IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

6 Stron V  « < 2 3 4 5 6 >  
Closed TopicStart new topic
> PlusLiga Kobiet, przygotowania do sezonu 2008/2009
Szczepan
post sob, 13 wrz 2008 - 23:12
Post #61

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 989

Kamil twoje Uuuu to jest mało!!
Byłem w Krakowie na tych meczach. Piła była w zasięgu ręki; 1 set wygrany, 2 przegrany, ale na wyrównanym poziomie. O 3 nikt nie chce z ... myśleć: przed 2 przerwą 15:1 !!!!! Udało się ósemkę wyciągnąć. A porażka z Łodzią to konsekwencją 3 seta z Piłą.
Tak na marginesie p.Magda Śliwa i Ewcia - ładnie grają.
Kasia W. nareszcie może pokazać swoje możliwości w MKS'ie.
Krysia nie zawodzi - to jest normą!!
NO i cóż Gwiazdki się zgrają i .......?!?!?

--------------------
"Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz
Go to the top of the page

+Quote Post
endriu
post wto, 16 wrz 2008 - 14:28
Post #62

Ja tutejszy, z bagna

Grupa: Moderator Sport
Nr użytkownika: 359
GG: 1276813 status gadu-gadu

Kilka zdjęć z meczu w Bielsku 12.09.2008

--------------------
To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.

+Quote Post
Szczepan
post wto, 16 wrz 2008 - 20:13
Post #63

UZYTKOWNIK

Witam!
W Krakowie na turnieju z udziałem MKS'u spotkałem Ryszarda Szawernogę z portalu (E-SIATKA.PL).
Obiecał przekazać mi zdjęcia z meczy z udziałem naszych Gwiazdek. Słowa dotrzymał!!! thumbup.gif Przesłał mi pierwszą partię z meczu ze Stalą. Jednocześnie wyraził zgodę na publikację tych zdjęć w galerii klubowej. Jak endriu będzie miał chęci i ochotę to może je wrzuci.
POZ.

--------------------
Karl von Clausewitz

+Quote Post
endriu
post śro, 17 wrz 2008 - 15:02
Post #64

Ja tutejszy, z bagna

Grupa: Moderator Sport
Nr użytkownika: 359
GG: 1276813 status gadu-gadu

Zdjęcia z Turnieju o Srebrną Siatkę Kraków 2008 dwa albumy

pozdr...

--------------------
To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.

+Quote Post
szer
post pią, 19 wrz 2008 - 23:21
Post #65

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

AZS Białystok 1 - 4 MKS Dąbrowa Górnicza...

--------------------
33001,04

+Quote Post
szer
post nie, 21 wrz 2008 - 21:30
Post #66

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

CYTAT
Dariusz Luks: ligę czuć w powietrzu
2008-09-21 21:04

Siatkarki Pronaru Zeto Astwy AZS Białystok mają za sobą intensywne zajęcia w Milówce i Szczyrku. Po treningach wróciły do domów. Poniedziałek będą miały jeszcze wolny, a od wtorku zabierają się już ostro do pracy.

"Była fatalna pogoda mocno wiało i padało - mówi trener Pronaru Dariusz Luks. - O jakichkolwiek zajęciach w terenie nie mogło być mowy. Natomiast dużo ćwiczyliśmy na hali i w siłowni. W środę umówiliśmy się z Igorem Prielożnym na sparing i wspólne treningi. Z BKS-em Aluprofem. Ne było to typowe kontrolne spotkanie. Rywalki wygrały dwa sety, my jednego. Następnie zagraliśmy z MKS Dąbrową Górniczą i doznaliśmy dwóch porażek 0:4 i 1:4."

Jak podkreślił trener Luks w Dąbrowie Górniczej zebrał się bardzo mocny i ciekawy skład, a Magdalena Śliwa będzie silnym atutem zespołu. Na początku października w Białymstoku będzie można zobaczyć w akcji najlepszą rozgrywającą mistrzostw Europy w 2003 roku oraz jej klubowe koleżanki. Zagrają również w turnieju Gedania Żukowo i mistrz Polski Muszynianka-Fakro Muszyna. "Ligę już czuć w powietrzu - mówi Dariusz Luks. - Trzeba będzie zagrać do trzech zwycięskich setów. Powinien to być prawdziwy sprawdzian dla uczestników turnieju."

Pod koniec tego tygodnia białostoczanki udadzą się do Ełku gdzie miejscowy Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji zorganizuje turniej propagujący siatkówkę. "Udział zapowiedziała Gedania Żukowo i Niemen Grodno. Chcą grać Baranowicze, tylko że słyszałem mają problemy wizowe. Może obejdzie się bez kłopotów - mówi Dariusz Luks. - Chcemy zagrać pierwszego dnia półfinały polsko-białoruskie, a następnego mecze o pierwsze i trzecie miejsce."

lsk.net.pl

--------------------
33001,04

+Quote Post
Szczepan
post nie, 28 wrz 2008 - 07:19
Post #67

UZYTKOWNIK

Coś się ten mod endriu opyla,
dostał fotki z Krakowa z meczu MKS'u z Piłą zaraz po tym jak przesłał mi je Rysiek i nic.
A w drugi dzień Gwiazdki się nie popisały, (ale koszulki KK miały).

P.S.
I Panie Moderatorze doprosić się nie mogę o DWIE fotki wub.gif - proszę oficjalnie o ich przesłanie lub o telefon.

PS2
Bardzo przepraszam nie wiedziałem iż tak bardzo się rozchorowałeś!
Sorki!!

Mod:
Fotki są od 17 wrzesnia w galerii;
zamiasta pisać kolejny post uzyj funkcji edit;
o fotki dla siebie pisz na prv

Ten post edytował Zibar śro, 01 paź 2008 - 07:48

--------------------
Karl von Clausewitz

+Quote Post
Szczepan
post wto, 30 wrz 2008 - 12:48
Post #68

UZYTKOWNIK

Mam prośbę do Was:
Napiszcie "relację z prezentacji zespołów siatkówki i koszykówki" - tzn. przebieg całego wydarzenia.
Co i jak się odbywało. ja na 14 do pracy i przypuszczam, że nie jestem odosobniony.
Fajne były by relacje, a zdjęcia z chęcią by pooglądał.
POZ.

Mod:
Posty przeniesione z tematu Prezentacja

Ten post edytował Zibar wto, 14 paź 2008 - 08:12

--------------------
Karl von Clausewitz

+Quote Post
Lui
post wto, 30 wrz 2008 - 22:24
Post #69

Klub.Kibica #020

Nr użytkownika: 995
GG: 5955911 status gadu-gadu

Oto kilka fotek: rolleyes.gif

--------------------
"Płacz na treningu, śmiej się podczas meczu"

Galeria MKS Dąbrowa Górnicza

14679[33]

+Quote Post
Zibar
post śro, 01 paź 2008 - 07:50
Post #70

Sportowa Dąbrowa

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 267

Z siatkiorg
CYTAT
Zagrają o Puchar Prezydenta Białegostoku

Już w najbliższy weekend kibice w Białymstoku będą mogli przyjrzeć się formie siatkarek Pronaru Zeto Astwa AZS Białystok. Dyspozycję zawodniczek z województwa podlaskiego sprawdzą trzy ekipy z ekstraklasy.
Akademiczki w turnieju o Puchar Prezydenta Miasta Białegostoku zmierzą się z mistrzyniami Polski Muszynianką Muszyna, jednym z faworytów Plusligi Kobiet MKS-em Dąbrowa Górnicza oraz z ekipą Gedanii Żukowo.

Podlascy kibice będą mieli nie lada okazję, aby zobaczyć w akcji nowe zawodniczki w ekipie trenera Dariusza Luksa. Na białostockim parkiecie zaprezentują się też była siatkarki AZS-u: Sylwia Pycia (Muszynianka) i Elżbieta Skowrońska (Gedania).

Wszystkie mecze zostaną rozegrane w hali sportowej Szkoły Podstawowej nr 50 w Białymstoku.

Program turnieju w Białymstoku:

Piątek:
godz. 17.00 Pronar Zeto Astwa AZS Białystok - Gedania Żukowo

Sobota:
11.00 Muszynianka Fakro Muszyna - MKS Dąbrowa Górnicza
16.00 Gedania Żukowo - MKS Dąbrowa Górnicza
18.00 Pronar Zeto Astwa AZS Białystok - Muszynianka Fakro Muszyna

Niedziela:
11.00 Muszynianka Fakro Muszyna - Gedania Żukowo
13.00 Pronar Zeto Astwa AZS Białystok - MKS Dąbrowa Górnicza

źródło: inf. własna
nadesłał(a): Michał Dąbrowski

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post
Zibar
post śro, 01 paź 2008 - 08:45
Post #71

Sportowa Dąbrowa

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 267

Mam prośbę do uczestników spotkania o przesłanie zdjęć na adres zdjecia@mks.dabrowa.pl moje zupełnie nie wyszły angry.gif

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post
kursor
post śro, 01 paź 2008 - 11:37
Post #72

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 187

Witam!

Link ze zdjęciami:

http://www.dabrowa-gornicza.pl/?nodeid=new..._glowny_id=9437

źródło: www.dabrowa-gornicza.pl

+Quote Post
ario
post czw, 02 paź 2008 - 21:32
Post #73

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 893

zdjęcie robione SE K530i, więc jakość nie za dobra

+Quote Post
siatkowkalive.pl
post czw, 02 paź 2008 - 22:08
Post #74

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,550

Na portalu siatkowkalive.pl znajdziecie transmisję z turnieju w Białymstoku. Zapraszamy serdecznie!!!

Mod:
Post przeniesiony z tematu Relacja z Białegostoku

Ten post edytował Zibar wto, 14 paź 2008 - 08:15

+Quote Post
Szczepan
post pią, 03 paź 2008 - 00:13
Post #75

UZYTKOWNIK

Serdeczne dzięki za odzew.
Fotki spoko i ... nowa flaga?!?!
A jakby któryś z Was mógł opisać własnymi słowami przebieg tej imprezy byłoby świetnie.
{Jak przebiegło spotkanie klubowiczów, wejście, prezentacja drużyn itp.}
Po edycji i przejrzeniu Waszych zdjęć tak na żarty - pełno było "tych kibiców koszykówki".

Ten post edytował Szczepan pią, 03 paź 2008 - 00:17

--------------------
Karl von Clausewitz

+Quote Post
Franek8
post sob, 04 paź 2008 - 11:04
Post #76

Legitymacja #07

Nr użytkownika: 950
GG: 5994649 status gadu-gadu

CYTAT
Dreszczyk emocji Magdaleny Śliwy
03.10.2008, 08:54:04

Codziennie kursuje na trasie Kraków - Dąbrowa Górnicza, bo przecież trudno jej porzucić swoje ukochane miasto Kraków. Magdalena Śliwa, była reprezentantka Polski, po trwającej dziewięć lat przerwie, powraca na ekstraligowe parkiety.

Dwa sezony grała w Wiśle Kraków i właśnie z tym zespołem zamierzała awansować do PlusLigi Kobiet. Siatkarki z Krakowa dwa razy przegrały rywalizację w barażach z AZS Białystok i marzenia o awansie trzeba było odłożyć. Śliwa po niedługich namowach zdecydowała się na przenosiny z Krakowa do Dąbrowy Górniczej, a o wszystkim zadecydowały względy sportowe.

- "Gdy wróciłam z Włoch, to sobie przyrzekłam, że już nie opuszczę mojego ukochanego Krakowa, ale, jak widać, słowa nie dotrzymałam" - uśmiecha się Magdalena Śliwa. - "Dwa razy z rzędu nie udało nam się awansować i może dlatego sponsor postanowił nieco zmienić formułę finansowania klubu. W pierwszym sezonie najpierw przegraliśmy rywalizację z Dąbrową Górniczą, a potem baraże z Białymstokiem. Z uwagą śledziłam poczynania siatkarek z Dąbrowy, bo mniej więcej miałyśmy zbliżony poziom sportowy. To sympatyczne, że beniaminek potrafił sobie poradzić w tym doborowym towarzystwie".

W trakcie przerwy między sezonami w zespole Dąbrowy doszło do sporej rewolucji kadrowej. Nowy-stary trener, Waldemar Kawka, na rynku transferowym szybko działał i potrafił namówić do gry m.in. eksreprezentantkę kraju. - "To profesjonalistka w każdym calu, świetnie pracuje na treningach i współpracuje zarówno z młodszymi, jak i starszymi koleżankami "- informuje trener Kawka.

- "Oferta z Dąbrowy była pod każdym względem atrakcyjna, a ponadto tylko godzinę jazdy z Krakowa i dlatego zdecydowałam się na grę" - dodaje nowy kapitan drużyny. - "Ponadto mam okazję tutaj spotkać koleżanki, z którymi już grałam, Asię Staniuchę i Beatę Strządałę z czasów gry w Bielsku-Białej, a Magdę Sadowską z kadry. Młodzież mamy zdolną i stąd też stworzył się ciekawy zespół".

Rozgrywająca Dąbrowy po dziewięciu latach, z przerwą na mistrzowski sezon w Bielsku-Białej, powraca na ligowe parkiety i pewnie będzie pod specjalnym „nadzorem” kibiców oraz fachowców. - "I może dlatego towarzyszy mi dreszczyk emocji i zdaję sobie sprawę, że będę ze zdwojoną uwagą obserwowana "- znów uśmiecha się pani Magda. - "Ponadto chciałabym odnieść jeszcze jeden ligowy sukces. W każdej grze zespołowej jednostka niewiele zdziała i musimy stworzyć dobry kolektyw. Jeszcze do końca nie tworzymy monolitu, ale jesteśmy na dobrej drodze. Fajnie byłoby awansować z Dąbrową do czołowej czwórki, ale gdybyśmy przegrały rywalizację o medal, to pewnie byłabym wściekła".

Aluprof Bielsko-Biała, Muszynianka Fakro Muszyna oraz Farmutil Piła wydają się dla siatkarek z Dąbrowy Górniczej poza zasięgiem. A z pozostałymi trzeba walczyć o każdy punkt i wszystko się może zdarzyć.

siatka.org

--------------------

+Quote Post
mydlik
post sob, 04 paź 2008 - 13:09
Post #77

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 882

Zwycięstwo 3 - 1 z MP Muszyną w Białymstoku.
Rewelacja - oby tak w lidze.

+Quote Post
Lui
post sob, 04 paź 2008 - 15:26
Post #78

Klub.Kibica #020

Nr użytkownika: 995
GG: 5955911 status gadu-gadu

CYTAT
CIEKAWY ZESPÓŁ W DĄBROWIE GÓRNICZEJ
- W naszej drużynie miesza się doświadczenie z młodością - mówi II trener MKS Dąbrowy Górniczej Lech Rus. - Nawet młodsze zawodniczki są ograne. Z optymizmem czekamy na rozpoczęcie rozgrywek.

Pierwszym rywalem MKS-u w PlusLidze Kobiet będzie Gedania Żukowo. Z tym zespołem dąbrowianki spotkają się w najbliższy weekend na turnieju w Białymstoku. "Będzie to mała próba przed startem ekstraklasy - dodaje trener Rus. - Turniej o Puchar Prezydenta Białegostoku traktujemy jak wszystkie sparingi. Służą one polepszeniu naszej gry. Rangę turnieju w Białymstoku podnosi start mistrzyń Polski - Muszynianki."

W zespole MKS-u są m.in. Magdalena Śliwa, Beata Strządała czy Joanna Szczurek. W siatkarkach z Dąbrowy niektórzy fachowcy upatrują kandydatki do miejsca w czwórce. "Nie ma co uprzedzać faktów - mówi trener Rus. - Jak będzie zobaczymy. Na pewno powstał ciekawy zespół. Nikt na razie nie może być pewny miejsca w podstawowym składzie. Były takie sparingi, że jedna z zawodniczek grała więcej setów, żeby w następnym spotkaniu spędzić więcej czasu na ławce."

MKS Dąbrowa Górnicza rozegrał siedem meczów sparingowych i uczestniczył w Krakowie w turnieju "O Złotą Siatkę." Przygotowania rozpoczęły się 4 sierpnia. Tydzień po występie w Białymstoku Magdalena Śliwa i jej koleżanki zagrają w Mielcu.

Rok temu MKS był beniaminkiem Ligi Siatkówki Kobiet i zajął piąte miejsce. Wywalczył awans do pucharu Challenge Cup, ale nie weźmie w nim udziału.

"Naszym celem jest zbudowanie w Dąbrowie Górniczej silnego i stabilnego ośrodka - mówi kierownik drużyny Piotr Matela. - Małymi krokami chcemy posuwać do przodu. Najpierw mają być silne struktury organizacyjno-finansowe, a następnie europejskie puchary."

Kadra MKS Dąbrowa Górnicza: rozgrywające - Magdalena Śliwa, Ewa Matyjaszek, atakujące - Magdalena Sadowska, Małgorzata Cieśla, środkowe - Katarzyna Wysocka, Małgorzata Lis, Aleksandra Liniarska, przyjmujące - Joanna Szczurek, Beata Strządała, Ewelina Sieczka, Marzena Wilczyńska, libero - Krystyna Tkaczewska

www.lsk.net.pl

PORAŻKA MISTRZYŃ POLSKI !

Muszynianka-Fakro Muszyna przegrała z MKS Dąbrową Górniczą 1:3 (19:25, 18:25, 25:15, 20:25) w pierwszym sobotnim meczu turnieju o Puchar Prezydenta Białegostoku.

--------------------
"Płacz na treningu, śmiej się podczas meczu"

Galeria MKS Dąbrowa Górnicza

14679[33]

+Quote Post
Padziu
post sob, 04 paź 2008 - 15:30
Post #79

KK25

Nr użytkownika: 917
GG: 5456583 status gadu-gadu

BRAWO DZIEWCZYNY!
ale swoją drogą ciekawe w jakim składzie muszyńskie mistrzynie a w jakim dąbrowskie gwiazdki. wie ktoś??

+Quote Post
pawel bialystok
post sob, 04 paź 2008 - 15:43
Post #80

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,616

Dzisiejszy mecz z Muszynianką Wasze dziewczyny wygrały 3:1. Gratulacje. Szczególnie dla Magdy Śliwy, która pokazała prawdziwą klasę i wiele razy w ciągu tych 4 setów ośmieszyła zawodniczki z Muszyny. Chociaż pozostałe zawodniczki MKS-u też bardzo dobrze się prezentowały.

+Quote Post

6 Stron V  « < 2 3 4 5 6 >
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:32
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza