![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
A co ma:
CYTAT Geant miał być hipermarketem w Pogorii, a właściciel Reala (Metro AG) przejeło sklep na etapie budowy i nie mógł sam zaprojektować jego powierzchni. do rzeczy? Przecież to developer projektuje... Real od początku miał być takim dodatkiem. To nie miał być duży hipermarket czy coś... Główną rolę raczej mają odgrywać sklepy na pasażu, a Real jako dodatek z asortymentem spożywczym i tekstylnym/chemicznym. Dzisiaj przeszedłem się do CH Pogoria i muszę powiedzieć, że mało ludzi. Nie wiem dlaczego, ale podobało mi się to. Taki jakiś klimat spokojny był. Bez tłoku etc. Ale za to sklepy mniej zarabiają :/. W Realu ludzi było nawet, nawet. W Empiku nawet nie wiem, a w Mc'u i KFC bez kolejek; -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Heh tez wczoraj bylem w Heliosie i po 20 w CH pustki, ale fajnie.
@Norris Nie wiem co to za domysly. Przewijalo sie to nie raz, i gdybys przejrzal chociaz kilka stron watkow o Pogorii to znalazlbys odpowiedz. Sa dwa rodzaje Reali, ktore roznia sie asortymentem od "zwyklych", i naleza do tego tez nowe w Opolu i Slupsku, a takze w lodzkiej Manufakturze i na Okeciu. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 105 Dołączył: nie, 24 gru 06 Skąd: golonog Nr użytkownika: 382 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mineło juz ponad 3 miesiące od Otwarcia CH Pogoria . Jak oceniacie to ??
Jak zmienił sie według Was ruch komunikacyjny w Centrum ? Czy jestescie zadowoleni z usług oferowanych w CH Pogoria ? Czy Pogoria odmieniła centrum DG ?? PISZCIE ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
Oo po zobaczeniu zdjęcia Dzygita pomyślałem sobie "Czemu tam nie ma parkingu podziemnego !!?!".
Olbrzymie marnotrawstwo miejsca. A można było tam np. w przyszłości rozbudować samo CH. -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 63 Dołączył: czw, 08 sty 09 Nr użytkownika: 3,111 Płeć: Mężczyzna ![]() |
w REALU na Sobieskiego będzie sprzęt RTV (telewizory itp) Niebawem ruszy przebudowa
Ten post edytował REALny śro, 18 lut 2009 - 16:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Dzieki Dzygit. Szkoda ze troche male.
Parkingi jakies ciasne i marnie oznakowane. Jak zawsze wielu parkuje jak najblizej i wzdluz tej "alejki" od tylnego wyjscia, co jeszcze pogarsza sytuacje. Wraz z budowa OBI maja przybyc jakies miejsca parkingowe, ale to chyba z kilkadziesiat, bo na OBI jest malutko miejsca. W przyszlosci mozna rozbudowac, np od kina do Przybylaka, na miejscu tych parkingow na rondku i obok. Tam moga byc 2 kondygnacje i parking podziemny. Albo i wiecej kondygnacji (kino ma wysokosc ok 3), ale to juz mniej atrakcyjne dla najemcow. Albo nad dwoma kondygnacjami handlowymi, przynajmniej jeszcze kilka biurowych ![]() Niech najpierw zmieni sie otoczenie. Niech wkoncu zostanie zburzony ten budynek i komorki na rogu. Jest niezly kontrast. A w budynku miedzy Realem, a Przybylaka juz bardzo dawno temu wymienili okna. Mogli by go zagospodarowac i zrobic elewacje. Nie podoba mi sie to jak zostal on zanizony, wraz z budynkiem dozoru, a do tego ta kreta droga. PS. A Sfinks (od Sphinxa) zlozyl wniosek o upadlosc... -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 26 Dołączył: śro, 20 cze 07 Nr użytkownika: 737 Płeć: Mężczyzna GG: 4738334 Skype: nikczemnyseler ![]() |
Z mojego punktu widzenia jedynymi plusami tego centrum są Kino i KFC
![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Szczególnie, że mam dość wybredny gust i pedalskich(społeczeństwo robi się coraz bardziej pedalskie a to boli) Mógłbyś objaśnić szerzej, co miałeś na myśli. Jestem ciekawy świata i chciałbym wiedzieć czy znajduję się w "pedalskiej" części społeczeństwa...Nie chcę Ci sprawiać bólu, stąd prośba. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 38 Dołączył: pią, 09 mar 07 Skąd: DG-Strzemieszyce Nr użytkownika: 546 Płeć: Mężczyzna GG: 6540816 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 26 Dołączył: śro, 20 cze 07 Nr użytkownika: 737 Płeć: Mężczyzna GG: 4738334 Skype: nikczemnyseler ![]() |
Temat nie jest o ubraniach. Po za tym każdy ma własny gust:) Dla mnie H&M, i inne tego typu sklepy są pedalskie bo lubie prostote i klasyke:) A gdzie kupie zwykłe Jeansy, bez przetarć, zagięć, przeszyć i innego badziewia? Z gromnicą szukać:)
olo Mandaryn był Dąbrowską Mekką bananowców i pedalstwa;) "[...]Na mieście mnóstwo pedałów, chociaż żaden nie jest gejem[...]" -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Dla mnie H&M, i inne tego typu sklepy są pedalskie bo lubie prostote i klasyke:) olo Mandaryn był Dąbrowską Mekką bananowców i pedalstwa;) "[...]Na mieście mnóstwo pedałów, chociaż żaden nie jest gejem[...]" Moja małżonka będzie przeszczęśliwa gdy jej zakomunikuję, że jest pedałem. Tym bardziej, że to ja ją do tego nakłoniłem (i nakłaniam) polecając ciuchy z H&M. Ja sam zaś, chadzałem do mandaryna, ale pedałem raczej nie jestem. Może bardziej lesbijką, bo podobają mi się kobiety. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 88 Dołączył: czw, 07 sie 08 Nr użytkownika: 1,400 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jeżeli chodzi o szczegóły, a jestem osobą, która na to zwraca uwagę, to proponuję się przyjrzeć jak pięknie zamontowali klamkę do męskiej toalety na piętrze. Nie chcę tu być posądzany o jakieś dziwactwo, ale napewno nie robili tego fachowcy.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Mineło juz ponad 3 miesiące od Otwarcia CH Pogoria . Jak oceniacie to ?? Jak zmienił sie według Was ruch komunikacyjny w Centrum ? Czy jestescie zadowoleni z usług oferowanych w CH Pogoria ? Czy Pogoria odmieniła centrum DG ? Wydaje mi się, że do tej pory CH Pogoria nijak nie wpłynęła na centrum DG. ![]() PLUSY: Wbrew obawom władz i bzenka nie zwiększył się ruch aut na rondzie w centrum i na skrzyżowaniu z Sienkiewicza. Pojawił się nowy punkt widzenia centrum z kładki i oś widokowa aż do Sztygarki patrząc w górę. Ładnie zamknęła się ulica 3-maja patrząc w dół. Zamknięte do tej pory tereny kolejowo-hutnicze otworzyły się dla ludzi. Pojawiło się trochę sklepów pod nosem i kino, którego nam brakowało. Jest nadzieja na ładny park przy komisariacie. Do tej pory to była strefa melelska. MINUSY: CH Pogoria raczej nie odoniosło sukcesu frekwencyjnego - jest tam pustawo. Nawet w realu przy Katowickiej kolejki do kas są większe. Kampania tłumacząca, że to miejsce spotkań i czy centrum wymyślone dla kobiet runęła w pył. Nadzieje władz, że CH Pogoria rozwiąże problemy z parkowaniem w centrum nie spełniły się. Klienci masowo przebiegający ul. Sobieskiego na wysokości CH Pogoria powodują pewne zagrożenie. Na razie nadzieje forumowych optymistów nie spełniły się. Ruch pieszy w centrum się zwiększył ale w żaden sposób nie wpłynęło to na rozwój usług "pozapogoryjnych". Ludzie wychodzą z CH i szybko pędzą do domu - nie obchodzi ich Dąbrowa. OSOBIŚCIE: Dla mnie osobiście to udane miejsce. Mam market, aptekę, EMPiK w jednym miejscu, po drodze z roboty i zawsze tam pusto na parkingu. W realu jest stoisko ze znośnymi świezymi wędlinami, a nie tylko foliowymi. Nie tracę czasu w kolejkach, a i lody w polewie czekoladowej sobie w McDonaldzie zafunduję. ![]() W CH Pogoria (tak jak gdzie indziej) brakuje mi małego bazarku ze świeżymi owocami i warzywami w galerii. Nie wiem czemu centra handlowe czegoś takiego nie wprowadzą ? Mogliby wykosić klientów bazarom i targowiskom w okolicy, a ja zaoszczędziłbym jeszcze z kwadrans każdego dnia. ![]() Achitekturą czy atmosferą głowy sobie nie zawracam. Dla mnie taki sklep to czysta konsumpcja i oszczędność czasu. W centrum DG rozumianym jako przeciwna strona Sobieskiego z ulicą 3-maja nie byłem od kilku miesięcy. Nie ma po co. No raz byłem w Proline szybko przebiegając kładkę. ![]() Podtrzymuję swoje zdanie z okresu budowy, że CH Pogoria będzie gwoździem do trumny centrum DG. Smutne ale prawdziwe. ![]() Ten post edytował bzenek nie, 22 lut 2009 - 20:27 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 63 Dołączył: czw, 08 sty 09 Nr użytkownika: 3,111 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 207 Dołączył: pon, 26 lut 07 Skąd: Mydlice północ Nr użytkownika: 508 Płeć: Mężczyzna ![]() |
to proponuję się przyjrzeć jak pięknie zamontowali klamkę do męskiej toalety na piętrze. Nie chcę tu być posądzany o jakieś dziwactwo, ale napewno nie robili tego fachowcy. Chyba ktoś czyta forum, bo klamka w toalecie jest już prawidłowo zamontowana. Inną sprawą jest to, że tak zaniedbanych i po prostu... smierdzących toalet nie widziałem w żadnym innym centrum handlowym... Bardzo przykre. PS. Na przeciwko toalety na piętrze zawisł dzisiaj wielki Regulamin Centrum Handlowego ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:32 |