![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 38 Dołączył: pią, 09 mar 07 Skąd: DG-Strzemieszyce Nr użytkownika: 546 Płeć: Mężczyzna GG: 6540816 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Było jeszcze jakiś czas temu:
Bizancjum Kebab (Polecam!!) ![]() ul Okrzei 10 godz. ot. 10-22:30 tel 600 607 700 Opłata za dojazd: 1 strefa gratis 2 strefa 3zł 3 strefa 5 zł 4 strefa 10 zł minimalna kwota zamowienia 15 zł. Kierowca ma 20 zł, dowóz do 22! mam nadzieje że jeszcze dowożą.. Ten post edytował kwintosz wto, 25 lis 2008 - 20:44 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No dobry byl , w wekendy czynny do rana, ale teraz wszystkich na głowe w centrum pobił Istambuł Kebab. Nawet ten koło Grafiti juz słabiutko jedzie, a na Sienkiewicza nieczynny.
No i pozostały budy w centrum z których staram sie nie korzystać ze wzgledu na estetyke miasta ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Do Istambułu nie chodzę po tym jak sieroty chcieli mi zrobić kebaba z mięsa wyciąganego z oleju.
![]() ![]() A w tym kebabie na okrzei, mimo że dość drogo to sos czosnkowy świetny a i mięsa dużo. No chyba że mi się tak trafia.. ![]() -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
zawsze lubiałem tam w bułce ten za ok 6 czy 6,50
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
ja lubie balhana na wybiku. Jakoś żadko który kebap na DG mi smakuje. Na kościuszki to tak troche prosektorium mi zajeżdża, raz widziałem jak w ostrym sosie łyżeczka stała na sztorc a muchy siedziały sobie na misce i mięsie w najlepsze. Pozatym te sosy mają staaasznie słabe. Na sobieskiego ( czy jak tam się ta ulica nazywa ) w tej czarnej przybudówce ze stolikami kiedyś mieli niezły, ale pozmieniali sosy i nieumiejętnie je nakładają. Balhan koło graffiti mnie zraził raz przesolonym sosem chilli, nie dało się tego jeść. Na samym centrum jadłem tylko "meksykańską torrtille" ale niemiało to z meksykiem nic wspólnego, na manhatanie mi niesmakuje wogóle, to też taką polską podróbą zajeżdża a i sprzedający jakiś dziwaczny. A co do Łeby to mnie smakuje na mieście tam gdzie taka babeczka serwuje i są stoliki tak jakby z tyłu budynku ustawione, mniejwięcej na przeciwko ciuchci jadącej na wydmy. Chociaż w tej mieścinie to kebapów i kebabów jak mrówków. A najlepsze kebaby jadłem przed krópówkami w Zakopanem w takiej obskurnej budzie przypominającej toi toia, ale za to posypane topiącym się w ciepłym kebapie oscypkiem. MNIAM. no ale najbardziej wkurza mnie, że jak zamawiam z TYLKO OSTRYM SOSEM, to i tak w 60 % dostaje z białym i ociupinke ostrego, no i biedni turcy muszą robić drugi raz
![]() |
|
|
![]()
|
|
Co do Balhana na wybickiego to wypowiedzialem sie wczesniej, ostatnio co tam kupilem we wrzesniu chyba to była tragedia !!! ale przyjmijmy ze czasem u kazdego sie trafi jakis żły.
Jak dla mnie najpewniejsze sa na Kosciuszki, bez rewelacji ale wiem ze sie najem i sie nie struje. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
no Ci powiem, że na wybickiego balhan to jest troche loteria. Zależy od dnia, przeważnie mają wszystko świeże, dużo i dobre, ale zdarzają się dni, że lepiej niepodchodzić jak się niema ochoty na sra-czke
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 9 Dołączył: wto, 02 paź 07 Nr użytkownika: 821 Płeć: Kobieta GG: 6791698 ![]() |
Turki na Kościuszki mają najlepsze kebaby i zawsze tak samo dobre! Najlepsze w Dąbrowie.
Na Okrzei też kiedyś były pyszne jak robiła je taka blondyneczka no ale ekipa się zmieniła i już nie ma po co tam iść, mała bułka niedopieczona, mięsa mało, sałatek mało, sosu mało i nie dobry... Balhan na Gołonogu tak średnio wygląda w moim rankingu, kiedyś dostaliśmy tam kebaba z samym tłuszczem jakoś w wakacje, wtedy pracowali tam jacyś dziwni ludkowie, ostatnio też kupiłam w tej budzie i był nie smaczny, gorzkawe mięso i mało dodatków i też robił ktoś inny niż ten przystojny turek -czy co to tam jest ![]() |
|
|
![]()
|
|
wczoraj zjadłem tego koło pkz i powiem, że jest całkiem smaczny i nie przeszkadza mi to że jest tak blisko pkz, nawet lepiej, przynajmniej jak wychodziłem z kabaretonu, nie musiałem iść na drugą strone
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Kontrola zakończona, kolejna rozpoczęta Wczoraj Wojewódzki Inspektorat Inspekcji Handlowej zakończył kontrolę w sosnowieckim Kebabie Istambul. Wyniki nie są "zadowalające". Teraz kolej na Sanepid. Sosnowiecki Istambul Kebab to jeden z najpopularniejszych lokali gastronomicznych w mieście. Kolejki jakie tworzą się przed knajpą świadczą o dużej popularności. Informacje o nieprawidłowościach pojawiły się pod koniec ubiegłego tygodnia. Sprawą zajął się Wojewódzki Inspektorat Inspekcji Handlowej, który od 5 lutego przeprowadzał kontrolę w lokalu. Jej wyniki są zatrważające. W lokalu znaleziono ponad 100 kilogramów przeterminowanej kapusty, ser twarogowy oraz jogurty, które również nie nadawały się do spożycia. Oprócz tego mięso, które nie posiadało daty ważności: 50 kilogramów mielonej wołowiny, 7 kilogramów mięsa drobiowego, 7 kg piersi z kurczaka oraz 13 kg łaty wołowej. - Mięso nie posiadało oznaczeń. Nie udało się określić skąd pochodziło, ani jaka jest jego data ważności. Również temperatura w jakiej je przechowywano pozostawiała wiele do życzenia - poinformowała nas Katarzyna Kielar z WIIH. Wszystkie te składniki były na bieżąco używane do produkcji kebabów. - Właściciel przyznał wprost, że ich z nich korzystał - dodała Pani rzecznik. Wszystkie produkty zostały wycofane, a na właściciela został nałożony mandat w wysokości 400 złotych. Sprawę zgłoszono do Sanepidu oraz Urzędu Skarbowego. - Właściciel nie posiadał również zgody na produkcję kebabów, a jedynie na ich sprzedaż - dodała Katarzyna Kielar. Wiele do życzenia pozostawiał również stan sanitarno - porządkowy. W tej chwili wnętrze lokalu zostało odnowione. Kontrola jaką przeprowadził Wojewódzki Inspektorat Inspekcji Handlowej była rutynowa i wcześniej zaplanowana. Obejmowała różne fast foody. Jednak uchybienia jakie miały miejsce właśnie w lokalu przy ul. 3 Maja były największe. - W pozostałych lokalach, które były przez nas kontrolowane, nie znaleźliśmy większych nieprawidłowości - poinformowała rzeczniczka WIIH. Na razie nie wiadomo czy wkrótce będą kontrolowane kolejne bary tego samego właściciela. Jak udało nam się dowiedzieć, już dziś w Kebabie Istambul rozpocznie się kontrola Powiatowej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej w Sosnowcu. - Na razie nie możemy udzielać żadnych informacji - usłyszeliśmy w PSSE. Rezultaty kontroli powinny być znane w ciągu kilku najbliższych dni. źródło: www.gazetasosnowiec.pl Czy w DG to ten sam właściciel? W poscie na pierwszej stronie tematu pisałem o moim podobnym spostrzeżeniu co do jakości ich kebebów ![]() Ten post edytował Zibar śro, 11 lut 2009 - 09:47 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 93 Dołączył: nie, 16 gru 07 Nr użytkownika: 952 Płeć: Mężczyzna GG: 5344968 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Raz jadłem w tym sosnowieckim Istambule. Przed NMF'eem w Heliosie.... Sranie rano miałem niemiłosierne ;-)
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 282 Dołączył: pon, 28 sty 08 Skąd: 42-530 Nr użytkownika: 1,063 Płeć: Mężczyzna GG: 4757707 ![]() |
Sosnowiecki Istanbul (tyle ze ten kolo Plazy) to moj ulubiony kebab, zawsze dobry i duzy, nigdy zadnych problemow po. I co teraz zrobic
![]() Ten post edytował sarsolot śro, 11 lut 2009 - 17:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() EC'09 ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 424 Dołączył: nie, 07 gru 08 Skąd: Sosnowiec Nr użytkownika: 2,813 Płeć: Mężczyzna GG: 2245908 ![]() |
Sosnowiecki Istanbul (tyle ze ten kolo Plazy) to moj ulubiony kebab, zawsze dobry i duzy, nigdy zadnych problemow po. I co teraz zrobic ![]() sosnowiec jest wogule najleprz...-ale to prawda-miano najleprzego kebaba nam sie nalerzy!!! ale macie tez w dg tego goscia kababa PZDR z sosnowca ![]() Ten post edytował Coelho czw, 12 lut 2009 - 23:53 -------------------- Ekipa Centrum '09 [EC'09]
MKS ON TOUR: Sezony: 2 Razem: 6878 Ostatni: 2350 Najdalszy: 2350 <p> A co w tym pięknego? Poświęcenie, które każdy z nas wkładał w to żeby jechać za swa drużyną. Miłość nie za pieniądze nie za zaszczyty. Za piękne chwile, których się nigdy nie zapomni, wspomnienia, które zostaną do końca, za kolegów, którzy staneli zawsze murem. Każdego dnia dziękuje bogu że jestem kibicem a nie typem, dla którego liczy się kasa i pozycja. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 282 Dołączył: pon, 28 sty 08 Skąd: 42-530 Nr użytkownika: 1,063 Płeć: Mężczyzna GG: 4757707 ![]() |
Jest tez Istanbul w DG i na Patelni, ale jakos zawsze ten kolo Plazy byl wiekszy, cieplejszy, smaczniejszy, ogolne lepszy.
|
|
|
![]()
|
|
wogóle jakość kebabów spada na dno wprost proporcjonalnie do ilości otwieranych ostatnio budek. Trzeba naprawde wybitnie trafić, żeby nie dostać chłodnego ochłapu i sra&ć pół nocy po tym. Gdzie te czasy, że jechało się nad morze, była jedna budka z kebabem z baraniny, sosem który rozgrzewał przełyk i żołądek a nie wydrapywał oczy, warzywkami wszelkiego rodzaju a nie kapuchą do zapchania. Ech...
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: wto, 19 maj 09 Nr użytkownika: 3,325 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
no stronka niezła, jeno jak tu się kierować ich opinią, skoro na temat każdej z tych budek każdy będzie miał inne zdanie. Jak dla nich ostry sos z kościuszki jest niedoprzejścia
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:32 |