![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
co znowu dzien reggae??? I znowu bedzie takie g****jak rok temu ![]() @Picaro Orientujesz sie kto nad tym czuwa i wybiera takie g**** i potem przekonuje UM, ze to fajne dla mlodziezy, a naiwniacy wierza? Pewnie w UM sie ciesza skoro ich tak ktos przekonuje, a do tego wystapia prawie za darmo. Jak to mozliwe ze grupka kilku osob organizuje sobie impreze dla kilkudziesieciu osob na koszt miasta. Co innego jakby to byla druga scena, a nie jedyna. Zeszloroczne Dni DG to totalne dno. Na pocieszenie byl chociaz pozniej w DG udany koncert Iry. Kolejny już rok Zima zastanawia się, czy nie przenieść Winterreggae do Spodka. W tym roku w Mega znów był nadkomplet. To dobitnie śwadczy o tym jaką popularnością cieszy się ten gatunek muzyki. Bez względu na to w jakich kierunkach odchodzi od korzeni. No odbywające się corocznie koncerty reggae w wielu miejscach naszego pięknego kraju ściągają tłumy. I tak samo może być w naszym mieście. Miło było by usłyszeć zapytanie w autobusie - " i jak jedziesz w tym roku na reggae do Dąbrowy?" Wierzę, że gdyby ktoś odpowiedzialny za ten regałowy dzień zwrócił się do Zimy o pomoc, taką by otrzymał. Mielibyśmy szansę na gwiazdę tego gatunku.To, że nie trawisz reggae, to nie znaczy, że ma jej nie być. Jest taka stara maksyma, nie ja ją wymysliłem, więc nie bierz jej do serca: "głupi, jak czegoś nie rozumie, to mówi, że głupie". Byłem na koncercie Vavy i nie widziałem rotacji, szwendałem się i w tłumie i poza nim. Fani wspaniale się bawili. Rozmawiałem po koncercie z Reggaeneratorem i był niezwykle zaskoczony przyjęciem w Dąbrowie i przynajmniej ja mam nadzieję, że pojawią się z nową płytą. Jest rewelacyjna. A co obsady sceny w Dni Miasta. Jeżeli stworzy się przyjazny klimat ludziom biorącym udział w festynie to tak naprawdę mało ważne jest to, kto wystąpi na scenie. Chodzi mi po głowie jeszcze taki pomysł by w oddalonym od sceny ogródku zagrały ludziom do piwka kapele. Nieważne jakie, ludowe, miejskie, podmiejskie. Niech będzie mały parkiecik do potańczenia, niech będzie to festyn całą gębą. I jeszcze jedno. Jeżeli straż miejska i policja będą spisywać ludzi pijących piwo tuż za taśmami ogradzającymi ogródki a nie będą interweniować wyżej, gdzie się chla w grupach kilkuosobowych i szcza gdzie popadnie to mam gdzieś taki festyn. I zapewne nie tylko ja. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
to po co ja cytujesz?
Jest tez i nowa maksyma, ktorej tez nie wymyslilem: "spieprzaj dziadu" i tez nie bierz sobie jej do serca ![]() Najpierw moze przeczytaj co pisalem o reggae, i zacytuj gdzie napisalem ze "nie trawie reggae" -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Co do gwiazd reggae, czy nie reggae, to nie ma problemu by je załatwić i akurat chyba nie ma potrzeby by zwracać się do przytoczonego Zimy o pomoc. Zwałaszcza, że tym roku troszkę było średnio na winter. Co innego gdybyśmy robili festiwal w tym gatunku
![]() ![]() Kapele z naszego miasta też będą przygrywać na tym festynie ![]() A co do spożywanego piwa, to sprawa wygląda tak, że tym roku postaramy się zapewnić znacznie więcej miejsca do jego spożywania niż w roku ubiegłym. Jednak pod sceną i w jej okolicach jak i po za miejscami wyzanczonymi napewno nie będzi go można spożywać. Cóż takie są wymogi prawne - tak została zmieniona ustawa o imprezach masowych w roku ubiegłym. Zmianę tą wyraźnie można było zaobserwować na różnych festiwalach w ubiegłe wakacje. Na policję i straż jednak wpływu nie mamy, ale to chyba dobrze ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
to po co ja cytujesz? Jest tez i nowa maksyma, ktorej tez nie wymyslilem: "spieprzaj dziadu" i tez nie bierz sobie jej do serca ;) Najpierw moze przeczytaj co pisalem o reggae, i zacytuj gdzie napisalem ze "nie trawie reggae" Nie nazwał bym tego maksymą, a przejawem chamstwa ze strony Kaczyńskiego. "co znowu dzien reggae??? I znowu bedzie takie g****jak rok temu " Widocznie źle zrozumiałem słowo pisane. Ale zapewne, nie tylko ja...Nie dyskutujmy więc o gustach. Picaro, jest wiele kapel, za które nie trzeba płacić wielkiej kasy. Tylko, że utarło się, że jak mają być Dni Dąbrowy to ma być gwiazda. Z zazdrością patrzą obywatele na inne miasta, gdzie gwiazdy bywają. Jeszcze raz powtórzę, gwiazda może być jedynie dodatkiem do festynu. Takie jest moje skromne zdanie. Bywam na różnych festynach i masówkach. Pod względem restrykcyjności na tego typu imprezach nasze miasto wiedzie prym. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
czytaj wszystko, a nie wybiorczo.
Pewnie, ze nie musi byc gwiazdy, a nawet slabiutkie grupy reggae tez nie musza byc. Moze tez tylko wystarczyc Kolo Gospodyn Wiejskich z Łośnia. Nic nie musi byc. Wogole Dni DG moze nie byc. Wtedy dopiero naprawde zaoszczedzimy. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 393 Dołączył: nie, 19 lut 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 187 ![]() |
Jest tez i nowa maksyma, ktorej tez nie wymyslilem: "spieprzaj dziadu" i tez nie bierz sobie jej do serca ;) Najpierw moze przeczytaj co pisalem o reggae, i zacytuj gdzie napisalem ze "nie trawie reggae" nerwowo, nerwowo.... myślałem że funkcja Administratora zobowiązuje |
|
|
![]()
|
|
do czego zobowiazuje? Zeby nie miec zdania? To by byla dyskryminacja
![]() Ja jestem spokojny jak zawsze, napisalem z przymrozeniem oka. "Spieprzaj dziadu" ode mnie, nie z forum ![]() Jako amdin wypowiadam sie wyraznie to podkreslajac i wyrozniajac, a Ty kursor jak widac tez tego nie potrafisz odroznic. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
do czego zobowiazuje? Zeby nie miec zdania? Zobowiązuje do tonowania emocji w dyskusji. Ty robisz wręcz odwrotnie, podsycasz emocje i je wywołujesz. Już chocby w tym zdaniu "Orientujesz sie kto nad tym czuwa i wybiera takie g**** i potem przekonuje UM, ze to fajne dla mlodziezy, a naiwniacy wierza? Pewnie w UM sie ciesza skoro ich tak ktos przekonuje, a do tego wystapia prawie za darmo." Bardzo ładnie zbudowane zdanie, z którego aż bije grzecznością i kulturą wypowiedzi. Każdy ma prawo do swojego zdania, ale ma również i obowiązek nazwijmy to - utrzymywania minimum fasonu. Z góry zakładasz, że w UM nie pracują fachowcy, tylko jakieś, dające się łatwo manipulować, miernoty. Nie proponujesz nic w zamian. Czemu piszesz jak to mozliwe ze grupka kilku osob organizuje sobie impreze dla kilkudziesieciu osob na koszt miasta. skoro zdanie wcześniej napisałeś, że wystepują prawie za darmo. Toż tylko się cieszyć. Ta grupka pod sceną była wcale spora. nie mam nic do reggae i jego pochodnych, ale w polskim wykonaniu to w wiekszosci dno Gdybyś uzasadnił swoją wypowiedź, nie napisałbym tego co napisałem. I dopóki nie przeczytam rzeczowych argumentów na poparcie tego zdania, z chęcią powótrzę. Bylem w zeszlym roku w piatek i bawilo sie kilkadziesiat pijanych i nacpanych pod scena. Co innego być obrażanym a co innego samemu obrażać. Obraziłeś mojego syna, moich znajomych i mnie samego. My ci nie możemy dać warna ani bana. Co najwyżej w pysk przy najbliższej okazji. Tyle, że jesteśmy ponad to. Bronie zwyklych mieszkancow. Kto to są zwykli mieszkańcy. Ci, którzy nie lubią polskiego reggae czy może czegoś innego. Może podasz nam definicję "zwykłego mieszkańca". I sam nie zaproponowalbym tego co mi sie podoba, A może wreszcie spróbujesz. Z wszystkich twoich wypowiedzi wylewa się fala krytykanctwa, nie poparta żadnymi argumentami. Żadnymi. Zaprzeczasz nawet fotografiom. Nie dajesz żadnych propozycji, oskarżasz ludzi o manipulanctwo, sam lepiej wiesz co dla młodzieży jest dobre choć innym to zarzucasz. Żle powiedziałem, nie wiesz co dobre, wszak w żadnym poście jeszcze niczego nie zapropnowałeś. I na koniec. Nie strasz mnie warami, banami i innymi straszakami. Stań z drugij strony szyby i przeczytaj jeszcze raz swoje posty z tego wątku. Ot i tyle. PS. Pisz tak, żebyś nie musiał używać emotikonów. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 605 Dołączył: śro, 14 kwi 04 Nr użytkownika: 75 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Picaro, jest wiele kapel, za które nie trzeba płacić wielkiej kasy. olo spoko takie kapel też będą ![]() co do restrykcyjności to domyślam się, że dalej chodzi o mandaty i spisywanie za pifko? Nie wiem czy wiedziemy w tym prym. Ja w zeszłym roku byłem na dwóch festiwalach zamkniętych (czyt. biletowanych) i w porównaniu do lat ubiegłych, gdzie był zupełny luz w tej kwestii zmiany był drastyczne, ale do przyjęcia jak dla mnie. Trzeba było się przyzwyczaić, że pifko pijemy na miejscu i tyle ![]() |
|
|
![]()
|
|
Widziałem w ub roku kilka takich scenek, kiedy ludzie popijali piwko tuż za taśmą odgradzającą. Byli spisywani i dostawali karteczki, sądzę, że mandaty. Czy nie wystarczyłoby upomnienie. Z drugiej strony , jak pisałem nie widziałem tej restrykcyjności w głębi parku. Znam ustawę o masówkach (tyle o ile). Najprościej mówiąc odbywają się dwie imprezy muzyczna i piwna. Tylko jedni organizatorzy robią teren tej drugiej nieco większy, tak aby piwku towarzyszyła muzyka. Inna sprawa. Terenu parku strzegli policjanci a terenu pod sceną ochroniarze. Ci zaś mieli wszystko gdzieś. Ludzie pod sceną pili piwo ze szklanych butelek, sporo ich walało się na asfalcie. W Kazimierzu w ub roku np. takich restrykcji nie było i też było spokojnie. Nie ma ich także na Sielcu. Z drugiej strony byłem swego czasu na " Nie zabijaj" gdzie ogródek oddzielono płachtą, żeby nie było widać co się na scenie dzieje. Wszystko zależy, jak widać, od organizatora. Gdyby jeden dość spory ogródek piwny był naprzeciw sceny, wiele osób nie odczuwałoby by potrzeby podążania pod scenę z piwem w garści. Jeżeli idzie o mnie, to z radością powitałbym na scenie moje ulubione Farben Lehre czy Koniec Świata. Niestety, nie ode mnie zależy los tej imprezy, ale z przyjemnością, jeśli dopisze pogoda, się pojawię. W końcu festyn to festyn.
I jeszcze jedno. Piwko tu a muza tam niesie jeszcze inne zagrożenia. Kilkakrotnie byłem świadkiem, ostatnio na Juwenaliach w Kraku, kiedy to ludziska na szybko browary żłopały, żeby zdążyć na wystep swojej kapeli. Gdyby było jak kiedyś stałliby z plastikowym pokalkiem pod sceną i słuchali muzyczki sącząc piwko. Gówniarzeria jak się upijała tak się upija nadal, tyle że przed wejściem na kocert. Ten post edytował olo wto, 18 mar 2008 - 18:41 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Nie wiem po co te emocje. Każdy ma prawo do swojego zdania, ja swoje też już wyraziłem, chciałbym tylko wspomnieć, że fakt że Tobie @olo, czy Twojemu synowi albo @Picaro podoba się się reggae, albo fakt że nie było w zeszłym roku tam pod sceną 15 osób tylko 115 czy 215 nie musi oznaczać że po raz drugi UM musi zafundować nam taki dzień. To ja przepraszam, w mieście nie ma ludzi słuchających innej muzyki? to już do "końca świata i o jeden dzień dłużej" będzie reggae bo pod sceną bawiło się x osób.. No bez jaj panowie.
Jak dla mnie UM się nie popisał i tyle. Drugi raz funduje nam to coś. Może części dąbrowian się to podoba ale na pewno nie wszystkim. Można było zorganizować imprezę innego typu np. z DJ ba w końcu na disco chodzi masa osób, czy koncert rockowy, ska, blues czy jazz itp.. Więc proszę nie piszcie że nie padły inne propozycję, trzeba było po prostu z taką inicjatywą wyjść do ludzi może byłoby jasne czego chcą mieszkańcy. Nie wiem czemu tak uparcie drugi raz zostanie zorganizowane coś w ten jeden dzień pod szyldem Dni Dąbrowy, skoro impreza tego typu powinna być dla wszystkich po trochu. W zeszłym roku było reggae niech w tym będzie co innego.. Dlatego też nie dziwią insynuacje czy podejrzenia że osoby pracujące przy organizacji tej imprezy po prostu lubią ten rodzaj muzyki, problem tylko że gospodarują pieniędzmi z naszych podatków.. No ale nic, teraz już za późno. Zresztą może to tylko ja psioczę i próbuje uprawiać propagandę. Tak czy siak nawet największa polska gwiazda nie wynagrodzi mi tego jednego dnia i niesmak pozostanie.. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
Postaramy się by duży ogródek piwny był właśnie na przeciw sceny, zresztą tak było w pierwotnych planach. I też uważam że można by odpuścić to spisywanie, przynajmniej częściowo. Podobne zdanie mam również na temat plastikowych kubków ale cóż zrobić. Inna sprawa, że sam nie znoszę samych tych kubków jak i piwa z nich
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Kwintoszu. Napisałem jedynie, że byłoby mi miło gdyby taka impreza co roku w Dąbrowie się odbywała. Słucham generalnie wszystkiego co dzieje się na półoficjalnej scenie postpunkowej, ska, reggae i raga i jest mi jedno jaki gatunek będzie prezentowany. No, może za wyjątkiem hip-hopu. Twoje argumenty o różnorodności przekonały mnie co do tego, że byłoby fajnie, ale fakt - nie w ramach Dni Dąbrowy. Z tego, że mój syn był pod sceną nie wynika, że jest fanem reggae. I nie wynika również, że był pijany czy naćpany jak zasugerowano na forum. Co do Indios Bravos. To bardzo odważna decyzja. Powiem tak. W ub. roku na Woodstock wielu czekało na IB, ale wielu również nie zrozumiało i opuściło plac. Nowa płyta niesie z sobą zupełnie inną formę przekazu, niż ta do której nas przez lata przyzwyczaili. Czy utwory z nowej płyty sprawdzą się na festynie? Wątpię.
A dyskoteka, dj? Jak najbardziej. W końcu, cały czas to powtarzam, jest to festyn. A na festynie ludzie powinni się bawić. Dawnymi czasy na Podlesiu nie grały gwiazdy a ludzie się bawili, tańczyli, pili wódke... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
Heh, dyskusja się troszkę niepotrzebnie rozwinęła
![]() Już ustaliliśmy, że nie wszystkim się wszystko może podobać, a nic już nie zmienimy bo wszystko jest właściwie zaklepane :] Tyle "kłótni" chyba wystarczy :> ? Ps. Jeśli będą 3 dni, i w każdy byłby inny gatunek to chyba nie ma problemu ^^ -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
@Olo
a czemu to emotek nie powinno sie uzywac? Nic takiego o urzednikach nie napisalem, ale na kierowniczych stanowiskach w UM mlodziez na pewno nie pracuje i moga miec problem. Jak chcesz dalej to sie osmieszaj, a mnie rozbawiaj ![]() Jesli chcesz mnie straszyc daniem w pysk ![]() Ja straszylem? Napisalem cos zupelnie przeciwnego, ze jezeli o mnie chodzi to mozesz mi bezkarnie ublizac. Jesli tylko mnie maja dotyczyc Twoje posty to rob to lepiej na PM, a nie zasmiecaj innym, i nie wprowadzaj standardow z forum GW -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
":)" apeluje o trzymanie się jednak tematu, kolejny post nie związany z tematem będzie kasowany i ostrzeżenie.. takie sprawy załatwiajcie na PM między sobą, Ty jako admin powinieneś to wiedzieć.
Ten post edytował kwintosz wto, 18 mar 2008 - 21:33 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
@Olo a czemu to emotek nie powinno sie uzywac? Nic takiego o urzednikach nie napisalem, ale na kierowniczych stanowiskach w UM mlodziez na pewno nie pracuje i moga miec problem. Jak chcesz dalej to sie osmieszaj, a mnie rozbawiaj ![]() Jesli chcesz mnie straszyc daniem w pysk ![]() Ja straszylem? Napisalem cos zupelnie przeciwnego, ze jezeli o mnie chodzi to mozesz mi bezkarnie ublizac. Jesli tylko mnie maja dotyczyc Twoje posty to rob to lepiej na PM, a nie zasmiecaj innym, i nie wprowadzaj standardow z forum GW Nic nie zrozumiałeś. NIC. A szkoda. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: pon, 23 paź 06 Skąd: DG-Reden Nr użytkownika: 244 ![]() |
A ja tam się cieszę, że zagrają Indios Bravos.
Jak widać gusty bywają różne i nie ma się co napinać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Dąbrowa G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 626 Dołączył: wto, 15 lis 05 Skąd: PL Nr użytkownika: 168 Płeć: Mężczyzna GG: 3563765 Skype: syzio0 ![]() |
Nie wczytuje się w ten temat, więc pytam
![]() Ten post edytował syzio śro, 19 mar 2008 - 22:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 497 Dołączył: pon, 01 paź 07 Skąd: reden Nr użytkownika: 818 Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie wiem czy juz byla ta informacja, ale na stronie tlove znalazlem info:
31.05 – Dąbrowa Górnicza (Park Hallera – Dni Dąbrowy Górniczej 2008) wiec zapowiada sie calkiem niezle ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:16 |