![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 14 Dołączył: śro, 10 mar 04 Nr użytkownika: 64 ![]() |
Czyli to znaczy, że planuje organizować wyjazdy na Skandię, czy mowa tylko o MP w DG ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czyli to znaczy, że planuje organizować wyjazdy na Skandię, czy mowa tylko o MP w DG ? na całą edycję Skandia Maraton Lang Team 2012, trwają rozmowy z UM o dofinansowanie startów (wpisowe, transport, noclegi itd.) -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 14 Dołączył: śro, 10 mar 04 Nr użytkownika: 64 ![]() |
To trzymam kciuki aby się udało.
|
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wiosna, słoneczko, rowerzyści wyjechali na szlaki - aż miło popatrzeć, niestety Offroad'owcy również poczuli chęć przygody - tylko dlaczego na ścieżkach rowerowych, na plażach Pogorii IV, na Obszarze Natura 2000
![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us STOP QUADOM Ten post edytował mawwm nie, 25 mar 2012 - 21:05 -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Dąbrowa Górnicza została gospodarzem tegorocznych Mistrzostw Polski w maratonie rowerowym MTB. Impreza będąca częścią cyklu Skandia Maraton Lang Team zorganizowana zostanie 16 września tego roku. Oprócz mistrzostw, w naszym mieście odbędą się również trzy amatorskie wyścigi o długości 40, 74 i 108 km, w których udział może wziąć każdy. czytaj więcej...PS Scalanie wątków RD idzie jak po grudzie, sam nie mam uprawnień do przenoszenia z różnych działów spoza SD, a prv wysłane do dwóch adminów pozostały bez odpowiedzi. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
[quote]Piąta edycja Zagłębiowskiej MASY Krytycznej odbędzie się 3 Maja 2012r. w czwartek. Startujemy o godzinie 15.00 spod Dworca Głównego w Sosnowcu. W tym roku trasa ma długość około 13 kilometrów i biegnie przez Zagórze do Dąbrowy Górniczej. Meta zaplanowana jest przy Pogorii 3 – molo.[/quote]czytaj więcej...
Strasznie dziwna trasa jak na zagłebiowską masę? Dlaczego impreza omija Czeladź i Będzin? Czy powodem jest termin w środku tygodnia? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Będzin z Czeladzią nie chcą pomóc, sypnąć groszem to trasa jest taka a nie inna... Niestety...
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: nie, 08 kwi 12 Nr użytkownika: 4,991 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wiadomo już coś w ramach reprezentacji Dąbrowy Górniczej ?
Czym szybciej zostanie powołana tym więcej czasu pozostanie na przygotowanie jej do wyścigu. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Zawodnicy są, trenerzy są, brakuje pieniędzy (startowe, dojazdy, noclegi itd.). Nasze Miasto - jak zwykle, cytuję maila od Naczelnika Wydziału Promocji, Kultury i Sportu: "Popieramy inicjatywę utworzenia grupy kolarskiej MTB w Dąbrowie Górniczej, szczególnie w obliczu czekających nas w tym roku imprez rowerowych. W tym miejscu pragnę poinformować, iż w kwietniu roku bieżącego ogłoszony zostanie konkurs na dotacje w zakresie sportu w Wydziale Promocji, Kultury i Sportu, w którym zachęcam gorąco wystartować. W celu informacyjnym proponuję śledzić stronę Biuletynu Informacji Publicznej, gdzie w zakładce ogłoszenia pojawiają się aktualne informacje na temat dotacji w poszczególnych Wydziałach oraz w chwili wypełniania wniosków korzystać z konsultacjach dąbrowskiego Inkubatora Społecznej Przedsiębiorczości. Na chwilę obecną nie możliwe jest podjęcie decyzji o kompletnym finansowaniu kolarzy, nie mniej jednak w związku z Mistrzostwami MTB organizowanymi przez Lang Team 16 września 2012r. rozważamy możliwość doposażenia reprezentacji kolarskiej Dąbrowy Górniczej w stroje kolarskie."
Cóż, szukamy sponsorów, piszemy aplikacje do w/w konkursu na dotacje... Stowarzyszenie ROWEROWA DĄBROWA ma już osobowość prawną, liczymy, że uda się wystawić reprezentację Dąbrowy Górniczej jeśli nie na całą edycję Skandia MTB Maraton, to na Mistrzostwa Polski - z pomocą Miasta, czy też bez, ważne, że "z poparciem". Ten post edytował mawwm pon, 16 kwi 2012 - 09:41 -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: nie, 08 kwi 12 Nr użytkownika: 4,991 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jestem trochę zaskoczony faktem, że zawodnicy są już wybrani.
W jaki sposób zawodnicy zostali wybierani? W jakim terminie się to odbyło? Również składałem moją kandydaturę i trochę jestem zawiedziony że nie miałem szansy spróbowac swoich sił? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Jestem trochę zaskoczony faktem, że zawodnicy są już wybrani. W jaki sposób zawodnicy zostali wybierani? W jakim terminie się to odbyło? Również składałem moją kandydaturę i trochę jestem zawiedziony że nie miałem szansy spróbowac swoich sił? ![]() napisałem: "zawodnicy są" a nie - została wybrana reprezentacja, niestety biurokracja (rejestracja stowarzyszenia, powołanie Klubu Sportów Rowerowych itd.) opóźnia nasze działania. -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
Jakieś newsy odnoście Rowerowej Dąbrowy?
Pojawili się jacyś sponsorzy? Przypuszczam, że z tymi wyjazdami na Skandię się nie udało, zważywszy na to że pierwszy etap już w tym tygodniu. |
|
|
![]()
|
|
Przypuszczam, że z tymi wyjazdami na Skandię się nie udało, zważywszy na to że pierwszy etap już w tym tygodniu. patrz wyżej, oraz: Walne Zebranie uchwaliło powołanie Klubu Sportów Rowerowych "Dąbrowiak", czekamy na opinię prawnika NGO. CYTAT Pojawili się jacyś sponsorzy? TAK, rozmowy trwają, do chwili sfinalizowania umowy obowiązuje nas tajemnica handlowa. -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
CYTAT O Studium słów kilka Z myślą o wszystkich sympatykach roweru oddajemy w Państwa ręce do konsultacji bardzo ważny dokument w dziejach naszego miasta – Studium Rozwoju Głównych Tras Rowerowych w Gminie Dąbrowa Górnicza, którego autorem jest Tobiasz Nykamowicz we współpracy z dr. Tadeuszem Koptą, głównym specjalistą ds. ścieżek rowerowych w Departamencie Studiów GDDKiA. "Studium" jest jak wirus atakujący Linux'a - wszyscy o nim słyszeli ale na własne oczy nikt go nie widział. Jak można konsultować projekt, który zalega zapewne w kasach pancernych UM? Może Miasto w końcu uchyli rąbka tajemnicy i odtajni najtajniejszy z dokumentów - wszyscy jesteśmy ciekawi, bo jak wyglądają dąbrowskie drogi rowerowe (te oznaczone znakiem drogowym C-13) doskonale wiemy. Znamy ich imponującą długość, zgodne z logiką komunikacji i bezpieczeństwa ciągi, ilość śluz rowerowych itd. itd... ps. rozszyfrowałem skrót GDDKiA - Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad, teraz rozumiem przebieg dróg rowerowych w D.G. - są kopią autostrad... czekamy na bramki z opłatami. pojawiły się właśnie na na stronie UM pdf'y ze Studium, zagłębiam się w lekturze ps. 1 "Koncepcja" piękna, czekamy na realizacje, a tak na marginesie (znowu wychodzi ze mnie malkontent): "Tabela 2.13 Istniejące trasy rowerowe. Ich lokalizacje, typy, długość, rodzaj nawierzchni, funkcję oraz opis (wady)" - żadna z istniejących "tras rowerowych" nie została oceniona pozytywnie, a przecież "ktoś" te trasy zaprojektował, "ktoś" owe projekty zatwierdził, "ktoś" wreszcie wykonał. Każdy z tajemniczych "ktosiów" za swoją "pracę" otrzymał wynagrodzenie. Reszta jest milczeniem... - jak długo? Ten post edytował mawwm pią, 25 maj 2012 - 10:52 -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
@mawwm mam pytanie: Rowerowa Dąbrowa to nie to samo co ta w newsie Dąbrowa Rowerowa?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
@mawwm mam pytanie: Rowerowa Dąbrowa to nie to samo co ta w newsie Dąbrowa Rowerowa? Stowarzyszenie ROWEROWA DĄBROWA zarejestrowane jest w KRS pod nr 0000415364. DĄBROWA ROWEROWA to zapewne odpowiedź Naszego Miasta na oddolną inicjatywę społeczną. -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
@mawwm mam pytanie: Rowerowa Dąbrowa to nie to samo co ta w newsie Dąbrowa Rowerowa? Stowarzyszenie ROWEROWA DĄBROWA zarejestrowane jest w KRS pod nr 0000415364. DĄBROWA ROWEROWA to zapewne odpowiedź Naszego Miasta na oddolną inicjatywę społeczną. ![]() Stowarzyszenie Rowerowa Dąbrowa jako pierwsze zostało zaproszone do konsultacji projektu. 31 maja br. w siedzibie Inkubatora Społecznej Przedsiębiorczości autor Studium Głównych Tras Rowerowych miasta Dąbrowa Górnicza Tobiasz Nykamowicz przedstawił projekt. Odbyła się dyskusja i konsultacje. Zapraszamy dąbrowskich rowerzystów do zapoznania się z koncepcją (link powyżej) i do udziału w konsultacjach projektu Dąbrowa Rowerowa. Od tego zależy przyszłość dróg rowerowych w naszym mieście. Oby projekt został jak najszybciej zatwierdzony i wdrożony do realizacji !!! -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Oj. puszczą nerwy kierowcom, puszczą... próby przeszczepiania rozwiązań z zachodnich miast (chodzi mi o strefy nie o system ścieżek), z rozwiniętą infrastrukturą drogową (obwodnice) i przemyślanym transportem publicznym na nasz teren może być trudne. Już choćby sam układ urbanistyczny podawanego za przykład Grazu bardziej przypomina Wrocław, Kraków, Toruń gdzie strefy ograniczonego ruchu już istnieją i rowery w naturalny sposób zaczynają tam funkcjonować, a DG nijak mi takiego miasta nie przypomina. I gdzie taka strefa miałaby się pojawić? Na Kościuszki, Sobieskiego, Królowej Jadwigi czy Piłsudskiego? W naszym mieście władze nie potrafią wyegzekwować nawet zakazu ruchu na 3-go Maja, a co dopiero w w rozległych strefach.
CYTAT Nowoczesne pomysły na drogach mają zamienić Dąbrowę Górniczą w raj dla rowerzystów, taki jak w Danii, Holandii i Austrii. Czy to się przyjmie, skoro kierowców już teraz ponoszą nerwy? czytaj więcej...-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:31 |