IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

5 Stron V  < 1 2 3 4 > »   
Closed TopicStart new topic
> TRANSFERY, Sezon - 2009/2010
kursor
post czw, 07 maj 2009 - 18:24
Post #21

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 187

Witam!

Ja poddaje pod osąd taki oto temat:

Dlaczego zawodniczka, która miała udany sezon w klubie odchodzi?

a) pomieszało jej się w głowie,

b ) nie doszli do porozumienia co do kasy,

c) robiła złą atmosferę w drużynie,

d) mają kogoś na oku kto jest lepszy,

e) inne powody

pozdro

Ten post edytował kursor czw, 07 maj 2009 - 18:25
Go to the top of the page

+Quote Post
endriu
post czw, 07 maj 2009 - 18:44
Post #22

Ja tutejszy, z bagna

Grupa: Moderator Sport
Nr użytkownika: 359
GG: 1276813 status gadu-gadu

Może sama się wypowie, dla tych co jej kibicowali. Darli gumiora z sektora w jej kierunku jak serwowała np.

Była na forum swego czasu Rybka, a teraz co, nie ma?

Mnie to w sumie rybka, czy będzie ta grała, czy inna oby grała i się nie opie**** . I mądra była...

celb (15).gif celb (15).gif celb (3).gif celb (3).gif celb (15).gif celb (15).gif celb (3).gif celb (3).gif

pozdr...

--------------------
To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.

+Quote Post
Padziu
post czw, 07 maj 2009 - 19:39
Post #23

KK25

Nr użytkownika: 917
GG: 5456583 status gadu-gadu

czyżby kolejne odejścia??
CYTAT
Ewleina Sieczka: Czekam na konkrety

W Pluslidze Kobiet zakończył się sezon i teraz kluby „rywalizują” między sobą o najlepsze zawodniczki poszczególnych zespołów. Jedną z nich jest przyjmująca MKS Dąbrowa Górnicza – Ewelina Sieczka.

Michał Grzyb: W klubie ostatnio spore zgrzyty. Bardzo niemiła sprawa z odejściem Katarzyny Wysockiej. Co możesz powiedzieć na temat tej sytuacji?

Ewelina Sieczka: - "Szczerze, to nie mam pojęcia o co chodzi. Zarząd o niczym nas nie informował w tej kwestii. Między zawodniczkami także nie ma rozmów na ten temat. Sprawy kontraktów każda z nas rozwiązuje sobie sama i nikt nikomu się nie wtrąca. Dlatego wszystko co się wydarzy pozostaję na linii zarząd – zawodniczka. "

Teraz po zakończeniu rozgrywek rozpoczęła się karuzela transferowa. Dostałaś sporo propozycji?

- "Owszem było kilka telefonów w sprawie ewentualnego przejścia do innego zespołu. Kilka ofert uważam za konkretne, ale na razie jestem w Dąbrowie i jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie zanim podejmę decyzję."

Na dzień dzisiejszy zostajesz w Dąbrowie?

- "Czekam na konkrety ze strony działaczy MKS-u. Teraz każda z nas rozmawia na temat umowy. Jeżeli warunki będą mi odpowiadać, to zostanę. Nie ukrywam, że chcę wiedzieć jaką rolę miałabym pełnić w przyszłym sezonie. Jeżeli mam grzać ławkę rezerwowych, to podziękuję za współpracę. Chcę się rozwijać i systematycznie występować na parkiecie
. Rola rezerwowej mnie nie interesuje."

Niestety nie dostałaś się do głównej reprezentacji Polski. Czujesz się zwiedziona?

- "Nie. Wiedziałam, że się w niej nie znajdę. Wiem gdzie moje miejsce i jeszcze sporo pracy przede mną zanim się dostanę do najlepszej „12”."

Teraz czeka Cię gra w kadrze B…

- "Skupiam się tylko na tym. Za tydzień udaje się do Warszawy, gdzie będę przechodzić badania lekarskie. Później udajemy się całą drużyną na dwutygodniowy obóz do Szczyrku. Mamy się skupić na ogólnej rehabilitacji. Podczas następnego zgrupowania będziemy trenować i rozgrywać mecze sparingowe. Sporo pracy przed nami."

Czego zatem można Ci życzyć?

- "Z racji tego, że jestem sportowcem – zdrowia. Szczęście również się przyda."

www.siatka.org

Jak na dzień dzisiejszy to więcej mamy odejść a następczyń brak....

+Quote Post
SokratesDG
post pią, 08 maj 2009 - 08:56
Post #24

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,188

Przykre to co mówi Ewelina, ale ma absolutną rację, bo przy strategii stosowanej przez cały ubiegły sezon, siedem zawodniczek wystarczy, ósma cały sezon będzie stała w kwadracie... Przy takiej taktyce łatwo komuś złamać karierę, a Ewelina powinna się rozwijać i ma szansę stać się zawodniczką dużego formatu, tyle że u nas to będzie raczej niemożliwe... "Kwadratowe" transfery... Ech! Żal na to patrzeć...

--------------------

+Quote Post
Kamil_
post pią, 08 maj 2009 - 09:20
Post #25

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

CYTAT(Padziu @ czw, 07 maj 2009 - 19:39) *
czyżby kolejne odejścia??
www.siatka.org

Jak na dzień dzisiejszy to więcej mamy odejść a następczyń brak....

Spoko. Wymienią pół składu, to potem znowu będzie można się usprawiedliwiać brakiem zgrania. W sumie dobra taktyka...

+Quote Post
bargidg
post pią, 08 maj 2009 - 09:43
Post #26

KK #7

Nr użytkownika: 1,974

Wracając do tematu Kasi, oraz jej następczyń. Z Agnieszką Bednarek to my możemy się już pożegnać, podpisała kontrakt z Farmutilem.

MKS ---> W kręgu zainteresowań:
A. Woźniakowska ?!... ;/

--------------------
MKS ON TOUR: -->5185 km<---
Record: -->2255 km<---

+Quote Post
SokratesDG
post pią, 08 maj 2009 - 09:46
Post #27

UZYTKOWNIK

Napiszę to jeszcze raz:

Bez tego jednego transferu, wszystkie inne nie mają sensu...

Nawet gdyby w składzie była narodowa drużyna Brazylii...

--------------------

+Quote Post
Zibar
post pią, 08 maj 2009 - 11:16
Post #28

Sportowa Dąbrowa

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 267

O kurde, przeczytałem to wszystko i ... blink.gif

Konflikt w Dąbrowie ! - prawie biegnąc dopadłem okna, bo pewnie z hali to już zgliszcza zostały, a w pozostałościach, broni się ostatkiem sił zarząd klubu, wściekle atakowany przez zawodniczki obecne i te które chcą zająć ich miejsce - ale nie. Stoi spokojnie. Straży, policji i pogotowia nie ma.

Zdziwiony/zaciekawiony czytam dalej...

CYTAT
... Paweł Swarlik: W przyszłym sezonie nie zobaczymy Katarzyny Wysockiej na parkiecie w dąbrowskiej hali "Centrum"! Zarząd klubu nie chce już dłużej mieć do czynienia ze środkową

– dalej, że już szuka nowego, klubu, na karuzeli transferowej już jest w kręgu zainteresowań AZS-u, a akapit niżej…

CYTAT
Wypowiedzą Katarzyny Wysockiej kompletnie zaskoczony był prezes MKS-u, Robert Karlik. Na początku twierdził, że nie zapadły żadne decyzje. - Konkrety powinny być znane w połowie maja. Na razie nie ma żadnych decyzji…

To już nic nie rozumie, kontrakt rozwiązany a prezes klubu nic o tym nie wie?
Przypomina mi to sytuację z zeszłego roku, kiedy o swoim kontrakcie za pośrednictwem prasy, próbowały o swoje przyszłości dyskutowała Sadurkowa i Handzel.

CYTAT
„Gdy jednak dowiedział się, że siatkarka udzieliła wywiadu i wyjawiła odejście, nagle zmienił zdanie. - Denerwuje mnie już ta Wysocka - zdradził Karlik. - W klubie trwają rozmowy z zawodniczkami, renegocjacje kontraktów. Jest to "sprawa płynna", rozmowy toczą się po kilka razy i na razie nie mogę udzielać żadnych informacji o siatkarkach.”

– wyjaśnijcie mi proszę w której części tej wypowiedzi nagle zmienił zdanie?
Nieodparcie odnoszę wrażenie, że „redaktorzy” próbują na siłę wkleić w usta zawodniczki i innych - wypowiedzi, które pasują do ich wersji. Jednak jeśli zawodniczka poprzez prasę próbuje wywrzeć nacisk, żeby dostać lepszy kontrakt, to mnie by tez „wkurzyła” i jak byłbym jej pracodawcą to mocno bym się zastanowił nad jej przyszłością.

CYTAT
„Pozbyto się również czołowej atakującej Magdaleny Piątek… która pod koniec sezonu nabawiła się poważnej kontuzji kolana i była "bezużyteczna"”

– o takie słowa to już imho zahacza o pomówienie nie wspominając, że to po prostu hamstwo. Jakby „redaktor” tylko trochę się doinformował, że leczyła kontuzje i dopiero niedawno wznowiła treningi i już w ubiegłym roku było widomo, że może nie zagrać przez cały sezon.

Kolejna próba wywołania do tablicy:

CYTAT
„Michał Grzyb: W klubie ostatnio spore zgrzyty. Bardzo niemiła sprawa z odejściem Katarzyny Wysockiej. Co możesz powiedzieć na temat tej sytuacji?

Ewelina Sieczka: - "Szczerze, to nie mam pojęcia o co chodzi”

Wszystko przeczytałem i nie wiem, dlaczego piszecie, o odejściu Eweliny, skąd ten wniosek? Bo nic takiego nie powiedziała w tym wywiadzie. Za to pogoń za sensacją wyczytuję, nie ma o czym pisać to trzeba coś „wymyśleć” i pisać byle tylko było napisane. No i najważniejsze to źródła tych „sensacji” - sosnowieckie strony internetowe (bo źródłem nie jest siatka.org jak napisał Padziu), które to przecież są ekspertami w sprawach kobiecej siatkówki i Paweł Swarlik - Super Express – czy muszę coś jeszcze dodawać.

SokratesDg już daje na msze w intencji utrzymania. Ja proponuje, żebyś się o rozum pomodlił - nie tylko dla redaktorów ale i dla siebie, a pozostałym życzę więcej optymizmu i wiary… w MKS... żebyście w czytanych newsach umiejętnie oddzielali „ziarna od plew”… i doszedłem jeszcze do wniosku, że w mentalności Polaków (nie wiem czy pisać z dużej "P") nic się nie zmieniło.

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post
endriu
post pią, 08 maj 2009 - 12:39
Post #29

Ja tutejszy, z bagna

Grupa: Moderator Sport
Nr użytkownika: 359
GG: 1276813 status gadu-gadu

Jak podajom portale i gazety, już jest pewny spektakularny transfer środkowej babci klozetowej do Dombrowy.
Jest to była olimpijka, ostatnio przemieszkiwała na Olimpie, Sokrates wie ocb laugh.gif

pozdr...

--------------------
To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.

+Quote Post
SokratesDG
post pią, 08 maj 2009 - 13:26
Post #30

UZYTKOWNIK

Czas wszystko zweryfikuje... A o rozum nie muszę się już modlić, bo w moim wypadku to już mogę tylko o zdrowie smile2.gif
Zresztą ja MKS-owi będę kibicował nawet w trzeciej lidze jeśli do tego dojdzie... A jak kogoś coś boli to plastry można w aptece kupić...

--------------------

+Quote Post
Kamil_
post pią, 08 maj 2009 - 14:35
Post #31

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

CYTAT(endriu @ pią, 08 maj 2009 - 12:39) *
Jak podajom portale i gazety, już jest pewny spektakularny transfer środkowej babci klozetowej do Dombrowy.
Jest to była olimpijka, ostatnio przemieszkiwała na Olimpie, Sokrates wie ocb laugh.gif

pozdr...

Coraz mniej mnie śmieszą takie posty...

+Quote Post
SokratesDG
post pią, 08 maj 2009 - 14:59
Post #32

UZYTKOWNIK

Fakt I
W sezonie 2007/2008 MKS z "krótką ławką" zajmuje V miejsce w lidze, za co trener który to osiągnął ląduje na trawie.
Fakt II
W sezonie 2008/2009 MKS w pełnym składzie i sporymi wzmocnieniami ląduje na V miejscu w lidze, wszyscy trąbią, że to sukces.
Fakt III
MKS mógł walczyć w sezonie 2008/2009 o przynajmniej IV miejsce ("dziwne" przegrane z Gedanią, Kalisią i Gwardią - 9 pkt. "w plecy")
Fakt IV
Farmutil stracił sponsora, prawdopodobnie będzie musiał zrezygnować z udziału w Europejskich Pucharach (choć mają jaszcze tydzień na znalezienie takowego), wobec czego MKS będzie prawdopodobnie trzecią drużyną mogącą zagrać w pucharach (jak można się domyślić na miejsce Farmutilu)

Oczywiście wyssałem to sobie z brudnego palucha, sieję defetyzm i podważam "dorobka"...

Mod.
Fakt V
post nie na temat - dopisz proszę coś o transferach, bo tak to nadaje się do tematu o klubie lub o sezonie 08/09

Ten post edytował Zibar pią, 08 maj 2009 - 15:22

--------------------

+Quote Post
Szczepan
post sob, 09 maj 2009 - 01:24
Post #33

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 989

Ja powrócę na tory:

CYTAT(SokratesDG @ pią, 08 maj 2009 - 14:59) *
Fakt I
W sezonie 2007/2008 MKS z "krótką ławką" zajmuje V miejsce w lidze, za co trener który to osiągnął ląduje na trawie.

Mod.
Fakt V
post nie na temat - dopisz proszę coś o transferach, bo tak to nadaje się do tematu o klubie lub o sezonie 08/09

To jedna stara sprawa z ubiegłego sezonu, ale bardzo podobna do sprawy Kasi.
p.Popikowi skończył się kontrakt i klub nie był w żaden sposób zobligowany do przedłużenia go, a z Kaśką został zerwany. Przypuszczalnie obie strony MKS po jednej, a po drugiej trener i obecnie zawodniczka negocjowali, renegocjowali warunki kontraktów. Klub się nie zgodził i w pierwszym przypadku nie podpisał, a w drugim zerwał kontrakt. Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. W sezonie 07/08 nie było jakichś wybitnych indywidualności (z małymi wyjątkami). W 08/09 Kasia błyszczy, kilka nagród indywidualnych, media przymierzają ją do reprezentacji - szaleństwo i co Narcyzka?? Jakie były klimaty w zespole poza meczami oficjalnie się nie dowiemy.
Co do transferu Miśki z BKS'u do D.G. jestem za tylko mogłaby to być inna środkowa. Na sezon 08/09 do MKS'u zawitały byłe bielszczanki i jedną darzyliście wielką sympatią, czemu i tym razem miałoby być inaczej? Obawiam się tylko jednego, w MKS'ie mało grają młode zawodniczki, a nie chcemy chyba, aby klub stał się "przechowalnią"?
Chociaż wymiana tych środkowych odmłodziła by trochę skład, aż o dwa lata.
POZ.

--------------------
"Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz

+Quote Post
SokratesDG
post sob, 09 maj 2009 - 18:16
Post #34

UZYTKOWNIK

CYTAT(SokratesDG @ pią, 08 maj 2009 - 14:59) *
Fakt I
Fakt II
W sezonie 2008/2009 MKS w pełnym składzie i sporymi wzmocnieniami ląduje na V miejscu w lidze, wszyscy trąbią, że to sukces.
Fakt III
MKS mógł walczyć w sezonie 2008/2009 o przynajmniej IV miejsce ("dziwne" przegrane z Gedanią, Kalisią i Gwardią - 9 pkt. "w plecy")
Fakt IV
Farmutil stracił sponsora, prawdopodobnie będzie musiał zrezygnować z udziału w Europejskich Pucharach (choć mają jaszcze tydzień na znalezienie takowego), wobec czego MKS będzie prawdopodobnie trzecią drużyną mogącą zagrać w pucharach (jak można się domyślić na miejsce Farmutilu)
Oczywiście wyssałem to sobie z brudnego palucha, sieję defetyzm i podważam "dorobka"...

Mod.
Fakt V

Myślałem, że się wszyscy domyślą, że biorąc wszystkie te fakty, jedynym i głównym transferem jakiego ja oczekuję jest zmiana trenera, szerzej na ten temat napisałem w podsumowaniu sezonu.

--------------------

+Quote Post
Macka
post sob, 09 maj 2009 - 22:39
Post #35

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 3,149

Dzisiaj Kasia Wysocka była w Białymstoku i rozegrała spotkanie sparingowe z mistrzem Białorusi - Atlanta Baranowicze. Po weekendzie możliwe,ze podpisze u nas kontrakt. Pokazała się z bardzo dobrej strony. Jutro drugie spotkanie

+Quote Post
szer
post wto, 12 maj 2009 - 18:59
Post #36

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

CYTAT
Polowanie na „Mineralne”
Autor: Paweł Swarlik / sportowezaglebie.pl

To mogą być transferowe hity maja w Dąbrowie Górniczej! Po odejściu z Muszynianki Fakro prawdziwych gwiazd rozpoczęło się wielkie „polowanie” na siatkarki, które mogą wzmocnić szeregi MKS-u Dąbrowa Górnicza.

To stało się faktem. Muszyna zrezygnowała z Mileny Rosner, Moniki Targosz, Joanny Kaczor, Ivany Plchotovej i Kamili Frątczak. Od tego momentu kluby Plus Ligi Kobiet robią wszystko, by zdobyć gwiazdy nie tylko polskiej ligi, ale i reprezentacji. Jednym z nich jest również MKS Dąbrowa Górnicza. Prezes Robert Karlik nie ukrywa, że marzy mu się w nadchodzącym sezonie medal, dlatego potrzebne są konkretne wzmocnienia, które pozwolą się bić dąbrowskiemu klubowi o najwyższą stawkę. Niestety, jest już pewne, że w szeregach dąbrowianek nie zobaczymy Anny Woźniakowskiej, która mimo, że miała ofertę również z MKS-u, zdecydowała się na grę w ekipie mistrzyń Polski, Muszyniance Fakro Muszyna. Przesądzony jest również los młodej gwiazdy Agnieszki Bednarek, która podobnie jak Woźniakowska postanowiła związać się z klubem z Muszyny.

Sytuacja w Dąbrowie na dzień dzisiejszy jest stabilniejsza. Na pewno w klubie zostają przyjmujące Ewelina Sieczka i Marzena Wilczyńska oraz libero Krystyna Tkaczewska. Jest również wstępna zgoda na grę w przyszłym sezonie rozgrywającej Magdaleny Śliwy i przyjmującej Joanny Staniuchy-Szczurek. Szczegóły są już dogrywane. Problemy z rozwiązaniem kontraktów są za to ze środkową Katarzyną Wysocką i rezerwową rozgrywającą Ewą Matyjaszek.

Sam prezes Karlik nie ukrywa, że chciałby zobaczyć w swoich szeregach jakąś zawodniczkę z Muszyny. - Myślimy o wszystkich siatkarkach, którym skończyły się kontrakty w klubach. Z tego co wiem, to przyjmująca Milena Rosner wraca do Włoch, a środkowa Ivana Plchotova w rodzinne strony. W Muszynie obie zarabiały spore pieniądze, dlatego nie stać naszego klubu na ich usługi. Dalej szukamy wzmocnień na środek i przyjęcie z atakiem. Jeśli nie dogadamy się z Ewą Matyjaszek, będziemy chcieli ściągnąć do klubu rozgrywającą, która będzie się ogrywać przy Magdzie Śliwie i w przyszłości przejmie po niej stery prowadzenia gry zespołu. Na pewno nie będzie to jednak Magdalena Godos, z którą rozmawialiśmy rok temu i nas zawiodła. Cały skład skompletujemy pod koniec maja.

Niepewny jest również udział MKS-u w europejskich pucharach, ale sternik dąbrowskiego klubu jest dobrej myśli. - Chęci do gry w zagranicznych rozgrywkach są, ale za tym muszą iść również odpowiednie środki finansowe - mówi Karlik. - Szukamy sponsora, który zagwarantuje nam bezpieczne finansowanie udziału w tych rozgrywkach. Mam nadzieję, że dobre wieści będę mógł już przekazać wszystkim na oficjalnym podsumowaniu sezonu, które odbędzie się 21 maja o godzinie 17:00 w restauracji Aquaparku Nemo, na które serdecznie zapraszam - dodał Karlik.

--------------------
33001,04

+Quote Post
Lui
post wto, 12 maj 2009 - 20:47
Post #37

Klub.Kibica #020

Nr użytkownika: 995
GG: 5955911 status gadu-gadu

Czyli z Muszyny zostaje tylko Monika Targosz i Joanna Kaczor, skoro Karlik mówi, że Rosner wraca do Włoch, Plchotova powrót w rodzinne strony, a Kamila Frątczak jak już kiedyś zapowiadała bierze urlop, wstępnie 1 roczny.

--------------------
"Płacz na treningu, śmiej się podczas meczu"

Galeria MKS Dąbrowa Górnicza

14679[33]

+Quote Post
tzndg
post śro, 13 maj 2009 - 19:14
Post #38

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,313

"Problemy z rozwiązaniem kontraktów są za to ze środkową Katarzyną Wysocką i rezerwową rozgrywającą Ewą Matyjaszek. "

Co to oznacza że są problemy. Przecież podobno już rozwiązali kontrakt z tymi zawodniczkami.

Ten post edytował tzndg śro, 13 maj 2009 - 19:14

+Quote Post
szer
post sob, 16 maj 2009 - 12:10
Post #39

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

CYTAT
Lady Gaga wystąpi w Dąbrowie!
Autor: (ps) / sportowezaglebie.pl

Wreszcie dobra wiadomość dla kibiców MKS-u Dąbrowa Górnicza. Po niewyjaśnionym odejściu środkowej Katarzyny Wysockiej, dąbrowscy działacze już znaleźli jej następczynię.

W przyszłym sezonie barwy zagłębiowskiej drużyny będzie reprezentować doświadczona środkowa Katarzyna Gajgał. Nowy "nabytek" MKS-u poszła w ślady swojej koleżanki z klubu Joanny Staniuchy-Szczurek, która po kilku latach gry w BKS-ie Aluprof Bielsko-Biała postanowiła poszukać nowych wyzwań i zdecydowała się na przeprowadzkę do Dąbrowy Górniczej.

Popularna "Lady Gaga" w klubowej siatkówce zdobyła już wszystko. 28-letnia wychowanka SMS-u Sosnowiec dwa razy sięgała po brązowy medal (2000, 2007), raz po złoto (2003) i trzykrotnie cieszyła się z wygranej w Pucharze Polski (2004, 2006, 2009). W minionych rozgrywkach, mimo wielkiego apetytu na złoto, przegrała z BKS-em finałowe starcia o mistrzostwo Polski przeciwko Muszyniance Fakro Muszyna i musiała zadowolić się srebrem, ale na otarcie łez pozostał triumf w Pucharze Polski. Do bogatej kolekcji medali Plus Ligi Kobiet na pewno będzie chciała dołożyć sukces międzynarodowy. Była już w kadrze Marco Bonitty, ale "złotka" nie zdobyły wtedy żadnego medalu. Na szczęście znalazła się w kadrze powołanej pod koniec kwietnia przez Jerzego Matlaka. Miejmy nadzieję, że środkowa MKS-u Dąbrowa Górnicza wystąpi we wrześniowych mistrzostwach Europy i da dąbrowskim kibicom powody do radości.

--------------------
33001,04

+Quote Post
Lui
post sob, 16 maj 2009 - 22:52
Post #40

Klub.Kibica #020

Nr użytkownika: 995
GG: 5955911 status gadu-gadu

CYTAT
MKS z Katarzyną Gajgał
autor: Marcin Nikiel, dodano: 16 maj 2009 , 13:28

Już kilka dni po zakończeniu sezonu PlusLigi Kobiet pojawiła się informacja, że Katarzyna Gajgał nosi się z zamiarem zmiany barw klubowych.

28-letnia środkowa podpisała roczny kontrakt z zespołem z Dąbrowy Górniczej, który miniony sezon zakończył na 5. miejscu. Katarzyna Gajgał reprezentowała barwy bielskiego klubu od dziesięciu lat. W tym okresie wywalczyła z zespołem medale mistrzostw Polski, w tym ostatni srebrny, a także trzykrotnie świętowała triumf w krajowym pucharze. Wraz z klubem ze stolicy Podbeskidzia siatkarka występowała również na międzynarodowej arenie, a jej dobra postawa zaowocowała powołaniem do reprezentacji Polski.

W ubiegłym roku Gajgał dostąpiła zaszczytu występu w pekińskich igrzyskach olimpijskich, a w Bielsku-Białej została uhonorowana zaszczytną nagrodą dla najlepszego sportowca mijającego roku.

Przypomnijmy, że w poprzednim sezonie ekipę MKS-u zasiliły inne bielszczanki: Joanna Staniucha-Szczurek oraz Beata Strządała, a w Dąbrowie Górniczej grają również inne zawodniczki z bielskimi epizodami w karierze – Magdalena Śliwa, Małgorzata Lis i Małgorzata Cieśla

lsk.net.pl

W końcu coś sie ruszyło w dąbrowskiej karuzeli, czekamy na jeszcze.. wink.gif

--------------------
"Płacz na treningu, śmiej się podczas meczu"

Galeria MKS Dąbrowa Górnicza

14679[33]

+Quote Post

5 Stron V  < 1 2 3 4 > » 
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:20
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza