IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

8 Stron V  « < 4 5 6 7 8 >  
Closed TopicStart new topic
> Transfery, TRANSFERY PlusLiga Kobiet
dakos
post śro, 28 maj 2008 - 08:45
Post #101

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 1,123

bardzo dobry transfer:]
Go to the top of the page

+Quote Post
Tomek_dg
post czw, 29 maj 2008 - 01:52
Post #102

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 906
GG: 3176132 status gadu-gadu

Zgadzam się, spore wzmocnienie dla MKS-u. Witamy w Dąbrowie Pani Joanno.

+Quote Post
szer
post czw, 29 maj 2008 - 16:07
Post #103

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

CYTAT
Emocjonująca środa w PlusLidze Kobiet

Coraz ciekawiej zaczyna dziać się w PlusLidze Kobiet. Sternicy z Dąbrowy Górniczej podpisali historyczny, pierwszy kontrakt w dziejach PlusLigi Kobiet. Nowym trenerem rewelacyjnie spisującego się beniaminka z ubiegłego sezonu został Waldemar Kawka, a siatkarką Joanna Staniucha-Szczurek. Wszystko wskazuje na to, że w ślad za włodarzami zespołu Zagłębia Dąbrowskiego pójdą już niebawem pozostali działacze.
Jerzy Matlak zostaje w Pile

- Dołożymy starań, aby trener Matlak został w Pile. Nie dopuszczamy innej myśli - mówi wiceprezes klubu Radosław Ciemięga. Zatrzymanie Jerzego Matlaka było priorytetem dla pilskiego klubu. Drużyna znad Gwdy straciłaby wiele na wartości, jeśli ten szkoleniowiec opuściłby Piłę. Jerzego Matlaka, który w 1984 prowadził narodową kadrę kobiet chętnie w swoich szeregach widział BKS Bielsko-Biała. W ubiegłym sezonie to właśnie Jerzy Matlak wraz ze swoimi siatkarkami wyeliminował bielszczanki z walki o złoty medal.

Trener zapewnia jednak, że nigdzie się nie wybiera. Szkoleniowiec zaznacza, że po serii srebrnych medali nadszedł czas, aby sięgnąć po ten najcenniejszy- złoty. - Skoro wzrośnie budżet Farmutilu Piła, bez sensu byłoby, gdybym szukał pracy w innym klubie. W Bielsku zarabiałbym podobnie jak w Pile, a na dodatek budżety klubów będą porównywalne - nie ma sensu, bym cokolwiek zmieniał. Teraz z tym zespołem chcę zdobyć mistrza- powiedział Jerzy Matlak.

Milena Sadurek za Katarzynę Skorupę, Katarzyna Skorupa za Milenę Sadurek

Dość sensacyjną informacje podaje portal Pilska Siatkówka. Drużynę wicemistrzyń Polski ma zasilić pierwsza rozgrywająca reprezentacji Polski - Milena Sadurek, która występowała w ubiegłym sezonie w BKS-ie Aluprofie Bielsko-Biała. W przeciwnym kierunku powędrować miałaby Katarzyna Skorupa. MVP Pucharu Polski - Enea Cup 2008 reprezentowała już w przeszłości barwy zespołu z Beskidu Śląskiego, a było to w sezonie 2005/2006. Jednak po rocznej przygodzie zdecydowała się na powrót do Piły. Zamiana rozgrywających byłaby na pewno sporą niespodzianką.

Gabriela Wojtowicz szuka klubu

Świeżo upieczona mistrzyni Polski - Gabriela Wojtowicz najprawdopodobniej opuści ekipę Muszynianki Muszyna. Siatkarka, która swoimi warunkami fizycznymi przypomina mistrzynię Świata - Jekaterinę Gamową przyjechała na testy do Piły. W zeszłym sezonie nie miała zbyt wielu okazji do pokazania swoich umiejętności, ale Gabriela posiada na pewno spory potencjał, który dostrzegł selekcjoner reprezentacji Polski Marco Bonitta. Włoch powołał złotą medalistkę mistrzostw Polski do szerokiego składu przed World Grand Prix.

Igor Prielożny poprowadzi Bielsko-Białą

Jak informuje Gazeta Wyborcza, nowym trenerem drużyny z Bielska-Białej będzie Słowak Igor Prielożny. Szkoleniowiec pochodzący zza naszej południowej granicy w ciągu czterech lat pracy w Polsce zdobył trzy krążki, dwa złote (jeden z Ivettem Jastrzębiem Borynia, a drugi z Winiarami Kalisz) i jeden brązowy (również Winiary). Jako jeden z nielicznych może pochwalić się tym, że na najwyższym stopniu podium stanął z kobietami i mężczyznami. Igor Prielożny był również w 2004 roku drugim trenerem reprezentacji Polski i z naszymi siatkarzami pojechał na Igrzyska Olimpijskie do Aten. Teraz będzie miał za zadanie poukładać zespół z Bielska-Białej. W ubiegłym sezonie siatkarki tego klubu po rundzie zasadniczej były głównymi faworytkami do złota. Jednak play-ff zweryfikował ich plany i ostatecznie zajęły tak nie lubiane przez sportowców czwarte miejsce. -Na początek najważniejsze będzie skompletowanie kadry. Klub prowadzi rozmowy, w najbliższym czasie wszystko będzie jasne. W połowie lipca rozpoczniemy treningi - powiedział Igor Prielożny

Winiary Kalisz przystąpią do rozgrywek

Bardzo niepokojące wiadomości nadchodziły z Kalisza w ostatnich tygodniach. Siatkarki tego zespołu od dawna nie dostawały należnych wypłat, ale mimo to zdołały się zmobilizować i wywalczyć brązowy medal mistrzostw Polski. Wygląda jednak na to, że pogłoski o końcu kaliskiego klubu były przedwczesne. Włodarze mają zamiar rozliczyć się z zawodniczkami i wystawić drużynę do walki w PlusLidze. -Podczas spotkania przedstawiony został plan spłaty zaległości finansowych, który zaakceptowały zawodniczki - powiedział prezes Wiesław Kostera. - Wypłaty zostaną zrealizowane w stu procentach zgodnie z zobowiązaniami. Budujemy też budżet na kolejny sezon. Nie będzie on imponujący, ale realny, pozwalający na kontrolowanie spraw finansowych od początku do końca. Bez wątpienia część siatkarek, które grały w naszym klubie w minionym sezonie odejdzie, ale część pozostanie, aby nadal walczyć wśród najlepszych zespołów ligowych. W zbliżającym się sezonie oczekiwać będziemy ambitnej gry i jak najlepszych wyników.

Miejsce Igora Prielożnego, który zostanie najprawdopodobniej trenerem BKS-u Bielsko-Biała zajmie jego dotychczasowy asystent Mariusz Pieczonka. -Od dzisiaj tworzymy nowy zespół na sezon 2008/09 - powiedział nowy trener Mariusz Pieczonka. - Rozpoczęliśmy poszukiwania nowych zawodniczek, gwarantujących dobre wyniki, prowadzimy z nimi rozmowy, w najbliższym czasie rozpoczynamy testy.

za SportoweFakty

--------------------
33001,04

+Quote Post
b4b4M™
post sob, 31 maj 2008 - 07:19
Post #104

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 904

CYTAT('sportowebeskidy.pl')
W zespole BKS-u Aluprof Bielsko-Biała dojdzie w tym sezonie do prawdziwej zmiany warty. W zeszłym tygodniu z drużyną pożegnała się Joanna Staniucha-Szczurek. Wiadomo, że z klubem pożegnają się jeszcze inne siatkarki.

Przy Rychlińskiego w Bielsku-Białej prawdziwe trzęsienie ziemi. W dniu wczorajszym dwuletni kontrakt podpisał były szkoleniowiec Winiar, Igor Prielożny. Z sypiącego się kaliskiego zespołu, udało się sprowadzić Helenę Horkę i Eleonora Dziękiewicz. Być może bielski kierunek obierze inna gwiazda trzeciego zespołu Ligi Siatkówki Kobiet, Anna Barańska.

Wiemy, że barw BKS-u Aluprof nie będzie w przyszłym sezonie reprezentować Edyta Kucharska. 31-letnia środkowa spędziła w BKS-ie dwa sezony, ale rzadko znajdywała uznanie w oczach trenerów. Bardzo podobnie przedstawiała się sytuacja Beaty Strządały, która po jednorocznym pobycie odchodzi z klubu. W Bielsku-Białej nie zobaczymy również Katarzyny Jaszewskiej. 27-letnia zawodniczka w tym sezonie niezbyt często pojawiała się na parkiecie, na co wpływ miała rehabilitacja po ciężkiej kontuzji. Jaszewska zasiliła szeregi BKS-u przed trzema laty i do momentu poważnego urazu była wiodącą postacią w drużynie.

--------------------

+Quote Post
filip13
post sob, 31 maj 2008 - 12:09
Post #105

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 717
GG: 1385735 status gadu-gadu
Tlen: filipparulski1 status tlen

siatka.org:
CYTAT

Waldemar Kawka po roku wraca na ławkę trenerską dąbrowskiej drużyny. W minionym tygodniu działacze MKS-u starali się pozyskać nowe zawodniczki, które byłyby realnym wzmocnieniem dla drużyny, przygotowującej się do swojego drugiego sezonu w elicie.

Do jak najlepszych występów będzie ją przygotowywał nowy-stary trener, czyli Waldemar Kawka, który zdecydował się na podjąć wyzwanie, jakim jest walka o prymat z najlepszymi ekipami w kraju.

Po bardzo udanym, minionym sezonie, kiedy to beniaminek zajął piątą lokatę za "wielką czwórką", wydawało się, że szkoleniowcem pozostanie nadal Wiesław Popik. Okazało się jednak, że zarząd klubu nie przedłużył z nim kontraktu, a na ławkę trenerską po rocznej przerwie powróci Waldemar Kawka. Dotychczas pełnił funkcję menedżera MKS-u. Dla wielu może to być zaskoczeniem, ale zważywszy na osiągnięcia i determinację, która doprowadziła go wraz z podopiecznymi do ekstraklasy przed zespołem otwierają się nowe perspektywy. Trzeba jednak przyznać, że poprzeczka została zawieszona wysoko, bo chcąc zdobyć więcej niż w debiutanckim sezonie, trzeba znaleźć się w najlepszej czwórce i walczyć o medale.

Tymczasem wiadomo już, że barwy dąbrowskiej drużyny w przyszłym sezonie będą reprezentować na pewno Ewelina Sieczka, Krystyna Tkaczewska, Małgorzata Lis, Katarzyna Wysocka i Ewa Matyjaszek. Na razie nie wiadomo, czy pozostanie doskonale spisująca się w wielu spotkaniach Marzena Wilczyńska, bo nie udało się uzgodnić jej dalszego wypożyczenia.

Z zespołem pożegnały się natomiast rozgrywająca Ewa Cabajewska, która pełniła rolę kapitana drużyny, Marta Czerwińska oraz Anna Białobrzeska. Najtrudniejsza do obsadzenie będzie właśnie pozycja rozgrywającej.

- Cały czas poszukujemy odpowiedniej kandydatki, bo została co prawda w zespole Ewa Matyjaszek, ale musimy mieć dwie, równorzędne siatkarki, bo sezon jest długi. Chcemy także wzmocnić siłę ataku. Negocjacje cały czas trwają i mam nadzieję, że szybko zakończą się dla nas pomyślnie - przyznaje Robert Karlik, prezes MKS-u.

Na razie zespół wzmocniła 27-letnia Aleksandra Liniarska, która dotychczas reprezentowała Centrostal Bydgoszcz.

Podpisaliśmy z tą siatkarką roczny kontrakt - informuje prezes Karlik.

Nieoficjalnie mówi się także o siatkarkach z zagranicy. Do Dąbrowy mają przyjść jeszcze co najmniej dwie zawodniczki.

Ten post edytował filip13 sob, 31 maj 2008 - 12:10

--------------------

nasza miłość nasza duma, wiara co przetrwała w nas!!!

+Quote Post
Prosty
post sob, 31 maj 2008 - 13:45
Post #106

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 902
Tlen: prosty3 status tlen

czytaj inne tematy ... bylo

czekam na jakis hit transferowy, moze chorwatka ?tongue.gif

Ten post edytował Prosty sob, 31 maj 2008 - 13:45

--------------------
07/08 :))

+Quote Post
Rysiu_dg
post pon, 02 cze 2008 - 18:02
Post #107

Klub Kibica nr 29

Nr użytkownika: 920
GG: 7281781 status gadu-gadu

Skorupa odchodzi z Piły , tak przynajmniej jest napisane na siatka.org . Fajnie by było gdyby klub się nią zainteresował bo w końcu brakuje nam rozgrywającej .Chyba że się wymienią z Bielskiem.
ps. Kiedy jest planowane oficjalne ogłoszenie składu na nowy sezon?

+Quote Post
Kamil_
post pon, 02 cze 2008 - 19:51
Post #108

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

Do 22 maja miał być skład podany. Więc trzeba być cierpliwym i czekać smile2.gif

+Quote Post
Lui
post pon, 02 cze 2008 - 20:17
Post #109

Klub.Kibica #020

Nr użytkownika: 995
GG: 5955911 status gadu-gadu

Tak skład ma być podany 22 maja. A tu w Bielsku robie sie DREAM TEAM biggrin.gif Igor Prielożny,Helena Horka,Lena Dziękiewicz,Berenika Tomsia i Ania Barańska biggrin.gif

------------------

Ten post edytował Lui pon, 02 cze 2008 - 20:17

--------------------
"Płacz na treningu, śmiej się podczas meczu"

Galeria MKS Dąbrowa Górnicza

14679[33]

+Quote Post
Rysiu_dg
post pon, 02 cze 2008 - 20:24
Post #110

Klub Kibica nr 29

Wiem właśnie że miał być podany 22 maja ,a le to było 1,5 tygodnia temu. Szkoda że klub nie daje oficjalnych informacji o nowych zawodniczkach albo o tych które odchodzą.

+Quote Post
Prosty
post pon, 02 cze 2008 - 20:54
Post #111

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 902
Tlen: prosty3 status tlen

niestety skladu nie podano, moze to jakas niespodzianka dla nas, trzymanie w niepewnosci tongue.gif o kazdym transferze dowiadujemy sie z internetowych serwisow, a wielu chcialo by z oficjalnej strony klubowej.

jako rozgrywajaca i II trenera widzialbym Magde Sliwe, ale boje sie brania pieniedzy "za nic". To tylko takie moje zdanie.

W Bielsku tak jak zapowiadali, rewolucje transferowe i znow uzasadnione oczekiwanie na mistrzostwo

Ten post edytował Prosty pon, 02 cze 2008 - 20:55

--------------------
07/08 :))

+Quote Post
Padziu
post pon, 02 cze 2008 - 21:22
Post #112

KK25

Nr użytkownika: 917
GG: 5456583 status gadu-gadu

Z tego co wiem to niestety (stety) Śliwa nie przyjdzie ale nie martwcie się okres się przedłuża ponieważ chcą go jak najlepiej wykorzystać a co nagle to po diable więc życzę wszystkim forumowiczom CIERPLIWOŚCI smile2.gifsmile2.gifsmile2.gif

+Quote Post
dakos
post wto, 03 cze 2008 - 17:30
Post #113

UZYTKOWNIK

czekaja na Sadurek?;] MARZENIE

+Quote Post
Rysiu_dg
post wto, 03 cze 2008 - 21:33
Post #114

Klub Kibica nr 29

i Skorupa już w Bielsku.

+Quote Post
dakos
post śro, 04 cze 2008 - 15:35
Post #115

UZYTKOWNIK

Jedna z najlepszych polskich rozgrywających blisko MKS-u
dzisiaj, 15:16:16

Otrzymałam ofertę z Dąbrowy Górniczej - nie ukrywa Magda Godos. 25-letnia rozgrywająca nie ukrywa, że być może w przyszłym sezonie będzie reprezentowała barwy MKS-u.

Po Joannie Staniusze-Szczurek i Oli Liniarskiej byłaby to kolejna nowa zawodniczka w ekipie prowadzonej przez Waldemara Kawkę.

- Mam jeszcze oferty z Białegostoku i Piły - dodaje Magda. - W tej chwili nie podjęłam jeszcze ostatecznej decyzji, którą wybiorę. Zresztą teraz przebywam na zgrupowaniu kadry w Szczyrku, więc działacze z Dąbrowy mają do mnie blisko. W najbliższych dniach pojawią się tu i pewnie porozmawiamy na temat ewentualnej współpracy. Dla mnie najważniejsza jest gra i rozwój. Kasa ma mniejsze znaczenie.

fajnie by bylo">

+Quote Post
szer
post śro, 04 cze 2008 - 17:33
Post #116

UZYTKOWNIK

Oby, oby ;d. Mamy problemy z obsadzeniem, więc wielkie wzmocnienie by było wink.gif. Godos pewnie przejdzie, jak będzie pewna bytu w pierwszej szóstce. Matyjaszek niekoniecznie zadowolona musi być. Ale mam nadzieję, że jakaś walka na tej pozycji będzie wink.gif

No i of course, że nie będziemy mieli jednej szóstki przez cały mecz...

--------------------
33001,04

+Quote Post
Kamil_
post śro, 04 cze 2008 - 19:04
Post #117

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

Świetny transfer by to był. Chętnie bym jeszcze zobaczył jakąś nową przyjmującą i zatrzymał Marzenę. Super skład by był wtedy w DG smile2.gif

+Quote Post
Michael
post czw, 05 cze 2008 - 13:01
Post #118

EC

Nr użytkownika: 958
GG: 9808465 status gadu-gadu

CYTAT
Joanna Staniucha - Szczurek o nowym klubie

W Bielsku spędziła osiem sezonów. W tym czasie zdobyła szacunek kibiców, którzy traktowali ją jak rodowitą bielszczankę. Teraz trafiła do MKS-u Dąbrowa Górnicza, który był rewelacją minionego sezonu.

Zdecydowałam się na odejście, bo szukam w życiu nowych wyzwań - twierdzi Joanna Staniucha - Szczurek. Spędziłam w bielskim klubie osiem lat i najwyższy czas zmienić otoczenie. Na pewno żal opuszczać BKS - dodaje nowy nabytek dąbrowskiego klubu.

Jaki był powód pani odejścia z Bielska?

Odeszłam, bo grałam w BKS-ie osiem sezonów i trzeba zmienić środowisko. Na pewno na mój ruch nie wpłynęło przyjście do zespołu Anny Barańskiej. Decyzję o moim rozstaniu z BKS-em podjęłam o wiele wcześniej. MKS Dąbrowa to klub, który zajął piątą lokatę w ubiegłym sezonie. Jestem pewna, że ten zespół jest w stanie poprawić to osiągnięcie. Trzeba mierzyć wysoko!

Jest pani zodiakalnym strzelcem, ale w MKS-ie pani rola będzie inna.

Zdecydowanie lepiej czuję się w przyjęciu niż w ataku, więc myślę, że swoim dobrym odbiorem pomogę zespołowi w tym elemencie.

Po przeprowadzce do Dąbrowy będzie pani miała bliżej do siostry?

Co prawda moja siostra grała w Sokole Chorzów w ostatnim sezonie i z Dąbrowy do Chorzowa nie jest daleko, ale Natalia już rozgląda się za nowym klubem. W MKS-ie szukają rozgrywającej, więc kto wie? (śmiech). Na pewno chciałabym zagrać z nią w jednym klubie, ale o plany transferowe to już trzeba zapytać ją i działaczy.

Jak wyglądają pani pierwsze dni w klubie?

Na razie nie mamy zaplanowanych żadnych treningów i czekam na urlop. Już niebawem wybiorę się na Mazury z moją przyjaciółką z dąbrowskiego klubu Gosią Lis. To już nasz czwarty wspólny wyjazd. Gosia namawiała mnie do przejścia do MKS-u. Bardzo chciałyśmy zagrać w jednej drużynie i nasze marzenie się spełniło.

siatka.org

--------------------
Nikt nie rozumiał w jaki sposób można sobie zapewnić "korzystne miejsce w tabeli" bez ustawiania meczów, ale przyznanie scudetto Interowi wreszcie wyjaśniło tajemnicę.

+Quote Post
szer
post czw, 05 cze 2008 - 15:39
Post #119

UZYTKOWNIK

CYTAT
Kolejne wzmocnienia MKS-u Dąbrowa Górnicza

Po podpisaniu kontraktów przez Aleksandrę Liniarską i Joannę Staniuchę-Szczurek trwa kompletowanie składu w ekipie Waldemara Kawki. Do dąbrowskiego klubu niebawem mogą dołączyć kolejne dwie zawodniczki, atakująca Agata Karczmarzewska-Pura i środkowa Marlena Mieszała, które odeszły z Muszynianki. Wszystko rozstrzygnie się w najbliższym czasie.

za Super Express

--------------------
33001,04

+Quote Post
dakos
post czw, 05 cze 2008 - 15:40
Post #120

UZYTKOWNIK

co do atakuajcej bym sie zgodzil ale po co kolejna srodkowa?

+Quote Post

8 Stron V  « < 4 5 6 7 8 >
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:44
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza