IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

5 Stron V  < 1 2 3 4 5 >  
Reply to this topicStart new topic
> Dni Dąbrowy Górniczej 2009
picaro
post wto, 19 maj 2009 - 14:27
Post #41

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 75

Najnowszy i prawdopodobnie ostateczny program DNI DG 2009

CYTAT
SCENA PARK - HALLERA
PIĄTEK
29.05.2009

16.00 - Występ zespołu KRUK
17.00 - Grupa On The Floor - pokaz tańca Break Dance i Hip-Hop
18.00 - Występ zespołu LAO CHE
20.30 - GWIAZDA WIECZORU - ZESPÓŁ KULT

SOBOTA
30.05.2009

15.00 - SWING BAND - Czechy
15.30 - TANECZNA ORKIESTRA - Czechy
16.00 - Występ wokalistów Studia Piosenki - MOPT
16.30 - Grupa On The Floor - pokaz tańca Break Dance i Hip-Hop
16.40 - Występ zespołu Valhalla
17.20 - Występ zespołu KMF
19.00 - Występ zespołu TOMQ
21.00 - GWIAZDA WIECZORU - zespół KOMBII
22.30 - POKAZ SZTUCZNYCH OGNI

NIEDZIELA
31.05.2009
15.30 - II Przegląd Piosenki „DOTYK DŻWIĘKU" z towarzyszeniem zespołu GIGA DRUM
18.10 - występ zespołu wokalnego "White Shadows
20.00 - GWIAZDA WIECZORU - Zespół GOLEC UORKIESTR
A

CYTAT
Imprezy towarzyszące:

Piątek, 29 maja 2009 r.

* 9.00 - I Ogólnopolski Turniej w Piłce Nożnej Młodzieży Słabowidzącej (Hala Widowiskowo-Sportowa „Centrum")
* 10.00 - I Dąbrowski Zlot Motocyklowy Młodzież Szkolnej (Techniczne Zakłady Naukowe)
* 10.00 - 17.00 - Impreza integracyjna dla osób niepełnosprawnych „Serce za Uśmiech" (Pałac Kultury Zagłębia)
* 13.00 - 18.00 - „PROGRAM WCZESNEGO WYKRYWANIA GRUŹLICY I RAKA PŁUC" Zapraszamy mieszkańców Dąbrowy Górniczej, osoby od 18 roku życia na bezpłatne badania RTG klatki piersiowej. Badania wykonywane w ambulansie: osoby chętne do badań powinny posiadać kartę elektroniczną pacjenta lub dowód osobisty lub inny dokument stwierdzający miejsce zamieszkania i PESEL

Sobota, 30 maja 2009 r.

* 7.00 - Wędkarskie Drużynowe Zawody Spławikowe o Puchar Prezydenta Miasta (Pogoria I)
* 9.00 - I Ogólnopolski Turniej w Piłce Nożnej Młodzieży Słabowidzącej (Hala Widowiskowo-Sportowa „Centrum")
* 10.00 - Regaty żeglarskie w klasie „OMEGA" o Puchar Prezydenta Miasta (Pogoria I)
* 10.00 - Turniej Piłki Siatkowej Plażowej o Puchar Dyrektora CSiR (Centrum Sportów Letnich Park Zielona)
* 10.00 - 14.00 - Muzeum Miejskie ,,Sztygarka" - bezpłatne zwiedzanie ekspozycji muzealnych.
* 11.00 - Pokaz ratownictwa wodnego ratowników WOPR oraz psów ratowniczych (Pogoria III)
* 11.00 - 16.00 - „PROGRAM WCZESNEGO WYKRYWANIA GRUŹLICY I RAKA PŁUC" zapraszamy mieszkańców Dąbrowy Górniczej, osoby od 18 roku życia na bezpłatne badania RTG klatki piersiowej. Badania wykonywane w ambulansie: osoby chętne do badań powinny posiadać kartę elektroniczną pacjenta lub dowód osobisty lub inny dokument stwierdzający miejsce zamieszkania i PESEL
* 11.00 - 15.00 Olimpiada Sportów Niecodziennych - Fundacja „GODNE ŻYCIE" (przy scenie Park Hallera)
* 12.00 - 17.00 - Kiermasz Używanych Książek MBP (Park Hallera)
* 12.00 - 17.00 - „Pogotowie dla Rodziców" na trawie z MBP (Park Hallera)
o giełda dla Mam (wymiana artykułów dla dzieci)
o Trelemorelowe zabawy dla dzieci
o warsztaty noszenia dzieci w chustach
o gimnastyka dla mamy i dzieckakonsultacje psychologa dziecięcego i logopedy
o zabawy plenerowe

* 12.00 - 18.00 - Ścianka Wspinaczkowa (Park Hallera)
* 13.00 - 16.00 - „O tym właśnie mało kto wie, że KUGLARZY się w Dąbrowie! Zabawy teatralne i sztuczki cyrkowe dla dzieci" - Grupa Animacyjna Gambada (Park Hallera)
* 14.00 - 18.00 - Namiot działań artystycznych - działania twórcze dla wszystkich grup wiekowych: Witraż metodą Tiffaniego - nauka wykonywania małych form witrażowych Ceramika, Artystyczne zdobienie form użytkowych, Decoupage - artystyczne zdobienie form użytkowych (Park Hallera - Kraina Dzieci)
* 14.00 - 18.00 - Action painting - malarstwo gestu na płótnie, ekspresyjne malarstwo na płótnie - akcja dla dzieci, Body art - artystyczne malowanie ciała (Park Hallera - Kraina Dzieci)
* 14.00 - 16.00 - Gry i zabawy sportowe dla dzieci i młodzieży (Park Hallera)
* 15.00 - 18.00 - Spojrzenie na niebo: Wystawa zdjęć z nocnych obserwacji nieba, dzienna obserwacja słońca, konkurs plastyczny „Wędrówki Słońca z Księżycem po niebie"
* Szkolne Obserwatorium Astronomiczne - ZS nr 1, ul. Konopnickiej 56: zwiedzanie obserwatorium, prelekcja Dariusza Nelle nt. „ Zasady astrofotografii"
* 21.00 - 22.00 - Pokazy nieba
* 16.00 - 17.00 - Warsztaty oraz pokazy fitness - Klub Salsa, Pokazy tańca cheerleaderek - Grupa taneczna, „Strefa i Strefka" - Centrum Sportu i Rekreacji (Park Hallera)
* 17.00 - 18.00 - Happening taneczny - Szkoła Tańca Marengo (Park Hallera)

Niedziela, 31 maja 2009 r.

* 9.00 - Turniej Piłki Nożnej oraz Turniej Street Balla o Puchar Prezydenta Miasta (boisko Orlik, ZS nr 2)
* 10.00 - Otwarte Zawody Strzeleckie z okazji „Dni Dąbrowy Górniczej" - Strzelnica „SPORTUS", Sosnowiec, ul. Braci Mieroszewskich 126B, www.strzelnica.net.pl
* 12.00 - 14.00 - „Jedzie, jedzie straż ogniowa" - impreza plenerowa (Biblioteka Główna)
o inauguracja VIII Ogólnopolskiego Tygodnia Czytania Dzieciom (w ramach kampanii Cała Polska Czyta Dzieciom)
o otwarcie wystawy pn. „Jedzie, jedzie straż ogniowa" ze zbiorów Centralnego Muzeum Pożarnictwa w Mysłowicach (prezentacja sprzętu pożarniczego, odznaczeń i medali, sprzętu ratowniczego i alarmowego, uzbrojenia strażaka itp.)
o pokazy i zawody strażackie
o konkursy z nagrodami
o występy artystyczne

*
12.00 - 16.00 - Muzeum Miejskie ,,Sztygarka" - bezpłatne zwiedzanie ekspozycji muzealnych.
*
12.00 - 17.00 - Kiermasz Używanych Książek MBP (Park Hallera)
*
12.00 - 18.00 - Ścianka Wspinaczkowa (Park Hallera)
*
14.00 - 16.00 - Gry i zabawy sportowe dla dzieci i młodzieży (Park Hallera)
*
14.00 - 18.00 - „Piraci z Karaibów" (Park Hallera
* 14.00 - 18.00 - Action painting - malarstwo gestu na płótnie, ekspresyjne malarstwo na płótnie - akcja dla dzieci, Body art - artystyczne malowanie ciała (Park Hallera - Kraina Dzieci)
* 15.00 - 18.00 - Wielka księga bajek - plenerowa akcja malarska dla dzieci - ilustrowanie znanych bajek na wielkoformatowych płytach. Malarstwo farbami emulsyjnymi wałkami i szerokimi pędzlami (Park Hallera - Kraina Dzieci)
* 17.00 - Koncert Orkiestry Dętej przed Pałacem Kultury Zagłębia

Panie Jerzy jeżeli jest taka potrzeba to proszę dostarczyć nowe materiały dotyczące Big Bandu do pokoju 209. Myślę, że nie będzie problemu z ich zamieszczeniem.
Panie murbeton mam nadzieję, że usatysfakcjonowała pana odpowiedź mailowa mojego kolegi. I jeżeli ma pan jakieś pomysły dotyczące imprez dla młodych zespołów to proszę przyjść i porozmawiać, jesteśmy otwarci.
Go to the top of the page

+Quote Post
Różowa
post wto, 19 maj 2009 - 22:16
Post #42

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 738

http://akcje.interia.pl/a/dni_dabrowy_gorniczej/

+Quote Post
kwintosz
post wto, 19 maj 2009 - 22:47
Post #43

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Z interii rozsyłane także były przed dwoma dniami chyba maile z informacją o dniach DG. Aż sam się zdziwiłem.

Szkoda tylko że będzie znowu do dupy bo w parku Hallera. wink.gif Nikomu z moich znajomych pomysł przeniesienia z Zielonej jakoś zbytnio nie przypadł do gustu. Jedyny plus to to że nieco bliżej i nic poza tym.. w zeszłym roku Dni DG uratował T.Love dobrym koncertem a w tym..??

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
Dave
post czw, 21 maj 2009 - 22:55
Post #44

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 432

A w tym "uratuje" KULT! smile2.gif
I dobrze, ze w Hallerze smile2.gif

+Quote Post
savalas
post pią, 22 maj 2009 - 12:20
Post #45

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 612

CYTAT(picaro @ wto, 19 maj 2009 - 11:27) *
Najnowszy i prawdopodobnie ostateczny program DNI DG 2009

A
Panie Jerzy jeżeli jest taka potrzeba to proszę dostarczyć nowe materiały dotyczące Big Bandu do pokoju 209. Myślę, że nie będzie problemu z ich zamieszczeniem.
Panie murbeton mam nadzieję, że usatysfakcjonowała pana odpowiedź mailowa mojego kolegi. I jeżeli ma pan jakieś pomysły dotyczące imprez dla młodych zespołów to proszę przyjść i porozmawiać, jesteśmy otwarci.

ja mam pomysł i artystów, brakuje mi sprzętu i miejsca. Mogę dostarczyć zespoły podziemne i gwiazdeczki, tylko, że na słowo hiphop Urząd Miasta i PKZ, reagują słowami: NIGDY W ŻYCIU

+Quote Post
kursor
post pią, 22 maj 2009 - 12:26
Post #46

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 187

CYTAT(kwintosz @ wto, 19 maj 2009 - 21:47) *
Szkoda tylko że będzie znowu do dupy bo w parku Hallera. wink.gif

Witam!

Dni Dąbrowy Górniczej od 3 lat odbywają się w Parku Hallera, Park Zielona jeśli chodzi o lokalizację Dni to historia.

pozdro

+Quote Post
picaro
post pią, 22 maj 2009 - 15:13
Post #47

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 75

savalas ja bym tam chętnie zorganizował koncert Hip-Hopowy tyle, że jeżeli chodzi o plenery typu Dni Miasta to chyb lipa pchać tam takie kapel, nie ten klimat, ale jeżeli masz jakiś fajny pomysł to czemu nie. Oczywiście pieniędzy ci nie dam, ale sprzęt grający jakiś może się gdzieś wynajdzie. Najgorszy problem to miejsce, niestety w DG z tym lipa, ale może dało by się jakoś urobić szefostwo z Aqua Parku tam jest przecież świetna sala, a WSB ostatnio robiło imprezę Reggae. Nie wiem jak było bo nie byłem tam ale czemu nie spróbować... jeżeli chodzi o plener to można by na którymś ośrodku spróbować na starej pogorii. Były tam impreza Housowa i z tego co wiem to dość udana czemu nie Hip-Hop. Swojego czasu były też takie imprezy na zielonej i ma coś być w czerwcu na boiskach do siatki. Trzeba by jednak się troszkę pogimnastykować i poszukać sponsorów, załatwić patronat itd. Acha no i jeszcze Graffiti, z tego co wiem to znowu działa i jakieś tam imprezy mają w planach, może warto pogadać.
Wydaje mi się też, że to chyba nie tak że NIGDY W ŻYCIU tylko trzeba troszkę o to powalczyć, ale może masz jakieś inne i złe doświadczenia. W każdym razie z mojego doświadczenia to mogę napisać tyle, że wcale do takich imprez nie jest potrzebny UM czy PKZ, chyba że chciałbyś zrobić jakiś duży festiwal no to wtedy taki partner to duża wiarygodność dla sponsorów.

+Quote Post
kwintosz
post pią, 22 maj 2009 - 16:20
Post #48

UZYTKOWNIK

CYTAT(kursor @ pią, 22 maj 2009 - 11:26) *
Witam!

Dni Dąbrowy Górniczej od 3 lat odbywają się w Parku Hallera, Park Zielona jeśli chodzi o lokalizację Dni to historia.

pozdro

To mnie oświeciłeś.. jakbym o tym nie wiedział. Myślałem może że ankiety wypełniane w zeszłym roku coś zmieniły.

Mam nadzieję, że zmieni się władza to i wrócą imprezy na zielonej.
Tego sobie i wam życzę smile2.gif

--------------------

+Quote Post
kursor
post pią, 22 maj 2009 - 17:47
Post #49

UZYTKOWNIK

CYTAT(kwintosz @ pią, 22 maj 2009 - 15:20) *
To mnie oświeciłeś.. jakbym o tym nie wiedział. Myślałem może że ankiety wypełniane w zeszłym roku coś zmieniły.

Mam nadzieję, że zmieni się władza to i wrócą imprezy na zielonej.
Tego sobie i wam życzę smile2.gif

Jak zostaniesz Prezydentem tego miasta może się to zmieni, natomiast argumenty że jest tam kameralnie, dużo zieleni ( czytaj krzaków ) itp. nie przekonały widocznie mieszkańców Dąbrowy Górniczej.

Jeśli chodzi o życzenia to ja też Ci życzę dużo zdrowia.

+Quote Post
kwintosz
post pią, 22 maj 2009 - 19:37
Post #50

UZYTKOWNIK

CYTAT(kursor @ pią, 22 maj 2009 - 16:47) *
Jak zostaniesz Prezydentem tego miasta może się to zmieni, natomiast argumenty że jest tam kameralnie, dużo zieleni ( czytaj krzaków ) itp. nie przekonały widocznie mieszkańców Dąbrowy Górniczej.

Jeśli chodzi o życzenia to ja też Ci życzę dużo zdrowia.

Na szczęście nie wszyscy mieszkańcy DG to przydupasy PPP. Chyba pozwolisz mi żebym miał własne zdanie? Czy muszę być tym prezydentem by je mieć?

No a poza tym tego co zdecydowali mieszkańcy to nie byłbym pewny, ja osobiście nie wiem czy przekonały czy niem bo wyników ankiet nie ujrzeliśmy.. przynajmniej ja nie widziałem na własne oczy.

Ale nie ważne. Koncerty się odbędą, ja przyjdę tak czy siak, potem ponarzekam i tak do następnych wyborów..

--------------------

+Quote Post
Patrimonium
post sob, 23 maj 2009 - 13:36
Post #51

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 1,362

Na szczęście to dni dg są w hallera a nie na zielonej, fajnie jak bym ludziom władzy kretyński pomysł robienia imprez na zielonej i dąbrowskich wsiach raz na zawsze zniknoł z głów.

+Quote Post
lynch
post sob, 23 maj 2009 - 16:23
Post #52

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 1,400

Wyluzuj kwintosz. Nie masz na nic wpływu. Twój głos będzie ważny jak przyjdą wybory.

+Quote Post
savalas
post nie, 24 maj 2009 - 22:31
Post #53

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 612

bardzo dobrze, że nie na zielonej, przynajmniej w tej ciemnicy mnie ludzi z podbitym okiem będzie. Wszyscy których znam, a którzy na dni DG chodzą, lokalizacja dni w parku Hallera jedynie cieszy.

+Quote Post
Pawell
post czw, 28 maj 2009 - 10:51
Post #54

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,522

Dni Dąbrowy już jutro, a będzie na nich nawet TVP smile2.gif

http://www.gazetasosnowiec.pl/gazetasosnow...09__wideo_.html

filmiki na rozgrzewkę smile2.gif

Ten post edytował Pawell czw, 28 maj 2009 - 14:05

+Quote Post
Ajax
post pią, 29 maj 2009 - 07:26
Post #55

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 343
GG: 728011 status gadu-gadu

Dni DG juz dziś a pogoda fatalna sad.gif

Ciekawe jest to, że teraz jak oglądam Kawa czy Herbata.. to tam byli Golcowie... i zapowiadali, że grają dziś.. więc coś tu jest nie halo.. wkońcu Kult dziś czy Golcowie?

Jutro pogoda też ma być deszczowo - burzowa :/

--------------------

+Quote Post
Padziu
post pią, 29 maj 2009 - 08:11
Post #56

KK25

Nr użytkownika: 917
GG: 5456583 status gadu-gadu

Też oglądałem i chyba na początku im się coś pomyliło bo na koniec Golcowie też coś tam śpiewali i po ich występie powiedzieli że zapraszają na niedzielny koncert do DG smile2.gif
Ciekawe czy ludziom będzie się chciało w taką pogodę wyjść, pozostaje mieć nadzieje że do wieczora sie przejaśni wink.gif

+Quote Post
olo
post pią, 29 maj 2009 - 09:03
Post #57

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 18
GG: 1387662 status gadu-gadu

CYTAT(Padziu @ pią, 29 maj 2009 - 08:11) *
Ciekawe czy ludziom będzie się chciało w taką pogodę wyjść, pozostaje mieć nadzieje że do wieczora sie przejaśni wink.gif

Na koncert Lao Che na bank.

--------------------

+Quote Post
Cafe Racer Club
post pią, 29 maj 2009 - 09:08
Post #58

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 3,232

smile2.gif
Jakby ktoś pytał prognoza na sobotę w Cafe Racer Club:

gorąco i bez opadów deszczu smile2.gif

Zapraszam na koncert

Pozdrawiam
Dredd

+Quote Post
kursor
post pią, 29 maj 2009 - 16:30
Post #59

UZYTKOWNIK

Witam!

Galeria z programu telewizyjnego " Kawa czy herbata" realizowanego w Dąbrowie Górniczej

http://dabrowa-gornicza.pl/galeria-85-Kawa...+Gorniczej.html

pozdro

+Quote Post
kursor
post pią, 29 maj 2009 - 20:01
Post #60

UZYTKOWNIK

Piątek - 29 maja 2009 (Dąbrowa Górnicza)

Prowadzący: Paulina Chylewska i Marek Zając

Mistrz kuchni: Zbigniew Podraza

Temat dnia: Twój najpiękniejszy prezent, który dostałeś?

Piątkowa "Kawa czy herbata?" wita z Dąbrowy Górniczej. W programie m. in. prezentujemy kulturę Zagłębia, mówimy o sportowych osiągnięciach oraz gościmy Łukasza i Pawła Golec.

Jednym z naszych gości jest Mateusz Kalaga. Z jego inicjatywy od 15 lat, na początku lipca, alejkami Parku Zielona przechadzają się pionierzy, kowboje i Indianie. Śmiałkowie ujeżdżają byki, a ze sceny płynie muzyka country. Dąbrowski Picnic Country z roku na rok rozwija się niczym kolej żelazna na Dzikim Zachodzie.

Dabrowa jest stolicą zagłębiowskiego sportu, a siatkówka królową wszystkich uprawianych tu dyscyplin. Miejscowe dziewczyny rządzą nie tylko w hali, ale również na boiskach plażowych. Co roku zawodnicy i fani siatkówki, spotykają się na Nocy Siatkojańskiej, niezwykłym nocnym turnieju siatkówki plażowej.

Cezary Podraza to dąbrowski utytułowany kick-boxer. Zdobywał tytuły Mistrza Polski, Europy i Świata, wygrał kilkadziesiąt turniejów. Dziś zaraża swoją pasją kolejne pokolenia, szkoląc młodych adeptów sztuki walki.

W piątek ma miejsce premiera nowej płyty zespołu "Golec u'Orkiestra 5". Jest to pierwszy album od pięciu lat. Zdaniem niektórych niezwykle dojrzały, a niemal każdy utwór, to materiał na hit.

I jeszcze link do informacji i relacji z TVP

http://ww2.tvp.pl/5514,20090528909471.strona

+Quote Post

5 Stron V  < 1 2 3 4 5 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:21
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza