![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
sypie to moze jeszcze nie, ale jest nieciekawie ...
wedlug mnie, decyzja zarzadu o podziekowaniu trenerowi byla bardzo nie trafiona. Jak za wyzszy cel, majac taki sklad, dreczony kontuzjami i granie prawie wszystkimi zawodniczkami z I ligi (oprocz Kasi, bo ona czesto grala, ale reszta rzadziej) przy takim sukcesie, V miejscu mozna zwolnic trenera ... Co do Ani jak juz pisalem bylo to wiadome. Jesli potwierdzi sie plotka o Magdalenie Sliwie to dla mnie bedzie to znow nietrafiony transfer ... poczekajmy do konca maja, bo chyba wtedy maja podac sklad na nowy sezon ... a co ze sponsorami ? tego nikt nie wie -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
Powiem tak : Bardzo źle że p. Popik już nie będzie pracował w DG.
A co do wzmocnień to super by było ściągnąć Frąckowiak i Wojtowicz ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 53 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Gdańsk/DG Nr użytkownika: 906 Płeć: Mężczyzna GG: 3176132 ![]() |
Czy to jest normalne że po tak udanym pierwszym sezonie w LSK i ogromnym sukcesie osłabia się zespół ?! Właśnie, ciekawe co ze sponsorami, taki wynik powinien przyciągnoć nowe firmy a te które już są chyba chętniej sypną pare groszy więcej na umocnienie składu. Co tam się dzieje w tym klubie, kto podejmuje tak idiotyczne decyzje?!
Ten post edytował Tomek_dg pon, 12 maj 2008 - 03:30 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 199 Dołączył: śro, 27 lut 08 Nr użytkownika: 1,123 Płeć: Mężczyzna ![]() |
KS Dąbrowa Górnicza: Prielożny za Popika?
W Dąbrowie Górniczej nie ma już trenera Wiesława Popika! Czy zastąpi go Igor Prielożny? Wiesław Popik nie jest już trenerem siatkarek z Dąbrowy Górniczej. - Podziękowałem panu trenerowi za pracę. Jestem zadowolony z pracy szkoleniowca, ale jednak się rozstajemy - mówi Robert Karlik, prezes MKS-u. Popik poprowadził beniaminka z Dąbrowy do wysokiego piątego miejsca w sezonie. W najbliższym czasie ma być jednym ze szkoleniowców reprezentacji B polskich siatkarek. Był także na liście życzeń BKS-u Aluprof Bielsko-Biała, tam jednak numerem jeden pozostaje Jerzy Matlak. Kto będzie trenerem MKS-u Dąbrowa Górnicza? W grę wchodzi głośne nazwisko. Na transferowej giełdzie mówi się m.in. o Igorze Prielożnym. Niewykluczone, że klub zaskoczy też sensacyjnymi transferami zawodniczek - pojawiają się nazwiska siatkarek z Winiar Kalisz i Centrostalu Bydgoszcz. Decyzje o składzie kadry mają zapaść do końca maja. oby,oby |
|
|
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
Poczekajcie do końca maja, ze źródeł zbliżonych do Faktu w Dąbrowie ma się pojawić Dorota Rabaczewska na przyjęciu (w Salsie), a Gugała odchodzi na urlop macierzyński:(
pozdr... -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 199 Dołączył: śro, 27 lut 08 Nr użytkownika: 1,123 Płeć: Mężczyzna ![]() |
to informacja z zaglebie.info :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
KS Dąbrowa Górnicza: Prielożny za Popika? W Dąbrowie Górniczej nie ma już trenera Wiesława Popika! Czy zastąpi go Igor Prielożny? Wiesław Popik nie jest już trenerem siatkarek z Dąbrowy Górniczej. - Podziękowałem panu trenerowi za pracę. Jestem zadowolony z pracy szkoleniowca, ale jednak się rozstajemy - mówi Robert Karlik, prezes MKS-u. Popik poprowadził beniaminka z Dąbrowy do wysokiego piątego miejsca w sezonie. W najbliższym czasie ma być jednym ze szkoleniowców reprezentacji B polskich siatkarek. Był także na liście życzeń BKS-u Aluprof Bielsko-Biała, tam jednak numerem jeden pozostaje Jerzy Matlak. Kto będzie trenerem MKS-u Dąbrowa Górnicza? W grę wchodzi głośne nazwisko. Na transferowej giełdzie mówi się m.in. o Igorze Prielożnym. Niewykluczone, że klub zaskoczy też sensacyjnymi transferami zawodniczek - pojawiają się nazwiska siatkarek z Winiar Kalisz i Centrostalu Bydgoszcz. Decyzje o składzie kadry mają zapaść do końca maja. oby,oby jakos mi sie w to nie chce wierzyc, a prezesowi "dziekujemy". Trzeba niestety czekac ... co do innych klubow, to w BKS-ie ma byc prawdziwa rewolucja po tym pelnych oczekiwan sezonie. -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
Oby to nie były plotki , a jeszcze te zawodniczki z Kalisza, robi sie bardzo ciekwie.
![]() ------------------ ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Robi się niby ciekawie, ale wg mnie i tak jest nieciekawie! W ogóle trzeba być wielkim idiotą by zwalniać trenera za to, że załatwił miastu i klubowi zaszczyt występu w europucharach! Jak zwykle powtarza się to co kiedyś... Najpierw poleciał Bodys, bo zajęliśmy 3 miejsce w I lidze, potem jakoś łatwo dziewczyny przegrały w play-offach... Ja się zastanawiam czy klubowi zależy na występach w PlusLidze? Bo ja szczerze wątpię :|
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
hehe a moze Szanowny Pan Karlik razem z Panem Kawka maja jakis pomysl? Moze juz wczesniej rozmawiali z Prielożnym?Podejrzewam ze jezeli chodzi o place to Pan Popik pewnie zarzadalby lepszego kontraktu niz w tym roku .Moze nasz zarzad wolal dorzucic troche i miec prieloznego pRzy okazji sciagajac kilka zwodniczek z upadajacego kalisza:] OPTYMISTA !
|
|
|
![]()
|
|
Igor bedzie chcial mniej myslisz i jego zawodniczki ktore nie maja pensji od kilku miesiecy ... ?
Wieslaw znal zawodniczki, mial jakis plan na przyszly sezon - przynajmniej tak to wywnioskowalem, ale coz, to jest wielka szkoda dla klubu. Potrafil osiagnac bardzo dobre 5 miejsce takim okrojonym skladem, czego chciec wiecej ? Dobre uklady z siatkarkami, warsztat byl tez dobry, wiec calkowicie nie rozumiem tej decyzji, ale nie bede wiecej o niej pisal, bo to temat rzeka :/ -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Odnośnie sprawy związanej z trenerem Popikiem, to ja tylko czekam na oficjalny komunikat klubu. Z którego się dowiemy jaka jest 'prawdziwa' przyczyna nie przedłużenia kontraktu. W to, że Prielożny miałby zarabiać minimalnie więcej nie wierzę. Jedynym racjonalnym powodem (nie przedłużenia kontraktu z Popikiem) może być tylko to, że faktycznie Popik ma zostać trenerem Kadry B i sam nie chciał przedłużyć kontraktu z MKS'em.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
@Kamil_ - optymistą jesteś widać... Przecież klub zrobi wszystko by sukcesy hamować w naszym mieście :/. No taka prawda jest... Na IV lidze jak byliśmy to p. Kawka jakoś nie był zainteresowany meczem i awansem wyżej. To samo jest tutaj... p. Popik zrobił nie po myśli klubu i poleciał :/. Takie rzeczy to tylko w Dąbrowie... Kiedy klub zrozumie, że nie robią nic dobrego dla drużyny tylko dla swoich stołków? Sami ściągali Popika i teraz go wywalają po takim sukcesie?
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Szer z takimi zarzutami wstrzymam się do jakiegoś oficjalnego komunikatu. Mam nadzieję że nie masz racji, choć jeśli będziesz miał, nie będę zdziwiony.
To będzie na pewno spora strata, trener znał dziewczyny, wiedział na co je stać et cetera. Żebyśmy chociaż zatrzymali większość z obecnego składu i uzupełnili kadrę nowymi a będzie dobrze ![]() PS. Może jeśli by p. Popik został trenerem Kadry B, Krysia miała by krótszą drogę do reprezentacji? Oczywiście nie poprzez znajomości, ale poprzez to, że trener Popik wiedziałby co potrafi i jaki ma potencjał ![]() |
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
Wiadomo żal Popika ale jeśli ma przyjść Prielożny to chyba lepiej
![]() Ciekawe o jakich zawodniczkach myśli klub. Zna ktoś jakieś przecieki z tonącego Kalisza?? |
|
|
![]()
|
|
No nie wiem czy lepiej. Popik znał drużynę i miał opracowany plan. Wiadomo w rok nie zdąży się wykonać wszystkich postawionych sobie szkoleniowych celów... Prielożnego jako trenera zniosę....ale jeszcze zależy jakie zawodniczki będą. Jeśli Wojtowicz to zadowolony nie będę. Jakoś nie przekonała mnie do siebie... No i kogo im się uda zatrzymać...
A to takie info do władz klubowych jakby weszli i przeczytali. Macie niepowtarzalną okazję zbudować bardzo mocny zespół. Macie płynność finansową i najprawdopodobniej w przyszłym sezonie Dąbrowa będzie się liczyła w pierwszej czwórce! Nie zaprzepaśćcie tego! Stwórzcie drużynę bardzo mocną. -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No przyznam, że takiego steku bzdur to już dawno nie czytałem. Może z takimi komentarzami to się wstrzymacie do takiego momentu, aż będzie wiadomo, kto odejdzie a kto przyjdzie, a zarząd podsumuje sezon i ogłosi cele na przyszły?
Bardzo ładnie napisał Adam z SF cytując Owidiusza "Finis coronat opus" i niech to bedzie motto dla nas. Ten post edytował Zibar wto, 13 maj 2008 - 06:41 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 706 Dołączył: wto, 25 gru 07 Skąd: DG Nr użytkownika: 989 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Bzdury bzdurami, ale każdy może sobie pogdybać
ja też; po 1 prawda co było w tym doniesieniu, (wątpię) po 2 p. Popik nie chciał dalej pracować z Dąbrową, (wątpię) po 3 p. Popik zażądał za dużo kaski, (wątpię) po 4 Dąbrowa planuje choler.. wzmocnienia z stołkiem trenera włącznie po 5 Dąbrowa nie chce nic więcej niż 6 - 8 m-c w PLK (wątpię) Panu Wiesławowi należą się gratulacje, pierwszy sezon z kobietami i piąte miejsce w LSK. Co do transferów to bym się aż tak bardzo nie przywiązywał do "osób" - to jest ich praca i zmieniają kluby. Odpowiedzcie sobie na pytanie ile wychowanek MKS'u gra na hali Centrum. Rozumiem Was taki sukces i chcielibyście mieć "JE, ICH w DOMU". Gdyby nie było zmian w zespołach to kluby by się nie rozwijały, nie awansowały itp. Zwróćcie uwagę na AZS Białystok co tam się działo na drodze transferowej ![]() Zobaczymy na koniec maja co z tego wszystkiego wyjdzie oby było ![]() ![]() ![]() -------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
Szczepan, ale w Białymstoku transfery były udane. A jesli u nas za dobra prace sie wylatuje to chyba nic dobrego.
-------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:45 |