![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: czw, 07 paź 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 112 ![]() |
Witam.Mam zamiar wybrac sie na kurs prawa jazdy i w zwiĄzku z tym moje pytanie.KtÓry oŚrodek szkolenia polecacie i dlaczego? Z gÓry dziĘkuje i pozdrawiam
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja robiŁem kurs w Edenie, ale niech BÓg Cie Broni zebys sie tam zapisaŁ. ByŁo dosc Tanio, ale instruktor NO COMENT, zero nauki , tylko wyzwiska i pretensje ze czegos sie nie umie zrobic poprawnie. Efekt - nie zdaŁem 4 razy , dopiero po piĘciu(5) jazdach doszkalajacych w O. S. K "DĄbrowa" , zdaŁem bezproblemu, jazdy te wykupiŁem po 2 latach od zrobienia kursu, tak wiĘc w Edenie 20 godzin jazdy to byŁo za maŁo , a w DĄbrowie 5 godzin mi wystarczyŁo na opanowanie Placu i jazdy po mieŚcie.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: czw, 07 paź 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 112 ![]() |
QUOTE(klocek) Ja robiŁem kurs w Edenie, ale niech BÓg Cie Broni zebys sie tam zapisaŁ. ByŁo dosc Tanio, ale instruktor NO COMENT, zero nauki , tylko wyzwiska i pretensje ze czegos sie nie umie zrobic poprawnie. Efekt - nie zdaŁem 4 razy , dopiero po piĘciu(5) jazdach doszkalajacych w O. S. K "DĄbrowa" , zdaŁem bezproblemu, jazdy te wykupiŁem po 2 latach od zrobienia kursu, tak wiĘc w Edenie 20 godzin jazdy to byŁo za maŁo , a w DĄbrowie 5 godzin mi wystarczyŁo na opanowanie Placu i jazdy po mieŚcie. a gdzie ten O.S.K DĄbrowa sie znajduje? Bo niestety o nim nie sŁyszaŁem?Na mysl jeszcze przychodzĄ mi LOK i ZagŁebiak.... -------------------- Turbulętnie rzecz ujmując rzeczywistość koliduje z moimi imperatywami
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
2 lata temu byŁo w TZN, teraz nie wiem, ale jest wiele ogŁoszeĹ na Centrum na sŁupach i w przejsciach podziemnych. OprÓcz tego sĄ LOK , ZagŁĘbiak , Edwardo :) ,Luks ,eLka, i wiele innych maŁych.
|
|
|
![]()
|
|
a Twoim zdaniem klocek ktÓry oŚrodek jest najlepszy(jesli w ogÓle mozna tak klasyfikowac)? Mam na mysli instruktorÓw, poziom itp.
-------------------- Turbulętnie rzecz ujmując rzeczywistość koliduje z moimi imperatywami
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
QUOTE(Astalav) a Twoim zdaniem klocek ktÓry oŚrodek jest najlepszy(jesli w ogÓle mozna tak klasyfikowac)? Mam na mysli instruktorÓw, poziom itp. Trzy lata temu robiŁem prawo jazdy u Zbyszka w Perfeccie (w pawilonie za PZPRem) Nie zdaŁem za pierwszym razem, ale moŻe nie dlatego, Że mnie Ĺşle nauczyŁ, ale dlatego, Że 20 godzin jazdy to Śmiesznie maŁo. ZawaliŁem manewry, bo nie moŻna siĘmanewrÓw nauczyĆ w szeŚĆ godzin. PoniewaŻ moja Żonka zrobiŁa prawo jazdy miesiĄc wczeŚniej, jeĹşdziliŚmy na Budostal trenowaĆ naszym nowym autkiem. Przed drugim egzaminem wykupiŁem, bodajŻe, dwie godziny, u pana Janusza z Morcinka1 (moja Żona u niego siĘuczyŁa) . Nie dlatego Że Zbyszek mnie nic nie nauczyŁ, tylko po to, Żeby obcy instruktor powiedziaŁ mi na co mnie naprawdĘstaĆ i czy z moimi umiejĘtnoŚciami mogĘstanĄĆ do egzaminu. Ten sympatyczny facet tchnĄŁ we mnie ducha zwyciĘzcy nad WORDem. ZdaŁem egzamin i dopiero, kiedy zaczĄŁem jeĹşdziĆ zauwaŻyŁem, Że Zbyszek przekazaŁ mi w trakcie jazd tyle cennych wskazÓwek co do zachowania siĘna drodze, Że jeĹşdziŁo mi siĘo wiele Łatwiej. Co do wyboru oŚrodka. Nie licz na to, Że ktoŚ da Ci odpowiedĹş jednoznacznĄ na Twoje pytanie. Znakomita wiĘkszoŚĆ z nas chodziŁa do jednej szkÓŁki i o niej moŻe powiedzieĆ Ĺşle lub dobrze. SzukajĄc szkoŁy zapytaj ilu ma instruktorÓw, czy moŻna zmieniĆ instruktora w trakcie kursu, gdzie jest plac i przede wszystkim warunek - czy podczas jazd bĘdziesz sam, czy z innym kursantem. JeŻeli ma Ci ktoŚ towarzyszyĆ nie choĆ do takiej szkoŁy. Moja szkoŁa speŁniaŁa te warunki. ŻyczĘpowodzenia. olo |
|
|
![]()
|
|
DziĘki olo za cenne wskazÓwki....Pozdrawiam
-------------------- Turbulętnie rzecz ujmując rzeczywistość koliduje z moimi imperatywami
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 40 Dołączył: pon, 17 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 88 ![]() |
ja moge polecic ci O.S.K Wojtek... znajduje sie na 3-go maja w budynku MOP-tu... malutki osrodek, fajna atmosfera, pani Wiola super uczy teorii a Wojtek jest zajebistym instruktorem... najlepsza rekomendacja bedzie chyba to, ze wiekszosc osob zdaje egzaminy za 1, w niektorych przypadkach za 2 razem... ja sam zdalem za pierwszym razem bez wiekszych problemow... goraco polecam
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: wto, 28 lis 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 348 ![]() |
A czy ktos robil moze kurs na Cedlera?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Ja nie robiłem na Cedlera ale kiedyś wykupiłem kilka godzin u takiego kolesia co miał siedzibe [alboi tylko plac] w SP 33, kolo siłowni (koło starego ośrodka egzaminacyjnego). Niestety nie pamiętam szczegółów ale to był taki siwy energiczny facet - jeździł punciakiem jak wariat
![]() Niestety nie mam już namiarów na tego kolesia, gdzieś mi zginęły - ale skoro mi się przypomniało - to może ktoś kojarzy faceta i ma jakiś namiar? Mnie też by się to przydało dla kilku znajomych... |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zbyszek Golinski - z morcinka 1 (zadz tam i sie spytaj o niego - jak co to mam jeszcze kom - ale nie wiem czy aktrualny bo sprzed 2 lat
![]() pozdr -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: wto, 28 lis 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 348 ![]() |
Czyli polecacie pakować się w kurs na Morcinka do pana Zbyszka? (bo jak rozumem on jest odpowiedzialny za ta wielka 'L-ke' na bloku przy Kauflandzie..
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
tak - ale tylko do zbycha (golinskiego), moze jeszcze jas krol jest ok, co do p. Wisniewskiego (czy jak mu tam) nie wiem-nie mam zdania, a odnosnie pozostalych 2 panow to raczej zapomnij - jeden strasznie nerwowy a drugi ... hmm - wszyscy go nie polecaja
![]() pozdr i powodzenia :) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Serdeczne dzieki za szybka odp. Na Morcinka mam najbliżej więc zdaje się wkrótce sie tam zgłoszę :)
Pozdr |
|
|
Guest_Koleżanka_* |
![]()
|
Guests ![]() |
[Al-Mar na mickiewicza 1, fajny instruktor zero stresu i fachowo. Zdawalność wyjątowo wysoka
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja absolutnie odradzam LOKi!
Jak robiłęm prawko 7 lat temu w LOKu to mnie oszukwiali!! Zamiast pełnej godziny ajzdy, jazda trwała dotąd, aż przejadę ...19 km ![]() Jednym słowem - szwindel tam był niezły! W końcu mi oddali 1 godzinę, ale instruktor się na mnie "obraził" ![]() A gdzie można tanio i fajnie zrobić prawko na kategorię "D" (autobusy)? Wie ktoś? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja absolutnie odradzam LOKi! Jak robiłęm prawko 7 lat temu w LOKu to mnie oszukwiali!! Zamiast pełnej godziny ajzdy, jazda trwała dotąd, aż przejadę ...19 km ![]() Jednym słowem - szwindel tam był niezły! W końcu mi oddali 1 godzinę, ale instruktor się na mnie "obraził" ![]() A gdzie można tanio i fajnie zrobić prawko na kategorię "D" (autobusy)? Wie ktoś? A PKM sosnowiec nie prowadzi takowych kursów? Popytaj w zaj.Golonog:P |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak może PKM Sosnowiec prowadzić kursy? Gdyby tak było, to pewnie nie szukałby pomocy w urzędach pracy szukając "chetnych" do kierowania autobusami i do zrobienia prawka! Gdyby tak było, to na stronie internetowej byłaby reklama - wszak do robienia kursu na autobus byle co nie może być! PS Rybnik i Meteor z Jaworzna to wiem, że robią ale inne bliskei firmy nie słyszałem i nie czytałem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zamierzam zapisać się na kurs - co polecacie? Jestem z Golonoga - ponoc O.S.K. Wojtek jest dobry....a jakiś inny? Blizej mojego miejsca zamieszkania....
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 25 Dołączył: sob, 13 sty 07 Nr użytkownika: 400 ![]() |
Sebastian polecam Ci Zaglebiaka profesjonalna obsluga dobrzy instruktorzy siedziba kolo zespolu szkól na Królowej Jadwigi po drugiej stonie duzego koscoila
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:29 |