IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

25 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> CH Pogoria - po otwarciu, handel, sklepy, wrażenia itp
Sebastian22
post nie, 21 gru 2008 - 17:06
Post #61

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 169

CYTAT(:) @ nie, 21 gru 2008 - 16:21) *
Mimo nadchodzacych Swiat nie ma jakiegos duzego tloku. Ludzi sporo, szczegolnie w weekendy, ale tak normalnie w sam raz, bez szalenstwa jakie to bywa w takim okresie.
Dawno nie bylem w starym Realu przy Katowickiej. Pewnie tam duzo ludzi i robia wieksze zakupy. W Realu w Pogoorii zgodnie z przywidywaniami nie ma tloku i nie widac wypelnionych wozkow, wlasciwie to same koszyki i po kilka produktow. Widac, ze do tego Reala wstepuje sie przy okazji, a nie jest on glownym celem.

No taki chyba jest zamiar tego CH....zakupy bardziej "ciuchowe" i inne a Real to przy okazji.....ale nie sądze aby na Katowickiej był ruch....sądze że jest jeszcze mniejszy niż w Pogorii...
Go to the top of the page

+Quote Post
mary cha
post nie, 21 gru 2008 - 18:04
Post #62

GreenPointHooligan

Nr użytkownika: 119

CYTAT
....ale nie sądze aby na Katowickiej był ruch....sądze że jest jeszcze mniejszy niż w Pogorii...

To się mylisz-ruch bardzo poważny,powiedziałbym że nawet taki jak co roku.

+Quote Post
vacu
post nie, 21 gru 2008 - 19:31
Post #63

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

Byłem dzisiaj w Pogorii po raz pierwszy, bardziej z musu (brak auta a piechotą mam 5 minut) niż z wielkiej chęci i powiem, że jeden plus mi się nasuwa względem tego co pisałem wcześniej przed odwiedzinami - CH wydaje się większe niż na zdjęciach czu wizualkach. Ludzi bardzo dużo ale... na pasażu, w sklepach po kilka osób ledwo. Pozostałe obserwacje (raczej in minus niestety):
- to o co mi chodziło - Empik - beznadziejny: mały, nie udało mi się znaleźć ani jednej książki o fotografii czy jakiegoś fajnego albumu, w ogóle jakiś nieład taki i mały wybór, trochę to wygląda jak większy kiosk ruchu z kilkoma książkami i grami a nie empik.
- w środku market jak market - wystrój standardowy, nieciekawy, brak mi jakichś fajnych charakterystycznych detali...
- nie wiem co za cymbał wymyślił te drzwi obrotowe na wejściu głównym z wyjściem szerokości półtora metra i o objętości chyba 6 osób, takie coś zapchałoby się w lidlu czy biedronce a tu mamy niemałe CH...
- niestety wszystko sprawia wrażenie jakby było robione minimalnym nakładem finansowym - kilka przykładów? Na przykład napis "Pogoria" przy skwerku na ochydnych betonowych klocach, alejki tak wąskie, że trzy osoby się w szeregu nie mieszczą, dodatkowo nieoświetlone, ławeczki po ciemku niezłe, w świetle widać, że to te same kostki betonowe co przy napisie, w środku przyjrzyjcie się co jest za drzwiami ewakuacyjnymi - ja wiem, że tam nie musi być taki błysk jak tam gdzie klienci łażą ale sklep poznaje się po zapleczu tak jak właściciela mieszkania po łazience i niestety tu jest tragedia imho a parę CH widziałem "od podszewki",
- o niedoróbkach typu: tu wybita dziura nie wiadomo po co, tam farba odłazi itp. nie będę się rozpisywał, to jest wszędzie tylko w pogorii mam wrażenie, że wiele z tych rzeczy już nie będzie poprawiane
- co mi się też rzuciło w oczy - brak stylu. Projektant nie mógł się chyba zdecydować czy chce nawiązać do 'dębowego miasta z pojezierzem' czy do 'przemysłowej Dąbrowy z kopalniami i hutami w tle' - bo oto mamy ławeczki-pniaczki, akwarium i niby-drewienka na wewnętrznej elewacji ale już zaraz obok nad głową ciężką stalową konstrukcję a'la huta bankowa chyba wink.gif to tego rury na zewnątrz i kładka a'la suwnica. Nijak mi to do siebie niestety nie pasuje.

Mógłbym tu się rozpisywać więcej ale nie chce mi się, poza tym już sporo po otwarciu więc co mamy to każdy widział, mnie głównie żal tego, że to takim tanim kosztem zostało postawione, po wizycie już nawet nie mówię o remoncie przejścia czy ronda ale po prostu CH - mimo szumnych zapowiedzi - sprawia wrażenie (ale i jest chyba) zrobionego z tanich materiałów, tanim kosztem, wygląda na to, że po prostu oszczędzano gdzie się da. Ktoś powie: 'ciesz się, że w ogóle coś jest' a ja odpowiem, że po prostu liczyłem na więcej i nie wiem czemu mam się cieszyć z tego, że zostałem olany.

PS. Parkingu pewnie nie ocenię za szybko (może jak OBI otworzą), bo jaeśli będę mógł już jechać autem to pojadę gdzie indziej wink.gif

+Quote Post
lynch
post pon, 22 gru 2008 - 09:22
Post #64

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 1,400

CYTAT(Sebastian22 @ nie, 21 gru 2008 - 19:06) *
No taki chyba jest zamiar tego CH....zakupy bardziej "ciuchowe" i inne a Real to przy okazji.....ale nie sądze aby na Katowickiej był ruch....sądze że jest jeszcze mniejszy niż w Pogorii...

Byłem wczoraj w Realu na Katowickiej ok. 18. Parking pełny. Sławków, Olkusz i pobliscy mieszkańcy (i nie tylko oni) ciągną tu interes. Nie opłaca się go zamykać.

+Quote Post
mary cha
post pon, 22 gru 2008 - 12:31
Post #65

GreenPointHooligan

Nr użytkownika: 119

@vacu trafnie określił pewne aspekty ale ja bym chciał poruszyć jeszcze jedną sprawę-jakość obsługi w butikach.jest na żenująco niskim poziomie,bo:
-brak zainteresowania klientem,ogólna niechęć do wykonywanych obowiązków-nie wymagam aby noszono mnie na rękach,np.ExiSport-panowie zajęci byli grą w piłkę i w d..pie mnie mieli,Scotch&Soda,H&M-spędziłęm tam po ok. 10 min.,przymierzałem ciuchy i nikt do mnie nie podszedł,dodam że było to ponad tydzień temu o godzinie 13 więc ruch był znikomy
-brak wiedzy u sprzedawców-smutne ale wygląda to tak jakby wzięli ich z łapanki na ulicy tylko po to aby robili dobre wrażenie
-dalej pokutuje u nas przekonanie że jeśli jesteś w adidasach,jeansach i bluzie to napewno nic nie kupisz w sklepie z drogimi koszulami,garniturami czy ogólnie ciuchami,i przyszedłeś tylko się poślinić na ich widok lub co gorsza ukraść coś

+Quote Post
vacu
post pon, 22 gru 2008 - 14:36
Post #66

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(mary cha @ pon, 22 gru 2008 - 12:31) *
Scotch&Soda,H&M-spędziłęm tam po ok. 10 min.,przymierzałem ciuchy i nikt do mnie nie podszedł

To akurat dla mnie jest na plus, nic mnie tak nie wkurza jak to, że oglądam sobie spokojnie, wybieram a tu mi przyłazi taki/taka i podsuwa rzeczy zupełnie nie w moim stylu, co gorsza czasem oni lepiej wiedzą czego ja szukam (a raczej tak im się wydaje), wolę sam wszystko obejrzeć a sprzedawcę mieć pod ręką dopiero kiedy tego potrzebuję (np. szukam rozmiaru).

BTW - z tym brakiem fachowości to chyba zawsze jest tak po otwarciu, np. w nowej części M1 zauważyłem to samo. Albo brakuje już rąk do pracy lub też stawki w nowych marketach są tak niskie, że nikt w miarę kumaty do pracy tam nie pójdzie. wink.gif

+Quote Post
bzenek
post pon, 22 gru 2008 - 14:59
Post #67

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

CYTAT(mary cha @ pon, 22 gru 2008 - 14:31) *
brak wiedzy u sprzedawców-smutne ale wygląda to tak jakby wzięli ich z łapanki na ulicy tylko po to aby robili dobre wrażenie

Ale to już od dawna wiadomo, że coś chcesz kupić lub zrobić to musisz się sam na tym znać.

CYTAT(mary cha @ pon, 22 gru 2008 - 14:31) *
brak zainteresowania klientem

Dla mnie to rewelacja. Nic mnie tak nie zniechęca do zakupów jak nachalne stanie nad głową.

+Quote Post
Sebastian22
post pon, 22 gru 2008 - 15:04
Post #68

UZYTKOWNIK

Też lubie sobie samemu popatrzeć i sam zadecydować niż jakieś patrzenie na ręce jakbym miał coś ukraść, jeśli tak jest to szybko wychodzę z takiego sklepu.

+Quote Post
lilith_88
post pon, 22 gru 2008 - 15:41
Post #69

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 2,293
GG: 8646382 status gadu-gadu

a ja wogole nie lubie zakupow smile2.gif co jak na kobiete jest chyba dosc dziwne biggrin.gif ale czasem jak chyba kazdy jestem zmuszona... i jak wiekszosc tutaj, lubie sama poogladac... ale z graniem w pile to juz przesada tongue.gif

+Quote Post
BARES
post wto, 23 gru 2008 - 16:21
Post #70

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 352

Dla mnie dużym plusem naszej Pogorii jest to że są świeta a w Realu nie ma kolejek przy kasach, to dla mnie bardzo dziwne nowe doświadczenie bo przez lata robiąc zakupy w Auchanie oczekiwałem w mega Kolejkach.

--------------------

+Quote Post
syzio
post wto, 23 gru 2008 - 21:51
Post #71

Dąbrowa G

Nr użytkownika: 168
GG: 3563765 status gadu-gadu

Najwidoczniej ludzie wolą Auchan niż Real tongue.gif

+Quote Post
zizi
post wto, 23 gru 2008 - 21:52
Post #72

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 196

Tak to prawda,kolejek nie ma specjalnych.
Mnie się Pogoria podoba,bo w d.g nie było specjalnie gdzie wyskoczyć. Cieszę się,że jest Rossman,Empik marny,ale na szczęscie ma kącik dla plastyków. Real ma też niezłe zaopatrzenie w porównaniu z innymi realami,gdzie czasami jest o wiele,wiele mniej towaru.

Nie zwracam uwagi na niedociągnięcia,bo nie interesuje mnie to. Mam to,co mi jest potrzebne i jest ok smile2.gif cool.gif

--------------------

+Quote Post
Sebastian22
post pią, 26 gru 2008 - 14:09
Post #73

UZYTKOWNIK

Przeglądając dziś strony www trzech CH Maylandu (Karolinka, Jantar i Pogoria) wchodząc do sekcji Wydarzenia->Aktualności stwierdzam iż niestety w naszym CH jakby najmniej się działo....chyba że to tylko lenistwo Webmastera ale nie wydaje mi się - sądze że administracja wszystkich stron jest jedna (choćby ten sam układ techniczny). Szkoda....w końcu Pogoria jest w samym Centrum i na pewno przyszło by dużo ludzi.

+Quote Post
bzenek
post nie, 28 gru 2008 - 22:50
Post #74

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

CYTAT(PERELKADG @ wto, 16 gru 2008 - 13:04) *
Poszukuję piosenki świątecznej,którą czasami puszczają w realu... Śpiewa ją pewien facet a razem z nim chór dzieci. Piosenka jest w języku angielskim, dość wolna, a na końcu kilku wersów zwrotki śpiewane jest słowo CHRISTMAS.

ierwsze słowa piosenki o którą mi chodzi brzmią podobnie jak początek piosenki White Christmas tylko podkładając pod melodię którą zamieściłam.

Zatem proszę o jakąkolwiek pomoc!

Nie wiem czy nie jest już za późno ale dopiero dziś pokonałem problemy techniczne i ściągnąłem sobie ten plik w całości. smile.gif

PERELKADG, nagrany przez Ciebie fragment najbardziej przypomina mi Międzynarodówkę.

Ale lubię takie muzyczne zagadki, więc zmobilizowałem moje dębowe ucho i przejrzałem świąteczną płytotekę. W efekcie stawiam na piosenkę, którą nagrał Bryan Adams w 1985. Jej tytuł to "Christmas Time".

Utwór jest dość wolny, po angielsku, z chórkami, pojawia się "christmas" w refrenie.

Podobieństwo w tekście do piosenki "White Christmas", która nagrał Bing Crosby w 1941, jest dość naciągane. Ale powiedzmy, że "Czekałem cały długi rok" ma coś wspólnego z "Marzę o świętach" smile.gif

Ten post edytował bzenek nie, 28 gru 2008 - 23:03

+Quote Post
janosikdg
post śro, 31 gru 2008 - 11:24
Post #75

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 952
GG: 5344968 status gadu-gadu

Wie ktoś może do której jest czynny REAL w Pogori dzisiaj w sylwestra ??

+Quote Post
Pantas
post śro, 31 gru 2008 - 13:41
Post #76

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 993
GG: 4723472 status gadu-gadu

Real jest czynny do 16 raczej, tak piszę na stronie reala.
http://www.real.pl/markety.php?wojewodztwo=12&market=58

A może mi ktoś powiedzieć do której jest otwarte CH Pogoria? Sklepiki na pasażu?

+Quote Post
szer
post śro, 31 gru 2008 - 13:52
Post #77

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Do tej samej godziny co Real (16.00). Przynajmniej tak pisze na kartce wywieszonej przy wejściu do Pogorii

--------------------
33001,04

+Quote Post
Ch. Norris
post śro, 07 sty 2009 - 07:44
Post #78

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,106

Nie wiem, czy ktoś zauważył, ale w Realu w Pogorii nie ma sprzętu agd, rtv czy komputerów. Ciekawe dlaczego? Na katowickiej czy w Czeladzi takie rzeczy są. Nasuwaja mi się dwie odpowiedzi. Po pierwsze: w Pogorii jest sklep Euro i może dlatego Real nie chce robić konkurencji jego właściecielowi.
Albo ten Real jest za mały i postanowiono zrezygnować z tych artykułów. Wiadomo przecież, że to Geant miał być hipermarketem w Pogorii, a właściciel Reala (Metro AG) przejeło sklep na etapie budowy i nie mógł sam zaprojektować jego powierzchni.
W każdym razie szkoda. Ostatnio chciałem kupić suszarkę do włosów, udałem się do Pogorii, wszedłem do Reala i spotkał mnie spory zawód. Musiałem pojechac na katowicką, bo na piętrze w Euro nie było nic ciekawego w rozsądnej cenie.

+Quote Post
PERELKADG
post śro, 07 sty 2009 - 09:58
Post #79

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,207
GG: 1413703 status gadu-gadu

CYTAT(bzenek @ pon, 29 gru 2008 - 00:50) *
Nie wiem czy nie jest już za późno ale dopiero dziś pokonałem problemy techniczne i ściągnąłem sobie ten plik w całości. smile.gif

PERELKADG, nagrany przez Ciebie fragment najbardziej przypomina mi Międzynarodówkę.

Ale lubię takie muzyczne zagadki, więc zmobilizowałem moje dębowe ucho i przejrzałem świąteczną płytotekę. W efekcie stawiam na piosenkę, którą nagrał Bryan Adams w 1985. Jej tytuł to "Christmas Time".

Utwór jest dość wolny, po angielsku, z chórkami, pojawia się "christmas" w refrenie.

Podobieństwo w tekście do piosenki "White Christmas", która nagrał Bing Crosby w 1941, jest dość naciągane. Ale powiedzmy, że "Czekałem cały długi rok" ma coś wspólnego z "Marzę o świętach" smile.gif

Już znam odpowiedź... Tytuł tej piosenki to po prostu "Christmas song" a wykonuje ją Gilbert O'Sullivan.

+Quote Post
Dave
post czw, 08 sty 2009 - 17:12
Post #80

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 432

CYTAT(Ch. Norris @ śro, 07 sty 2009 - 07:44) *
Nie wiem, czy ktoś zauważył, ale w Realu w Pogorii nie ma sprzętu agd, rtv czy komputerów. Ciekawe dlaczego? Na katowickiej czy w Czeladzi takie rzeczy są.

I co z tego, że są? Zakładam, że Real w Pogorii pełnić ma rolę głównie marketu spożywczego, w dalszej mierze chemicznego/odzieżowego itp. Raczej słusznie napisałeś drugą tezę, że:

CYTAT
Albo ten Real jest za mały i postanowiono zrezygnować z tych artykułów.

Wszak Tesco przejęło też małe supermarkety "Leader Price" czy Carrefour dawne "Alberty". Czy to znaczy, że we wszystkich w nich mają być te same asortymenty, co w dużych marketach? :>

CYTAT
W Pogorii jest sklep Euro i może dlatego Real nie chce robić konkurencji jego właścicielowi.

W M1 też jest Media Markt czy Praktiker i wiele innych małych sklepów chemicznych/odzieżowych, w mimo to w tamtejszym Realu jest bodaj każdy asortyment w sprzedaży!

CYTAT
Geant miał być hipermarketem w Pogorii, a właściciel Reala (Metro AG) przejeło sklep na etapie budowy i nie mógł sam zaprojektować jego powierzchni.

No właśnie, Geant miał być hipermarketem! I w zasadzie tylko ten miał być, jako główny sklep wiodący prym, a reszta to ew. małe sklepiki uzupełniające Geanta. Coś jak Auchan. Natomiast obecna "Pogoria" to centrum handlowe, gdzie chodzi nie tyle o hipermarket, co o sklepy w całej galerii, gastronomie i rozrywkę (kino).

+Quote Post

25 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:32
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza