![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Od tego momentu do zakończenia ciszy prowadzimy dyskusje wyborcze tylko w tym temacie. Oczywiście wypowiedzi mogą dotyczyć tylko technicznego przebiegu wyborów. Jakakolwiek agitacja jest niedozwolona.
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
oczywiscie u nas glosujemy na 1 radnego? Bo w malych gminach do 20 tys jest inaczej.
Czy swiadomie wybierzecie kandydata do sejmiku? Oczywiscie bez zadnych nazwisk. Ja nie znam zadnego kandydata wiec bede mial problem -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Ja swiadomie wybiorę prezydenta DG i przedstawiciela do sejmiku wojewódzkiego. Niestety w przypadku radnych zagłosuje na partie a nie na konkretnego przedstwiciela. Powodem jest bardzo niski poziom kampanii na radnych w moim okręgu.
Ten post edytował pozdrawiam sob, 11 lis 2006 - 21:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
Obstawiamy jaka będzie frekwencja?
Moja propozycja to 28% pozdro |
|
|
![]()
|
|
Pierwsza tura 40%
Druga tura 30% |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
A ja będę nawet bardziej optymistyczny
![]() I tura 45% II tura 35% |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 54 Dołączył: wto, 07 lis 06 Nr użytkownika: 265 ![]() |
a ja bede jeszcze bardziej optymistyczny :
1 tura 35% 2 tury niebędzie -------------------- .
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
dzisiaj po mojej okolicy chodzila jakas babcia i zaczepiala ludzi zeby glosowac na jednego z kandydatow. Podobno wczesniej tez jakas byla zeby glosowac na jakiegos lekarza - nie wiem czy to ta sama
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
o kuna fak...
ale mnie ominelo - zwlaszcza z piatkiem wrrrrr...... :/ ale postow sie nastukalo - co cieszy :) chociaz nerwuje ![]() ![]() wracajac do tematu - co by nei zasmiecac - 1 tura bedzie miala "duza" frekwencje (licze w przedziale 35-40%). druga natomiast malutką (okolo 25%) - problem w tym, ze wlasnie wtedy musimy namowic ludzi do pojscia na wybory inaczej prezydentem moze zostac kazdy (nawet niekompetenty kandydat ...) z zaledwie kilkoma tysiacami glosow poparcia... - zreszta o tym bedziemy dyskutowac jutro po 20. a co do swiadomego wyboru A ) prezydent - swiadomie choc z mala niepewnoscia czy dobry wybor ![]() B ) radnu - raczej swiadomy - zaraz biore sie do ostatecznego przegladania mej listy :) C ) radny do sejmiku - tu najmniej wiem i tu najwiecej bedzie improwizacji - napewno osoba, ktora bedzie musiala spelnic kilka kryteriow :) pozdr i do zobaczyska przy urnach wyborczych :) Ten post edytował Hator nie, 12 lis 2006 - 00:40 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Jak dla mnie:
- pierwsza tura 34% - druga tura 26% Jak ktoś trafi co wygrywa? ![]() -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 293 Dołączył: pią, 08 kwi 05 Nr użytkownika: 139 Płeć: Mężczyzna ![]() |
I tura 53%
II tura 42% |
|
|
![]()
|
|
Komisja Wyborcza zdecydowała że plakaty wyborcze w autobusach łamią ciszę wyborczą. Dokładnie stwierdzono że poruszający się autobus prowadzi nielegalną agitacje. Ten sam autobus podczas postoju już nie prowadzi agitacji. Uwielbiam nasz kochany kraj.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
Tak, tak
![]() To to samo, co z zauważonym ZAPARKOWANYM samochodem osobowym obklejonym plakatami. Policjanci czaili się, aż ruszy (rozpocznie agitację ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
k38% i turs
27% 2 tura mój typ |
|
|
![]()
|
|
ja juz zaglosowalem, a Ty? :)
w lokalu bylo spore zamieszanie spowodowane szczytem pokoscielnym ![]() ![]() ![]() Czekalem w kolejce z 15-20 min. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Ja już jakieś 2h po wyborach. Rodziców też wyrzuciłem by poszli. Też są już po głosowaniu.
W przedwyborczych sondażach 65% ludzi deklarowało że pójdzie na wybory. Jak podaje TVN24, frekwencja na godzinę 12 wyniosła 14,6%. Niezbyt dużo.. Następne wyniki dt frekwencji mają być podane ok godz. 18 wtedy ma być konferencja prasowa. Pozdrawiam -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
frekwencja w DG z godz 12 - 10.48% Ja byłem chwilke przed 12. Ludzi nie za dużo, nie za mało. Cały czas ktoś dochodził. Wydaje się, że frekwencja będzie dość duża (jak na nasze warunki). Stawiam na 27% I tura i 18% II tura. Nawiasem mówiąc to nie wiem czemu ma służyć ta cała cisza przedwyborcza. W dodatku trwająca aż dwa dni. Plakaty i tak wiszą, ludzie i tak rozmawiają. Moim zdaniem wystarczyłby zakaz agitacji wewnątrz i w bezpośredniej bliskości punktów wyborczych. W obecnym stanie demokracji w Polsce trzeba raczej zachęcac ludzi do wysłuchania jakiegokolwiek kandydata i pójścia do wyborów. Jeśli jakiejś partii uda się w ostatniej chwili przekonać kogoś do tej pory nie zdecydowanego to będzie wielki sukces. No i oczywiście urządzajmy głosowanie przez dwa dni. Jakoś w przypadku referendum europejskiego udało się to zrobić bez problemu i efekt frekwencyjmny był pozytywny. Ten post edytował bzenek nie, 12 lis 2006 - 16:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 312 Dołączył: sob, 13 wrz 03 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie (Sosnowiec) Nr użytkownika: 21 ![]() |
Postaram się po 20 podać zbliżone wyniki wyborów prezydenckich w Zagłębiu
Ps, frekwencje znalazłem , dzięki : ) za link Ten post edytował Krawiec nie, 12 lis 2006 - 16:50 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ja też przed chwilą popełniłem obowiązek obywatelski i powiem, że dosyć sporo ludzi było.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 00:51 |