychczas? Tym razem to nie ma nawet w pdfie na stronie urzedu. Jesli mam szukac tego po PKZ to mam to w d****. A ja sie jescze tym interesuje, to ciekawe gdzie inni mieszkancy maja ten PD ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Miało być z gazetką lepiej. A jest?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
Ja gazetkę dostałem może ze trzy razy , i jak powyżej napisano przed wyborami była na bank.
A teraz .....echo. Nasuwają się słowa utworu "bo tutaj jest jak jest , po prostu" , po prostu wiemy jak jest ...u nas. pozdr... -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Ja gazetkę dostałem może ze trzy razy , i jak powyżej napisano przed wyborami była na bank. A teraz .....echo. Nasuwają się słowa utworu "bo tutaj jest jak jest , po prostu" , po prostu wiemy jak jest ...u nas. pozdr... Dzisiaj w ośrodku zdrowia na Hucie Katowice było kilkadziesiąt egzemplarzy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
kurde mol...
jak chca oszczedzic na kolportazu i druku to niech choc go wrzucaja na stronke w pdfie badz dorzucaja do newslettera ja rozumiem ze powinnismy oszczedzac na marnotrawieniu makulatury no ale niektorzy nie maja jeszcze dostepu do netu a na pewno chetnie przegladna samorzadowe pisemko. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 193 Dołączył: czw, 10 lis 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 167 ![]() |
Zapoznałem się z najnowszym numerem. Wrażenia? Nie jest dobrze. Poziom dziennikarski - żenujący. Artykuły redagowane w stylu wypracowań szkolnych. Ale chyba nie ma takiej nachalnej propagandy władzy, jak wcześniej.
-------------------- (...) Miliony much nie moga sie mylic!
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Zaprawdę dziwny jest kolportaż "Przeglądu.."
![]() ![]() Zresztą dla osób które regularnie odwiedzają forum, żaden z artykułów nie będzie nowością. ![]() ![]() Ogólnie bieda z nędzą, dla mieszkańców może i cenne informacje, dla nas forumowiczów nie bardzo.. bo o wszystkim już wiemy ![]() -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja mialem pięknie, jak niemal co miesiąc, pod drzwiami do korytarza w bloku nowiuśki numer PD (4 sztuki) a inne się walały po bloku i okolicach :> Tak jak mówiłem, przed świętami doszły
![]() Ale faktycznie, ten artykuł o Pogorii to nic nowego, o tym to my już wiemy - poza tym wkradają się tam drobne błędy merytoryczne! Wywiad z PPP też nic konkretnego nie wnosi - jak zresztą odpowiedzi z Magistratu i odpowiedzi PPP na forum ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
no coz moze do mnie dotrze przed kolejnymi wyborami
![]() szkoda ze teraz nie ma juz go nawet w pdfie na stronie UM -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: wto, 20 mar 07 Nr użytkownika: 577 ![]() |
Witam! Śmieszy mnie trochę AB swoimi wypowiedziami na forum po tym co robił w UM i PD. Sorry gościu daj sobie spokój .... zajmij się swoim czyli pisankiem w gazecie( dorywczo) / miesięczniku i nie udawaj strasznego luzaka, czasami nawet wyroczni w sprawach dziennikarskich. A tak a propos to mam wrażenie, że jak czytam @piwosz to jakbym znał skądś tą retorykę .... może nie jesteś aż tak sprytny pozdro Mod: Każdy ma prawo wyrażać swoje poglądy na forum... ![]() Wypraszam sobie takie porównania. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:32 |