IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Dopalacze, sklep na Sobieskiego
Arbas
post sob, 14 lut 2009 - 10:40
Post #41

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 307

CYTAT(picaro @ pią, 13 lut 2009 - 15:50) *
Tak! Zakaz wypowiadania swojego zdania na forum publicznym mi coś przypomina. O czym to było???

laugh.gif

Ciekawe jak zareagujesz, gdy ktoś wciskając TWOJEMU dziecku dopalacz lub inne świństwo,
zacytuje argumenty zawarte w wypowiedzi Esenema?
Go to the top of the page

+Quote Post
Kamil_
post sob, 14 lut 2009 - 13:20
Post #42

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

Ale to wtedy chyba trzeba mieć też pretensje to dziecka, czyż nie?

+Quote Post
esenem
post sob, 14 lut 2009 - 13:37
Post #43

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 737
GG: 4738334 status gadu-gadu

Arbas z tego co mi wiadomo to ludzie mają własny rozum i sami wiedzą co jest dla nich odpowiednie. Nikt nikomu nic nie wciska, a jak Ci wciska to dziękujesz i idziesz bawić się dalej. A jak pani w kiosku sprzeda Twojemu dziecku papierosy, to co zrobisz?(co najwyrzej podkablujesz panią, że sprzedaje tytoń nieletnim ale jak ta zabuli kare, to inna mu sprzeda a przypomne że papierosy także zabijają)Problem tkwi w edukacji. Po co mówić o skutkach ubocznych brania środków odurzających, zainwestować w kampanie społeczne, zorganizować dzieciakom w szkołach rozmowy z psychologami, lepiej jest napisać ustawę zakazującą. Przecież to jest tańsze!! Po za tym niedoinformowanym społeczeństwem łatwiej się steruje. Najlepszym tego przykładem jest ojciec papa rydzyk który kieruje w sprytny sposób swoją niedoinformowaną armią. Dla mnie większym złem jest kościół i księża którzy manipulują społeczeństwem. Naprawde, nie polecam wierzyć we wszystko co powie pani redaktor w TVN-nie.

--------------------

+Quote Post
Arbas
post nie, 15 lut 2009 - 10:58
Post #44

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

CYTAT(esenem @ sob, 14 lut 2009 - 11:37) *
Arbas z tego co mi wiadomo to ludzie mają własny rozum i sami wiedzą co jest dla nich odpowiednie. Nikt nikomu nic nie wciska, a jak Ci wciska to dziękujesz i idziesz bawić się dalej. A jak pani w kiosku sprzeda Twojemu dziecku papierosy, to co zrobisz?(co najwyrzej podkablujesz panią, że sprzedaje tytoń nieletnim ale jak ta zabuli kare, to inna mu sprzeda a przypomne że papierosy także zabijają)Problem tkwi w edukacji. Po co mówić o skutkach ubocznych brania środków odurzających, zainwestować w kampanie społeczne, zorganizować dzieciakom w szkołach rozmowy z psychologami, lepiej jest napisać ustawę zakazującą. Przecież to jest tańsze!! Po za tym niedoinformowanym społeczeństwem łatwiej się steruje. Najlepszym tego przykładem jest ojciec papa rydzyk który kieruje w sprytny sposób swoją niedoinformowaną armią. Dla mnie większym złem jest kościół i księża którzy manipulują społeczeństwem. Naprawde, nie polecam wierzyć we wszystko co powie pani redaktor w TVN-nie.

Amen

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:32
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza