IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

25 Stron V  « < 18 19 20 21 22 > »   
Reply to this topicStart new topic
> CH Pogoria - po otwarciu, handel, sklepy, wrażenia itp
Rokko31
post pią, 11 lip 2014 - 14:15
Post #381

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 337

Fajnie że będzie 4F, mają super ciuszki i to całkiem w fajnych cenach
Go to the top of the page

+Quote Post
kamillll
post pią, 11 lip 2014 - 16:24
Post #382

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,319

CYTAT(Rokko31 @ pią, 11 lip 2014 - 14:15) *
Fajnie że będzie 4F, mają super ciuszki i to całkiem w fajnych cenach

byloby przyjemniej gdyby byl to 4faces smile2.gif ale i tak nie jest źle bo jak kolega lubie ten sklep...

+Quote Post
vacu
post sob, 12 lip 2014 - 12:55
Post #383

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(zizi @ śro, 25 cze 2014 - 22:00) *
Ponoć Auchan ma być już w lipcu. Dzisiaj w realu kupiłam jogurty "auchanowskie".

Niestety wraz z pojawianiem się stopniowo produnktów "z łąpką" znikają produkty dostępne tylko w Realu (nie chodzi mi tu o tipy-sripy ale zwykłe produkty, które jednak tylko tam bywały). Trochę dla mnie dziwna polityka bo jak zrobią z tego mini-Auchan to:
- wiele osób pojedzie na środulę, bo skoro i tak jadę do Auchan to tam będzie zdecydowanie większy wybór,
- część osób (w tym ja) w poszukiwaniu produktów "znikniętych" z Reala zacznie odwiedzać inne sklepy i być może im się one spodobają wink.gif
No nie wiem, jak dla mnie spowoduje to kolejny odpływ klientów z Pogorii, może nie dramatyczny ale jednak. Z drugiej strony słyszałem, że sporo osób teraz przyjmują i to na umowę o pracę (okresową), część osób ma zostać po przebradowaniu. Ile w tym prawdy to nie wiem ale słyszałem to od "starego" pracownika, jeśli by tak byłło to się chwali, że nie szukają z agencji tymczasowych "za miskę ryżu" wink.gif

+Quote Post
Rokko31
post sob, 12 lip 2014 - 13:45
Post #384

UZYTKOWNIK

CYTAT(vacu @ sob, 12 lip 2014 - 12:55) *
CYTAT(zizi @ śro, 25 cze 2014 - 22:00) *
Ponoć Auchan ma być już w lipcu. Dzisiaj w realu kupiłam jogurty "auchanowskie".

Niestety wraz z pojawianiem się stopniowo produnktów "z łąpką" znikają produkty dostępne tylko w Realu (nie chodzi mi tu o tipy-sripy ale zwykłe produkty, które jednak tylko tam bywały). Trochę dla mnie dziwna polityka bo jak zrobią z tego mini-Auchan to:
- wiele osób pojedzie na środulę, bo skoro i tak jadę do Auchan to tam będzie zdecydowanie większy wybór,
- część osób (w tym ja) w poszukiwaniu produktów "znikniętych" z Reala zacznie odwiedzać inne sklepy i być może im się one spodobają wink.gif
No nie wiem, jak dla mnie spowoduje to kolejny odpływ klientów z Pogorii, może nie dramatyczny ale jednak. Z drugiej strony słyszałem, że sporo osób teraz przyjmują i to na umowę o pracę (okresową), część osób ma zostać po przebradowaniu. Ile w tym prawdy to nie wiem ale słyszałem to od "starego" pracownika, jeśli by tak byłło to się chwali, że nie szukają z agencji tymczasowych "za miskę ryżu" wink.gif

Z tego co Ja widziałem i czytałem a szukam akurat pracy to są przyjęcia na Pogorię, choć jeszcze piszą na Real nie Auchan, ale właśnie z agencji pracy, na umowę zlecenie za 6zł netto za godzinę, nigdzie nie widziałem ogłoszenia na umowę o pracę chyba że po znajomości można się tak załapać albo starzy pracownicy takie oferty dostają

+Quote Post
xMarcinx
post sob, 12 lip 2014 - 17:17
Post #385

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

CYTAT(Rokko31 @ sob, 12 lip 2014 - 13:45) *
6zł netto za godzinę

kocham ten kraj

+Quote Post
Rokko31
post nie, 13 lip 2014 - 12:32
Post #386

UZYTKOWNIK

Właśnie Real zaczynają zmieniać na Auchana, już nie ma żadnych elementów na sklepie dotyczących Reala, nowe regały stawiają i nowe produkty.

+Quote Post
Sebastian22
post nie, 13 lip 2014 - 16:51
Post #387

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

CYTAT(Rokko31 @ nie, 13 lip 2014 - 12:32) *
Właśnie Real zaczynają zmieniać na Auchana, już nie ma żadnych elementów na sklepie dotyczących Reala, nowe regały stawiają i nowe produkty.

na koncu pewno zmienią szyldy

+Quote Post
vacu
post nie, 13 lip 2014 - 18:21
Post #388

Smokin' nigga

Z tego co Ja widziałem i czytałem a szukam akurat pracy to są przyjęcia na Pogorię, choć jeszcze piszą na Real nie Auchan, ale właśnie z agencji pracy, na umowę zlecenie za 6zł netto za godzinę, nigdzie nie widziałem ogłoszenia na umowę o pracę chyba że po znajomości można się tak załapać albo starzy pracownicy takie oferty dostają

Hmm... Ja pewności nie mam, powtarzam co usłyszałem od osoby pracującej w Realu od kilku lat. Może być tak, że dali umowy tym, którzy do tej pory pracowali przez agencję (bardzo częsta praktyka firm) lub te przyjęcia "na umowę" już się skończyły, trudno mi powiedzieć, jeżeli spotkam tę osobę ponownie spróbuję dopytać.

CYTAT(xMarcinx @ sob, 12 lip 2014 - 17:17) *
6zł netto za godzinę

kocham ten kraj

Z jednej strony tak z drugiej gdybyś popracował trochę z pracownikami "fizycznymi" w PL to inaczej byś na to spojrzał. OK, jest 10% sumiennych i uczciwych i ci po jakimś okresie "testowania" już sobie dadzą radę a pracodawca ich ceni. Natomiast połowa to:
- lenie, przychodzą "odstać" dniówkę,
- półmózgi - u mnie w pracy jest powiedzmy "luz" i do pracownika podchodzi się raczej z szacunkiem (ta, są jeszcze takie miejsca), niestety skutkuje to brakiem szacunku ze strony pracowników, pytam kiedyś jednego takiego (nie jestem przełożonym "fizycznych") dlaczego stoi i nic nie robi, z ciekawości, z rozbrajającą szczerością odparł, że "to jest rola kierownika żeby ich pilnować a skoro nie pilnuje to oni mogą stać"... Po prostu nóż mi się k... w kieszeni otworzył... Inny przykład, świeżo zatrudniony pracownik zostaje rzucony na pakowanie, niby ok ale za chwilę kontrola jakości odnajduje przygotowany do wysyłki karton z pięknie wymalowanym penisem. Wyobraź sobie, że to dochodzi do klienta...
- nic nie umieją, dosłownie, dodać 2 do 2 nie umieją nie mówiąc o trzymaniu śrubokręta w ręce,
- przychodzą i znikają po kilku dniach (albo L4 albo po prostu ich nie ma)

Mógłbym tak mnożyć ale to są powody, dla których nawet "ludzka" firma zatrudnia najpierw przez agencję a dopiero później - jeżeli się sprawdzisz - na umowę. Oczywiście nie mówię tu o pełnym wyzysku, ale myślę, że jeżeli ktoś ma łeb na karku i umie cokolwiek a także nie zawala to po jakimś okresie znajdzie sobie spokojnie pracę na umowę. Mimo, że o pracę ciężko to ludzie jej nie szanują niestety. Jak pisałem, są wyjątki no ale właśnie, wyjątki...

+Quote Post
Prosty
post nie, 13 lip 2014 - 20:35
Post #389

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 902
Tlen: prosty3 status tlen

^Vacu, za np.4zl/h byliby jeszcze bardziej pracowici, z cala pewnoscia laugh.gif

Ten post edytował Prosty nie, 13 lip 2014 - 20:35

--------------------
07/08 :))

+Quote Post
xMarcinx
post nie, 13 lip 2014 - 21:22
Post #390

UZYTKOWNIK

Pracodawca udaje, ze dobrze płaci. Pracownik udaje, że ciężko pracuje.

+Quote Post
:)
post nie, 13 lip 2014 - 22:08
Post #391

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

CYTAT(Rokko31 @ nie, 13 lip 2014 - 12:32) *

Na Katowickiej też pełno pustych regałów i wyprzedaże, jakby się szykowali

--------------------

+Quote Post
Rokko31
post pon, 14 lip 2014 - 00:12
Post #392

UZYTKOWNIK

CYTAT(Prosty @ nie, 13 lip 2014 - 20:35) *
^Vacu, za np.4zl/h byliby jeszcze bardziej pracowici, z cala pewnoscia laugh.gif

Święta racja, jak się pracuje za marne grosze to człowieka szlag trafia z taką pracą, i dlatego ludzie udają że pracują jeśli tylko się da a jak wiedzieliby że dostaną w miarę godną pensje to jeden z drugim wszystko by robił żeby tylko pracować jak najdłużej, oczywiście znajdą się tacy co i wtedy będą się obijać ale to już ich ryzyko i wybór. A co można zrobić z pensją na poziomie 800zł, mając rodzinę na utrzymaniu a pracodawca kupuje sobie 3 dom i 5 samochód. Ale cóż Polak Polaka ograbi najbardziej i się śmieje jaki to mądry jest.

+Quote Post
prezes
post pon, 14 lip 2014 - 06:54
Post #393

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 192

CYTAT(Rokko31 @ pon, 14 lip 2014 - 00:12) *
CYTAT(Prosty @ nie, 13 lip 2014 - 20:35) *
Święta racja, jak się pracuje za marne grosze to człowieka szlag trafia z taką pracą, i dlatego ludzie udają że pracują jeśli tylko się da a jak wiedzieliby że dostaną w miarę godną pensje to jeden z drugim wszystko by robił żeby tylko pracować jak najdłużej, oczywiście znajdą się tacy co i wtedy będą się obijać ale to już ich ryzyko i wybór. A co można zrobić z pensją na poziomie 800zł, mając rodzinę na utrzymaniu a pracodawca kupuje sobie 3 dom i 5 samochód. Ale cóż Polak Polaka ograbi najbardziej i się śmieje jaki to mądry jest.
widać, że nie mieliście z takimi pracownikami do czynienia. @Vacu na 100% racji. Ostatnio byłem zmuszony podjąć tymczasowo pracę jako pracownik produkcji w jednej z dąbrowskich firm. i naprawde połowa nowo przyjętych osób to po prostu debile, nie da sie tego inaczej nazwać. Akurat w tym zakładzie najmniejsza pensja jest powyżej 2000zł, a i tak to zlewają, więc to nie jest tak jak piszesz, że to zależy od zarobków. Mówisz takiemu 10x jak ma robić jedną banalną rzecz, pokazujesz, a on za 15 minut i tak robi źle. i tak w kółko...

w poprzedniej firmie miałem człowieka, który nie potrafił obsługiwać wkrętarki - takiej zwykłej, do wkrętów wink.gif

sorry za OT

Ten post edytował prezes pon, 14 lip 2014 - 06:55

+Quote Post
Prosty
post pon, 14 lip 2014 - 14:26
Post #394

UZYTKOWNIK

xMarcinx, jak widac po powyzszym poscie, pracodawca nawet udaje, ze jest cos takiego jak sprawdzenie podstawowych, potrzebnych umiejetnosci przed przyjeciem laugh.gif

CYTAT
Akurat w tym zakładzie najmniejsza pensja jest powyżej 2000zł, a i tak to zlewają, więc to nie jest tak jak piszesz, że to zależy od zarobków. Mówisz takiemu 10x jak ma robić jedną banalną rzecz, pokazujesz, a on za 15 minut i tak robi źle. i tak w kółko...

CYTAT
oczywiście znajdą się tacy co i wtedy będą się obijać ale to już ich ryzyko i wybór

A, zapomnialem jeszcze dodac, ze Vacu lubi wstawki w PL. Zapewne w UK, DE, FR, czy gdzie tam masz porownania w Europie, 'fizyczni' za stawke pozwalajaca im na takie ŻYCIE jak u nas (wycofam sie z kwot, bo nie wiem jak sytuacja wyglada z kosztami zycia w niektorych krajach, policzmy wartosc realna zarobku) byliby sumienni i pracowici smile2.gif

Ten post edytował Prosty pon, 14 lip 2014 - 14:36

--------------------

+Quote Post
danielmdc
post pon, 14 lip 2014 - 18:05
Post #395

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 5,133

To by się jeden z drugim zdziwił jak Europejczycy są kumaci i pojętni laugh.gif Tam większość nie potrafi wbić gwoździa młotkiem. Tak więc wasze opowieści dziwnych treści włóżcie sobie między bajki. Tylko że jest jedna istotna różnica, tam taki gamoń zarabia minimum 4 razy więcej niż tutejszy gamoń. Tam go stać na opłacenie mieszkania i normalne życie a u nas ?

+Quote Post
vacu
post pon, 14 lip 2014 - 19:36
Post #396

Smokin' nigga

CYTAT(Prosty @ pon, 14 lip 2014 - 14:26) *
xMarcinx, jak widac po powyzszym poscie, pracodawca nawet udaje, ze jest cos takiego jak sprawdzenie podstawowych, potrzebnych umiejetnosci przed przyjeciem laugh.gif

CYTAT
Akurat w tym zakładzie najmniejsza pensja jest powyżej 2000zł, a i tak to zlewają, więc to nie jest tak jak piszesz, że to zależy od zarobków. Mówisz takiemu 10x jak ma robić jedną banalną rzecz, pokazujesz, a on za 15 minut i tak robi źle. i tak w kółko...

CYTAT
oczywiście znajdą się tacy co i wtedy będą się obijać ale to już ich ryzyko i wybór

A, zapomnialem jeszcze dodac, ze Vacu lubi wstawki w PL. Zapewne w UK, DE, FR, czy gdzie tam masz porownania w Europie, 'fizyczni' za stawke pozwalajaca im na takie ŻYCIE jak u nas (wycofam sie z kwot, bo nie wiem jak sytuacja wyglada z kosztami zycia w niektorych krajach, policzmy wartosc realna zarobku) byliby sumienni i pracowici smile2.gif

Tak tak, śmieszki heheszki, pracownik bez zawodu oraz bez umiejętności i bez doświadczenia dostaje na dzień dobry 2k PLN netto, z nadgodzinami wychodzą ponad 3k "na rękę" - i to jest waszym zdaniem mało? Nie opłaca się pracować? A taki pracownik właśnie potrafi narysować penisa na kartonie. Albo powiedzieć że mu się nie chce. Ja wiem, że to nie są kokosy ale hmm.. "nie chciało się nosić teczki to trzeba nosić woreczki", wybaczcie ale każdy sam kreuje swoją rzeczywistość. Zresztą ja wcale nie uważam, że to mało. To raz.

Dwa - stawka się nie podoba? To po cholerę podpisujesz umowę? Jeśli podpisałeś to się wywiązuj. Na szczęście nie ma w tym kraju obowiązku pracy, tym bardziej za 4 zł/h. Nie podoba się stawka to idź tam gdzie płacą lepiej. Smutne jest to, że wielu młodych ludzi tkwi mentalnie w PRL, "czy się stoi czy się leży 1200 się nalezy".

Powiem tak, mam już kilka lat praktyki na karku i wynika z niej, że najwięcej krzyczą nieuki, lenie i nieroby, jak im źle i za jakie niskie stawki przychodzi im pracować. Jak ktoś ma łeb na karku to i bez szkoły i znajomości przyzwoicie zarobi. Może zajmie mu to trochę dłużej (ale niekoniecznie!) ale da radę.

Na koniec wszystkim, którzy się ze mną nie zgadzają życzę z całego serca dostąpić "zaszczytu" kierowania zespołem pracowników fizycznych, jestem w 100% pewny, że zmieniłaby się wam optyka.

Ten post edytował vacu pon, 14 lip 2014 - 19:41

+Quote Post
signaal
post pon, 14 lip 2014 - 19:44
Post #397

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,645
GG: 3867643 status gadu-gadu

CYTAT(vacu @ pon, 14 lip 2014 - 19:36) *

CYTAT

CYTAT

Tak tak, śmieszki heheszki, pracownik bez zawodu oraz bez umiejętności i bez doświadczenia dostaje na dzień dobry 2k PLN netto, z nadgodzinami wychodzą ponad 3k "na rękę" - i to jest waszym zdaniem mało? Nie opłaca się pracować? A taki pracownik właśnie potrafi narysować penisa na kartonie. Albo powiedzieć że mu się nie chce. Ja wiem, że to nie są kokosy ale hmm.. "nie chciało się nosić teczki to trzeba nosić woreczki", wybaczcie ale każdy sam kreuje swoją rzeczywistość. Zresztą ja wcale nie uważam, że to mało. To raz.

Dwa - stawka się nie podoba? To po cholerę podpisujesz umowę? Jeśli podpisałeś to się wywiązuj. Na szczęście nie ma w tym kraju obowiązku pracy, tym bardziej za 4 zł/h. Nie podoba się stawka to idź tam gdzie płacą lepiej. Smutne jest to, że wielu młodych ludzi tkwi mentalnie w PRL, "czy się stoi czy się leży 1200 się nalezy".

Powiem tak, mam już kilka lat praktyki na karku i wynika z niej, że najwięcej krzyczą nieuki, lenie i nieroby, jak im źle i za jakie niskie stawki przychodzi im pracować. Jak ktoś ma łeb na karku to i bez szkoły i znajomości przyzwoicie zarobi. Może zajmie mu to trochę dłużej (ale niekoniecznie!) ale da radę.

Na koniec wszystkim, którzy się ze mną nie zgadzają życzę z całego serca dostąpić "zaszczytu" kierowania zespołem pracowników fizycznych, jestem w 100% pewny, że zmieniłaby się wam optyka.

Vacu, gdzie taka robota? Za 2000 (netto mam nadzieję) biorę od razu. Nawet umowę-zlecenie.

--------------------
www.czerwonesamochody.com

+Quote Post
Prosty
post pon, 14 lip 2014 - 20:07
Post #398

UZYTKOWNIK

Coz vacu
w PL taka mentalnosc
laugh.gif

w sumie to nie wiem w jakim celu zacytowales moj post, nawet sie do niego nie odniosles

Ten post edytował Prosty pon, 14 lip 2014 - 20:10

--------------------

+Quote Post
Rokko31
post pon, 14 lip 2014 - 20:15
Post #399

UZYTKOWNIK

CYTAT(signaal @ pon, 14 lip 2014 - 19:44) *
CYTAT(vacu @ pon, 14 lip 2014 - 19:36) *

CYTAT

CYTAT

Vacu, gdzie taka robota? Za 2000 (netto mam nadzieję) biorę od razu. Nawet umowę-zlecenie.

Kurcze podajcie namiary na tą robotę, gdzie nie trzeba mieć doświadczenia tylko chęci do pracy i to za taką niezłą kasę od razu też bym poszedł i wcale bym nie narzekał obiecuje:)

+Quote Post
xMarcinx
post pon, 14 lip 2014 - 22:54
Post #400

UZYTKOWNIK

Też jestem ciekawy tej pracy 2000 netto bez doświadczenia.

Ten post edytował xMarcinx pon, 14 lip 2014 - 23:00

+Quote Post

25 Stron V  « < 18 19 20 21 22 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:32
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza