![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 160 Dołączył: wto, 11 mar 08 Skąd: z Dupy Nr użytkownika: 1,151 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Cielęcina
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: wto, 09 wrz 08 Nr użytkownika: 1,444 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie obchodzi mnie jego budka, tylko proba robienia z nas idiotow, czyli zakladanie dwoch kont i prowadzenie sam ze soba dyskusji na temat "Najwspanialsze kebaby w miescie sa pod PKZ". Nie wiem gdzie tu obrazanie? Gosciu ktory tak robi jest dopiero chamski traktujac nas jak polglowkow. Schizofrenia to jest dokladnie to co ten czlowiek robi. Gościu gdybym był chamem to zniżyłbym się do twojego poziomu kultury a tak to Ci tylko współczuję.Bokser nie ma nic wspólnego z Mefisto a według Ciebie każdy kto zarejestruje się jeden po drugim jest SCHIZOFRENIKIEM.Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 46 Dołączył: nie, 01 kwi 07 Skąd: DG / Jaworzno / UK Nr użytkownika: 645 ![]() |
Noo moze byc tez bratem, lub kolega poprzedniego.
Ale nie gadajmy tylko wracaj do budki bo klyenci czekaja w dlugiej kolejce po smaczne kebaby. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Takie małe pytanko przy okazji tematu - może ktoś wie - czy nazwa "kebab" jest właściwa? Gdzieniegdzie (na pomorzu np. często) można bowiem spotkać "kebap" co skłoniło mnie do szperania w sieci ale znalazlem tylko tyle, że po turecku są słowa "kebap" i "kebabi" (różne odmiany potrawy a jest ich ponoć sporo) no więc czyżby słowo "kebab" przyjęło się u nas niewłaściwie? Chyba, że wzięło się to stąd, że nasze "kebaby" niewiele mają wspólnego z oryginałem to i nazwa jest inna...
![]() pees: polecam kebaby od Skiby ![]() Ten post edytował vacu pią, 26 wrz 2008 - 18:38 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 282 Dołączył: pon, 28 sty 08 Skąd: 42-530 Nr użytkownika: 1,063 Płeć: Mężczyzna GG: 4757707 ![]() |
Oryginalnie jest Kebap, i tak tez widziałem było napisane w Turcji, przyjęło się w Polsce (a moze w Europie?) pisac "Kebab" przez b na koncu ze wzgledu na taki sposob wymowy czy tam akcentowania w naszym jezyku.
Podobno ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 37 Dołączył: czw, 19 lip 07 Nr użytkownika: 758 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja też byłem raz na kepabie sam. najlepszy jest koło pkz bo jak sie je to mozna tez popatrzeć na telebim a nigdzie tak nie ma w dąbrowie ani polsce pewnie.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 91 Dołączył: sob, 29 gru 07 Nr użytkownika: 998 Płeć: Mężczyzna ![]() |
kebab to po arabsku a kebap po turecku
lub na odwrot ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Mks Active User ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 28 Dołączył: czw, 30 paź 08 Skąd: azymut Dąbrowski Nr użytkownika: 2,261 Płeć: Mężczyzna GG: 8259590 ![]() |
Naprawdę nie ma to jak kebab "u turka" na Kościuszki
![]() ![]() -------------------- My zagłębiacy a nie ślązacy.. fani z Dąbrowy zawsze Polacy!
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No zwłaszcza super ostry daje radę. Tylko nie próbujcie, jeśli nic nie macie pod ręką, by ugasić ogień, jaki się ma potem w buzi
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Mks Active User ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 28 Dołączył: czw, 30 paź 08 Skąd: azymut Dąbrowski Nr użytkownika: 2,261 Płeć: Mężczyzna GG: 8259590 ![]() |
No zwłaszcza super ostry daje radę. Tylko nie próbujcie, jeśli nic nie macie pod ręką, by ugasić ogień, jaki się ma potem w buzi ![]() Średni to już jest ogień dla mnie ![]() ? Nie mam zamiaru ![]() -------------------- My zagłębiacy a nie ślązacy.. fani z Dąbrowy zawsze Polacy!
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No tego ostrego to w sumie ciężko zjeść, ale raz dla spróbowania warto
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 160 Dołączył: wto, 11 mar 08 Skąd: z Dupy Nr użytkownika: 1,151 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja rowniez dorzucam duzego "+" jezeli chodzi o Kebab ktory sie miesci koło ZUS-u. Kebab naprawde dobry i za nie wielkie pieniadze
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja mam swoje dwie ulubione kebabodajnie
![]() Nr 1. Kebab na Kościuszki Nr 2. Kebab u Skiby na Manhattani -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 343 Dołączył: wto, 27 lis 07 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 910 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Potwierdzam słowa poprzedników... Jak kebab to tylko na Kościuszki
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kk #41 ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 34 Dołączył: pią, 07 gru 07 Skąd: osiedle mickiewicza Nr użytkownika: 933 Płeć: Mężczyzna GG: 11403924 Skype: -- Tlen: -- ![]() |
szkoda ze nikt na alejach nie zrobił kebabu
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 38 Dołączył: pią, 09 mar 07 Skąd: DG-Strzemieszyce Nr użytkownika: 546 Płeć: Mężczyzna GG: 6540816 ![]() |
ja też byłem raz na kepabie sam. najlepszy jest koło pkz bo jak sie je to mozna tez popatrzeć na telebim a nigdzie tak nie ma w dąbrowie ani polsce pewnie. taki żarcik? nie ma nic wspanialszego jak pogapić się w telebim z reklamami, no szał! ja się pytam gdzie jest sanepid? przecież ta obsurna budka nie ma racji bytu! wg. mnie kebabik na Kościuszki i Okrzei są godne polecenia, u Skiby nie jadłęm ale skoro jest tak zachwalany trzeba będzie się kiedyś wybrać. Jeszcze mam takie pytanie, gdzie w DG można kupic kebaba z dostawą do domu??? Zdaje się że w telepizzy jest taki pseudo kebab i kiedyś na sienkiewicza był, a obecnie??? |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
Potwierdzam słowa poprzedników... Jak kebab to tylko na Kościuszki ![]() ![]() ![]() ![]() Dokładnie na Kościuszki - Istanbuł najlepszy, chociaż nietylko Turkowie prowadzą na Kościuszki, np. na Gołonogu ale nie są już takie smaczne jak na Kościuszki ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
W centrum, w tej budce koło DH Centrum, babka koledze powiedziała tak: Jak zjesz przy mnie ostrego, to 2 masz gratis....
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
Haha w tej 'czerwonej budce' ?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:20 |