![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Impreza udana, uczestnicy zadowoleni ale...
![]() dyrekcja CSiR udostępniła nam nieodpłatnie teren EuroCampingu jako bazę rajdu, za przyjemności jednak trzeba płacić - faktura za 5 godzin "korzystania z pawilonu grillowego". Kto wytrzyma 5 godzin przy grillu po wyczerpującym rajdzie? Nadmienię, iż węgiel drzewny mieliśmy własny (kiełbaski również). Jesteśmy organizacją non profit, promujemy Nasze Miasto - w rajdzie wzięli udział zawodnicy z odległych zakątków kraju. Nagroda - "mandat" w wysokości 60,00 PLN (w tym 11,22 podatku VAT). KOCHAM MOJE MIASTO!!! ![]() Ten post edytował mawwm pon, 27 maj 2013 - 18:14 -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
Zapraszamy:
![]() nie będzie nagród, gadżetów, miski zalewajki, będzie doborowe towarzystwo i dobra zabawa Ten post edytował mawwm wto, 28 maj 2013 - 16:48 -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
Zapraszamy: ![]() nie będzie nagród, gadżetów, miski zalewajki, będzie doborowe towarzystwo i dobra zabawa Z Zagłębiowskiej Masy zrezygnowałem (a do pewnego momentu byłem na każdej), jak zaczęto markę Masa Krytyczna mieszać z wiecem lokalnych polityków. Jakoś ciężko uczestniczyć w masie, która jest wyrazem sprzeciwu wobec złej polityki rowerowej w momencie gdy firmują ją twarze, które nas rowerzystów regularnie ośmieszają. Czy w Dąbrowskiej MK też będzie jechał prezydent a na koniec będą uśmiechy tych, którzy tworzą te koszmarne rozwiązania rowerowe w naszym mieście? Czy udział miasta ogranicza się do zezwoleń? Ten post edytował gregol czw, 30 maj 2013 - 09:31 |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Czy w Dąbrowskiej MK też będzie jechał prezydent a na koniec będą uśmiechy tych, którzy tworzą te koszmarne rozwiązania rowerowe w naszym mieście? Czy udział miasta ogranicza się do zezwoleń? Przybądź, zobacz, oceń: I Dąbrowska MK tylko jeden postulat został spełniony - utworzono w UM stanowisko oficera rowerowego ps. 1. nikt nie zabrania nikomu uczestnictwa w MK - ale wszyscy są równi 2. MK nie potrzebuje zezwoleń (rowerzysta jest pełnoprawnym uczestnikiem ruchu drogowego) - mamy dla bezpieczeństwa opiekę policji i służb medycznych Ten post edytował mawwm czw, 30 maj 2013 - 10:48 -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
Owszem może jechać każdy, ale sądzę, że dobrze wiesz w co poszła ZMK. Od politycznych uśmiechów do łącznia mety ZMK z festynem miejskim. Miasta, które ścieżkami rowerowymi z nas kpi a nie nam pomaga*.
MK nie potrzebuje zezwoleń, ale przychylności policji już tak ![]() A jeśli odleczę drobną kontuzję to może się pojawię. Obym się nie zawiódł. No i jedno pytanie dlaczego zarówno ZMK jak i Dąbrowska MK muszą być robione o "grzecznych" godzinach a nie jak należy w ostatni piątek? * Choć przyznaje, kontrapas czy wspomniany oficer rowerowy pokazują, że zaczyna się coś zmieniać. |
|
|
![]()
|
|
No i jedno pytanie dlaczego zarówno ZMK jak i Dąbrowska MK muszą być robione o "grzecznych" godzinach a nie jak należy w ostatni piątek? Może i racja - pora wrócić "do podstaw" idei MK za WIKI: CYTAT Masa Krytyczna – nieformalny ruch społeczny, polegający na organizowaniu spotkań maksymalnie licznej grupy rowerzystów i ich wspólnym przejeździe przez miasto. Spotkania te odbywają się pod hasłem "My nie blokujemy ruchu, my jesteśmy ruchem" i mają na celu zwrócenie uwagi władz i ogółu społeczeństwa na zwykle ignorowanych rowerzystów
|
|
|
![]()
|
|
II Dąbrowska Masa Krytyczna za nami
@gregol - P.T. Prezydenta Miasta (ani innego dąbrowskiego VIP-a) nie było wśród nas (ani na starcie ani na mecie), rowerów też nikt nie rozdawał, a naszą dąbrowską reprezentację MTB sponsoruje firma BANIMEX z Będzina ![]() Było za to chamstwo kierowców "wcinających" się pomiędzy jadący na sygnale (niebieskie, niebieskie...) pojazd policji a kolumnę rowerzystów. Kocham Moje Miasto Ten post edytował mawwm sob, 01 cze 2013 - 18:04 -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
Skandia Maraton Lang Team – Dąbrowa Górnicza 08. 06. 2013 r.
![]() BANIMEX MTB TEAM - reprezentacja kolarstwa górskiego Dąbrowy Górniczej Ten post edytował mawwm nie, 09 cze 2013 - 17:51 -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 178 Dołączył: śro, 03 wrz 08 Nr użytkownika: 1,439 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() 1. Park Hallera czyli kopalnia Reden i huty cynku Konstanty. 2. Damel czyli kopalnia Flora i nad podziw dużo zabudowań, które po niej pozostały. 3. Podlesie czyli jak na niewielkim terenie zmieścić dużo kopalń. 4. Jamki. 5. Strzemieszyce czyli kolej na kolej. 6. Sulno czyli Podlesie part II. 7. Kopalnia Paryż - wspomnienie generała Zawadzkiego. 8. Szyb Mariusz. 9. Park Zielona. -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 98 Dołączył: śro, 03 wrz 08 Nr użytkownika: 1,438 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy organizatorom wyprawy przyświeca może taka trasa ?:
ŚLADAMI TECHNIKI Ja i jeszcze jedna osoba jesteśmy chętni i na pewno widzimy się w niedzielę ![]() Ten post edytował motonita2002 pią, 09 sie 2013 - 20:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może macie więcej zdjęć, chętnie bym zobaczył? Generalnie super pomysł - szkoda, że akurat nie było mnie w Dąbrowie. Ten post edytował Bathurst nie, 18 sie 2013 - 18:50 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Więcej zdjęć (zgodnie z wpisem linkowanym powyżej) jest na Eksploratorach, niestety trzeba się zalogować.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
obejrzałem sobie - ładnie, ładnie. Podoba mi się taka oddolna, wręcz pozasystemowa inicjatywa
![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 02:25 |