![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
I wiadomo już kto będzie na DDG (pytanie głównie do picaro)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
Jeśli z tym Lao Che to prawda, czuję się podbudowany
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Ze strony Lao Che:
CYTAT 29.05.2009 DąBROWA GóRNICZA - tba + Kult -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Gwiazdy....? Powoli (niestety) spadająca gwiazda KULT... ![]() A na podstawie czego tak twierdzisz? Taki mały OT. Co do Lao Che. CZEKAM. I nie uwierzę, póki nie usłyszę. Wiary jednak nie daję. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 253 Dołączył: śro, 06 sie 03 Nr użytkownika: 4 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zaciekawiony ekscytacją co poniektórych użytkowników zespołem Lao Che postanowiłem sprawdzić cóż to takiego i po odsłuchaniu kilku kawałków stwierdzam że męczą bułe. Moim zdaniem taki zespół nie nadaje się na taką imprezę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Mydlice Pn. Nr użytkownika: 916 Płeć: Kobieta GG: 8664757 ![]() |
Wnieś o inny band.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 253 Dołączył: śro, 06 sie 03 Nr użytkownika: 4 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Po co, nie pisałem dlatego, że chciałbym aby wystąpił ktoś inny, od ustalania składu na takie imprezy są ludzie którym za to płacą, ja osobiście uważam decyzje o tym Lao Che za nietrafioną tyle.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja np ciesze sie z tego wyboru, ale to kwestia gustu i nie ma co dyskutować, nigdy sie wszystkim nie dogodzi. zaciekawiło mnie natomiast coś innego, ze strony Lao che:
» 23.05.2009 BęDZIN - Dni Miasta +Renata Przemyk » 29.05.2009 DąBROWA GóRNICZA - tba + Kult to jest dopiero bez sensu, to nie mozna bylo sie dogadac z okalającymi nas miastami żeby kapele sie nie powtarzały?? |
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
Czy wiadomo że dni Będzina tydzień wcześniej:P ciekawe kto oprócz Lao Che wystąpi i co przygotowuje Sosnowiec
|
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
W sumie to zgadzam się z georgebem. Lao Che na taki koncert średnio się nadają. Bardziej pasują na jakiś mniejszy koncert w jakimś klubie. Niemniej jednak ja się z nich cieszę ^^
A informacja o Renacie Przemyk w Będzinie to już w ogóle jakaś euforia. Ciągle jakoś nie trafiam na jej koncerty i może wreszcie się uda ^^ -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 63 Dołączył: czw, 08 sty 09 Nr użytkownika: 3,111 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może zna ktoś z Was już terminarz Dni DG 2009 ?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
dni dąbrowy 29-31 maja. Dni sosnowca tydzień później zagrają Kasia Kowalska, Maleńczuk Dżem i Kazik, na dniach będzina ponoć nie będzie Renaty Przemyk, a wystąpi też Lao Che i coś jeszcze
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 59 Dołączył: pon, 01 paź 07 Nr użytkownika: 819 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dni Dąbrowy Górniczej
29.05.2009 PIĄTEK LAO CHE KULT 30.05.2009 SOBOTA KOMBII 31.05.2009 NIEDZIELA GOLEC UORKIESTRA za stroną http://www.dabrowa-gornicza.pl |
|
|
![]()
|
|
CYTAT PROGRAM DNI DĄBROWY GÓRNICZEJ 2009 (29.05. - 31.05.09) PIĄTEK 29.05.2009 15.00 - 16.00 - Występy AMATORSKICH ZESPOŁÓW ROCKOWYCH 16.00 - Występ zespołu KRUK 18.00 - Występ zespołu LAO CHE 20.30 - GWIAZDA WIECZORU - ZESPÓŁ KULT 24.00 - ZAKOŃCZENIE IMPREZY SOBOTA 30.05.2009 12.00 - 15.00 Olimpiada Sportów Dziwnych - Fundacja „GODNE ŻYCIE" 15.00 - SWING BAND - Czechy 15.30 - TANECZNA ORKIESTRA - Czechy 16.00 - 16.30 - Występ wokalistów Studia Piosenki (opiekun Dariusz Szweda) Marcin Łazarski - Laureat „Szansy na sukces" 16.40 - Zespół KMF 17.20 - Zespół wokalny WHITE SHADOWS 19.00 -Występ zespołu TOMQ 21.00 - GWIAZDA WIECZORU - zespół KOMBI 23.00 - POKAZ SZTUCZNYCH OGNI 24.00 - ZAKOŃCZENIE IMPREZY NIEDZIELA 31.05.2009 15.00 - 16.00 Zespół MOPT 16.00 - 18.30 II Przegląd Piosenki „DOTYK DŻWIĘKU" z towarzyszeniem zespołu GIGA DRUM 20.00 - GWIAZDA WIECZORU - Zespół GOLEC UORKIESTRA 23.00 - ZAKOŃCZENIE IMPREZY * wkrótce więcej informacji www.dabrowa-gornicza.pl |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: wto, 30 wrz 08 Nr użytkownika: 1,497 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przyszła wiosna, a co za tym idzie rozpoczął się sezon imprez plenerowych i majówek, ale niestety nie w Dąbrowie. Jak zwykle co roku nie dzieje się nic - ani w Parku Zielona, ani w Parku Hallera, ani przed PKZ. Jak mogę się domyśleć znowu pewnie chodzi o brak pieniędzy, ale dziwne jest to, że w innych miastach imprezy się odbywają i mieszkańcy mają gdzie iść i po tak długiej zimie odreagować. Wyglądem nasze miasto wyglądem odstaje od innych miast zagłębiowskich, ale kulturalnie to jesteśmy za ścianą wschodnią.
Następna sprawa. Przez przypadek znalazłem program obchodów dni DG i od razu pomyślałem, że ten, kto go pisał chyba za długo wystawił głowę na majowe słońce i troszeczkę mu się tam poprzestawiało. Zacznijmy od piątku 29.05. Od 15:00 do 16:00 występ zespołu mocno rockowego - Valhalla. Nie wiem czy ten kto to pisał wie co robi młodzież o godzinie 15:00, a przeważnie jest w szkole lub z niej wraca i jak co roku nasz rodzimy zespół (w zagłębiu zespół bardzo lubiany, mający swoich fanów i wygrywający wiele konkursów rockowych) będzie się produkował do pustej widowni. O 16:00 również zespół rockowy - Kruk. Nawiasem mówiąc ostatni ich koncert dąbrowski (WOŚP) był wielką porażką. Młodzieży w dalszym ciągu nie będzie, a na programie grupa ta ma się produkować dwie godziny. Przejdźmy do soboty. Dzień wolny od pracy i szkoły, więc będzie więcej spacerowiczów, a co za tym idzie widowni i kolejny zgrzyt. O 16:40 wystąpi grupa z PKZ - KmF (rock alternatywny). Pora oczywiście za wczesna, znowu będzie brak młodzieży, a starszą widownię mało to będzie interesowało. Za to w późniejszej porze - 17:20 prezentować się będą dzieci z PKZ (White Shadows). Z tego co pamiętam - podkłady z dyskietek i jak to dzieci poziom nie za wysoki i zaraz pytam. Dlaczego dzieci te nie występują w piątek we wcześniejszych godzinach, tylko w sobotę w godzinie, gdzie zaczyna się większa oglądalność. Czy fani rocka po występie KmFu będą oklaskiwać dzieci śpiewające muzyczkę popową (to chyba za dużo powiedziane)? Później zespół TOMQ. Muzyczka popowa, naśladująca Feela i oni zagrają przed rockową grupą Kombii... Kupa śmiechu. Jedźmy dalej. Niedziela. Cały dzień nic, a potem dwie i pół godziny coś o czym nie wiemy nic, czyli jakiś Dotyk Dźwięku. Później półtorej godziny nic (oczywiście wszyscy rozejdą się do domów), a o 20:00 wystąpi Golec u'Orkiestra. To podsumujmy. Po pierwsze, totalne olanie dąbrowskich zespołów i muzyków, totalne olanie fanów muzyki rockowej, brak spójności programowej, brak znajomości reżyserowania imprez plenerowych, a na koniec jedno pytanie. Gdzie w tym wszystkim zapodziała się najlepsza zagłębiowska grupa muzyczna Sojka Band? Czy oni jeszcze istnieją i dlaczego od ostatnich dni DG nigdzie ich nie widać i nie słychać? Czy ktoś z urzędu miejskiego w końcu wyjaśni co dzieje się w PKZ? Dlaczego mieszkańcy Dąbrowy są pozbawieni rozrywki, chociaż w mieście działa mnóstwo różnych formacji kulturalnych? Czy urząd wie ile ludzi pracuje w dziale marketingu w PKZ i co oni tam robią? Jaki jest cel tego, że dyskryminuje się dąbrowskie grupy muzyczne, teatralne i kabaretowe? Z tego do wiem w 95% członkowie tych grup pracują za friko tzn. za nic, za zero. Nie wiem jak to jeszcze napisać, żeby ktoś zrozumiał, że oprócz polityki i podchodów istnieją jeszcze ludzie (mieszkańcy DG), którzy chcieliby od czasu do czasu trochę się rozerwać. Myślę, że odpisze ktoś z PKZu, urzędu miasta wydziału kultury oraz rady miasta (komisji kultury). |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
dla urzędu miasta, ważne są występy kapel ogórkowo- kiełbaskowych, czyli Kombi i Golec Orkiestra, dla mnie prezentujących żenujący poziom artystyczny, ale wiadomo, że naje*any polak bawi się dobrze tylko przy utworach które dobrze zna. Reszta zaplanowanych występów jest po to, żeby poprostu były.
Jeden dzień powinien być popowy, drugi rockowo alternatywny, trzeci np. rapowy, reaggowy, klubowy. Myślę, że jak na taki budżet, da się ściągnąć ambitne kapele, które będą i znane i dobre. Niby jest Kult, ale lata świetności też już za nimi. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
jak co roku nasz rodzimy zespół będzie się produkował do pustej widowni. Młodzieży w dalszym ciągu nie będzie, a na programie grupa ta ma się produkować dwie godziny. Pora oczywiście za wczesna, znowu będzie brak młodzieży, a starszą widownię mało to będzie interesowało.. A to dzisiejsza młodzież szkolna nie jest zdolna do skonfrontowania wskazania zegarka naręcznego z programem imprez ? W ten prosty sposób można pojawić się pod sceną akurat wtedy gdy gra ulubiony zespół. ![]() Dlaczego dzieci te nie występują w piątek we wcześniejszych godzinach, tylko w sobotę w godzinie, gdzie zaczyna się większa oglądalność. Może chcą być oglądane ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
... istnieją jeszcze ludzie (mieszkańcy DG), którzy chcieliby od czasu do czasu trochę się rozerwać. Dla takiego gościa jak Ty "murbeton", to jedyną metodą na rozerwanie jest coś wybuchowego resztę sobie dopowiedz. A generalnie zawsze jest tak, że co rok jakaś osoba pojawia się na forum i roztacza wizję zagłady nad DDG, i pisze jak fatalnie będzie, a co się dzieje co roku? Opór ludzi i entuzjastyczne wpisy po DDG. Co do zespołów nie znam ich wszystkich ale jak ostatnio usłyszałem KMF to się ostro zdziwiłem jakością i super wokalem laski, a poza tym to są wszystkie zespoły z DG i chyba fajnie że mogą SIĘ POKAZAĆ przed swoimi. Co do Sojka Band niech wyjdą z cienia i zaprezentują się sami skoro grają taką świetną muzykę a nie obrzucają błotem innych za pomocą "swoich rzeczników" na forum - to nie pierwszy raz pozdro i dobrej zabawy na Dniach Dąbrowy Górniczej!!! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: sob, 19 sty 08 Nr użytkownika: 1,048 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam, po długiej przerwie, wszystkich Forumowiczów. Nie myślałem ,że po raz kolejny przyjdzie mi być „adwokatem we własnej sprawie”, ale skoro wywołano temat, zabiorę głos. Na początek dementi: zespół, którego jestem kierownikiem, nie miał i nie ma „rzecznika”, bo mieć nie musi…W razie potrzeby mam odwagę wypowiadać się pod własnym nazwiskiem, gdyż zabawa w „harcerzyka” zupełnie mnie nie bawi. Nie wiem, a bardzo bym chciał wiedzieć, skąd Kursor ma wiedzę, że Sojka Band „poprzez rzeczników” obrzuca błotem kogokolwiek, (i to nawet po raz kolejny). Proszę Pana Kursora może warto zastanowić się troszeczkę, zanim skrobnie się taki tekst? Pan nas nie zna ani z estrady, ani osobiście, więc robienie z nas pieniaczy czy „obrzucaczy” jest chwytem poniżej pasa. Za radę, by „wyjść z cienia” dziękujemy, ale w takim cieniu to znów nie jesteśmy. Myli się Murbeton (dzięki za obronę Bandu:)), że od poprzednich Dni Dąbrowy nigdzie nie graliśmy (gdyby był „rzecznikiem” to by wiedział). Zagraliśmy kilka (tylko, niestety) koncertów, i to nie „w cieniu”, lecz w blasku reflektorów. Ostatni w marcu, na scenie PKZ, przy pełnej i bardzo sprzyjającej nam widowni, wkrótce zagramy w Sosnowcu. Fragmenty marcowego koncertu można obejrzeć na You Tube i na www.dabrowa.pl (Panu Dariuszowi Nowakowi jeszcze raz serdecznie dziękuję). Zdjęć, aktualnych informacji i nagrań nie ma stronie PKZ, ale nie zamierzam tego faktu komentować, czy co gorsza „obrzucać kogoś błotem” osobiście lub „przez rzecznika”
![]() Ten post edytował Jerzy Sojka pon, 18 maj 2009 - 22:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:21 |