IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

8 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Closed TopicStart new topic
> Transfery, TRANSFERY PlusLiga Kobiet
Martin
post wto, 13 maj 2008 - 10:02
Post #61

KK55
**

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 973

CYTAT
Mimo sukcesu w LSK, trener MKS-u Dąbrowa Górnicza Wiesław Popik musi pożegnać się ze swoimi siatkarkami. Zarząd dąbrowskiego beniaminka z niezrozumiałych powodów postanowił nie przedłużać współpracy z trenerem.

Gdy jego podopieczne "wyrwały" ekipie Gedanii piąte miejsce i zamiast walki o utrzymanie utarły nosa najlepszym, wydawało się, że przedłużenie kontraktu z MKS-em jest dla szkoleniowca Wiesława Popika tylko kwestią czasu. Jednak zarząd dąbrowskiego beniaminka z niezrozumiałych powodów przerwie współpracę z trenerem.

- Sam nie wiem, dlaczego klub nie zdecydował się na dalszą współpracę ze mną- powiedział zdziwiony Popik. - Widocznie zrobiłem zbyt dużo i chyba to nie spodobało się dąbrowskim działaczom. - Posunięcie dąbrowskiego klubu jest dziwne i go nie rozumiem. Cóż, takie jest życie. Żyjemy w takim kraju, a nie innym i muszę pogodzić się z tą dziwną decyzją. Na moje miejsce wróci Waldemar Kawka, który jeszcze przed rozpoczęciem sezonu zrezygnował z prowadzenia tej drużyny. Czy bał się odpowiedzialności za ewentualny spadek? Ciężko powiedzieć

Wiesław Popik nie ukrywa rozgoryczenia po zwolnieniu z funkcji trenera. - Wydawało mi się, że wszystko idzie w dobrym kierunku i w nowym sezonie znów będę prowadził klub z Dąbrowy - skomentował.

Na pytanie o plany dotyczące swojej przyszłości Popik odpowiedział: - Decyzja o moim odejściu zapadła bardzo szybko. Ciężko cokolwiek teraz powiedzieć. W ofertach nie przebieram, dlatego chciałbym wypełnić mój kontrakt do końca maja i potem zajmę się pracą z kadrą B Centrostalu Bydgoszcz.

siatka.org

Ciekawe ile w tym prawdy o Kawce. Czy to jest wzmocnienie...?

Ten post edytował Martin wto, 13 maj 2008 - 10:03
Go to the top of the page

+Quote Post
Szczepan
post wto, 13 maj 2008 - 12:13
Post #62

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 989

A mnie nie;
Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Nikogo nie usprawiedliwiam tylko staram się być optymistą. Pan W. Popik pierwszy raz "grał" z kobietami, może po jego sukcesach zarząd "chce" więcej. A do tego potrzebny (z całym szacunkiem dla p. W. Popika) doświadczony trener żeńskiej siatkówki + zawodniczki.
Martin nie zapominaj dzięki KOMU tak dobrze się bawisz na trybunach.
Ja dalej pozostaję optymistą i wierzę w p.Karlika i p.Kawkę excl.gif

--------------------
"Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz

+Quote Post
Prosty
post wto, 13 maj 2008 - 17:38
Post #63

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 902
Tlen: prosty3 status tlen

w pana Kawke wierze, w pana Karlika nie ...

pan Igor nie bedzie trenerem, posade obejmie pan Waldek na 100%

Ten post edytował Prosty wto, 13 maj 2008 - 17:43

--------------------
07/08 :))

+Quote Post
:)
post wto, 13 maj 2008 - 18:18
Post #64

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

CYTAT

SIATKÓWKA Dąbrowa szuka trenera
dziś

Tylko rok trwała przygoda trenera Wiesława Popika z siatkarkami MKS Dąbrowa Górnicza.

Kontrakt szkoleniowca z klubem wygasa w maju. Działacze MKS postanowili go nie przedłużać. Ich decyzja jest dziwna, bo drużyna pod wodzą Popika zakończyła rozgrywki na wysokim piątym miejscu. Wynik ten okrzyknięto jako wielki sukces. - Trenerowi kończy się kontrakt i wspólnie doszliśmy do wniosku, że nie przedłużamy go. Rozstaliśmy się po dżentelmeńsku - podkreśla Robert Karlik, prezes dąbrowskiego klubu.

Popik o swoją przyszłość nie musi się martwić. Wraz z Piotrem Makowskim z Centro-stalu Bydgoszcz będzie trenerem kadry B siatkarek. Mówi się też o propozycji dla niego ze strony BKS Aluprofu Bielsko-Biała, choć w tym wypadku faworytem jest Jerzy Matlak.

Jak można przeczytać na stronie internetowej Ligi Siatkówki Kobiet powodem zwolnienia Popika było nie wykonanie postawionego przed sezonem zadania. - Mieliśmy walczyć o ósme miejsce dające już po rundzie zasadniczej utrzymanie w LSK. Tymczasem była piąta lokata. Jak widać jest spora rozbieżność - stwierdził.

Kto zastąpi Popika na stanowisku szkoleniowca MKS? Na razie nie wiadomo. Nazwisko nowego trenera mamy poznać wkrótce. - Braliśmy pod uwagę kilku kandydatów. Myślę, że do końca tygodnia poznamy nazwisko nowego trenera - mówi Karlik.

Działacze planują też do 22 maja zamknąć kadrę. Liczą, żę uda im się wzmocnić zespół. Być może przyjdzie ktoś z Centrostalu Bydgoszcz.

Na razie jednak szefowie klubu muszą się skupić na utrzymaniu obecnego składu. Z zamiarem odejścia nosi się bowiem Anna Białobrzeska.
(mim)

--------------------

+Quote Post
szer
post wto, 13 maj 2008 - 18:21
Post #65

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Ja w ani jednego, w ani drugiego nie wierzę! Takich rzeczy się nie robi! O co klubowi chodzi? Co źle, że trener Popik odniósł wielki sukces z MKSem? Szkodzi to komuś? Znał drużynę, wiedziałby kogo zakupić, a kogo nie... Może i Kawka też jest blisko klubu, ale nie wierzę by było teraz dobrze sad.gif. Fakt może i najpierw nie wierzyłem w Popika, ale facet wiedział co robi. Może i Kawka też będzie wiedział, ale długo będzie musiał pracować na wiarę moją i pewnie nie tylko. Zobaczymy kogo klub zakupi... Oby to były dobre transfery...

:) czytałem arta i się zastanawiam. Ale prawdopodobne, że Kawka jednak nim zostanie... Fakt facet zrobił sukces awansując do LSK... Ale czy to wystarczy?

TVS Sport: MKS bez Popika

Ten post edytował szer wto, 13 maj 2008 - 20:08

--------------------
33001,04

+Quote Post
Elwyn
post wto, 13 maj 2008 - 20:23
Post #66

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 734
GG: 9653178 status gadu-gadu

Jeśli z Pałacu to zapewne Ola Liniarska, bo u nas zostało już wspomniane, że najprawdopodobniej odchodzi. Albo Killer czyli Dorota.

CYTAT
Czy z tego wynika że trener musiał odejść bo zespół zajął za dobre miejsce?

Tak, dokładnie.
Europejskie Puchary to dla kasy klubu mały zysk, a koszty wyjazdów spore - wylosujecie jakiś rosyjski klub nad Amurem wink.gif i kłopot gotowy > patrz: Bydgoszcz. Musicie stanąć "na nogi" porządnie w LSK, jesli zarządzaniem zajmuje się jedna osoba, a dojdzie jej jeszcze koordynacja tych wojaży to faktycznie ciężko - a trzeba by było się wzmocnić: i zespół i jego zaplecze. Dla nich to dodatkowy kłopot i efekt gotowy > winny jest trener za ten "zły" wink.gif wynik :/ - miało być utrzymanie, a nie Challange Cup. Smutne to ale prawdziwe niestety.

CYTAT
W ofertach nie przebieram, dlatego chciałbym wypełnić mój kontrakt do końca maja i potem zajmę się pracą z kadrą B Centrostalu Bydgoszcz.

hehe nie wiedziałam cool.gif celb (23).gif
będzie duet z Rafałem Gąsiorem? No to awans do I ligi nasza młodzież ma w przyszłym roku murowany biggrin.gif

a tak poważnie to pracę w kadrze B z trenerką można łączyć, w zeszłym roku robił to np. Rafał Błaszczyk z Gwardii Wrocław i awansie do LSK to nie przeszkodziło smile2.gif

--------------------
IPB Image
W każdym sercu naszym tkwi,
błękit nieba, czerwień krwi

Pałac Bydgoszcz!

+Quote Post
Lui
post wto, 13 maj 2008 - 20:44
Post #67

Klub.Kibica #020

Nr użytkownika: 995
GG: 5955911 status gadu-gadu

Nasz wspaniały prezes..

http://www.tvs.pl/informacje_video/317/

------------------

--------------------
"Płacz na treningu, śmiej się podczas meczu"

Galeria MKS Dąbrowa Górnicza

14679[33]

+Quote Post
Kamil_
post wto, 13 maj 2008 - 20:55
Post #68

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

Dzięki że to wrzuciłeś. Argumenty Prezesa są mało racjonalne, takie jakby wymyślone na poczekaniu. Że niby mężczyźni nie grają kombinacyjnie i szybko? Człowiek uczy się całe życie...

+Quote Post
Prosty
post wto, 13 maj 2008 - 21:06
Post #69

UZYTKOWNIK

CYTAT(Elwyn @ wto, 13 maj 2008 - 20:23) *
Europejskie Puchary to dla kasy klubu mały zysk, a koszty wyjazdów spore - wylosujecie jakiś rosyjski klub nad Amurem wink.gif

to trzeba do nich przystepowac ? ...

btw. argumentacja prezesa jest zalosna dry.gif

--------------------

+Quote Post
szer
post wto, 13 maj 2008 - 21:08
Post #70

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Link do video już ja dawałem, ale to szczegół ;d

Co do argumentów Karlika... Śmiech na sali... Prawie każda drużyna wprowadza męskie elementy! Chce nas cofnąć do epoki kamienia łupanego? Poza tym przecież klub może nie wystartować w pucharach... Nic by się przecież nie stało!

--------------------
33001,04

+Quote Post
Padziu
post śro, 14 maj 2008 - 07:35
Post #71

KK25

Nr użytkownika: 917
GG: 5456583 status gadu-gadu

A ja mam takie pytanie -> Jeśli przyjdzie Prielożny to on nie prowadził kilka lat temu męskiej drużyny Jastrzębia ??? On nie będzie wprowadzał męskiego stylu gry???

+Quote Post
dakos
post śro, 14 maj 2008 - 08:26
Post #72

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,123

Pan Karlik nie wie co pisze .Tak sie teraz gra w siatkowke .....

+Quote Post
endriu
post śro, 14 maj 2008 - 09:19
Post #73

Ja tutejszy, z bagna

Grupa: Moderator Sport
Nr użytkownika: 359
GG: 1276813 status gadu-gadu

CYTAT(szer @ wto, 13 maj 2008 - 21:08) *
Co do argumentów Karlika... Śmiech na sali... Prawie każda drużyna wprowadza męskie elementy! Chce nas cofnąć do epoki kamienia łupanego?

Tu się z Tobą nie zgodzę. Z tego co wiem to tylko reprezentacja Rosji wprowadziła męskie elementy. Tym elementem była, jest Kulikowa (z całym szacunkiem dla siatkarki...). Prawie robi wielką różnicę laugh.gif

A ja osobiście lubię popatrzeć na damskie elementy laugh.gif

pozdr...

--------------------
To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.

+Quote Post
TomekJ
post śro, 14 maj 2008 - 11:53
Post #74

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,195

Damskie elementy sa calkowicie na miejscu wink.gif pewnie 80 % kibicow zwraca na nie uwage ale najbardziej cieszy chyba tojak wygrywamy mecze ???

+Quote Post
Szczepan
post śro, 14 maj 2008 - 16:29
Post #75

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 989

Ja ze swojej strony proponuję zakończyć to gdybanie i poczekać do oficjalnego ogłoszenie klubu odnośnie składu. Potem niektórzy z Was być może będą musieli przepraszać "Władze klubu" za swoje IDIOTYCZNE wypowiedzi.

--------------------
"Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz

+Quote Post
Prosty
post śro, 14 maj 2008 - 22:43
Post #76

UZYTKOWNIK

CYTAT(Szczepan @ wto, 13 maj 2008 - 07:23) *
Bzdury bzdurami, ale każdy może sobie pogdybać
ja też;

wiec inni tez smile2.gif ja szczegolnej radosci nie oczekuje po podaniu skladu na nowy sezon ... I nie mam za co przepraszac wladz klubu

--------------------

+Quote Post
KAMAZ
post czw, 15 maj 2008 - 13:20
Post #77

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 711
GG: 3933460 status gadu-gadu

Według siatka.org Igor Prielożny wypadł z kręgu zainteresowań MKS-u.

+Quote Post
Prosty
post czw, 15 maj 2008 - 14:42
Post #78

UZYTKOWNIK

CYTAT
Kto będzie trenerem MKS? 15.05.2008

Nadal trwają spekulacje, kto zostanie trenerem siatkarek MKS Dąbrowa Górnicza. Miejsce Wiesława Popika podobno miałby zająć Igor Prielożny, ale w klubie nie potwierdzają tej informacji. (...) Ostatnio na transferowej giełdzie pojawił się również Andrzej Niemczyk.

- Jest to fachowiec z najwyższej półki i pewnie, że chcielibyśmy mieć takiego trenera, ale nie rozmawiałem z Niemczykiem na temat pracy w naszym klubie - zaprzecza prezes MKS Robert Karlik. - Musimy mierzyć siły na zamiary, zatrudnimy trenera najlepszego na jakiego nas będzie stać.

Prezes drużyny z Dąbrowy Górniczej potwierdził, że w nowym sezonie pozostaną Krystyna Tkaczewska, Katarzyna Wysocka, Małgorzata Lis, Ewelina Sieczka, Ewa Matyja-szek. - Wszystkie zadeklarowały chęć pozostania w naszym klubie - dodaje prezes Karlik.

Pod znakiem zapytania stoi dalsza gra w MKS Ewy Cabajewskiej. (...)
źródło: NaszeMiasto.pl

--------------------

+Quote Post
andy
post czw, 15 maj 2008 - 14:48
Post #79

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 980
GG: 6677421 status gadu-gadu

czyli tak jak mówilem smile2.gif zostają bardzo dobre środkowe, libero, rozgrywajaca smile2.gif a wymienione będą skrzydła. Teraz tylko Horke i Chojnacką zatrudnić i mamy mistrza biggrin.gif

Ten post edytował andy czw, 15 maj 2008 - 14:49

+Quote Post
dakos
post pią, 16 maj 2008 - 21:08
Post #80

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,123

wg mnie przydala by sie rozgrywajaca -Ewa Matyjaszek nie grala tak jak powinna

+Quote Post

8 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:44
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza