IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

25 Stron V  « < 14 15 16 17 18 > »   
Reply to this topicStart new topic
> CH Pogoria - po otwarciu, handel, sklepy, wrażenia itp
Zibar
post sob, 09 lis 2013 - 16:32
Post #301

Sportowa Dąbrowa

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 267

Eee.. Dziś byłem i w CHP jakiś większy pomór! Komputronik już zamknięty, Sferis też, te z dziecięce oby dwa, ok dziesięciu z ubraniami unsure.gif

Edit
A na 3go Maja otwarli punkt merlin.pl

Ten post edytował Zibar sob, 09 lis 2013 - 16:33

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<
Go to the top of the page

+Quote Post
st1111
post sob, 09 lis 2013 - 21:08
Post #302

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 336

Prosta sprawa umowy były podpisywane na 5 lat to żeby nie przedłużać i dalej dokładać nawet na grudzień nie poczekali tylko pozamykali.

+Quote Post
Bathurst
post sob, 09 lis 2013 - 21:49
Post #303

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 80

Czyli jednak padły - po prostu za dużo tego towaru z Bangladeszu było na rynku. Brakło frajerów gotowych płacić za badziew 10 razy więcej niż jest wart.

--------------------
Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam

www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com

+Quote Post
vacu
post sob, 09 lis 2013 - 21:59
Post #304

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(Bathurst @ sob, 09 lis 2013 - 21:49) *
Czyli jednak padły - po prostu za dużo tego towaru z Bangladeszu było na rynku. Brakło frajerów gotowych płacić za badziew 10 razy więcej niż jest wart.

Heh frajerów nigdy nie braknie. W zeszłym roku kupiłem sobie w USA m.in. koszulę Hillfingera (tam to raczej taka przeciętna marka, masa ludzi w tym chodzi) za $50 (czyli jakieś 150 zł), wróciłem i akurat byłem w SSC więc pomyślałem że z ciekawości wejdę i porównam. Taka sama koszula tylko w innych kolorach, wyprodukowana w tym samym Bangladeszu, kosztowała w "promocji" ponad 400 zł laugh.gif laugh.gif Od tej pory pusty śmiech mnie ogrania jak widzę frajerów w ciuchach tego typu marek kupionych w PL, to już wolę prosto od Chińczyka kupić a nie dawać się tak dymać. A podobno jesteśmy biedniejszym krajem :/

Co do zamkniętych sklepów to kupowałem tylko w Komputroniku i zawsze mnie wkurzało, że widoczna cena nie obowiązuje przy płatności kartą, z jednej strony rozumiem z drugiej lepiej by było dać rabat za płatność gotówką, płacąć kartą przynajmniej bym się nie wkurzał.

+Quote Post
maseur
post sob, 09 lis 2013 - 22:35
Post #305

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 666

CYTAT(vacu @ sob, 09 lis 2013 - 18:59) *
Heh frajerów nigdy nie braknie. W zeszłym roku kupiłem sobie w USA m.in. koszulę Hillfingera (tam to raczej taka przeciętna marka, masa ludzi w tym chodzi) za $50 (czyli jakieś 150 zł), wróciłem i akurat byłem w SSC więc pomyślałem że z ciekawości wejdę i porównam. Taka sama koszula tylko w innych kolorach, wyprodukowana w tym samym Bangladeszu, kosztowała w "promocji" ponad 400 zł laugh.gif laugh.gif Od tej pory pusty śmiech mnie ogrania jak widzę frajerów w ciuchach tego typu marek kupionych w PL, to już wolę prosto od Chińczyka kupić a nie dawać się tak dymać. A podobno jesteśmy biedniejszym krajem :/

Powinieneś ważyć określenia, bo znam ludzi którzy żeby chodzić w ciuchach Hillfingera nie muszą jechać do Stanów tylko kupują je w PL - więc kto jest frajerem ?

Ten post edytował maseur sob, 09 lis 2013 - 22:35

+Quote Post
KAMAZ
post sob, 09 lis 2013 - 22:46
Post #306

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 711
GG: 3933460 status gadu-gadu

CYTAT(maseur @ pią, 08 lis 2013 - 20:17) *
CYTAT(Master @ pią, 08 lis 2013 - 16:00) *
Czy ktoś może mi wyjaśnic co dzieje sie w CH Pogoria ?? Naliczyłem 13 zamknietych lokali , wiekszosc na parterze przy Realu. Czy to jakas zorganizowana akcja ?? remonty ? modernizacja ? Czy moze wszystko upada ??

Sprawa jest bardzo prosta do wyjaśnienia - to są realia sypialni z "wielkiej płyty", zwanej Miasto Dąbrowa Górnicza - nadal prym wiedzie Targowisko W/Miejskie wink.gif

A ja sobie pozwolę z tym nie zgodzić. Ludzi w Pogorii nie brakuje. Parking wiecznie "zawalony" samochodami. Nie można po prostu jedną miarą brać wszystkich sklepów. Są te bardziej i te mniej atrakcyjne. Widać niektóre nie trafiły w lokalny target. Osobiście uważam CH pogoria jako zbiór średnio atrakcyjnych sklepów. Przykład: H&M. Jeżeli ktoś był w sklepie tej sieci w Plejadzie z pewnością wie o czym mówię. Bez porównania w zaopatrzeniu. Jeżeli chodzi o Sferis czy Komputronik podejrzewam że nie wytrzymały konkurencji ProLine. Nie raz zdarzało mi się stać tam w niekrótkiej kolejce do "ekspedienta" (w ProLine). Ale co do Pogorii to jedno trzeba przyznać. Największy ruch jest w części gastronomicznej, w części odzieżowej ludzi już mniej. Ja "ubraniowe" zakupy jeżeli już robię (a robię je bardzo rzadko) zawsze zaczynam od Plejady bo najzwyczajniej w świecie tam w poszczególnych sklepach jest szerszy wybór niż w CHP. Tyle ode mnie.

+Quote Post
Bathurst
post sob, 09 lis 2013 - 23:07
Post #307

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 80

CYTAT(maseur @ sob, 09 lis 2013 - 21:35) *
CYTAT(vacu @ sob, 09 lis 2013 - 18:59) *

Powinieneś ważyć określenia, bo znam ludzi którzy żeby chodzić w ciuchach Hillfingera nie muszą jechać do Stanów tylko kupują je w PL - więc kto jest frajerem ?

No właśnie i tak u nas jest - zastaw się a postaw a cała wieś widzi żem bogaty jak pan na dworze i koszulę mam jak prawdziwy Amerykan jaki z Niu Jorku albo Szikago. Dlatego ona kosztuje u nas 400 zł a nie 150 zł. No ale mu som Pany a nie frajery laugh.gif

--------------------
Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam

www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com

+Quote Post
maseur
post sob, 09 lis 2013 - 23:08
Post #308

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 666

Chciałbym jasno się określić - nie bronię CH Pogoria. Faktycznie, poza strefą gastronomiczną, Empikiem i RTV Euro AGD niewiele do mnie przemawia w Pogorii, nie wiem czym to jest spowodowane, czy słabym asortymentem czy różnym poziomem kompetencji sprzedawców poszczególnych sklepów - w samym Komputroniku byłem trzy razy: raz po tusze do drukarki Lexmark, drugi po zasilacz do notebooka HP, za trzecim razem potrzebowałem kabel USB->MicroUSB. Za każdym razem wychodziłem bez ubytku w portfelu happy.gif Raczej chodziło mi o zjawiskową celebrację dni targowych w naszym mieście.

+Quote Post
Leszek
post nie, 10 lis 2013 - 01:12
Post #309

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

Euro? To chyba najgorsza z sieciówek RTV/AGD pod względem obsługi, a ceny też mają niepowalające...

--------------------

+Quote Post
vacu
post nie, 10 lis 2013 - 09:35
Post #310

Smokin' nigga

CYTAT(maseur @ sob, 09 lis 2013 - 22:35) *

Odpowiem ci tak - wciąż uważam, że są frajerami. Dlaczego? Mnie też stać aby czasem kupić koszulę za te 400zł i nie o to chodzi czy kogoś stać czy nie ale o to, że jesteśmy robieni w balona. Nie kupię bo nie dam się dymać. Dlaczego bogatszemu mieszkańcowi USA sprzedają ją za $50 a biednemu Polakowi za $150? Są marki, które są luksusowe i drogie u nas i wszędzie, wtedy OK. Ale jeżeli ktoś robi ze mnie idiotę robiąc z przeciętnej marki "na zachodzie" markę luksusową u nas to uważam, że ma mnie za frajera. I powiem ci coś jeszcze. Jeśli ktoś ma kasę to dlatego, że umie liczyć i nie da się robić w balona, owszem, kupi drogo ale to co jest naprawdę markowe.
To mi przypomina modę na wszelkie najki i adidasy w latach '90, nie mówie, że są to złe marki ale to odzież sportowa i w sumie dość popularna a u nas był taki moment kiedy trzy paski w każdej prawie sytuacji były symbolem zasobnego portfela że tak to łagodnie określę wink.gif (ale wtedy to była raczeh nasza zasługa niż marketingu owych firm wink.gif).

CYTAT(Leszek @ nie, 10 lis 2013 - 01:12) *
Euro? To chyba najgorsza z sieciówek RTV/AGD pod względem obsługi, a ceny też mają niepowalające...

Czy ja wiem? Tzn. widziałem w sieci różne filmiki jak to się traktuje klienta w Euro wink.gif ale chyba nasz dąbrowski jest wyjątkiem, kupiłem tam kilka rzeczy, zawsze było szybko i bez problemu, nawet słynne ubezpieczenie zaproponowano mi chyba tylko raz i to nie nachalnie smile2.gif Do tego zawsze jak kupowałem to cena z Euro była najniższa wg. porównywarek cenowych (tzn. nie zawsze tak jest, po prostu jak czegoś szukam to wybieram konkretny model i "monitoruję" ceny aż się trafi jakaś promocja, te kilka razy Euro wygrało smile2.gif)

+Quote Post
xMarcinx
post nie, 10 lis 2013 - 11:30
Post #311

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

CYTAT(vacu @ nie, 10 lis 2013 - 08:35) *
Odpowiem ci tak - wciąż uważam, że są frajerami. Dlaczego? Mnie też stać aby czasem kupić koszulę za te 400zł i nie o to chodzi czy kogoś stać czy nie ale o to, że jesteśmy robieni w balona. Nie kupię bo nie dam się dymać. Dlaczego bogatszemu mieszkańcowi USA sprzedają ją za $50 a biednemu Polakowi za $150? Są marki, które są luksusowe i drogie u nas i wszędzie, wtedy OK. Ale jeżeli ktoś robi ze mnie idiotę robiąc z przeciętnej marki "na zachodzie" markę luksusową u nas to uważam, że ma mnie za frajera. I powiem ci coś jeszcze. Jeśli ktoś ma kasę to dlatego, że umie liczyć i nie da się robić w balona, owszem, kupi drogo ale to co jest naprawdę markowe.

Podpisuje się pod tym z małą uwagą, produktów luksusowych nigdy nie kupie, albo inaczej nie kupie produktów luksusowych od luksusowych marek (za to chętnie kupuje produkty z linii premium - marek średniej półki). Przepłacać za prestiż marki, ekspozycje towaru itd. nie mam zamiaru. Ja kupuje towar i żaden marketingowiec nie przekona mnie, że kupuje coś jeszcze (zwłaszcza patrząc jak sie spaprały takie marki jak np. Marlboro Classics). W większość ciuchów zaopatruje się przez zachodnie sklepy internetowe zwykle podczas wyprzedaży, część w TiKeju i czesc ze sklepów internetowych polskich sieciówek jak maja jakieś promocje.
CH Pogoria pomału staje się takim Aldim, z tym że w Aldim pewnie szybciej zrobi się zakupy..
Jak kogoś interesują produkty luksusowe to ostatnio otworzyli Piazza Di Moda, jak nie boli 3000-4000zł za garnitur z wieszaka kiedy za tyle można mieć MTM to polecam choćby by popatrzec.

Ten post edytował xMarcinx nie, 10 lis 2013 - 11:49

+Quote Post
mgmisiek
post nie, 10 lis 2013 - 12:51
Post #312

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,306

CYTAT(vacu @ nie, 10 lis 2013 - 10:35) *
CYTAT(maseur @ sob, 09 lis 2013 - 22:35) *

To mi przypomina modę na wszelkie najki i adidasy w latach '90, nie mówie, że są to złe marki ale to odzież sportowa i w sumie dość popularna a u nas był taki moment kiedy trzy paski w każdej prawie sytuacji były symbolem zasobnego portfela że tak to łagodnie określę wink.gif (ale wtedy to była raczeh nasza zasługa niż marketingu owych firm wink.gif).

Czy ja wiem? Tzn. widziałem w sieci różne filmiki jak to się traktuje klienta w Euro wink.gif ale chyba nasz dąbrowski jest wyjątkiem, kupiłem tam kilka rzeczy, zawsze było szybko i bez problemu, nawet słynne ubezpieczenie zaproponowano mi chyba tylko raz i to nie nachalnie smile2.gif Do tego zawsze jak kupowałem to cena z Euro była najniższa wg. porównywarek cenowych (tzn. nie zawsze tak jest, po prostu jak czegoś szukam to wybieram konkretny model i "monitoruję" ceny aż się trafi jakaś promocja, te kilka razy Euro wygrało smile2.gif)

Też się pod tym podpiszę. Zawsze z tym tematem przypominać mi się będzie temat najnowszego iPada i polityki cenowej Appla na polskim rynku - ile byśmy nie zażądali to się znajdą naiwni, żeby kupić bo przecież my jesteśmy Apple - synonim luksusu:)
A potem w necie pojawiały się wyliczenia, że taniej wychodzi polecieć do Londynu, spędzić tam weekend i tam kupić iPada bo jeszcze jakieś grosze zostaną w kieszeni.
A Polacy to łykają bo ich na to stać smile2.gif

A co do Euro - to jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym był tam źle obsłużony, więc jestem neutralny wobec tego sklepu - jak wszędzie jedne rzeczy są droższe inne tańsze - w każdym sklepie zdaża się lepsza lub gorsza obsługa.

+Quote Post
Leszek
post nie, 10 lis 2013 - 12:53
Post #313

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

CYTAT(vacu @ nie, 10 lis 2013 - 09:35) *

Czy ja wiem? Tzn. widziałem w sieci różne filmiki jak to się traktuje klienta w Euro wink.gif ale chyba nasz dąbrowski jest wyjątkiem, kupiłem tam kilka rzeczy, zawsze było szybko i bez problemu, nawet słynne ubezpieczenie zaproponowano mi chyba tylko raz i to nie nachalnie smile2.gif

To widać szczęście miałeś, ja właśnie do dąbrowskiego zawitałem parę razy (a wcześniej doświadczenia miałem dobre z Bytomia czy Sosnowca) i więcej tam kupować nie będę.

--------------------

+Quote Post
olo
post nie, 10 lis 2013 - 14:15
Post #314

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 18
GG: 1387662 status gadu-gadu

CYTAT(Leszek @ nie, 10 lis 2013 - 11:53) *
CYTAT(vacu @ nie, 10 lis 2013 - 09:35) *

Czy ja wiem? Tzn. widziałem w sieci różne filmiki jak to się traktuje klienta w Euro wink.gif ale chyba nasz dąbrowski jest wyjątkiem, kupiłem tam kilka rzeczy, zawsze było szybko i bez problemu, nawet słynne ubezpieczenie zaproponowano mi chyba tylko raz i to nie nachalnie smile2.gif

To widać szczęście miałeś, ja właśnie do dąbrowskiego zawitałem parę razy (a wcześniej doświadczenia miałem dobre z Bytomia czy Sosnowca) i więcej tam kupować nie będę.

Obsługa klientów w Euro w Pogorii jest po prostu fatalna. "Mogę pana poprosić o pomoc? Tam jest kolega. Pan mi pomoże? Ja nie z tego działu. Proszę pani (przy bufecie) czy ktoś mi tu pomoże. Tam na dziale są pracownicy" I tak w kółko. Co do cen ciuchów. Nie jestem jakiś tam modniś, ubierający się w marki, ale lubię ładne kolorowe wdzianko. Po prostu, musi mnie ciuch wbić w ziemię, żebym go kupił, przede wszystkim CENĄ. Ceną do jakości. I tu paradoks. Najwięcej takich okazji znajduję za granicą, we Włoszech, w Słowenii i in. Sieciówki ładują nas w trąbę cenami, że miło. Nic mnie tak nie poraża jak cena T-shirtow. Zwykłe gówinko przez które widać Bangladesz potrafi kosztować nawet 60 zł. Ale ma krokodylka czy inny znaczek. To samo we Włoszech można kupić za 5 euro, nie mówiąc o przecenach. Długo by można pisać. Zakończę tak. Kupiłem krótkie gacie w Reseverd za 80 zeta. Odbarwiły się po pierwszym urlopie. Trzy sezony nosiłem gacie od Bułgarów z Brodwayu. Za 45 zeta. Rozpadły się ale nie odbarwiły.

--------------------

+Quote Post
vacu
post nie, 10 lis 2013 - 17:04
Post #315

Smokin' nigga

CYTAT(Leszek @ nie, 10 lis 2013 - 12:53) *

CYTAT(olo @ nie, 10 lis 2013 - 14:15) *
Obsługa klientów w Euro w Pogorii jest po prostu fatalna. "Mogę pana poprosić o pomoc? Tam jest kolega. Pan mi pomoże? Ja nie z tego działu. Proszę pani (przy bufecie) czy ktoś mi tu pomoże. Tam na dziale są pracownicy" I tak w kółko.

Hmm... Może to wynika z faktu, że ja jestem zwykle dość dobrze przygotowany, zdecydowany i idę po konkretny produkt smile2.gif więc nie oczekuje pomocy ze strony sprzedawcy innej niż podanie mi produktu i skasowanie - a to idzie im dobrze. Jeśli chodzi o pomoc z czymkolwiek to brak mi doświadczenia więc możecie mieć rację.

CYTAT(olo @ nie, 10 lis 2013 - 14:15) *
Co do cen ciuchów. Nie jestem jakiś tam modniś, ubierający się w marki, ale lubię ładne kolorowe wdzianko. Po prostu, musi mnie ciuch wbić w ziemię, żebym go kupił, przede wszystkim CENĄ. Ceną do jakości. I tu paradoks. Najwięcej takich okazji znajduję za granicą, we Włoszech, w Słowenii i in. Sieciówki ładują nas w trąbę cenami, że miło. Nic mnie tak nie poraża jak cena T-shirtow. Zwykłe gówinko przez które widać Bangladesz potrafi kosztować nawet 60 zł. Ale ma krokodylka czy inny znaczek. To samo we Włoszech można kupić za 5 euro, nie mówiąc o przecenach. Długo by można pisać. Zakończę tak. Kupiłem krótkie gacie w Reseverd za 80 zeta. Odbarwiły się po pierwszym urlopie. Trzy sezony nosiłem gacie od Bułgarów z Brodwayu. Za 45 zeta. Rozpadły się ale nie odbarwiły.

Mnie wkurza jeszcze jedno - jak jest "moda" na coś to we wszystkich sklepach to samo, chcę zielony t-shirt? "Wie pan, zielone są niemodne teraz, nie mamy, ale są różowe", nosz info (8).gif Któregoś roku idę po spodnie, z góry wiem jakie, chcę zwykłe dżinsy "regular"... "Oj wie pan, no nie mamy, niemodne w tym roku, teraz wszystkie są ped...znaczy "slim" albo "skinny". No to poszedłem do levisa i wybuliłem 250 pln za zwykłe gacie tylko, że ekskluzywne bo... standardowe tongue.gif I cholera rozleciały się po pół roku podczas gdy w innych z promocji zwykle z rok da się pochodzić info (8).gif info (8).gif
Mnie po prostu szlag trafia jak mam jechać po jakiś ciuch bo mam świadomość jak jestem robiony w balona (albo cena x5 albo jakość gówniana) ale za bardzo u nas nie ma wyboru :/ Najgorsze, że Polaków byłoby często stać na porządne produkty jakie są w innych krajach gdyby były w takich cenach jak tam :/

+Quote Post
Rokko31
post nie, 10 lis 2013 - 22:22
Post #316

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 337

A może te pozamykane sklepy są związane z tym że pojawiły się plotki że tu nie będzie Reala już jak Auchan przejmie tą sieć i wolą wcześniej się ewakułować

+Quote Post
xMarcinx
post nie, 10 lis 2013 - 23:48
Post #317

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

No coś tam musi być, raczej biedronka i aldi odpadają z wiadomych powodów wink.gif

+Quote Post
lukas.20
post pon, 11 lis 2013 - 00:07
Post #318

KK#03
**

Nr użytkownika: 1,237
GG: 8609936 status gadu-gadu

CYTAT(Rokko31 @ nie, 10 lis 2013 - 23:22) *
A może te pozamykane sklepy są związane z tym że pojawiły się plotki że tu nie będzie Reala już jak Auchan przejmie tą sieć i wolą wcześniej się ewakułować

A co niby te pozamykane sklepy mają wspólnego z tym że Auchan ma przejąć Real??
Dlaczego niby mieliby się chcieć ewakułować, co to za różnica czy będzie Auchan czy Real

+Quote Post
savalas
post pon, 11 lis 2013 - 15:14
Post #319

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 612

w Dąbrowskim Euro pracują mało kompetentni pracownicy. Nie wiedzą co mają w magazynie, mają bałagan na sklepie, ich ochrona to barany, a system ratalny nie działa akurat wtedy kiedy chce się coś kupić

+Quote Post
Rokko31
post pon, 11 lis 2013 - 20:47
Post #320

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 337

CYTAT(lukas.20 @ pon, 11 lis 2013 - 00:07) *
CYTAT(Rokko31 @ nie, 10 lis 2013 - 23:22) *

A co niby te pozamykane sklepy mają wspólnego z tym że Auchan ma przejąć Real??
Dlaczego niby mieliby się chcieć ewakułować, co to za różnica czy będzie Auchan czy Real

A tyle ma wspólnego że jak nie będzie marketu spożywczego to sklepy na galerii padną prędzej czy później

+Quote Post

25 Stron V  « < 14 15 16 17 18 > » 
Reply to this topicStart new topic
5 Użytkowników czyta ten temat (5 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 02:25
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza