![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 53 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Gdańsk/DG Nr użytkownika: 906 Płeć: Mężczyzna GG: 3176132 ![]() |
No wielka szkoda bo widać że powoli zaczynała układać się współpraca zespołu z trenterem, a efekty były widoczne w PO-ach. Myślałem że w Dąbrowie zaczyna powstwać drużyna która będzie mogła powalczyć z najlepszymi. Dobry trener już był (efekty też) więc należało teraz systematycznie wzmacniać drużynę. Ale poczekajmy jeszcze do oficjalnych informacji.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
Ja mam tylko nadzieję że to jest jakaś błędna informacja ( dot. trenera) , a Ania wielka szkoda jakby odeszła ... ![]() prawdopodobnie Ania odejdzie do Mielca, bo stamtad najblizej do Rzeszowa ![]() dopoki Wika gral w Czestochowie, to gra w Dabrowie byla Ani jak najbardziej na reke Ten post edytował Prosty sob, 10 maj 2008 - 15:32 -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
To czy Ania odejdzie to sa nasze czyste spekulacje, bo nigdzie nie pisało o tym że Ania odchodzi do Stalii.
Bo też np. Stal może nie chcieć Anii. ![]() ------------------ ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
To czy Ania odejdzie to sa nasze czyste spekulacje, bo nigdzie nie pisało o tym że Ania odchodzi do Stalii. Bo też np. Stal może nie chcieć Anii. ![]() ------------------ ![]() ![]() Oby tak było jak mówisz ale wątpię w to żeby nie chciała tak dobrej zawodniczki jak Ania Co do trenera to tez sądzę że bardzo szkoda. Podobno krążą 3 nazwiska do tej posady w DG. Są to Waldemar Kawka (MKS ![]() Co do nowych zawodniczek to krążą słuchy o Gabrieli Wojowicz (Muszyna) Magdalenie Śliwie (Wisła Kraków) Beatcie Strządale oraz Dorocie Ściurce (kubów ostatnich nie znam, ale one są mniej prawdopodobne) i zaznaczam co do nazwisk to są plotki i nie należy brać wszystkiego do serca ale jak powszechnie wiadomo -> w każdej plotce jest ziarnko prawdy ![]() PS.> poczekajmy na oficjale info o odejściu/przyjściu nowego trenera oraz zawodniczek ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
..
CYTAT Jaki skład widziałby pan w przyszłym sezonie?
- O to już pytanie do działaczy, ale na pewno ten zespół trzeba wzmocnić, bo kilka dziewczyn odejdzie z tego klubu i trzeba dobrać jakieś wartościowe zmienniczki, bo poprzeczka została podniesiona bardzo wysoko. Piąte miejsce to jest naprawdę ogromny sukces, żeby to obronić albo coś spróbować więcej, to trzeba go wzmocnić i to znacznie. My musimy szukać wzmocnień na każdej pozycji, bo Ania Białobrzeska najprawdopodobniej opuści klub, bo losy życiowe, serce prowadzi ją za Marcinem Wiką, a to jest wielka strata dla tej drużyny, bo taki człowiek, taka osobowość powinna być w każdym zespole, więc na pewno ktoś na przyjęcie, jeszcze jedna środkową, żeby ta rywalizacja była jeszcze większa, bo w tym roku mieliśmy problem ze środkowymi. Dalej, to pozycje atakujące, nie wiadomo co będzie z Madzią, tak, że te trzy pozycje to na pewno. żródło: mks.dabrowa.pl -------------------- |
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
z tego co mi wiadomo to Wojtowicz jest wysoką (200cm) środkową a Strządała była przyjmującą w BKS Bielsko
![]() Kolejna porcja PLOTEK : Joanna Frąckowiak z Poznania (przyjmująca) to już mówiłem ale chyba się potwierdzi - Dorota Ściurka z Bydgoszczy (przyjmująca) Aleksadra Liniarska z Bydgoszczy (środkowa) i zaznaczam co do nazwisk to są plotki i nie należy brać wszystkiego do serca ale jak powszechnie wiadomo -> w każdej plotce jest ziarnko prawdy ![]() PS.> poczekajmy na oficjale info o odejściu/przyjściu nowych zawodniczek ![]() Ten post edytował Padziu sob, 10 maj 2008 - 20:44 |
|
|
![]()
|
|
Aa tam Padziu z całym szacunkiem ale chyba nie ma sensu wypisywać plotek , ja też moge napisac ze o uszy mi sie obiło ze do MKS ma przyjść Milena Rosner.
![]() A wracając do tych plotek to jak napisałes Gabrysia Wojtowicz ma 200 cm , 21 lat i jest Reprezentantką Polski Juniorek i właśnie takich zawodniczek nam jest potrzeba, a nie Magdalena Sliwa która ma 39 lat może i jest dobra w I lidze a nie ma co porównywać I ligii a Ekstraklasy. Joanna Frąckowiak tak samo dziewczyna jest młoda z przyszłością i jest liderką w drużynie AZS Poznań, który ma duze problemy finansowe i nie tylko, więc warto o tą zawodniczke postarać się. ------------------ ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Aa tam Padziu z całym szacunkiem ale chyba nie ma sensu wypisywać plotek , ja też moge napisac ze o uszy mi sie obiło ze do MKS ma przyjść Milena Rosner. ![]() A wracając do tych plotek to jak napisałes Gabrysia Wojtowicz ma 200 cm , 21 lat i jest Reprezentantką Polski Juniorek i właśnie takich zawodniczek nam jest potrzeba, a nie Magdalena Sliwa która ma 39 lat może i jest dobra w I lidze a nie ma co porównywać I ligii a Ekstraklasy. Joanna Frąckowiak tak samo dziewczyna jest młoda z przyszłością i jest liderką w drużynie AZS Poznań, który ma duze problemy finansowe i nie tylko, więc warto o tą zawodniczke postarać się. ------------------ ![]() ![]() Lui tak jak napisałem - w każdej plotce jest ziarnko prawdy i również czekam na oficjalne info ![]() |
|
|
![]()
|
|
Te zawodniczki który wymieniłeś są bardzo potrzebne w drużynie i miejmy nadzieje że to jest coś więcej niż ziarnko nadziei i w najbliższym czasie będziemy mogli je powitać w Dąbrowie.
![]() ------------------ ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Oby tak było
Wie ktoś może czy w końcu Winiary Kalisz sie rozpadają?? Bo jeśli tak to tam tez jest kilka ciekawych zawodniczek do ściągnięcia ![]() |
|
|
![]()
|
|
Z pewnych źródeł wiem że Winiary się rozpadają, ale nie mogą tego oficjalnie ogłosić ponieważ maja kontrakty do końca maja.
A jakie zawodniczki masz na mysli jeśli można wiedzieć? ![]() PS. I też się prosze tym nie sugerować co napisałem!! ------------------ ![]() ![]() Ten post edytował Lui sob, 10 maj 2008 - 21:06 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Myślałem np. o Sylwii Wojcieskiej czy Oldze Owczynnikowej bo na gwiazdy (Barańska , Dziękiewicz czy Godos to bym nie liczył ) Może jeszcze Iza Żebrowska? I oczywiście trenerzy Igor Prielożny/Mariusz Pieczonka choć wiem że to mało realne
EDIT : CYTAT Wiesław Popik nie będzie w przyszłym sezonie trenerem piątej drużyny Ligi Siatkówki Kobiet MKS-u Dąbrowa Górnicza. Przypomnijmy, że był to beniaminek ekstraklasy. W opinii wszystkich fachowców wyższej lokaty zawodniczki z Dąbrowy nie mogły zająć. Wielka czwórka była poza zasięgiem całej reszty. - Kończy się mi się w maju umowa o pracę i szefowie klubu jej nie przedłużają - powiedział szkoleniowiec. Na pytanie dlaczego, Wiesław Popik odpowiedział, że nie wykonał postawionego przed sezonem zadania. - Mieliśmy walczyć o ósme miejsce dające już po rundzie zasadniczej utrzymanie w LSK - powiedział. - Była piąta lokata, udział w europejskich pucharach. Jak widać gołym okiem jest spora rozbieżność. Nie trafiłem z realizacją założeń. Przed minionym sezonem nikt się nie spodziewał, że tak wysoko zajdziemy. Razem z Piotrem Makowskim z Centrostalu Bydgoszcz Wiesław Popik będzie trenerem Kadry B. - Nie znam jeszcze szczegółów naszej pracy - powiedział. - Pierwszym zostanie Piotr, on ma więcej doświadczenia w siatkówce kobiecej. W pracy z MKS-em starałem się wprowadzić trochę elementów męskiej siatkówki. Przez rok jednak nie da się zbyt dużo zrobić. Przypomnijmy, że Wiesław Popik ma za sobą m.in. pracę z zespołami z Bydgoszczy i Bielska-Białej, które grały w Polskiej Lidze Siatkówki. Na pytanie o decyzje personalne trenera Marco Bonitty przy ustalaniu reprezentacji na turniej interkontynentalny trener Popik odpowiedział: Moim zdaniem dokonał idealnego wyboru. Katarzyna Gajgał błyszczała w fazie zasadnicznej, Agnieszka Bednarek w play off. Stąd też wybór środkowej z Piły. Katarzyna Gajgał na pewno nie powiedziała ostatniego słowa. Absencja w Tokio, jestem co do tego przekonany, zmobilizuje ją do pracy i środkowa z Aluprofu na pewno nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa. Innym powołaniom nie ma co się dziwić. Trener postawił na zawodniczki sprawdzone, prezentujące ostatnio wysoką formę. za www.siatka.org No to już mamy pewne info ![]() ![]() ![]() Ten post edytował Padziu sob, 10 maj 2008 - 23:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub Kibica nr 29 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 242 Dołączył: pią, 30 lis 07 Skąd: Łęknice Nr użytkownika: 920 Płeć: Mężczyzna GG: 7281781 ![]() |
Czy z tego wynika że trener musiał odejść bo zespół zajął za dobre miejsce?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
z moich wnioskow wynika, ze klub (zarzad) pucharow nie chcial ? zalosni dzialacze ...
cos to jest dziwne (bardzo dziwne, potegowane :/), bo mogli od razu powiedziec to przed play offami, a panu Wieslawowi gratulujemy awansu i dziekujemy za sezon ... @Rysiu_dg : tez mi sie tak zdaje ... Ten post edytował Prosty nie, 11 maj 2008 - 00:15 -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 53 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Gdańsk/DG Nr użytkownika: 906 Płeć: Mężczyzna GG: 3176132 ![]() |
Przecież to jest nienormalne
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: wto, 01 kwi 08 Nr użytkownika: 1,195 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wieslaw Popik powinien dostac tytul honorowego mieszkanca Dabrowy Gorniczej !!!
Zauwazylem ze jak tylko cos dobrego sie dzieje w naszym miescie to zaraz ktos to stopuje ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ciekawe czy zarząd uzasadnił trenerowi to jakoś.
Może wystosują w najbliższym czasie jakieś oświadczenie do prasy z uzasadnieniem @ TomekJ -> popieram pomysł może by to gdzieś zgłosić ![]() Ten post edytował Padziu nie, 11 maj 2008 - 08:15 |
|
|
![]()
|
|
No niestety w zainteresowaniach Stalii Mielec pojawiła się już Ania Białobrzeska..
![]() ------------------ ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
normalne Lui, to bylo pewne na 99,9% ze Ania tam odejdzie... oby reszte zatrzymac, w co watpie po tej sytuacji z trenerem :/ obym sie mylil
-------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 89 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 905 Płeć: Mężczyzna GG: 9925585 Tlen: micael89 ![]() |
nie wiem jak wy ale ja widze tylko jak MKS sie sypie a gdzie te wzmocnienia ;/????
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:45 |