![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
KK55 ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 66 Dołączył: śro, 19 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 973 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Mimo sukcesu w LSK, trener MKS-u Dąbrowa Górnicza Wiesław Popik musi pożegnać się ze swoimi siatkarkami. Zarząd dąbrowskiego beniaminka z niezrozumiałych powodów postanowił nie przedłużać współpracy z trenerem. Gdy jego podopieczne "wyrwały" ekipie Gedanii piąte miejsce i zamiast walki o utrzymanie utarły nosa najlepszym, wydawało się, że przedłużenie kontraktu z MKS-em jest dla szkoleniowca Wiesława Popika tylko kwestią czasu. Jednak zarząd dąbrowskiego beniaminka z niezrozumiałych powodów przerwie współpracę z trenerem. - Sam nie wiem, dlaczego klub nie zdecydował się na dalszą współpracę ze mną- powiedział zdziwiony Popik. - Widocznie zrobiłem zbyt dużo i chyba to nie spodobało się dąbrowskim działaczom. - Posunięcie dąbrowskiego klubu jest dziwne i go nie rozumiem. Cóż, takie jest życie. Żyjemy w takim kraju, a nie innym i muszę pogodzić się z tą dziwną decyzją. Na moje miejsce wróci Waldemar Kawka, który jeszcze przed rozpoczęciem sezonu zrezygnował z prowadzenia tej drużyny. Czy bał się odpowiedzialności za ewentualny spadek? Ciężko powiedzieć Wiesław Popik nie ukrywa rozgoryczenia po zwolnieniu z funkcji trenera. - Wydawało mi się, że wszystko idzie w dobrym kierunku i w nowym sezonie znów będę prowadził klub z Dąbrowy - skomentował. Na pytanie o plany dotyczące swojej przyszłości Popik odpowiedział: - Decyzja o moim odejściu zapadła bardzo szybko. Ciężko cokolwiek teraz powiedzieć. W ofertach nie przebieram, dlatego chciałbym wypełnić mój kontrakt do końca maja i potem zajmę się pracą z kadrą B Centrostalu Bydgoszcz. siatka.org Ciekawe ile w tym prawdy o Kawce. Czy to jest wzmocnienie...? Ten post edytował Martin wto, 13 maj 2008 - 10:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 706 Dołączył: wto, 25 gru 07 Skąd: DG Nr użytkownika: 989 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A mnie nie;
Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Nikogo nie usprawiedliwiam tylko staram się być optymistą. Pan W. Popik pierwszy raz "grał" z kobietami, może po jego sukcesach zarząd "chce" więcej. A do tego potrzebny (z całym szacunkiem dla p. W. Popika) doświadczony trener żeńskiej siatkówki + zawodniczki. Martin nie zapominaj dzięki KOMU tak dobrze się bawisz na trybunach. Ja dalej pozostaję optymistą i wierzę w p.Karlika i p.Kawkę ![]() -------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
w pana Kawke wierze, w pana Karlika nie ...
pan Igor nie bedzie trenerem, posade obejmie pan Waldek na 100% Ten post edytował Prosty wto, 13 maj 2008 - 17:43 -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
CYTAT ![]() ![]() SIATKÓWKA Dąbrowa szuka trenera dziś Tylko rok trwała przygoda trenera Wiesława Popika z siatkarkami MKS Dąbrowa Górnicza. Kontrakt szkoleniowca z klubem wygasa w maju. Działacze MKS postanowili go nie przedłużać. Ich decyzja jest dziwna, bo drużyna pod wodzą Popika zakończyła rozgrywki na wysokim piątym miejscu. Wynik ten okrzyknięto jako wielki sukces. - Trenerowi kończy się kontrakt i wspólnie doszliśmy do wniosku, że nie przedłużamy go. Rozstaliśmy się po dżentelmeńsku - podkreśla Robert Karlik, prezes dąbrowskiego klubu. Popik o swoją przyszłość nie musi się martwić. Wraz z Piotrem Makowskim z Centro-stalu Bydgoszcz będzie trenerem kadry B siatkarek. Mówi się też o propozycji dla niego ze strony BKS Aluprofu Bielsko-Biała, choć w tym wypadku faworytem jest Jerzy Matlak. Jak można przeczytać na stronie internetowej Ligi Siatkówki Kobiet powodem zwolnienia Popika było nie wykonanie postawionego przed sezonem zadania. - Mieliśmy walczyć o ósme miejsce dające już po rundzie zasadniczej utrzymanie w LSK. Tymczasem była piąta lokata. Jak widać jest spora rozbieżność - stwierdził. Kto zastąpi Popika na stanowisku szkoleniowca MKS? Na razie nie wiadomo. Nazwisko nowego trenera mamy poznać wkrótce. - Braliśmy pod uwagę kilku kandydatów. Myślę, że do końca tygodnia poznamy nazwisko nowego trenera - mówi Karlik. Działacze planują też do 22 maja zamknąć kadrę. Liczą, żę uda im się wzmocnić zespół. Być może przyjdzie ktoś z Centrostalu Bydgoszcz. Na razie jednak szefowie klubu muszą się skupić na utrzymaniu obecnego składu. Z zamiarem odejścia nosi się bowiem Anna Białobrzeska. (mim) -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Ja w ani jednego, w ani drugiego nie wierzę! Takich rzeczy się nie robi! O co klubowi chodzi? Co źle, że trener Popik odniósł wielki sukces z MKSem? Szkodzi to komuś? Znał drużynę, wiedziałby kogo zakupić, a kogo nie... Może i Kawka też jest blisko klubu, ale nie wierzę by było teraz dobrze
![]() :) czytałem arta i się zastanawiam. Ale prawdopodobne, że Kawka jednak nim zostanie... Fakt facet zrobił sukces awansując do LSK... Ale czy to wystarczy? TVS Sport: MKS bez Popika Ten post edytował szer wto, 13 maj 2008 - 20:08 -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 35 Dołączył: pon, 18 cze 07 Skąd: Bydgoszcz Nr użytkownika: 734 Płeć: Kobieta GG: 9653178 ![]() |
Jeśli z Pałacu to zapewne Ola Liniarska, bo u nas zostało już wspomniane, że najprawdopodobniej odchodzi. Albo Killer czyli Dorota.
CYTAT Czy z tego wynika że trener musiał odejść bo zespół zajął za dobre miejsce? Tak, dokładnie. Europejskie Puchary to dla kasy klubu mały zysk, a koszty wyjazdów spore - wylosujecie jakiś rosyjski klub nad Amurem ![]() ![]() CYTAT W ofertach nie przebieram, dlatego chciałbym wypełnić mój kontrakt do końca maja i potem zajmę się pracą z kadrą B Centrostalu Bydgoszcz. hehe nie wiedziałam ![]() ![]() będzie duet z Rafałem Gąsiorem? No to awans do I ligi nasza młodzież ma w przyszłym roku murowany ![]() a tak poważnie to pracę w kadrze B z trenerką można łączyć, w zeszłym roku robił to np. Rafał Błaszczyk z Gwardii Wrocław i awansie do LSK to nie przeszkodziło ![]() -------------------- ![]() W każdym sercu naszym tkwi, błękit nieba, czerwień krwi Pałac Bydgoszcz! |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dzięki że to wrzuciłeś. Argumenty Prezesa są mało racjonalne, takie jakby wymyślone na poczekaniu. Że niby mężczyźni nie grają kombinacyjnie i szybko? Człowiek uczy się całe życie...
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
Europejskie Puchary to dla kasy klubu mały zysk, a koszty wyjazdów spore - wylosujecie jakiś rosyjski klub nad Amurem ![]() to trzeba do nich przystepowac ? ... btw. argumentacja prezesa jest zalosna ![]() -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Link do video już ja dawałem, ale to szczegół ;d
Co do argumentów Karlika... Śmiech na sali... Prawie każda drużyna wprowadza męskie elementy! Chce nas cofnąć do epoki kamienia łupanego? Poza tym przecież klub może nie wystartować w pucharach... Nic by się przecież nie stało! -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
A ja mam takie pytanie -> Jeśli przyjdzie Prielożny to on nie prowadził kilka lat temu męskiej drużyny Jastrzębia ??? On nie będzie wprowadzał męskiego stylu gry???
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 199 Dołączył: śro, 27 lut 08 Nr użytkownika: 1,123 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pan Karlik nie wie co pisze .Tak sie teraz gra w siatkowke .....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
Co do argumentów Karlika... Śmiech na sali... Prawie każda drużyna wprowadza męskie elementy! Chce nas cofnąć do epoki kamienia łupanego? Tu się z Tobą nie zgodzę. Z tego co wiem to tylko reprezentacja Rosji wprowadziła męskie elementy. Tym elementem była, jest Kulikowa (z całym szacunkiem dla siatkarki...). Prawie robi wielką różnicę ![]() A ja osobiście lubię popatrzeć na damskie elementy ![]() pozdr... -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: wto, 01 kwi 08 Nr użytkownika: 1,195 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Damskie elementy sa calkowicie na miejscu
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 706 Dołączył: wto, 25 gru 07 Skąd: DG Nr użytkownika: 989 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja ze swojej strony proponuję zakończyć to gdybanie i poczekać do oficjalnego ogłoszenie klubu odnośnie składu. Potem niektórzy z Was być może będą musieli przepraszać "Władze klubu" za swoje IDIOTYCZNE wypowiedzi.
-------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
Bzdury bzdurami, ale każdy może sobie pogdybać ja też; wiec inni tez ![]() -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 181 Dołączył: czw, 31 maj 07 Nr użytkownika: 711 Płeć: Mężczyzna GG: 3933460 ![]() |
Według siatka.org Igor Prielożny wypadł z kręgu zainteresowań MKS-u.
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT Kto będzie trenerem MKS? 15.05.2008 Nadal trwają spekulacje, kto zostanie trenerem siatkarek MKS Dąbrowa Górnicza. Miejsce Wiesława Popika podobno miałby zająć Igor Prielożny, ale w klubie nie potwierdzają tej informacji. (...) Ostatnio na transferowej giełdzie pojawił się również Andrzej Niemczyk. - Jest to fachowiec z najwyższej półki i pewnie, że chcielibyśmy mieć takiego trenera, ale nie rozmawiałem z Niemczykiem na temat pracy w naszym klubie - zaprzecza prezes MKS Robert Karlik. - Musimy mierzyć siły na zamiary, zatrudnimy trenera najlepszego na jakiego nas będzie stać. Prezes drużyny z Dąbrowy Górniczej potwierdził, że w nowym sezonie pozostaną Krystyna Tkaczewska, Katarzyna Wysocka, Małgorzata Lis, Ewelina Sieczka, Ewa Matyja-szek. - Wszystkie zadeklarowały chęć pozostania w naszym klubie - dodaje prezes Karlik. Pod znakiem zapytania stoi dalsza gra w MKS Ewy Cabajewskiej. (...) źródło: NaszeMiasto.pl -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 48 Dołączył: sob, 22 gru 07 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 980 Płeć: Mężczyzna GG: 6677421 ![]() |
czyli tak jak mówilem
![]() ![]() ![]() Ten post edytował andy czw, 15 maj 2008 - 14:49 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 199 Dołączył: śro, 27 lut 08 Nr użytkownika: 1,123 Płeć: Mężczyzna ![]() |
wg mnie przydala by sie rozgrywajaca -Ewa Matyjaszek nie grala tak jak powinna
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:44 |