![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
I jak to się ma do dopalaczy i wolnego rynku? Napisałeś, że "Kto będzie chciał, to sobie coś kupi, kto nie to nie.. Wolny rynek" To dałem Ci przykład, że mimo braku wolnego rynku za PRL i pozornych utrudnień alkohol był szeroko propagowany przez władze społeczeństwu, to natomiast przekładało się na spożycie a wiec i ogłupienie narodu, odciągniecie od polityki i tego co się dzieje w kraju.. A wiec to nie kwestia wolnego rynku, tylko tego kto chce ogłupić tym społeczeństwo a i przy okazji zarobić $. Wobec tego nic do tego Wolnemu rynkowi, tym bardziej, że wolny rynek kształtuje w sposób wolny CENE towaru, a nie to czy dane dobro powinno być dostępne na rynku. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 271 Dołączył: nie, 26 lis 06 Nr użytkownika: 336 ![]() |
Tak tak-a to jest butelka w której pan sprzedawał wódkę chłopom pańszczyźnianym.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: pią, 30 sty 09 Nr użytkownika: 3,171 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Myślę że trochę odchodzicie od tematu, tak naprawdę to caly problem polega na hipokryzji państwa. Przecież alkohol jest używką, która działa uzależniająco, a jednak państwo zezwala na jej rozpowszechnianie, ponieważ pobiera za to podatek w formie akcyzy. I tak naprawdę mało kogo interesuje ile zła w życiu ludzi i ich rodzin alkohol powoduje. Bo jest dozwolony i tyle. A tak naprawdę to te tajemnicze "narkotyki" są złe....
Ja tego nie rozdzielam, używka to używka, myślę że większość zażywających, którzy mają doświadczenie wie jak sztuczne i nielogiczne są to podziały. Niebezpieczeństwo uzależnienia jest zawsze taki samo. Czy pijemy piwko czy palimy ziółko. Pomijam tu oczywiście substancje które uzależniają fizycznie, choć jak porozmawiacie z alkoholikiem to wam powie, że po pewnym czasie fizycznie też sie to odczuwa. Teraz pojawiły się te dopalacze, oczywiście jest to wykorzystanie luki w prawie, no i państwo traci pieniądze, zatem faktycznie jest to zło ostateczne. Aczkolwiek przecież nawet jeżeli te dopalacze się zlikwiduje to i tak pozostanie jak zawsze czarny rynek, który będzie dalej czerpał zyski z durnej selektywnej prohibicji państwa. Ludzie sami powinni podejmować decyzje, a nie pozwalać jakimś urzędnikom robić to za nich. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A tak w ogole gdzie otworzyli ten sklep? Mam nadzieje że nie obok ProLine...bo tam coś szykowali jak widziałem ostatnio...
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
koło kładki przy przystanku na Sienkiewicza, obok Foto Pasek
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Dopalacz to substancja chemiczna, która wyżera mózg równie skutecznie jak np.kwas solny.
Róznica polega jedynie na tym, że czyni to podstępnie bo bezboleśnie. Chrońmy nasze dzieci, które nie powinny mieć nic wspólnego z tak pojętym wolnym rynkiem! Kim są ludzie sprzedający to świństwo? I kto im na to pozwala? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
koło kładki przy przystanku na Sienkiewicza, obok Foto Pasek ![]() ![]() WOW widze mamy niezly rynek jesli chodzi o te tematy....no coz widac popyt na takie rzeczy to i podaż musi też być na odp. poziomie.... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To już jasne czemu jesteśmy jednym z miast gdzie najgorzej wypada matura
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
Dziś w 'uwadze' będzie o dopalaczach..
![]() w zapowiedzi był pokazany sklep, taki jak jest u nas na ul.Sobieskiego ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 516 Dołączył: sob, 02 gru 06 Skąd: D.G. Mydlice Nr użytkownika: 352 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dziś w 'uwadze' będzie o dopalaczach.. ![]() w zapowiedzi był pokazany sklep, taki jak jest u nas na ul.Sobieskiego ![]() Własnie przed chwileczką się skończył , w reportażu min. jest z rozmowa z człowiekiem który wzioł sprawy w swoje ręce i stara sie z tym walczyć założył nawet strone stopdopalacz nie podaje linka bo nie otwiera się w tym momencie. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a nie uważacie że kto ma wziąć to i tak weźmie... kupi gdzieś na ulicy czy w szkole, dodatkowo duużo taniej. ja myśle że tu chodzi głównie o kwestie podejścia... jeśli np. źle wychowaliśmy nasze dziecko, lub po prostu coś mu "odbiło" jednorazowo, to może lepiej że przynajmniej nie łamie przy tym prawa i nie zapieprzy "kartotek"...
wiem że to przewrotne zdanie, ale ostatnio dużo o tym myślałem i nie do końca zgadzam się z przeciwnikami takich sklepów (od wielu lat tzw. dopalacze były dostepne w sklepach internetowych i nikt z tym nic nie robił). dodam, że nie brałem nigdy żadnych dopalaczy i nie mam zamiaru. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 282 Dołączył: pon, 28 sty 08 Skąd: 42-530 Nr użytkownika: 1,063 Płeć: Mężczyzna GG: 4757707 ![]() |
Jak dla mnie sklep dopalacze to sklep dla ludzi, ktorzy po prostu nie maja co gdzie ( a takich chyba mniejszosc). A kto nie ma co gdzie, raczje nie ma szans wpasc w nalog. Po prostu (jak pisalem wyzej) ktos sobie na tym zarobi, a kto kupuje co kupuje taki sklep i tak ominie szerokim lukiem. Wg mnie to dopolacze moga co najwyzej zniechecic niz zachecic.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
myślę, że moc tego g***a Dąbrowa pozna na najbliższych dniach miasta, kiedy to dzieciarnia będzie naćpana jak cholera. Ja to się dziwie, że jeszcze sejm nie uchwalił prawa zamykającego te chore sklepy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 168 Dołączył: pon, 27 mar 06 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 196 Płeć: Kobieta ![]() |
Mam nadzieję,że wkrótce zajmą się tym syfem.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 91 Dołączył: sob, 29 gru 07 Nr użytkownika: 998 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ale tam jest na opakowaniu napisane ze nie jest to do spożycia dla ludzi hmmm
wiec jak to wyżera mózg hmmm |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 26 Dołączył: śro, 20 cze 07 Nr użytkownika: 737 Płeć: Mężczyzna GG: 4738334 Skype: nikczemnyseler ![]() |
Wszystko jest dla ludzi, tylko trzeba umieć korzystać. A co do ogólno dostępnych legalnych używek, to kawa, herbata, papierosy, alkohol, też zabijają powoli. Jak ktoś całe życie wcina masło, to zabije go nadmiar cholesterolu zróbmy akcje "stop cholesterolowi" to cichy zabójca jest. Alkohol niszczy wątrobę, a większość gówniarzy chla wóde tylko im się uszy trzęsą do tego podpalają papieroski. Sam nie korzystam z tego rodzaju używek bo wyrosłem już z tego ale jak ktoś spali sobie jointa jest mniej agresywny niż jak się „nabombi” wódą. Nie będe już wspominał o Klubach w których spora część osób jest w stanie mocno „sfazowanym” i to nie koniecznie specyfikami ze sklepu z dopalaczami. Każdy ma wolny wybór nikt nikogo nie zmusza do palenia czy jedzenia tego czegoś. Nie znam badań ale jestem przekonany, że więcej osób cierpi z powodu przemocy w rodzinie spowodowanej alkoholem niż narkotykami. Wszyscy mówią że „dilerzy” roznoszą śmierć... jasne. Przecież "diler" nie wciska nam na chama tego towaru tylko sami z własnej woli kupujemy! Ktoś pisał że się zatruł dopalaczami- O Jezu straszne. Przyznajcie się ile razy rzygaliście po Wódzie wymieszanej z piwskiem albo innymi badziewiami. Wytoczmy proces. Nie bądźcie śmieszni! Wszystko jest dla Ludzi!! A wasze dzieci tak samo i moje pewnie i tak spróbują marichułany, amfetaminy i innych wynalazków, czy będziemy tego chcieli czy nie. Warto je jednak uświadomić czym to grozi, a nie zakazywać bo jak wszyscy wiemy, „zakazany owoc smakuje najlepiej”.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 65 Dołączył: pią, 04 lip 08 Nr użytkownika: 1,362 Płeć: Mężczyzna ![]() |
true true esenem więcej syfu jest na ulicach niż w tych sklepikach...
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Wszystko jest dla ludzi, tylko trzeba umieć korzystać. A co do ogólno dostępnych legalnych używek, to kawa, herbata, papierosy, alkohol, też zabijają powoli. Jak ktoś całe życie wcina masło, to zabije go nadmiar cholesterolu zróbmy akcje "stop cholesterolowi" to cichy zabójca jest. Alkohol niszczy wątrobę, a większość gówniarzy chla wóde tylko im się uszy trzęsą do tego podpalają papieroski. Sam nie korzystam z tego rodzaju używek bo wyrosłem już z tego ale jak ktoś spali sobie jointa jest mniej agresywny niż jak się „nabombi” wódą. Nie będe już wspominał o Klubach w których spora część osób jest w stanie mocno „sfazowanym” i to nie koniecznie specyfikami ze sklepu z dopalaczami. Każdy ma wolny wybór nikt nikogo nie zmusza do palenia czy jedzenia tego czegoś. Nie znam badań ale jestem przekonany, że więcej osób cierpi z powodu przemocy w rodzinie spowodowanej alkoholem niż narkotykami. Wszyscy mówią że „dilerzy” roznoszą śmierć... jasne. Przecież "diler" nie wciska nam na chama tego towaru tylko sami z własnej woli kupujemy! Ktoś pisał że się zatruł dopalaczami- O Jezu straszne. Przyznajcie się ile razy rzygaliście po Wódzie wymieszanej z piwskiem albo innymi badziewiami. Wytoczmy proces. Nie bądźcie śmieszni! Wszystko jest dla Ludzi!! A wasze dzieci tak samo i moje pewnie i tak spróbują marichułany, amfetaminy i innych wynalazków, czy będziemy tego chcieli czy nie. Warto je jednak uświadomić czym to grozi, a nie zakazywać bo jak wszyscy wiemy, „zakazany owoc smakuje najlepiej”. ![]() Mam nadzieję, że ustawa dotycząca dopalaczy obejmie również zakaz wygłaszania na forum publicznym pogladów zaprezentowanych powyżej przez Esenema. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 107 Dołączył: nie, 16 wrz 07 Skąd: D.G Gołonóg Nr użytkownika: 812 Płeć: Mężczyzna GG: 7863501 ![]() |
Hej Arbas!Co jest nie tak w jego wypowiedzi???Sama prawda,samo życie...
Ten post edytował camillo pią, 13 lut 2009 - 17:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tak! Zakaz wypowiadania swojego zdania na forum publicznym mi coś przypomina. O czym to było???
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:31 |