![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UŻYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 163 Dołączył: czw, 12 lut 09 Skąd: Center ! Nr użytkownika: 3,192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dobry transfer, który już od pewnego czasu wydawał się pewny
![]() |
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
CYTAT Katarzyna Gajgał: Postanowiłam spróbować gdzie indziej
Ligowe rozgrywki pod siatką dobiegły już końca, ale prawie codziennie z klubów dochodzą informacje o zmianach, ruchach kadrowych. W Dąbrowie Górniczej pozyskano ostatnio nową środkową - Katarzynę Gajgał. Reprezentantka kraju tuż po zakończeniu sezonu i zdobyciu srebrnego medalu zapowiedziała, że zamierza odejść z BKS Aluprof Bielsko-Biała. - "Przez dziesięć lat grałam w Bielsku-Białej, zdobyłam z tą drużyną dwa złote medale mistrzostw Polski. To wystarczy, dlatego postanowiłam spróbować gdzie indziej" - przyznała 28-letnia zawodniczka. Gajgał podpisała z MKS Dąbrowa Górnicza roczny kontrakt z opcją przedłużenia na kolejne sezony. To kolejna zawodniczka klubu ze stolicy Podbeskidzia, która zasiliła szeregi MKS. Wcześniej tą drogę poszły Joanna Staniucha-Szczurek, Beata Strządała, w BKS grały także Małgorzata Lis i Magdalena Śliwa. - "Jestem przekonany, że zrobiliśmy dobry ruch" - przyznaje prezes klubu z Dąbrowy Górniczej Robert Karlik. - "To nie wszystkie jeszcze zmiany. Szukamy w dalszym ciągu zawodniczki na przyjęcie i rozegranie". Z MKS oprócz Wysockiej pożegnała się "Ewa Matyjaszek", która miała już dość roli drugiej rozgrywającej. Klub prowadził rozmowy z kadrowiczką "Anną Woźniakowską" z Calisii Kalisz, jednak zakończyły się one fiaskiem. 27-letnia przyjmująca wybrała ofertę Muszynianki. - "Podejrzewam, że klub z Muszyny zaproponował jej większe pieniądze" - sądzi prezes MKS. - "Prowadzimy rozmowy z kilkoma zawodniczkami, na razie jednak nie chcemy o tym mówić". *Autorem tekstu jest Leszek Jaźwiecki Po dziesięciu latach pobytu w stolicy Podbeskidzia przyszedł czas na zmianę barw klubowych dla środkowej Katarzyny Gajgał. Ikona bielskiego klubu kieruje słowa podziękowania za pełne sukcesów lata nad Białą: "Po 10 letnim pobycie w Bielsku-Białej oraz udanych występach w barwach BKS Aluprof Bielsko-Biała, z którym zdobyłam m.in. brązowy medal Mistrzostw Polski - 2000 rok, srebrny medal Mistrzostw Polski - 2009 rok, złote medale Mistrzostw Polski - 2003 i 2004 rok, Puchar Polski - 2004, 2006 i 2009 rok postanowiłam skorzystać z oferty, którą otrzymałam z MKS Dąbrowa Górnicza. Przeżyłam dziesięć fantastycznych lat w klubie i w mieście. Dziesięć lat, w ciągu których wspólnie - fani i zespół, osiągnęli wspaniałe sukcesy i jestem pewna, że te sukcesy będą kontynuowane w bliskiej przyszłości". "Chciałabym podziękować wszystkim pracującym w klubie BKS Aluprof Bielsko-Biała za to, jak dobrze traktowali zarówno mnie, jak i moją rodzinę, dzięki czemu od samego początku do końca, czuliśmy się jak w domu". "Pragnę również podziękować zarządowi, trenerom i dyrektorom za danie mi możliwości bycia częścią tak ważnego klubu jak BKS. Klubu, który pomógł mi rozwinąć się jako siatkarce i w którym odniosłam największe sukcesy w mojej dotychczasowej karierze". "Bez wątpienia, ten sukces był możliwy dzięki niezwykłej grupie zawodniczek, z którą mogłam dzielić szatnię przez ostatnie dziesięć lat. Nie będę wymieniała kogoś z osobna, bo uważam, że to jest właśnie tajemnica sukcesu tego zespołu – nikt nie chciał wyrastać ponad resztę, i zawsze w ekipie panowała atmosfera wspólnoty, która z grupy zawodników czyniła grupę przyjaciół. Dziękuję wam wszystkim za pomoc i waszą przyjaźń". "Na koniec zostawiłam najważniejsze dla mnie podziękowanie. Dziękuję Wam, kibice. Wasze wsparcie pozwoliło mi szybko wpasować się zarówno w klub, jak i miasto, sprawiliście, że czułam się swobodnie od samego początku. Wasze bezwarunkowe wsparcie jest czymś, co zapewnia, że ta drużyna daje sobie radę w najtrudniejszych okolicznościach i mogę was zapewnić, że zespół zdaje sobie z tego sprawę i jest wam za to wdzięczny". "Klub nie składa się tylko z zawodników, trenerów i dyrektorów. Bardziej niż cokolwiek innego, to kibice tworzą klub, i być może to jest właśnie składnik, który odróżnia BKS od każdego innego - kibice. Dziękuje za wszystko". źródło: Dziennik Zachodni / sportowebeskidy.pl Ten post edytował Padziu wto, 19 maj 2009 - 15:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 48 Dołączył: nie, 25 sty 09 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 3,149 Płeć: Kobieta ![]() |
http://miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35239,..._siatkarek.html
Matyjaszek i Cieślą interesuje się AZS Białystok |
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
CYTAT Katarzyna Wysocka w AZS-ie Białystok Środkowa, która w minionym sezonie była jedną z wiodących postaci w drużynie MKS-u Dąbrowa Górnicza, dziś podpisała kontrakt z klubem z Podlasia. To pierwsze poważne wzmocnienie przed sezonem 2009/2010. Działacze AZS-u Białystok, po utracie dwóch podstawowych środkowych bloku - Marleny Mieszały oraz Dominiki Koczorowskiej, musieli szybko znaleźć ich następczynie. Od dłuższego czasu mówiło się, iż jedną z nich ma być Katarzyna Wysocka, która po udanym sezonie w Dąbrowie Górniczej z niewyjaśnionych względów została zmuszona do zmiany barw klubowych. Od dziś popularna "Keta" jest już oficjalnie zawodniczką białostockiego AZS-u. - "Już od maja byłam przekonana, że od października będę reprezentować barwy klubu z Białegostoku, ale do wczoraj obowiązywał mnie kontrakt w Dąbrowie Górniczej, dlatego dopiero dzisiaj mogłam złożyć podpis na umowie. Włodarze AZS-u pierwsi skontaktowali się ze mną i zaproponowali zadowalające warunki. Zdecydowałam się na grę w tym klubie również dlatego, że trenerem będzie Alojzy Świderek. Słyszałam, że jest bardzo dobrym szkoleniowcem i mam nadzieję, że jeszcze sporo się przy nim nauczę. Skład jest jeszcze w trakcie kompletowania, ale liczę na intuicję trenera Świderka co do doboru zawodniczek. Przygotowania do przyszłego sezonu rozpoczniemy w sierpniu" – powiedziała Katarzyna Wysocka. Przypomnijmy, że w drużynie pozostały Magdalena Saad, Joanna Szeszko, Katarzyna Kalinowska, Ilona Gierak, a bliska przedłużenia umowy jest Katarzyna Walewander. Po przyjściu trenera Alojzego Świderka, pozyskanie tej klasy środkowej, jak Katarzyna Wysocka jest kolejnym krokiem do stworzenia na Podlasiu silnej drużyny, która będzie w stanie powalczyć o miejsce w czołowej czwórce ligi. Jakie będą dalsze wzmocnienia? Dowiemy się już niebawem. www.siatka.org |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czyli AZS spina się na czołową czwórkę. No zobaczymy
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 343 Dołączył: wto, 27 lis 07 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 910 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Szczerze to wątpię, dość sporo rewolucja się tam szykuje... Jak na tym wyjdą to się okaże. Z klubem pożegnały się już m.in. Karczmarzewska-Pura, Mieszała, Żebrowska, Walawender, a wzmocnień na razie poza Kasią nie widać...
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
Do tego pożegnali się z II trenerem Rafałem Prusem, który podpisał kontrakt ze Stalą Mielec.
Jeśli wypali w Łodzi kontrakt z Kaczor i Teixeirą to tam też szykuje się całkiem fajny team ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() EC ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 547 Dołączył: nie, 16 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza-Centrum Nr użytkownika: 958 Płeć: Mężczyzna GG: 9808465 ![]() |
CYTAT Przyjmująca Katarzyna Walawender w sezonie 2009/2010 będzie grała w MKS Dąbrowa Górnicza. W ubiegłym sezonie reprezentowała barwy AZS Białystok. Zawodniczka ta niewątpliwie stanowi wzmocnienie drużyny z Zagłębia. Jeszcze kilka dni temu sama zawodniczka nie była zdecydowana, czy zagra w PlusLidze Kobiet deklarując: W pierwszej lidzie potrzeba przyjmujących, a ja mam sporo starych kontaktów, które teraz uruchomię. Na razie się wypakowuję, bo wszystkie rzeczy z całego mieszkania w Białymstoku muszę zmieścić w jednym pokoju. Prezes MKS Dąbrowa Górnicza Robert Karlik podkreśla: - Kontrakt został podpisany i cieszymy się, że siatkarka o takich cechach charakteru trafiła do nas, kadrę mamy już prawie skompletowaną i brakuje nam jeszcze rozgrywającej - informuje sternik klubu. Wiele wskazuje na to, że kontrakt z klubem podpisze rozgrywająca Magdalena Godos, która w ubiegłym sezonie grała w Calisii Kalisz. siatka.org -------------------- Nikt nie rozumiał w jaki sposób można sobie zapewnić "korzystne miejsce w tabeli" bez ustawiania meczów, ale przyznanie scudetto Interowi wreszcie wyjaśniło tajemnicę.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 15 Dołączył: pon, 09 mar 09 Nr użytkownika: 3,231 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Z kolei PTPS Piła kompletuje nowy skład. Ze starego odeszło wiele zawodniczek - Agnieszka Bednarek, Milena Sadurek, Alena Hendzel, Joanna Frąckowiak, a w czwartek - Brazylijka Michela Teixeira. - Z nią sytuacja była szczególna, bowiem Michela po trzech latach grania w polskiej lidze wciąż miała kłopot z barierą językową. Nie miała jak spędzać tu wolnego czasu. Nawet do kina nie mogła pójść - mówi trener pilskiej drużyny Wojciech Lalek. - Dlatego podjęła decyzję, że chce odpocząć od Polski i przenieść się do Włoch bądź Hiszpanii. siatka.org Jednak z Teixeiry chyba nici ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jako Brazylijka zna pewnie tylko portugalski, więc jakby nie patrzeć, bariera językowa zanika w Hiszpanii, czy Włoszech ;-)
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 142 Dołączył: nie, 27 sty 08 Nr użytkownika: 1,059 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ewa Matyjaszek w Farmutilu Piła...
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 53 Dołączył: sob, 26 sty 08 Nr użytkownika: 1,058 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No i Ewa zostanie tam pierwszą rozgrywającą.U nas też mogła być, to postawili na emerytkę.A skład na utrzymanie nie na Ligę Mistrzów.A trener na A klase.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 184 Dołączył: wto, 10 lut 09 Skąd: DG forever Nr użytkownika: 3,188 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Po pierwsze nie obrażaj Magdy.
Po drugie, to trener decyduje kto gra na boisku. Po trzecie nie wyrokowałbym z tym utrzymaniem, myślę, że możemy być jeszcze pozytywnie zaskoczeni. Na boisku gra drużyna, nie nazwiska. Można mieć w składzie pół reprezentacji Polski, a nie mieć drużyny. Ja wierzę w to, że będzie wszystko dobrze. Też mi żal Ewy, ale życzę jej sukcesów w Pile skoro nie dane jej było w Dąbrowie... -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 184 Dołączył: wto, 10 lut 09 Skąd: DG forever Nr użytkownika: 3,188 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Na pyskówki z dziećmi szkoda czasu, więc wróćmy do tematu...
Szkoda, że odeszła od nas Ewa, ale w sumie tego się należało spodziewać. Zrealizowano już dwa transfery i zgodnie z zapowiedzią będzie jeszcze trzeci na pozycji rozgrywającej, więc albo jeszcze któraś z naszych dziewczyn odejdzie, albo drużyna będzie 14-osobowa, co w świetle nowych przepisów jest możliwe pod warunkiem, że są dwie libero, bądź zawodniczka wyznaczona do tej funkcji przed meczem (może grać tylko na tej pozycji). Wiele się pisze, że najprawdopodobniej pojawi się u nas Magdalena Godos, ciekaw jestem ile w tym prawdy. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
CYTAT Walawender w MKS-ie
W siatkarskiej Plus Lidze trwa gorący okres transferowy. Dosięgnął on także klub MKS Dąbrowa Górnicza. Po przyjściu środkowej Katarzyny Gajgał, prezes Robert Karlik "złowił" kolejną siatkarkę. Jest nią była przyjmująca AZS-u Białystok Katarzyna Walawender. Siatkarka postanowiła nie przedłużać umowy z dotychczasowym pracodawcą i zdecydowała się skorzystać z oferty MKS-u Dąbrowa Górnicza. Siatkarka charakteryzuje się solidnym przyjęciem, co na pewno będzie korzystne dla dąbrowskiej ekipy, która w minionym sezonie właśnie przez ten element przegrała najważniejsze batalie. Walawender od razu zagościła w pierwszej szóstce AZS-u i była kluczowa postacią w tym zespole. Dzięki niej białostocki klub utrzymał się bez problemu. W sezonie 2008/2009 Walawender rozegrała 99 setów. Zdobyła łącznie 202 punkty (166 w ataku, 19 z zagrywki i 17 blokiem). Miejmy nadzieję, że w MKS-ie będzie spisywać się równie dobrze. Po zakontraktowaniu przyjmującej Katarzyny Walawender oraz środkowej Katarzyny Gajgał w miejsce Katarzyny Wysockiej (odeszła do AZS-u Białystok), do skompletowania kadry pozostała już tylko pozycja rezerwowej rozgrywającej (odeszła Ewa Matyjaszek), która ma się ogrywać i nabierać doświadczenia u boku Magdaleny Śliwy. Działacze z Dąbrowy chcą, żeby to była młoda, perspektywiczna zawodniczka, która w przyszłości ma zastąpić Śliwę. Czy te zmiany w składzie gwarantują walkę o czołową czwórkę i uniknięcie kompromitacji w Lidze Mistrzyń? Niech kibice odpowiedzą sobie na to pytanie sami. sportowezaglebie.pl -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 198 Dołączył: śro, 14 lis 07 Nr użytkownika: 882 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jeżeli oprócz Wysockiej, Matyjaszek klub opuszczą również Cieśla i Strządała i licząc dwie które pozyskano to obecnie jest 10 zawodniczek. Dlatego liczymy jeszcze na kilka zawodniczek, które będą wzmocnieniem, a nie uzupełnieniem zespołu.
LM zobowiązuje, no i w PLK przydałby się przynajmniej brązik |
|
|
![]()
|
|
do medalu daleko ale czy w nowym sezonie drużyny będą mogły liczyć 14 zawodniczek (żeby nie było jak w zeszłym roku z dotykaniem siatki w bloku) i czy info odnośnie Strządały i Cieśli są pewne ?
A wracając do tematu to może niech zarząd pomyśli o zawodniczkach które pomogą uniknąć kompromitacji w LM (chodzi mi o znane i renomowane zawodniczki:) ) |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
14 zawodników, czyli inaczej dwóch libero, tylko w lidze światowej ma być. W naszej lidze tego nie będzie...
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Katarzyna Walawender: To dla mnie sportowy awans
Katarzyna Walawender, która nie przedłużyła kontraktu z Pronarem Zeto Astwa AZS Białystok, w sezonie 2009/2010 zagra w MKS-ie Dąbrowa Górnicza. Z kolei z tego klubu do AZS-u prawdopodobnie przyjdzie Małgorzata Cieśla. - "Myślałam o grze w I lidze, jednak gdy pojawiła się oferta z Dąbrowy Górniczej, długo się nie zastanawiałam" - mówi "Współczesnej” Walawender. - "MKS znalazł się w Lidze Mistrzyń, poza tym jeszcze kilka lat temu nawet nie marzyłam o występach u boku Magdaleny Śliwy. Ona prowadzi grę w sposób, który mi najbardziej odpowiada. Myślę, że przejście do Dąbrowy to dla mnie sportowy awans". Działacze Pronaru Zeto Astwa AZS, mimo wyjazdu Walawender, wierzyli, że zdołają jeszcze namówić ją do zmiany zdania. Teraz pozostaje szukać zastępczyń. Blisko finalizacji rozmów z klubem jest rezerwowa atakująca Dąbrowy Górniczej Małgorzata Cieśla, a także jedna z przyjmujących zawodniczek z ekstraklasy. Jej nazwiska włodarze nie zdradzają. Prawdopodobnie nie pojawiało się ono do tej pory w ogłaszanych przez media listach zainteresowań prezesów białostockiego klubu. siatka.org -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Magda Piątek w Stali Mielec
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:20 |