![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
GoldenLion chociażby. I nie wydaje mi się by kosztem kursanta tam wszystko robili. Przynajmniej ja takiego wrażenia nie miałem. Nie umiesz jeździć to Cię nie dopuszczają do egzaminu.
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 99 Dołączył: czw, 08 lis 07 Nr użytkownika: 871 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Szer: Teoretycznie masz racje. Jednak diabel tkwi w szczegolach :)
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 99 Dołączył: czw, 08 lis 07 Nr użytkownika: 871 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zwroccie uwage:
a) kat. A -> - ucza na motorkach; a gdzie nauka odpowiedniej jazdy na mocniejszych/szybszych maszynach; - kombinacje: auto+motor, motor+motor, motor+auto; - na zachodzie instruktor ma w jednej chwili max 2 kursantow i wszyscy na motorach, b) kat. B -> - nauka cofania na duzych parkingach, zamiast malych osiedlowych (np. na Kasprzaka) - brak nauki cofania na lusterkach - brak jazdy autami dostawczymi, - prowadzenie auta z przyczepa (max. o wadze 3500kg i 4250kg). c) kat. B+E - brak jazdy dlugimi i ciezkimi zestawami (auto+przyczepa-max. 7ton) - brak jazdy autami dostawczymi. Bez obrazania kogokolwiek. Zauwazcie, ze kobiety maja problem z: tankowaniem, zmiana kola, uzupelnieniem plynow (np.oleju w silniku), parkowaniem. I to mimo faktu, ze koncza kurs prawa jazdy, a powyzsze elementy to podstawa. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Odn kat. A to nie widzę wielkiej różnicy w jeździe 125ccm po mieście, kierunkowskazy, gaz hamulec wszystko tak samo..
Odn. kat. B to gdzie uczą parkować, zależy od instruktora, mieszkańców i aktualnych możliwości. Mnie osobiście to nie przeszkadza, ale są osoby które wielce wzdryganie patrzą jak Lka parkuje obok ich nowego Mercedesa. Parkować jak i wyprzedzać z samych lusterek nie wolno, albo raczej jest to nie do końca poprawne. Np. w Niemczech by zmienić pas trzeba spojrzeć w lusterko, potem się odwrócić - dlatego niemieckie auta mają relatywnie małe lusterka. Takie przyczepy wymagają już uprawnień E. Odn. kat. B+E to nie spotkałem się z ów brakami. Również bez obrażania nikogo, większość facetów ma problem z ustępowaniem pierwszeństwa, zatrzymywaniem się przed znakiem STOP, stosowaniem się do ograniczeń prędkości itd. Tak, więc nie wiem po co wywlekasz aspekty dotyczące zdolności psychomotorycznych mózgu dotyczące rożnych płci. |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Takie przyczepy wymagają już uprawnień E. Ale fakt faktem jakaś godzinka z mniejszą przyczepą by się przydała. pawcio1978 wywlekł tutaj braki w szkoleniu a że one są to każdy wie tylko imho nie te są istotne o których wspomniał. 80% po egzaminach nie potrafi się wciąż zachować na rondzie (np. 90% nie wrzuca kierunku zjeżdżając z ronda za to ładnie wrzuca na rondo wjeżdżając), wiele osób nie potrafi się zachować na drodze ekspresowej/autostradzie (czy w ogóle szybszym odcinku dwujezdniowym) i można tak wymieniać a są to rzeczy mające większe znaczenie dla bezpieczeństwa czy płynności ruchu niż zmiana koła. Najgorsze jest to, że bardzo często widać "elki" jadące nieprawidłowo mimo, że przecież instruktor siedzi na prawym fotelu. Nie wiem jakie kryteria są niezbędne do spełnienia aby zostać instruktorem ale są chyba niewymagające, bo mam wrażenie, że niektórzy instruktorzy sami potrzebuiją podszkolenia ![]() |
|
|
![]()
|
|
Takie przyczepy wymagają już uprawnień E. Ale fakt faktem jakaś godzinka z mniejszą przyczepą by się przydała. pawcio1978 wywlekł tutaj braki w szkoleniu a że one są to każdy wie tylko imho nie te są istotne o których wspomniał. 80% po egzaminach nie potrafi się wciąż zachować na rondzie (np. 90% nie wrzuca kierunku zjeżdżając z ronda za to ładnie wrzuca na rondo wjeżdżając), wiele osób nie potrafi się zachować na drodze ekspresowej/autostradzie (czy w ogóle szybszym odcinku dwujezdniowym) i można tak wymieniać a są to rzeczy mające większe znaczenie dla bezpieczeństwa czy płynności ruchu niż zmiana koła. Najgorsze jest to, że bardzo często widać "elki" jadące nieprawidłowo mimo, że przecież instruktor siedzi na prawym fotelu. Nie wiem jakie kryteria są niezbędne do spełnienia aby zostać instruktorem ale są chyba niewymagające, bo mam wrażenie, że niektórzy instruktorzy sami potrzebuiją podszkolenia ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Zna ktoś osk w dg lub okolicy szkolące na automacie?
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 23 Dołączył: śro, 07 kwi 10 Nr użytkownika: 3,808 Płeć: Kobieta ![]() |
Co sądzicie o ośrodku PERFECT? Albo EFEKT? Stanęłam przed wyborem i chciałabym zebrać trochę opinii, a zastanawiam się konkretnie nad tymi dwoma.
Przeczytałam poprzednie wiadomości, ale może jakieś nowe opinie się pojawią? Z góry dzięki! ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 178 Dołączył: śro, 03 wrz 08 Nr użytkownika: 1,439 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zapraszam do udziału w konkursie. Można wygrać kurs prawa jazdy:
http://www.zaglebieinfo.pl/informacje/wygr...rs-prawa-jazdy/ |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: czw, 28 lut 13 Nr użytkownika: 5,169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: pon, 09 lut 15 Nr użytkownika: 5,605 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dobre warunki jeśli chodzi o cenę, samochody, kurs teoretyczny mają w firmie CSK LEX. Jeżdżą nowymi Yarisami, pełen komfort;) Na stronie www.csk-lex.pl jest dokładny cennik itp. Ja polecam też kurs ekspresowy, wyrobiłem się na nim w miesiąc ze wszystkim.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
I tak Cię to ucieszyło, że aż się zarejestrowałeś, żeby nam o tym napisać...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Leszku - pewnie doszukujesz się czegoś, co nie mogło zaistnieć... ;-)
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
Skoro ktoś zarejestrował się specjalnie po to, by polecić "swój" ośrodek, to ja mogę polecić ośrodek znajomego! Co prawda nie w DG a w Będzinie ale zawsze można jazdy w DG zaczynać.
http://www.tanie-prawko.pl/ Polecam! -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 12:58 |