IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

8 Stron V  < 1 2 3 4 > »   
Closed TopicStart new topic
> Transfery, TRANSFERY PlusLiga Kobiet
Tomek_dg
post sob, 10 maj 2008 - 15:23
Post #21

UZYTKOWNIK
**

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 906
GG: 3176132 status gadu-gadu

No wielka szkoda bo widać że powoli zaczynała układać się współpraca zespołu z trenterem, a efekty były widoczne w PO-ach. Myślałem że w Dąbrowie zaczyna powstwać drużyna która będzie mogła powalczyć z najlepszymi. Dobry trener już był (efekty też) więc należało teraz systematycznie wzmacniać drużynę. Ale poczekajmy jeszcze do oficjalnych informacji.
Go to the top of the page

+Quote Post
Prosty
post sob, 10 maj 2008 - 15:31
Post #22

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 902
Tlen: prosty3 status tlen

CYTAT(Rysiu_dg @ sob, 10 maj 2008 - 14:41) *
Ja mam tylko nadzieję że to jest jakaś błędna informacja ( dot. trenera) , a Ania wielka szkoda jakby odeszła ... sad.gif

prawdopodobnie Ania odejdzie do Mielca, bo stamtad najblizej do Rzeszowa sad.gif

dopoki Wika gral w Czestochowie, to gra w Dabrowie byla Ani jak najbardziej na reke

Ten post edytował Prosty sob, 10 maj 2008 - 15:32

--------------------
07/08 :))

+Quote Post
Lui
post sob, 10 maj 2008 - 15:52
Post #23

Klub.Kibica #020

Nr użytkownika: 995
GG: 5955911 status gadu-gadu

To czy Ania odejdzie to sa nasze czyste spekulacje, bo nigdzie nie pisało o tym że Ania odchodzi do Stalii.
Bo też np. Stal może nie chcieć Anii. wink.gif

------------------

--------------------
"Płacz na treningu, śmiej się podczas meczu"

Galeria MKS Dąbrowa Górnicza

14679[33]

+Quote Post
Padziu
post sob, 10 maj 2008 - 16:04
Post #24

KK25

Nr użytkownika: 917
GG: 5456583 status gadu-gadu

CYTAT(Lui @ sob, 10 maj 2008 - 15:52) *
To czy Ania odejdzie to sa nasze czyste spekulacje, bo nigdzie nie pisało o tym że Ania odchodzi do Stalii.
Bo też np. Stal może nie chcieć Anii. wink.gif

------------------

Oby tak było jak mówisz ale wątpię w to żeby nie chciała tak dobrej zawodniczki jak Ania

Co do trenera to tez sądzę że bardzo szkoda. Podobno krążą 3 nazwiska do tej posady w DG. Są to Waldemar Kawka (MKS blink.gif ) Mirosław Zawieracz (ostatnio Płomień Sosnowiec) oraz Wojciech Lalek (Poznań)

Co do nowych zawodniczek to krążą słuchy o Gabrieli Wojowicz (Muszyna) Magdalenie Śliwie (Wisła Kraków)
Beatcie Strządale oraz Dorocie Ściurce (kubów ostatnich nie znam, ale one są mniej prawdopodobne)

i zaznaczam co do nazwisk to są plotki i nie należy brać wszystkiego do serca ale jak powszechnie wiadomo -> w każdej plotce jest ziarnko prawdy smile2.gif

PS.> poczekajmy na oficjale info o odejściu/przyjściu nowego trenera oraz zawodniczek wink.gif

+Quote Post
Lui
post sob, 10 maj 2008 - 20:20
Post #25

Klub.Kibica #020

..
CYTAT
Jaki skład widziałby pan w przyszłym sezonie?

- O to już pytanie do działaczy, ale na pewno ten zespół trzeba wzmocnić, bo kilka dziewczyn odejdzie z tego klubu i trzeba dobrać jakieś wartościowe zmienniczki, bo poprzeczka została podniesiona bardzo wysoko. Piąte miejsce to jest naprawdę ogromny sukces, żeby to obronić albo coś spróbować więcej, to trzeba go wzmocnić i to znacznie. My musimy szukać wzmocnień na każdej pozycji, bo Ania Białobrzeska najprawdopodobniej opuści klub, bo losy życiowe, serce prowadzi ją za Marcinem Wiką, a to jest wielka strata dla tej drużyny, bo taki człowiek, taka osobowość powinna być w każdym zespole, więc na pewno ktoś na przyjęcie, jeszcze jedna środkową, żeby ta rywalizacja była jeszcze większa, bo w tym roku mieliśmy problem ze środkowymi. Dalej, to pozycje atakujące, nie wiadomo co będzie z Madzią, tak, że te trzy pozycje to na pewno.
żródło: mks.dabrowa.pl

--------------------

14679[33]

+Quote Post
Padziu
post sob, 10 maj 2008 - 20:36
Post #26

KK25

z tego co mi wiadomo to Wojtowicz jest wysoką (200cm) środkową a Strządała była przyjmującą w BKS Bielsko smile2.gif

Kolejna porcja PLOTEK : Joanna Frąckowiak z Poznania (przyjmująca) to już mówiłem ale chyba się potwierdzi - Dorota Ściurka z Bydgoszczy (przyjmująca) Aleksadra Liniarska z Bydgoszczy (środkowa)

i zaznaczam co do nazwisk to są plotki i nie należy brać wszystkiego do serca ale jak powszechnie wiadomo -> w każdej plotce jest ziarnko prawdy smile.gif

PS.> poczekajmy na oficjale info o odejściu/przyjściu nowych zawodniczek wink.gif

Ten post edytował Padziu sob, 10 maj 2008 - 20:44

+Quote Post
Lui
post sob, 10 maj 2008 - 20:43
Post #27

Klub.Kibica #020

Aa tam Padziu z całym szacunkiem ale chyba nie ma sensu wypisywać plotek , ja też moge napisac ze o uszy mi sie obiło ze do MKS ma przyjść Milena Rosner. smile2.gif

A wracając do tych plotek to jak napisałes Gabrysia Wojtowicz ma 200 cm , 21 lat i jest Reprezentantką Polski Juniorek i właśnie takich zawodniczek nam jest potrzeba, a nie Magdalena Sliwa która ma 39 lat może i jest dobra w I lidze a nie ma co porównywać I ligii a Ekstraklasy. Joanna Frąckowiak tak samo dziewczyna jest młoda z przyszłością i jest liderką w drużynie AZS Poznań, który ma duze problemy finansowe i nie tylko, więc warto o tą zawodniczke postarać się.

------------------

--------------------

14679[33]

+Quote Post
Padziu
post sob, 10 maj 2008 - 20:49
Post #28

KK25

CYTAT(Lui @ sob, 10 maj 2008 - 20:43) *
Aa tam Padziu z całym szacunkiem ale chyba nie ma sensu wypisywać plotek , ja też moge napisac ze o uszy mi sie obiło ze do MKS ma przyjść Milena Rosner. smile2.gif

A wracając do tych plotek to jak napisałes Gabrysia Wojtowicz ma 200 cm , 21 lat i jest Reprezentantką Polski Juniorek i właśnie takich zawodniczek nam jest potrzeba, a nie Magdalena Sliwa która ma 39 lat może i jest dobra w I lidze a nie ma co porównywać I ligii a Ekstraklasy. Joanna Frąckowiak tak samo dziewczyna jest młoda z przyszłością i jest liderką w drużynie AZS Poznań, który ma duze problemy finansowe i nie tylko, więc warto o tą zawodniczke postarać się.

------------------

Lui tak jak napisałem - w każdej plotce jest ziarnko prawdy i również czekam na oficjalne info smile2.gif

+Quote Post
Lui
post sob, 10 maj 2008 - 20:53
Post #29

Klub.Kibica #020

Te zawodniczki który wymieniłeś są bardzo potrzebne w drużynie i miejmy nadzieje że to jest coś więcej niż ziarnko nadziei i w najbliższym czasie będziemy mogli je powitać w Dąbrowie. smile2.gif

------------------

--------------------

14679[33]

+Quote Post
Padziu
post sob, 10 maj 2008 - 21:01
Post #30

KK25

Oby tak było

Wie ktoś może czy w końcu Winiary Kalisz sie rozpadają?? Bo jeśli tak to tam tez jest kilka ciekawych zawodniczek do ściągnięcia smile2.gif

+Quote Post
Lui
post sob, 10 maj 2008 - 21:06
Post #31

Klub.Kibica #020

Z pewnych źródeł wiem że Winiary się rozpadają, ale nie mogą tego oficjalnie ogłosić ponieważ maja kontrakty do końca maja.

A jakie zawodniczki masz na mysli jeśli można wiedzieć? smile2.gif

PS. I też się prosze tym nie sugerować co napisałem!!

------------------

Ten post edytował Lui sob, 10 maj 2008 - 21:06

--------------------

14679[33]

+Quote Post
Padziu
post sob, 10 maj 2008 - 23:40
Post #32

KK25

Myślałem np. o Sylwii Wojcieskiej czy Oldze Owczynnikowej bo na gwiazdy (Barańska , Dziękiewicz czy Godos to bym nie liczył ) Może jeszcze Iza Żebrowska? I oczywiście trenerzy Igor Prielożny/Mariusz Pieczonka choć wiem że to mało realne

EDIT :
CYTAT
Wiesław Popik nie będzie w przyszłym sezonie trenerem piątej drużyny Ligi Siatkówki Kobiet MKS-u Dąbrowa Górnicza. Przypomnijmy, że był to beniaminek ekstraklasy. W opinii wszystkich fachowców wyższej lokaty zawodniczki z Dąbrowy nie mogły zająć.

Wielka czwórka była poza zasięgiem całej reszty. - Kończy się mi się w maju umowa o pracę i szefowie klubu jej nie przedłużają - powiedział szkoleniowiec.

Na pytanie dlaczego, Wiesław Popik odpowiedział, że nie wykonał postawionego przed sezonem zadania. - Mieliśmy walczyć o ósme miejsce dające już po rundzie zasadniczej utrzymanie w LSK - powiedział. - Była piąta lokata, udział w europejskich pucharach. Jak widać gołym okiem jest spora rozbieżność. Nie trafiłem z realizacją założeń. Przed minionym sezonem nikt się nie spodziewał, że tak wysoko zajdziemy.

Razem z Piotrem Makowskim z Centrostalu Bydgoszcz Wiesław Popik będzie trenerem Kadry B. - Nie znam jeszcze szczegółów naszej pracy - powiedział. - Pierwszym zostanie Piotr, on ma więcej doświadczenia w siatkówce kobiecej. W pracy z MKS-em starałem się wprowadzić trochę elementów męskiej siatkówki. Przez rok jednak nie da się zbyt dużo zrobić. Przypomnijmy, że Wiesław Popik ma za sobą m.in. pracę z zespołami z Bydgoszczy i Bielska-Białej, które grały w Polskiej Lidze Siatkówki.

Na pytanie o decyzje personalne trenera Marco Bonitty przy ustalaniu reprezentacji na turniej interkontynentalny trener Popik odpowiedział: Moim zdaniem dokonał idealnego wyboru. Katarzyna Gajgał błyszczała w fazie zasadnicznej, Agnieszka Bednarek w play off. Stąd też wybór środkowej z Piły. Katarzyna Gajgał na pewno nie powiedziała ostatniego słowa. Absencja w Tokio, jestem co do tego przekonany, zmobilizuje ją do pracy i środkowa z Aluprofu na pewno nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa. Innym powołaniom nie ma co się dziwić. Trener postawił na zawodniczki sprawdzone, prezentujące ostatnio wysoką formę.
za www.siatka.org

No to już mamy pewne info sad.gifsad.gifsad.gif generalnie jest szkoda i chciałbym powiedzieć : DZIĘKUJE za cały sezon

Ten post edytował Padziu sob, 10 maj 2008 - 23:42

+Quote Post
Rysiu_dg
post sob, 10 maj 2008 - 23:56
Post #33

Klub Kibica nr 29

Nr użytkownika: 920
GG: 7281781 status gadu-gadu

Czy z tego wynika że trener musiał odejść bo zespół zajął za dobre miejsce?

+Quote Post
Prosty
post sob, 10 maj 2008 - 23:58
Post #34

UZYTKOWNIK

z moich wnioskow wynika, ze klub (zarzad) pucharow nie chcial ? zalosni dzialacze ...

cos to jest dziwne (bardzo dziwne, potegowane :/), bo mogli od razu powiedziec to przed play offami, a panu Wieslawowi gratulujemy awansu i dziekujemy za sezon ...

@Rysiu_dg : tez mi sie tak zdaje ...

Ten post edytował Prosty nie, 11 maj 2008 - 00:15

--------------------

+Quote Post
Tomek_dg
post nie, 11 maj 2008 - 03:00
Post #35

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 906
GG: 3176132 status gadu-gadu

Przecież to jest nienormalne angry2.gif Jak taka będzie polityka klubu to w tym sezonie nie ma co liczyć na emocje no chyba że związane z walką o utrzymanie. Paranoja. wacko.gif

+Quote Post
TomekJ
post nie, 11 maj 2008 - 06:49
Post #36

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,195

Wieslaw Popik powinien dostac tytul honorowego mieszkanca Dabrowy Gorniczej !!!
Zauwazylem ze jak tylko cos dobrego sie dzieje w naszym miescie to zaraz ktos to stopuje sad.gif

+Quote Post
Padziu
post nie, 11 maj 2008 - 08:14
Post #37

KK25

Ciekawe czy zarząd uzasadnił trenerowi to jakoś.
Może wystosują w najbliższym czasie jakieś oświadczenie do prasy z uzasadnieniem
@ TomekJ -> popieram pomysł może by to gdzieś zgłosić smile2.gif

Ten post edytował Padziu nie, 11 maj 2008 - 08:15

+Quote Post
Lui
post nie, 11 maj 2008 - 11:02
Post #38

Klub.Kibica #020

No niestety w zainteresowaniach Stalii Mielec pojawiła się już Ania Białobrzeska.. sad.gif

------------------

--------------------

14679[33]

+Quote Post
Prosty
post nie, 11 maj 2008 - 11:11
Post #39

UZYTKOWNIK

normalne Lui, to bylo pewne na 99,9% ze Ania tam odejdzie... oby reszte zatrzymac, w co watpie po tej sytuacji z trenerem :/ obym sie mylil

--------------------

+Quote Post
micael
post nie, 11 maj 2008 - 11:25
Post #40

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 905
GG: 9925585 status gadu-gadu
Tlen: micael89 status tlen

nie wiem jak wy ale ja widze tylko jak MKS sie sypie a gdzie te wzmocnienia ;/????

--------------------

+Quote Post

8 Stron V  < 1 2 3 4 > » 
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:45
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza