![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 343 Dołączył: wto, 27 lis 07 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 910 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jest. Taki 24h niedaleko Kauflandu na Gołonogu. Zapomniałem jaka to ulica
![]() Znaczy Kaufland to wiem, że Morcinka, ale ten kebab to już nie wiem ![]() Ten post edytował Bartek90 wto, 08 cze 2010 - 10:52 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 35 Dołączył: pią, 05 mar 10 Nr użytkownika: 3,748 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Najlepszy Kebab w DG to był już NIESTETY nie istniejący Skiba na Manhatanie ;/ Oczywiście jest to opinia subiektywna, ale imho był bezkonkurencyjny jeśli chodzi o bułki i mięso, a surówki i sosy było po prostu ok. Mimo, że po jakimś czasie faktycznie zaczął się psuć w mojej pamięci pozostanie jako ten naj w DG.
![]() Obecnie jak większość piszących tak i ja skłaniam się ku temu na Kościuszki. Jest po prostu dobry. Bez specjalnego rozpływania się mogę dać z czystym sumieniem 4/5. Jednak jadłem już zdecydowanie lepsze kebaby (jak choćby ten na Manhatanie) ![]() ![]() Co do kebabów jeszcze, to najgorszy jaki jadłem ostatnimi czasy znajduje się w Plejadzie. Nie wiem czy jest tam więcej niż jeden, ale mi chodzi o ten na przeciwko MrHamburgera obok innych restauracji. Jadłem (chociaż to zbyt wielkie słowo ![]() Piszę to tylko po to by przestrzec innych ![]() Z takich (w DG), których bym nikomu nie polecił to zdecydowanie: - ten koło Graffiti na Bandrowskiego - Sienkiewicza (w budce koło byłego Olimpijczyka) - Morcinka (Dla mnie to nie jest kebab... po prostu jakieś dziwne mięso wrzucone do bułki + niby sos i trochę surówki) - budka z kurczakami koło Kauflanda (ciężko to nazwać kebabem) - budka pod PKZ (z początku były ok, ale ostatnio sosy są po prostu nie do strawienia. Na następny dzień rewolucja + brak ochoty na jakiekolwiek jedzenie... Nie wiem, może to przypadek. Dam mu jeszcze zapewne jedną szansę ![]() Z miłych wspomnień dodam coś na temat kebabów z kurczaka. Jest taki jeden w Katowicach na 3-go maja. Nie pamiętam nazwy. Tak czy inaczej mieści się w kamienicach blisko przestanku w stronę placu Wolności. Jakieś 100, od tego placu. Jeśli ktoś lubi tego typu mięso to zdecydowanie ten kebab powinien odwiedzić. Polecam przede wszystkim wersję w cieście (chociaż sam nie przepadam za kebabami w cieście). Sosik rzecz jasna pikantny. Bardzo pyszny i przy tym oryginalny kebab. Nigdzie indziej czegoś podobnego nie jadłem, a uważam się za amatora kebabów ![]() ![]() Poza tym najlepsze kebaby jakie jadłem są w Krakowie. Przy tym są też oczywiście najdroższe.. ![]() Ten post edytował Daniel wto, 08 cze 2010 - 14:13 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 142 Dołączył: nie, 27 sty 08 Nr użytkownika: 1,059 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A jedliscie juz w Capri Kebab na Wojska Polskiego??Ja juz ocenilem go ale chetnie bym przeczytal opinie na jego temat
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
Odnosnie tego, ze tam ktos pytal o calodobowy i mowil, ze taxi do 22. Ostatnio w nocy, w pt kolo 00:30 bylo otwarte
-------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 142 Dołączył: nie, 27 sty 08 Nr użytkownika: 1,059 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A to w Dni Dabrowy nie bylo??
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
nie, w ten piatek
koniec spamu ![]() -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 35 Dołączył: pią, 05 mar 10 Nr użytkownika: 3,748 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Heh wczoraj nabrałem ochoty na kebaba. No to mówię sobie - Kościuszki
![]() Ps. Całość oczywiście z jadalna i bez większych zastrzeżeń, ale co z tego. Tak to mogę jechać do Reala po bagietkę z serem i też się najem... BTW: To mówicie, gdzie można zjeść kebaba z cienkim przypieczonym mięsem w lekko przypieczonej chrupiącej bułce? (nie za cienkiej bo się wtedy rozwalają i nie za grubej bo nie chce bułki z mięsem tylko kebab ![]() Ten post edytował Daniel czw, 10 cze 2010 - 08:46 |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 104 Dołączył: pią, 06 lut 09 Skąd: tam gdzie diabeł widzi białe myszki Nr użytkownika: 3,183 Płeć: Mężczyzna ![]() |
wiem o tym, że dużo ludzi narzeka na DZAFAR KEBAB w centrum pod PKZem,
ale kebab z tej sieci mieszczący się w Gołonogu przy pl. Bema jest moim zdaniem najlepszy. wypróbowałem kilka rodzajów/kompilacji 1.ciasto, bez czerwonej kapusty(mam uczulenie), sos arabski(lekko pikantny)/chili(pikantny) ocena: 9,0/10 2.ciasto, bez czerwonej kapusty, sos arabski/chili, ser ocena: 9,5/10 3.bułka, bez cz. kap., sos chili-majonezowy, bez sera (a szkoda) ocena: 9,0/10 4.ciasto, bez cz. kap., sos tzatziki(czosnkowy) ocena: 8,0/10 5.ciasto, bez cz. kap., sos tzatziki, ser ocena: 8,5/10 6.bułka, bez cz. kap., sos tzatziki ocena: 7,5/10 oraz ogólne pomieszanie sosów arabski-tzatziki, chili-majonezowy...itd. miało duży wpływ na ocenę, są moim skromnym zdaniem bez zastrzeżeń MIĘSKO ![]() dodatki: OK (szczególnie ser w cieście) obsługa: miła i szybka PS.: można by odnowić sondę na temat kebabów, bo się troszkę pozmieniało edit: błędy ortograficzne ![]() Ten post edytował Adams czw, 10 cze 2010 - 18:55 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
wiem o tym, że dużo ludzi narzeka na DZAFAR KEBAB w centrum pod PKZem, ale kebab z tej sieci mieszczący się w Gołonogu przy pl. Bema jest moim zdaniem najlepszy. wypróbowałem kilka rodzajów/kompilacji 1.ciasto, bez czerwonej kapusty(mam uczulenie), sos arabski(lekko pikantny)/chili(pikantny) ocena: 9,0/10 2.ciasto, bez czerwonej kapusty, sos arabski/chili, ser ocena: 9,5/10 3.bułka, bez cz. kap., sos chili-majonezowy, bez sera (a szkoda) ocena: 9,0/10 4.ciasto, bez cz. kap., sos tzatziki(czosnkowy) ocena: 8,0/10 5.ciasto, bez cz. kap., sos tzatziki, ser ocena: 8,5/10 6.bułka, bez cz. kap., sos tzatziki ocena: 7,5/10 oraz ogólne pomieszanie sosów arabski-tzatziki, chili-majonezowy...itd. miało duży wpływ na ocenę, są moim skromnym zdaniem bez zastrzeżeń MIĘSKO ![]() dodatki: OK (szczególnie ser w cieście) obsługa: miła i szybka PS.: można by odnowić sondę na temat kebabów, bo się troszkę pozmieniało edit: błędy ortograficzne ![]() a to już kwestia gustu bo ja przy każdym Twoim punkcie się zgodzę, ale jeżeli chodzi o dżafara przy PKZ, natomiast na Gołonogu, od każdej z ocen odjąłbym 5 pkt. bo to co dostałem nijak nie miało się do tego z centrum, było niedobre, zimne, gumiate i z sosami bez smaku. Jak dla mnie nic się nie zmienia, Balhan i Istambul, czyli tam gdzie są turcy, polskie kebaby mnie nie przekonują w dalszym ciągu do siebie. Ten post edytował savalas pią, 11 cze 2010 - 10:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 91 Dołączył: sob, 29 gru 07 Nr użytkownika: 998 Płeć: Mężczyzna ![]() |
dzwonie dzisiaj do maxi kebab a oni mi mówią że nie ma dzisiaj dostaw , dzwonie do taxi kebab włącza się poczta , dzwonie do Bizancjum - kierowca pojechał na zakupy będzie za 2 h , oby tak dalej "przedsiębiorcy"
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 171 Dołączył: nie, 18 sty 09 Skąd: Dąbrowa Górnicza Z-ce Nr użytkownika: 3,132 Płeć: Mężczyzna GG: 3986289 ![]() |
W plejadzie jadłem raz, dawno temu, ale jakoś mnie tam nie ciągnie, już wolę do New York Pizza tam zajrzeć. Podobnie kebab w M1 - taki jakiś dziwny, zamówiłem dwa i okazało się, że w jednym w ogóle mięsa nie było
![]() Kebaba jadłem ostatnio w tej budzie na Manhatanie. Sam kebab całkiem przyzwoity do tego spory wybór piw i fajny "ogródek" za budą. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: pon, 09 cze 08 Nr użytkownika: 1,333 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie wiem czy sie ktos ze mna zgodzi, ale kebab przy zusie cos ostatnio nie smakuje tak jak dawniej, a moze to ma zwiazek z iloscia zjedzonych kebabow ;o). Tak czy inaczej ostry sos, ktory kiedys bardzo mi smakowal, teraz jest tragiczny, wlasciwie to nie ma zadnego smaku, poza tym ze chce "wary" wypalić. Należy zapijąć dużą ilością browara i pod żadnym pozorem nie wypuszczać potwietrza ustami ;o).
Aaa, bralem oczywiscie pol na pol sosy. Ten post edytował crabro wto, 22 cze 2010 - 08:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 130 Dołączył: pon, 29 wrz 08 Skąd: DĄBROWA GÓRNICZA CiTY / MYDLiCE Nr użytkownika: 1,493 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie wiem czy sie ktos ze mna zgodzi, ale kebab przy zusie cos ostatnio nie smakuje tak jak dawniej, a moze to ma zwiazek z iloscia zjedzonych kebabow ;o). Tak czy inaczej ostry sos, ktory kiedys bardzo mi smakowal, teraz jest tragiczny, wlasciwie to nie ma zadnego smaku, poza tym ze chce "wary" wypalić. Należy zapijąć dużą ilością browara i pod żadnym pozorem nie wypuszczać potwietrza ustami ;o). Aaa, bralem oczywiscie pol na pol sosy. Od kiedy (czyli ok 2 lata) Istambul jest zamykany o 00:00 zamiast byc czynny 24h jak jego koledzy w sc i kato (czy my jestesmy gorsi) czuje do tego kebaba niechec ![]() ale tak na serio - kebaby w istambule smakuja mi najbardziej. Ten w DG jest średni. Swego czasu najlepsze robili w będzinie na małachowskiego - tam w ogóle ten istambul ma klimat, a i kebab był zawsze duży i dobry ![]() ![]() W DG to jest tak, ze zalezy kto jest. Jadam tam czasem by zgasic kaca w sobotnie popoludnia - i musze przyznac, ze jak robi mi kebaba jakas polka, to daje lepszy niz turek ; ) aha - jadam ciasto ostry ; ) Ten post edytował KJS czw, 24 cze 2010 - 07:18 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 282 Dołączył: pon, 28 sty 08 Skąd: 42-530 Nr użytkownika: 1,063 Płeć: Mężczyzna GG: 4757707 ![]() |
Tyle, ze Istambuly w Sosnowcu sa dwa. Na Patelni byl dobry baaaardzo dawno temu, natomiast tak jeszcze rok temu w Istambule kolo Plazy byly kebaby lepsze nawet niz w Bedzinie. Niestety potem nastapilo krotkie zamkniecie, a po otwarciu ceny juz byly inne, a kebab gorszy. Jak jest teraz - nie wiem, preferuje (smakowo, nie estetycznie) ten pod PKZ.
|
|
|
![]()
|
|
Jak dla mnie numer 1 to Capri Kebab na Wojska Polskiego a numer 2 kebab w budzie niedaleko salonu Fiata,Kebab duzy w cieście za 10zł naprawde duzy i dobry
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 500 Dołączył: czw, 04 wrz 03 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 19 ![]() |
Jako smakosz tureckiej kuchni z przykrością muszę stwierdzić że wszystkie dąbrowskie kebaby wymiękają przy niejakim Roni Kebab, który na znajduje się na ul. Rybnej w Sosnowcu (Pogoń).
Polecam jak ktoś będzie w pobliżu. -------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
W tym kraju możesz ukraść, nigdy dostać Odwrócony do góry nogami raj Ten kraj, ten kraj, ten kraj ... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 104 Dołączył: pią, 06 lut 09 Skąd: tam gdzie diabeł widzi białe myszki Nr użytkownika: 3,183 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pytanie na szybko i oczekuje szybkiej odpowiedzi:
Do której godziny jest dziś czynny Dzafar pod PKZ?? (bo z pracy glodny bede wracal) |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mysle ze temat do zamkniecia. Ewentualnie nowa sonda. Gdyz wiele sie zmieniło. Czesc Kebabów została zamknieta, pojawiły sie nowe, w tych co zostaly zmieniali sie wlascieciele a wraz z nimi sposob przyrzadzania itp itd.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: pią, 22 gru 06 Nr użytkownika: 381 Płeć: Kobieta ![]() |
Czy już się rozpływałam nad kebabem na Kościuszki? Nie? No to muszę to napisać: pyyyyyychota
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pisałam o kebabie w cieście oczywiście. W bułce nigdy nie jadłam, ale z tego co widziałam to już nie jest aż tak boski ![]() Ten post edytował eve czw, 24 mar 2011 - 23:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:32 |