![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dużo ciekawych imprez organizujecie, oby tak dalej
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
mawwm - czy jest szansa na wcześniejsze info na forum? Na jutro już zaplanowaliśmy rowery ale wyjazdowo więc kolejny raz odpadamy
![]() -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
mawwm - czy jest szansa na wcześniejsze info na forum? Na jutro już zaplanowaliśmy rowery ale wyjazdowo więc kolejny raz odpadamy ![]() zapraszamy na Rowerowa Dąbrowa tam zwykle info z ok. 2 tyg. wyprzedzeniem Ten post edytował mawwm sob, 29 wrz 2012 - 17:20 -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
mawwm - wiem, wiem. Tylko czasu mi brakuje na odwiedzanie wszystkich stron, które bym chciał ;-). A może jakiś newsletter udałoby się uruchomić? Byłbym pierwszy, który się zapisze
![]() Przyzwyczaiłem się, że o większości wydarzeń czytam z forum lub dg.pl - postaram się klikać częściej na RD. -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Godzina dla większości niezbyt szczęśliwa, ale wydarzenie bardzo ważne
CYTAT 18.10.2012 r. o godzinie 9:30 w Sali Sesyjnej Urzędu Miejskiego w Dąbrowie Górniczej odbędzie się KONFERENCJA ROWEROWA dotycząca wdrażania polityki rowerowej w miastach. To jedyne w swoim rodzaju wydarzenie – po raz pierwszy organizowane w województwie śląskim! czytaj więcej...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Godzina dla większości niezbyt szczęśliwa, ale wydarzenie bardzo ważne CYTAT 18.10.2012 r. o godzinie 9:30 w Sali Sesyjnej Urzędu Miejskiego w Dąbrowie Górniczej odbędzie się KONFERENCJA ROWEROWA dotycząca wdrażania polityki rowerowej w miastach. To jedyne w swoim rodzaju wydarzenie – po raz pierwszy organizowane w województwie śląskim! czytaj więcej...Ważne to może, to wydarzenie jest w Polsce, w Dąbrowie. Dam sobie palce u rąk obciąć, że w żadnym tzw zachodnim kraju, gdzie rower w życiu publicznym jest czymś normalnym a nie turystyczną ekstrawagancją, nie odbywają się tego typu konferencje. Po prostu, idą fachowcy, oceniają czy da się wytyczyć drogę dla rowerów i malują farbą paski. Jeśli jest fundusz, to się dzieli chodnik i leje asfalt dla cyklistów. Patrzeć tylko jak Wielce Wysoka Komisja UM pojedzie do Holandii lub Francji żeby zobaczyć jak się to robi. A wystarczy Google Maps. Nasi rajcy potrzebują teraz uzasadnienia dla zerwania greckiej mozaiki z Kościuszki, żeby wyodrębnić drogę dla rowerów. To samo tyczy chodnika na Piłsudskiego. Gdyby komuś faktycznie zależało żeby rozwiązać problem, zrobiono by nasiadówkę w sobotę, lub w dzień powszedni po południu. Nie wierzę, że w tym mieście powstanie jakiś spójny system dróg rowerowych. Za dużo spieprzono do tej pory. Opór społeczny, żeby to naprawić będzie zbyt silny. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Niestety masz dużo racji i też się obawiam o to, że może się zakończyć na "gadaniu i konferowaniu" jak w wieli innych inicjatywach w DG ale jeszcze nie straciłem nadziei, że jednak się uda. Jest szansa, bo przecież wiele ulic jest rozkopanych z powodu prac przy kanalizacji więc można było to wykorzystać i zbudować nowe ścieżki rowerowe.
Materiał dot. konferencji z video kanal99.pl zapraszam do obejrzenia. CYTAT Rozwój szeroko pojętej infrastruktury rowerowej w całym mieście, tak w największym skrócie można zdefiniować działania prowadzone w ramach projektu Dąbrowa Rowerowa. Zorganizowana w dąbrowskim magistracie konferencja pod hasłem „Wdrażanie polityki rowerowej w miastach”, to pewne podsumowanie dotychczasowych, już blisko półrocznych działań realizowanych w ramach wspomnianego projektu. czytaj więcej...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Stowarzyszenie Rowerowa Dąbrowa zaprasza
![]() Preliminarz imprez Stowarzyszenia Rowerowa Dąbrowa Ten post edytował mawwm wto, 19 lut 2013 - 09:52 -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
Aura nas nie rozpieszcza - pomimo tego jutro topimy Marzannę i witamy wiosnę !!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mawwm, jak z tą Marzanną utopiona?
Chyba znów wypłynęła na powierzchnię hydra jedna ![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
W temacie "Dąbrowa biega" dałem krótka relację z III Kosmicznego Biegu na Orientację.
Ja biegłem ale jest tam też trasa rowerowa. Nie będę się powtarzał tylko zamieszczę harmonogram kolejnych imprez na orientację. może ktoś skorzysta. CYTAT Kolejne rajdy organizowane przez Rowerową Norkę już niebawem:
- 4 maja 2013, godz. 11:00 ? ?Orientuj się? ? wykład oraz pokazowy, krótki rajd na orientację na Dębowym Maj Festiwalu ? Park Zielona; - 18 maja 2013 ? KoRNO IV ? rajd na orientację; - 3 sierpnia 2013 ? ?Dębowy Orient? ? rajd na orientację; - 21 września ? KoRNO VI. Szczegóły oraz aktualne informacje na temat organizowanych imprez można śledzić na stronie: http://rajdynaorientacje.rowerowanorka.pl/. Ten post edytował bzenek wto, 26 mar 2013 - 18:31 |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Stowarzyszenie Rowerowa Dąbrowa oraz Muzeum Miejskie „Sztygarka” w Dąbrowie Górniczej zapraszają na otwarty, jednodniowy (ze względu na długość ok. 60 km - tylko dla dorosłych):
ROWEROWY RAJD HISTORYCZNY "Szlakami Powstania Styczniowego" Ten post edytował mawwm pon, 29 kwi 2013 - 09:11 -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja będe na pewno, ale w grupie pieszej. do zobaczenia ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:22 |