IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

9 Stron V  « < 5 6 7 8 9 >  
Closed TopicStart new topic
> KEBAB, sonda
KEBAB
ULUBIONY KEBAB ;] (zanzaczyc mozna wiecej niz 1 odpowiedz)
Kebab na Okrzei-pomaranczowy [ 17 ] ** [12,78%]
Chicken Kebab ul.Sienkiewiecza [ 1 ] ** [0,75%]
Balhan Kebab (kolo Grafiti) [ 2 ] ** [1,50%]
Balhan Kebab (Golonog, ul.Wybickiego) [ 17 ] ** [12,78%]
Istambul Kebab (ul. Kosciuszki kolo ZUS) [ 49 ] ** [36,84%]
Kebab w budkach obok DH Centrum [ 5 ] ** [3,76%]
Dzafar Kebab przy fontannie [ 12 ] ** [9,02%]
inne [ 9 ] ** [6,77%]
Kebab Skiba na Mnhatanie [ 21 ] ** [15,79%]
Suma głosów: 115
  
savalas
post sob, 20 lut 2010 - 07:21
Post #121


UZYTKOWNIK
*****

Grupa: Użytkownik
Postów: 609
Dołączył: pią, 23 mar 07
Nr użytkownika: 612



CYTAT(oZmO @ nie, 14 lut 2010 - 07:47) *
co do kebaba na morcinka (po drugiej stronie 24h) - jest 1 klasa. Swego czasu objadalem sie okropnie kebabami.. nawet do 3 razy dziennie !.. teraz juz mi na szczescie przeszlo..
z serem i papryka robia bardzo smaczne! sos maja dobry i rzeczywiscie biora pod uwage reszte kebabow na dabrowie, a jadlem prawie wszedzie.. to ten jest wyjatkowo dobry.. Mieso maja super a to chyba przewazylo o mojej opinii. Polecam .. warto zjesc i samemu zdecydowac.. znajomi wszyscy podobne zdanie maja wiec z czystym sumieniem POLECAM ! <- jak pozytyw na allegro smile2.gif

co do czasu robienia kebaba... chwile trzeba poczekac niestety, nie jest to turek :/ ale ogolnie ok




spróbowałem i ja, jako że kebabożercą jestem z zamiłowania. A więc kebab na Morcinka 8, jest bardzo podobny do dżafara na Gołonogu, czyli typowo polskie ( jak dla mnie nie trafione ) podejście do kebaba. Ciasto źle zwinięte, surówka ( za dużo, za zimna, za dużo kapusty czerwonej, kto ją wymyślił do kebab wogóle ), mięso przeciętne słabo przyprawione, sosy typowe ani ostre ani dobre, czas przygotowania to już jakiś rekord długości. w skali kebabożerców blogowców, którzy dali im 3/5, ja dałbym osobiści 1/5 i dla tych którzy lubią kebaby radzę trzymać się z dala od tej polskiej budy.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
oZmO
post pon, 22 lut 2010 - 11:31
Post #122


UZYTKOWNIK


Grupa:
Postów: 16
Dołączył: sob, 30 kwi 05
Skąd: Dąbrowa Górnicza - Broadway
Nr użytkownika: 142



na pewno mowisz o tym po drugiej stronie 24h a nie o tym calodobowym ? :/.
Akurat mieso maja bardzo dobrze przyprawione w przeciwienstwie do tego po drugiej stronie ulicy.. gdzie prawdopodobnie z miesem tam raczej na Ty nie sa i tak to spiekaja ze bardziej przypomina to smak chipsow.. dlatego tak troszeczke sie zdziwilem czytajac post smile2.gif. Czas przygotowania rzeczywiscie -chwilke sie czeka ale cos kosztem czegos!. a co do surowek - ja osobiscie zawsze, czy jem tutaj czy gdzies w centrum, zawsze prosze o duza porcje miesca kosztem wlasnie tych surowek, dlatego tez moze nie zauwazylem zeby bylo ich jakos duzo.
Jak nie lubisz kebabow z czerwona kapusta to po co w ogole je kupujesz i jesz skoro Twoim zdaniem sa malo smaczne ? :/. Szczegolnie na smak miesa - jak dla mnie nr 1.. ostatnimi czasy jadam prawie zawsze tam.
Swoja droga, w centrum na kosciuszki tez maja dobre ale w opcji - za 10 zl. Jak wolisz bez surowek, popros o takiego za 10, zrobia Ci z samym miesem (w cenniku tego nie ma) ale jak juz wyzej pisalem, ten tutaj smaczniejszy i jak dla mnie blizej smile2.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
savalas
post pon, 22 lut 2010 - 20:50
Post #123


UZYTKOWNIK
*****

Grupa: Użytkownik
Postów: 609
Dołączył: pią, 23 mar 07
Nr użytkownika: 612



tak mówie o tym na przeciwko. Jak próbuje kebaba, to biore takiego jakiego robią, żeby zobaczyć czy będzie mi smakowało. Źle się wyraziłem o czerwonej kapuście ( mało precyzyjnie ) Nie lubie jak ona jest głównym składnikiem surówki, jak jest jej dużo w stosunku do reszty. To, że napisałem "kto ją wymyślił do kebaba" to stwierdzenie dotyczy tego, że w orginalnej tureckiej potrawie o nazwie KEBAP, nie ma takiego dodatku. Lubie tureckie podejście do kebaba, wiem gdzie są dobre, Balhan, Istambuł, w katowicach koło pubu BOB też jest ok, a polska szkoła, to tylko dżafar obok PKZ, bo ten na Gołonogu to porażka. Ten 24 H smakuje mi bardziej niż to na Morcinka 8. Surówka ma być dodatkiem do mięsa, najlepiej to pokazują w Balhanie i ma być ciepła nie wyjęta z lodówy.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
david_dg
post wto, 23 lut 2010 - 11:05
Post #124


UZYTKOWNIK


Grupa: Użytkownik
Postów: 2
Dołączył: pon, 08 lut 10
Nr użytkownika: 3,701
Płeć: Mężczyzna



CYTAT(savalas @ pon, 22 lut 2010 - 20:50) *
tak mówie o tym na przeciwko. Jak próbuje kebaba, to biore takiego jakiego robią, żeby zobaczyć czy będzie mi smakowało. Źle się wyraziłem o czerwonej kapuście ( mało precyzyjnie ) Nie lubie jak ona jest głównym składnikiem surówki, jak jest jej dużo w stosunku do reszty. To, że napisałem "kto ją wymyślił do kebaba" to stwierdzenie dotyczy tego, że w orginalnej tureckiej potrawie o nazwie KEBAP, nie ma takiego dodatku. Lubie tureckie podejście do kebaba, wiem gdzie są dobre, Balhan, Istambuł, w katowicach koło pubu BOB też jest ok, a polska szkoła, to tylko dżafar obok PKZ, bo ten na Gołonogu to porażka. Ten 24 H smakuje mi bardziej niż to na Morcinka 8. Surówka ma być dodatkiem do mięsa, najlepiej to pokazują w Balhanie i ma być ciepła nie wyjęta z lodówy.
Jeśli smakuje ci ten w 24h tzn ze lubisz tarta kapuche trzymana w garazu i przeterminowane zarcie jedzenie nie jest tam przygotowywane w sterylnych warunkach wystarczy tam wejsc i powachac fetor z kanalizacji jest przyjemniejszy zapach!Wiele osob zatruło sie tym ich ala kebabem wiec smacznegoJak juz wielki znawco kebaba wymyslili albanczycy i w orginale podaje sie go tylko z cebula pomidorem i ogorkiem!Wiec zadny z ciebie znawac!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
savalas
post wto, 23 lut 2010 - 12:20
Post #125


UZYTKOWNIK
*****

Grupa: Użytkownik
Postów: 609
Dołączył: pią, 23 mar 07
Nr użytkownika: 612



ja pitole, nie mówie, że mi smakuje en z 24 h tylko że jest lepszy niż na przeciwko. Jak pisałem lubie kebap, serwowany przez turków i ich podejście do niego. Nie albańskie, greckie, irańskie, chorwacko- serbsko - antarktyczne, tylko tureckie. Nie ucz mnie skąd ta potrawa pochodzi i czym jest, bo pierwszego kebaba to ja jadlem 15 lat temu, z mięsem baranim. Albańczycy wcale go nie wymyślili, potrawa ta była dostępna w całym regionie w różnych formach od szaszłykowych bułkowych ciastowychi innych. Więc tematu i czasu szkoda na takie dyrdymały.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zgredzica59
post śro, 24 lut 2010 - 01:46
Post #126


UZYTKOWNIK


Grupa: Użytkownik
Postów: 7
Dołączył: śro, 09 gru 09
Nr użytkownika: 3,603
Płeć: Kobieta



KebabZ WikipediiSkocz do: nawigacji, szukajDöner kebabCommons-logo.svgZobacz zbiór multimediów na Wikimedia Commons:KebabKebab (kebap) – potrawa kuchni orientalnej. Określenie obejmuje ponad dwadzieścia odmian tej potrawy (m.in. ıskender kebab, adana kebab czy şiş kebab [szisz kebab]) i nie jest jednoznaczne.W Polsce słowo kebab oznacza zazwyczaj döner kebap (po turecku ‘obracające się pieczone mięso’), czyli danie kuchni tureckiej w postaci baraniny (może być to również mięso cielęce lub drobiowe, nigdy wieprzowe) skrawanej z pionowego rożna z surówką i owczym serem oraz przaśnym chlebem, współcześnie przekształcone w danie typu fast food, podawane w przaśnym chlebie, picie lub bułce z surówką warzywną oraz różnymi sosami – łagodnymi lub ostrymi. W Niemczech potrawę tę określa się najczęściej jako döner (po turecku ‘obraca się’), odmianę w placku zaś jako dürüm döner (‘zawinięty döner’), turecka pizza (Türkische Pizza) lub yufka, przy czym ostatnie określenie dotyczy niekiedy jedynie kebabu z mięsa drobiowego. Powszechne jest jedzenie kebabu razem z ayranem.W krajach arabskich, Armenii, Izraelu i Iranie słowo kebab oznacza najczęściej nie döner kebab, lecz şiş kebab (po turecku ‘pieczone mięso na szpikulcu’), czyli szaszłyk z pieczonego, często mielonego mięsa. Takie nazewnictwo stosuje się więc czasem także w Polsce, w barach szybkoobsługowych i restauracjach prowadzonych przez Arabów, Turków lub Persów. Najlepsze restauracje serwują to danie przyprawione sproszkowaną akebią pięciolistkową jako ěgzoo kebap.Skrawanie mięsa z pionowego rożna Kebab w picie gotowy do spożycia Perski kebab http://pl.wikipedia.org/wiki/KebabTu można zerknąć
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adams
post pią, 23 kwi 2010 - 11:11
Post #127


UZYTKOWNIK
***

Grupa: Użytkownik
Postów: 104
Dołączył: pią, 06 lut 09
Skąd: tam gdzie diabeł widzi białe myszki
Nr użytkownika: 3,183
Płeć: Mężczyzna



otwarto nowy Kebab
TAXI KEBAB na ul.Bandrowskiego (między Orange a Citybankiem)
mi osobiście posmakował tam kebab z sosem ziołowym
PZDR
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bartek84
post pią, 23 kwi 2010 - 14:11
Post #128


UZYTKOWNIK
***

Grupa: Użytkownik
Postów: 103
Dołączył: pią, 10 lis 06
Skąd: Mydlice North
Nr użytkownika: 277



http://www.youtube.com/watch?v=PJTOF3xMvts

Adams, nie orientujesz się czy to jakiś nowy gracz na kebabowym rynku czy tylko stary po remoncie?
Bo rozumiem, że to ta sama budka zaraz za Citi.

BTW pamiętacie kebaba w drewnianej budce na Bandrowskiego? To była moc smile2.gif


--------------------
127.0.0.1 sweet 127.0.0.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master
post pią, 23 kwi 2010 - 14:35
Post #129


FdZD
******

Grupa: ADMINISTRATOR
Postów: 1,390
Dołączył: pią, 08 sie 03
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Nr użytkownika: 5
Płeć: Mężczyzna



To nie ta budka za citi ;p , Budka koło Grafiti nieczynna chyba bedzie zmiana branży wink.gif

Taxi Kebab jest dalej w strone Kosciuszki koło salonu Ery w kamienicy. Ma około 2 tygodni. Codziennie jakis kebab jest w promocji i przyznam ze w ciescie ze srednim sosem rewelacja, bardziej polski niz turecki, ale dobry
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adams
post sob, 24 kwi 2010 - 09:40
Post #130


UZYTKOWNIK
***

Grupa: Użytkownik
Postów: 104
Dołączył: pią, 06 lut 09
Skąd: tam gdzie diabeł widzi białe myszki
Nr użytkownika: 3,183
Płeć: Mężczyzna



czy to nowy gracz?? tego nie jestem w stanie określić
na necie nie spotkałem się z logo czy z jakąś siecią kebabów pasującą do nich
dokładniej ten kebab znajduje się tam gdzie kiedyś był fotograf, obok cukierni "marzenie" której też nie ma tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KJS
post nie, 25 kwi 2010 - 22:39
Post #131


UZYTKOWNIK
***

Grupa: Użytkownik
Postów: 130
Dołączył: pon, 29 wrz 08
Skąd: DĄBROWA GÓRNICZA CiTY / MYDLiCE
Nr użytkownika: 1,493
Płeć: Mężczyzna



Taxi na pewno nie wybije Turka z Istambulu ani Kebaba z Okrzei.

Turek ma kebab smaczny jako jedyny w swoim rodzaju, a kebab z okrzei nie jest rewelacyjny, ale jedyny (poza tym przy morcinka) gdzie mozna zjesc w weekendowa noc - i to jego najwiekszy atut .

Jesli taxi ma byc czynne w weekendy do 4-5 rano - zdobedzie rzesze fanow smile2.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nesira
post pon, 26 kwi 2010 - 19:50
Post #132


UZYTKOWNIK


Grupa: Użytkownik
Postów: 23
Dołączył: śro, 07 kwi 10
Nr użytkownika: 3,808
Płeć: Kobieta



Ja zwykle jadam na Okrzei i tylko tam mi smakuje mięsko. Co do reszty, to przyznaję się - nawet nie próbowałam... sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bartek84
post pon, 26 kwi 2010 - 23:59
Post #133


UZYTKOWNIK
***

Grupa: Użytkownik
Postów: 103
Dołączył: pią, 10 lis 06
Skąd: Mydlice North
Nr użytkownika: 277



Testowałem Taxi w weekend i zrobił na mnie spore wrażenie.
Pierwsze co się rzuca w oczy to fajny wystrój lokalu, bez porównania do PRLowskiego kebaba na Kościuszki, druga ważna rzecz to to, że nawet o 1 w nocy można zjeść w środku. Ponoć w weekendy ma być czynne do 2, więc kebabie na Okrzei czuj się zagrożony!
Przechodząc do najważniejszego czyli kebaba w cienkim cieście:
    -Cena, kebab 4,99 zł! Pewnie to przejściowe, ale póki jest można i trzeba korzystać.
    -Pierwsze wrażenie. Gorący, spory i smaczny. Miła odmiana od tego co serwują nocą na Okrzei.
    -Urzekły mnie surówki, jak nigdy nie byłem ich fanem tak kebab w Taxi zaskoczył mnie różnorodnością. Zdecydowanie wygrywają z tymi z Kościuszki.
    -Sos (u mnie łagodny), no cóż, jest bo jest, szału nie zrobił ale przyczepić też się nie było do czego. Na pewno go nie brakuje, więc nie jest źle.
    -Mięso, tu pojawia się mały problem. Owszem, gorące, w dużej ilości ale niestety strasznie słone. Na pocieszenie można powiedzieć, że obsługa przyjęła to do wiadomości i obiecała poprawę więc jest szansa, że będzie lepiej.
Podsumowując, jest bardzo dobrze. O wiele lepiej niż na Okrzei i niewiele gorzej niż na Kościuszki.
Ja polecam.


--------------------
127.0.0.1 sweet 127.0.0.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Arkade
post czw, 29 kwi 2010 - 08:21
Post #134


UZYTKOWNIK
**

Grupa: Użytkownik
Postów: 67
Dołączył: czw, 29 sty 09
Skąd: Gołonóg
Nr użytkownika: 3,166
Płeć: Mężczyzna
GG: 5084868 status gadu-gadu



Chciałem we wtorek przetestować TAXI i niestety 3 minuty po 22 i już nas nie chcieli obsłużyć, ale na cenniku nie widniało już 4,99 tylko już normalne ceny były. (chyba że wewnątrz jest jakaś promocja) Powinni przetrzymać otwarcie w tygodniu do 23, ludzie wracając z pracy czasem mają smaka, a tu zonk, zamknięte. Może kidys przy okazji się uda spróbować. Ostatecznie zjedliśmy w Dzafarze w gołonogu, polecam sos arabski.


--------------------
Pozdrawiam
Arkade

Go to the top of the page
 
+Quote Post
REALny
post czw, 29 kwi 2010 - 08:27
Post #135


UZYTKOWNIK
**

Grupa: Użytkownik
Postów: 63
Dołączył: czw, 08 sty 09
Nr użytkownika: 3,111
Płeć: Mężczyzna



A czy mógłby ktoś tu napisać jakie są ceny kebabów w Taxi Kebab ? smile2.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bonus11
post czw, 29 kwi 2010 - 12:45
Post #136


UZYTKOWNIK
***

Grupa: Użytkownik
Postów: 142
Dołączył: nie, 27 sty 08
Nr użytkownika: 1,059
Płeć: Mężczyzna



Ja dzis zjadlem kebaba(na sprobowanie) na Wojska Polskiego na przeciwko sklepu Zoologicznego.W srodku fajnie niby bar a wyglada jak restauracja bardziej.Co do kebaba to sadzilem ze bedzie gorzej.Maly kebab 5zł miesko dobre i nawet duzo,surowek nie za duzo,nawet dobre,bułka dobra-chrupiąca szkoda tylko ze niezbyt ciepla,najbardziej zawiodlem sie na sosie(łagodny)wogole bez smaku.Ale ogolnie kebab nie najgorszy.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reaper
post nie, 09 maj 2010 - 22:04
Post #137


UZYTKOWNIK
***

Grupa: Użytkownik
Postów: 171
Dołączył: nie, 18 sty 09
Skąd: Dąbrowa Górnicza Z-ce
Nr użytkownika: 3,132
Płeć: Mężczyzna
GG: 3986289 status gadu-gadu



Taxi Kebab - Kebab w cieście 7,99 (pani nawet nie wyrecytowała "mogę być winna grosika?" tylko prosto w twarz rzuciła: 8zł - NC).

Sos - średnio ostry - chyba czosnkowy. Poniżej średniej.
Wkładka - ogórek kiszony miłym zaskoczeniem smile2.gif Mięso jadalne, ładne, aczkolwiek bez wyrazistego smaku, surówki ciepłe (o tym będzie dalej).
Ciasto - beznadziejne! Mikrofala? Taki numer u byle jakiego Turka by nie przeszedł! Co z tego, że kebab był ciepły, skoro ciasto smakowało jak gumowy naleśnik i jedyną rzeczą, którą przypominało mi w smaku, była tortilla z McDonald'a.

Wystrój - 4 wygodne 'kanapy', 3 odrobinkę za wysokie stoły (nawet jak dla mnie :/).

Turek Istanbul wciąż rządzi! xD
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Prosty
post czw, 13 maj 2010 - 16:04
Post #138


UZYTKOWNIK
*****

Grupa: Użytkownik
Postów: 802
Dołączył: pon, 26 lis 07
Skąd: Strzemieszyce
Nr użytkownika: 902
Płeć: Mężczyzna
Tlen: prosty3 status tlen



z postu powyzej zgadzam sie z opinia odnosnie sosu - taki bez wyrazu i ciasta - rzeczywiscie jak tortilla z maca

Wkladka ok, mieso inne w smaku troche niz np w Istanbule, ale dobre. Jest go dosc duzo, warzywa tez na +

Ten post edytował Prosty czw, 13 maj 2010 - 16:05


--------------------
07/08 :))
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kompot4
post śro, 02 cze 2010 - 07:50
Post #139


UZYTKOWNIK


Grupa: Użytkownik
Postów: 1
Dołączył: śro, 02 cze 10
Nr użytkownika: 3,903
Płeć: Mężczyzna
GG: 1234567 status gadu-gadu



Arkade
próbowałeś się "wydostać " z DG autobusem po 23 ? Ktoś tam tez jest w pracy , a potem musi czyms dojechac do domu.Nie wszyscy od razu muszą posiadac swój transport.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rysiu_dg
post pon, 07 cze 2010 - 23:08
Post #140


Klub Kibica nr 29
***

Grupa: Użytkownik
Postów: 242
Dołączył: pią, 30 lis 07
Skąd: Łęknice
Nr użytkownika: 920
Płeć: Mężczyzna
GG: 7281781 status gadu-gadu



Czy w Dąbrowie jest jakiś kebab który dowozi dania do domu?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

9 Stron V  « < 5 6 7 8 9 >
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:32
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza