IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

25 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Przegląd Dąbrowski
Józef Kuraś
post sob, 03 lut 2007 - 17:25
Post #121

UZYTKOWNIK
*

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 387

Czolem!

Panowie Beben i kursor, z szeregu wystap!
Beben, nie umiecie wyrazic swoich mysli, skoro Kursor ich nie rozumie i obficie musi sie tlumaczyc, co ma na mysli i w sercu!
Beben! Starsi powinni uczyc mlodziez a nie odwrotnie, nie uczyli was tego?
Kursor! Co ty wiesz o zabijaniu? Co ty wiesz o komuchach? Synu! Gdyby po wojnie bylo wiecej takich jak ja, to moze Polska przez pol wieku nie bylaby breloczkiem u paska Sowietow. Pewnie Dabrowie wyszloby to na zdrowie. Chociaz, wiecie Kursor, juz czytam w Waszych myslach... Racja, nie byloby pieknego Palacu Kultury Zaglebia, na ten przyklad. No tak kursor, Wy nie dzielicie rzeczyiwstosci na komusza i nie komusza, wiec zapewne nie wiecie, ze gdyby nie bylo komuny, to nie byloby tow. Zawadzkiego, agenta GRU, zboja, ktory ma na sumieniu krew Slazakow. Ale co Was to kursor obchodzi. Was interesuje tylko przyszlosc.
Beben, a Wy dajcie sobie z tym tlumaczeniem, bo mlodym wydaje sie, ze bronicie Talkowskiego, jak Jaruzelski bronil socjalizmu. Mlodym wydaje sie, ze Dabrowa rzadzila wczesniej prawica. Heeeee! Komuchy rzadzily i tyle. I rzadza nadal. Tylko pod oficjalnym szyldem.
Wykonac!

Mod: Proszę nie zwracać się obcesowo do użytkowników forum... smile.gif

Ten post edytował pulsatilla1214 sob, 03 lut 2007 - 19:41

--------------------
CZOŁEM!
Kuraś
Go to the top of the page

+Quote Post
abacil
post sob, 03 lut 2007 - 21:04
Post #122

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 355

Zdjęcie żołnierza Kurasia jest adekwatne do sposobu myślenia i do prostej wizji świata...

Ale jeden z wątków jest ciekawy. Co by było, gdyby Zachód nie oddał Polski w ręce Rosji? Jakim bylibyśmy krajem? Jakim bylibyśmy narodem? A przede wszystkim jakie byłyby granice kraju? Możliwe, że takie jak przed wojną...
Na pewno przeżylibyśmy epokę McCarthyzmu. Wszyscy, którzy walczyli u boku Armii Czerwonej byliby zdrajcami i w konsekwencji byliby obywatelami drugiej kategorii...
Ciekaw jestem czy Polak byłby Papieżem...

PS. Wiem, że to nie temat dot. PD, ale nie wiem gdzie go wkleić...

+Quote Post
st1111
post sob, 03 lut 2007 - 21:32
Post #123

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 336

Jak to mówi kandydat na prezydenta Pan Kononowicz
co by było jakby Rosjanie wojny nie wygrali-nic by nie było.
A swoją drogą jak to rok rządów wybitnych autorytetów
moralnych potrafi skłócić społeczeństwo.

+Quote Post
Hator
post sob, 03 lut 2007 - 21:42
Post #124

FdZD

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 6

bardzo bym prosil o powrot do watku w tym temacie - a wiec PD.

moze czegos wg was brakuje w nowym PD?
moze macie jakies pomysly na PD - piszcie.

Ten post edytował Hator sob, 03 lut 2007 - 21:43

--------------------

+Quote Post
abacil
post nie, 04 lut 2007 - 13:58
Post #125

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 355

Wskaż modzie, miejsce gdzie mamy się wynieść... :-)

mod Hator: służę uprzejmie
Stan wojenny w DG
temat traktujacy o historii w DG - moze to nie do konca, ale dyskusja o skutkach zmian politycznych w Polsce i w DG moze byc smialo tam kontynuowana :)
Do wszystkich urodzonych przed 1980 r.
temat podobny - wspomnienie za starych (dobrych...?) czasow - w sam raz by powspominac + i -
... no i pozostaje jeszcze hyde park jak te dwa watki sie nei spodobaja.
pozdro i sory za ingerenecje w Twoj post Abacil ale nie chciaelm OT'wać - trza świecić przykładaem tongue.gif

Ten post edytował Hator nie, 04 lut 2007 - 14:07

+Quote Post
Hator
post śro, 07 mar 2007 - 22:05
Post #126

FdZD

Nr użytkownika: 6

ponad miesiac juz minol od ostatniego numeru - czy tak ma wygladac strategia przekazywania informacji o miescie (najpierw nasze pytania, teraz PD)

--------------------

+Quote Post
Dave
post czw, 08 mar 2007 - 23:52
Post #127

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 432

No dopiero się zaczął marzec, a PD u mnie prawie zawsze pod drzwiami był dopiero w ostatniej dekadzie miesiąca, choć był to numer na miesiąc, który się własnie kończył.
Aha! I od nowej edycji PD wychodzi jako 2-miesięcznik, także pewnie przez to go jeszcze nie ma. ;-)

+Quote Post
Andrzej Bęben
post pią, 09 mar 2007 - 09:52
Post #128

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 109

Witam,

z tego co mnie jest wiadomo, jako bylemu zaklamancowi, to PD jest miesiecznikiem. Tak przynajmniej jest zarejestrowany. Gdy nastala nowa wladza, to nie chciala wydawac gazetki w grudniu, choc rozpiska materialow do napisania byla. Aktualny naczelnik wydzialow strategi, sportu, kultury i spraw wszelakich stwiedzil, ze gazetka musi miec nowa formule. Numer wydany z koncem stycznia byl ostatnim wg umowy przetargowej. Zeby wydawac nastepny wykonujacy sklad i druk musi byc wyloniony w nowym przetargu. Czy taki ogloszono, albo sie oglosi, to nie wiem, bo mnie w magistracie juz nie ma. Sie pytajcie nacźelnika wydzialu spraw wszelakich.

--------------------
POZDROWIENIA!
Andrzej Bęben

+Quote Post
:)
post pią, 09 mar 2007 - 10:12
Post #129

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

QUOTE(Dave @ Mar 8 2007, 11:52 PM) *
No dopiero się zaczął marzec, a PD u mnie prawie zawsze pod drzwiami był dopiero w ostatniej dekadzie miesiąca, choć był to numer na miesiąc, który się własnie kończył.

a pod moimi drzwiami byl tylko raz w historii - jeden jedyny raz a bylo to zaraz przed ostatnimi wyborami. A tak bywal w jednym sklepie ale juz dawno temu

--------------------

+Quote Post
mary cha
post pią, 09 mar 2007 - 10:16
Post #130

GreenPointHooligan

Nr użytkownika: 119

u mnie nie uswiadczyles tej gazetki.zapomniana ulica:(
mam nadzieje ze poprawia dystrybucje PD wraz z nowym wygladem czy tam "wnetrzem":D

+Quote Post
fiolek
post wto, 13 mar 2007 - 12:30
Post #131

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 547

Panie Bęben chodzą plotki ze działa Pan teraz dla Fatku. Jak to prawda to powodzenia, tam Pan chociaż pasuje... wink.gif

Ten post edytował fiolek wto, 13 mar 2007 - 12:31

+Quote Post
Andrzej Bęben
post wto, 13 mar 2007 - 17:50
Post #132

UZYTKOWNIK
**

Mlody wilku lewicy, bo chyba nie prawicy :) Cos tam gdzies zaslyszales, ktos, gdzies cos chalpnal nie widzac co chlapie, gdzie sie uderzylo w stol... Nie fijolkue, nie dzialam dla Faktu, chociaz przynzaje, ze strasznie beszczesci i imie wladzy tobie milej.
Pa.

--------------------
POZDROWIENIA!
Andrzej Bęben

+Quote Post
kursor
post wto, 13 mar 2007 - 22:11
Post #133

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 187

QUOTE(Andrzej Bęben @ Mar 13 2007, 05:50 PM) *
Mlody wilku lewicy, bo chyba nie prawicy :) Cos tam gdzies zaslyszales, ktos, gdzies cos chalpnal nie widzac co chlapie, gdzie sie uderzylo w stol... Nie fijolkue, nie dzialam dla Faktu, chociaz przynzaje, ze strasznie beszczesci i imie wladzy tobie milej.
Pa.

powiedz drogi Bębnie gdzie skrobiesz przyznaj się ........ dla kogo teraz klepiesz w klawiaturkę, u którego niemca ?????

proszę Cię tylko bez zbędnej filozofii, przytyków, preferencji politycznych itp. itd.

+Quote Post
Andrzej Bęben
post śro, 14 mar 2007 - 08:09
Post #134

UZYTKOWNIK
**

Kursor,

byc moze sie znamy, ale nie sadze. zatem daruj sobie zwrot "drogi", bo rozumiesz, co prawda okazywanie takich emocji w pewnych srodowiskach jest cool i trendy, ale ja jestem z tych srodowisk, w ktorych jest to bebe.
Nie widze powodu, bym mial zaspakajac Twoja ciekawosc wyrazona nader ironicznie... :-)

--------------------
POZDROWIENIA!
Andrzej Bęben

+Quote Post
kwintosz
post nie, 18 mar 2007 - 00:22
Post #135

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Nie rozumiem dlaczego p. Andrzeju robi Pan z tego jakąś tajemnicę? Forumowicze i ja sam chętnie poznaliby pańskie dalsze losy, w końcu większość z nas spotkała się z pańską, dla niektórych bardzo kontrowersyjną, "twórczością". Poza tym nie widzę w ciekawości niczego złego. Ba, dziennikarz wręcz musi być ciekawski dociekliwy..
Ale jeśli nie będzie chciał Pan podzielić się z nami tą informacją to zrozumiem.
Pozdrawiam

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
Bartek
post nie, 18 mar 2007 - 14:35
Post #136

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

Mnie nie interesują dalsze losy tego człowieka i dobrze że tak znikł z życia publicznego!!!

+Quote Post
mary cha
post nie, 18 mar 2007 - 15:46
Post #137

GreenPointHooligan

w pelni zgadzam sie z @bartek.dawny PD to juz przeszlosc.proponuje zamknac temat i otworzyc nowy jak pojawi sie numer PD.wtedy bedziemy oceniac czy cos sie zmienilo czy nie.

ps
p.Józef Kuraś-takie komentarze niech pan zostawi dla siebie i dla ludzi ze swojego pokolenia.jestem z generacji ktore zycie zaczelo po '89 roku(w przenosni oczywiscie)i teraz skupiam sie na tym co jest i co bedzie a nie na tym co bylo.nie bede zaprzatal sobie glowy ustrojem ktory ledwo co pamietam i znam z opowiadan(tych dobrych i zlych).dla mnie to jest odgrzewanie tematu i granie na ludzkich uczuciach.

+Quote Post
Józef Kuraś
post pon, 19 mar 2007 - 17:18
Post #138

UZYTKOWNIK
*

Czolem poborowy Mary cha!

Sobie geby oficerem nie wycierajcie, kocie bez obcinki, bo za malo macie na pagonach, by sie wypowiadac, jako wyrocznia.
A tak na marginesie poborowy, to palicie, ale sie nie zaciagacie? Bo mam wrazenie, ze wam, kocie poborowy, rozum odjelo.

--------------------
CZOŁEM!
Kuraś

+Quote Post
mary cha
post pon, 19 mar 2007 - 17:58
Post #139

GreenPointHooligan

Sobie geby oficerem nie wycierajcie

jest demokracja,wiec bede sobie wycieral "gebe" w co bede chcial

kocie bez obcinki

a co to?

bo za malo macie na pagonach

na szczescie na pagonach nie mam nic i nie zamierzam miec

by sie wypowiadac, jako wyrocznia.

wyrocznia nie jestem ale mam swoje zdanie na ten temat i go nie zmieniam pod wplywem "wiatru"

A tak na marginesie poborowy, to palicie, ale sie nie zaciagacie?

na szczescie nie jestem Billem Clintonem

Bo mam wrazenie, ze wam, kocie poborowy, rozum odjelo

rozum na swoim miejscu.w przeciwienstwie do niektorych "wypranych" przez ZSRR lub Mlodziez Wszechpolska(niewlasciwe skreslic).

c ya

Ten post edytował kwintosz pon, 19 mar 2007 - 18:35

+Quote Post
Józef Kuraś
post pon, 19 mar 2007 - 18:44
Post #140

UZYTKOWNIK
*

Czolem poborowy narkotykowy!

Coz to bedzie z nasza Ojczyzna, jak jakas swolocz na nia napadnie. Wy chyba, kocie nieobciety, bronic jej nie bedziecie, bo przeciez, co was tam interesuje historia, Bog, honor i Ojczyzna! Aby tylko bylo co do michy wsadzic i co przypalic.
Demokracja, mlody kocie, nie polega na tym, by sobie starszymi w szarzy gebe wycierać. Musisz sie tego bolszewickiego zwyczaju oduczyc. Kto cie tego, nauczyl, skoro za komuny cie nie bylo?
I juz mi tu wiecej nie parskaj, bo mi sie z toba nie chce gadac. 25 wyciorem na gola! I odmeldować mi sie. W tyl zwrot Mary cha. Padnij! Powstan. Maska na twarz! Ruchy, ruchy, ruchy, kocie jeden!

Mod: OSTRZEŻENIE

Ten post edytował pulsatilla1214 pon, 19 mar 2007 - 18:52

--------------------
CZOŁEM!
Kuraś

+Quote Post

25 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:20
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza