![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 282 Dołączył: pon, 28 sty 08 Skąd: 42-530 Nr użytkownika: 1,063 Płeć: Mężczyzna GG: 4757707 ![]() |
Ja tam obstawiam za moim pierwszym wariantem trasy, zeby kolo Auchana przeprowadzic rowery przez przejscie dla pieszych i kontynuowac jazde od Sroduli.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Jak kwintosz już pisał dogadamy się pod PKZetem. Sądzę, że 10 minut poczekamy jeszcze i ruszymy
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
I po masie. Myślę, że liczba uczestników przeszła najśmielsze oczekiwania organizatorów.
Nie obyło się jednak bez incydentu. Na rondzie przy alei Róż kierowca jakiegoś dostawczaka chciał się wepchać autem pomiędzy rowerzystów. Jakiś starszy pan się zdenerwował złapał lusterko i próbował je złamać...(zachowanie karygodne) jednak to nie koniec. Kierowca dostawczaka wybiegł z auta, gonił tego starszego pana i próbował go przewrócić. Co usłyszał od niego? "Fuck you" i ujrzał środkowy palec. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 76 Dołączył: pon, 27 lis 06 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 343 Płeć: Mężczyzna GG: 728011 ![]() |
hehe
![]() ![]() Oprócz 2 incydentów Masa jak najbardziej na PLUS ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No na forum Sosnowca ktoś naliczył ponad 210 rowerzystów. Co jak na pierwszą taką imprezę jest świetnym wynikiem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Podczas "oficjalnego" liczenia, które odbyło się gdzieś jeszcze w sosnowcu organizatorzy naliczyli 240-250os. W Dąbrowie podobno także jeszcze parę osób dołączyło.
Z mojej obserwacji wynika, że duża część osób nie jest przyzwyczajona do jazdy w grupie. Co chwilkę zdarzały się mniejsze/większe "wypadki" - ktoś kogoś najechał itp. Akcji kierowców nie będę komentował, bo na takie zachowania wystarczy jedno słowo: debilizm. Jeśli chodzi o ciężarówkę, to jak ja przejeżdżałem a jechałem wtedy gdzieś w środku, to jeszcze kolesie siedzieli w ciężarówce i się rzucali. Na chama chcieli przejechać. Co się wydarzyło potem to nie widziałem, ale skoro tak mówicie to nieźle.. Debile w Czeladzi to już w ogóle, dobrze że nikogo nie potrącili albo że nie doszło do wypadku. Szkoda słów. A ha i fajnie że zabrało się nas pod PKZtem prawie 20 os. Macie informacje czy osoby które zostały z tą osobą która złapała gumę dojechały potem? -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 76 Dołączył: pon, 27 lis 06 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 343 Płeć: Mężczyzna GG: 728011 ![]() |
tak tak
![]() ![]() ![]() ogólnie fajny wypad właśnie w aktualnościach tvp katowice leciało o masie ![]() ![]() ![]() ![]() Ten post edytował Ajax sob, 27 wrz 2008 - 18:22 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: śro, 12 gru 07 Skąd: IX Nr użytkownika: 944 Płeć: Mężczyzna GG: 5855609 Tlen: zskywalker@o2.pl ![]() |
Jak na początek to frekwencja wyszła całkiem całkiem, niestety buraków, którzy za wszelką cenę chcieli się popisać wyprzedzając kolumnę bądź wjeżdżając na chodnik nie brakowało.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 178 Dołączył: śro, 03 wrz 08 Nr użytkownika: 1,439 Płeć: Mężczyzna ![]() |
tutaj jest trochę zdjęć z masy, można dodawać swoje:
http://www.bike4.pl/gallery/menu.php?galle...2d309c0b9677a35 dziękuję wszystkim za udział |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Materiał video w TVS: http://www.tvs.pl/informacje/5112/
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 178 Dołączył: śro, 03 wrz 08 Nr użytkownika: 1,439 Płeć: Mężczyzna ![]() |
tekst podsumowujący masę i sporo zdjęć z imprezy:
http://www.zaglebie.info/zaglebie-dabrowsk...na-za-nami,9192 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: pią, 21 gru 07 Nr użytkownika: 979 Płeć: Mężczyzna GG: 7163115 ![]() |
fajnie było , może jutro wrzucę najlepsze foty na rapidshare i podam link
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ależ w całym Zagłęviu jedyne drogi "szybkiego ruchu", gdzie nie wolno wjeżdżac rowerem, to DK 1 (Wscodnio Obwodnica GOP) i S86 (Katowice - Sosnowiec) przez kilka km. Także nie wiem, którą trasę mieliście na myśli pisząc, że nie można na nią wjechać ;-)
Aaaale ludu! ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 282 Dołączył: pon, 28 sty 08 Skąd: 42-530 Nr użytkownika: 1,063 Płeć: Mężczyzna GG: 4757707 ![]() |
Bardzo pozytywne wrazenia, lepiej niz sie spodziewalem. A frekwencja tez bardzo dobra, mysle ze ponad 200 osob. Szkoda ze tak malo ulicami DG
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 21 Dołączył: śro, 10 wrz 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,447 Płeć: Mężczyzna GG: 992389 ![]() |
Ilość uczestników...NIEPRAWDOPODOBNA....Szczena moja uderzyła w support w moim rowerze jak dojechałem do centrum Sosnowca...
![]() Wszystkich którzy wyjeżdżali spod PKZ... I umawiali się tutaj na forum PRZEPRASZAM.. ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Każdy mógł się spóźnić
![]() Jak dla mnie liczba osób jak na debiut bardzo dobra. Te incydenty świadczą o kierowcach... Ciekaw jestem co by gościu zrobił, co nas w Czeladzi wyprzedzał, gdyby walnął czołowe... Bo mało brakowało. 5 minut nie może poczekać? Zbawi go to... Faktycznie krótki przejazd w DG. Mnie by się w Dąbrowie widział przejazd aż od górki w gołonogu, no ale z Sosnowca ni jak tam dojeżdżać ;p -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: sob, 27 wrz 08 Skąd: Dąbrowa Górnicza - Mydlice Nr użytkownika: 1,491 Płeć: Kobieta ![]() |
Koledzy, którzy naprawili kapcia - niestety nieznani (tzn. ja ich nie znam
![]() Koleżanka, która pożyczyła łatki to ja ![]() Opis masy z mojego punktu widzenia tutaj: http://kosma100.bikestats.pl/index.php?wor...127154#comments Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
Heh, no my z kumplem tez sie spoznilismy, jakos nam sie dobrze powoli jechalo do centrum:) Dzieki za poczekanie pod Orionem.
Szer - mozna by na rondzie na Merkurym nie skrecac na centrum, tylko zjechac chocby do targu (a najlepiej az do Kasprzaka) i zawrocic, ale to wydluzy i tak juz dosc dlugawa dla niektorych trase, dodatkowo dołoży jedną górke, a juz jedna kolezanek jadacych z DG, narzekala na dlugosc i pagorkowatosc trasy - a zapewne nie byla jedyna w swoim zdaniu. A , jeszcze ![]() Jednym slowem duzy plus, czekam na nastepna ![]() EDIT: a tu jeszcze filmik z tvp3 http://vimeo.com/1826572 Ten post edytował sarsolot nie, 28 wrz 2008 - 01:02 |
|
|
![]()
|
|
jeszcze coś na mmsilesia:
http://www.mmsilesia.pl/2962/2008/9/28/i-z...ictChanged=true |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: pią, 21 gru 07 Nr użytkownika: 979 Płeć: Mężczyzna GG: 7163115 ![]() |
kilka fot z wczoraj http://mara361.fotosik.pl/albumy/513138.html
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 13:41 |